Home » Forum » 4 kinderen welke auto

4 kinderen - welke auto?

31 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
dere
4 kinderen - welke auto?

Voor ik mijn zoektocht in autoland ga beginnen wil ik graag weten van de "Zes persoonsvervoerders" Welke auto hebben jullie?

Ik ben een zeer tevreden volkswagenbestuurder maar de passat die we nu hebben gaat te klein zijn in september.

Sascha2
Chrysler

Wij rijden in een Chrysler Grand Voyager met vier kinderen. Allevier nog in een autostoel (twee in een stoeltje dat na de maxicosie aan de beurt is en twee op een stoelverhoger). Er is meer dan genieg bergruimte, de kinderwagen gaat standaard mee. Nadeel is het verbruik en de onderhoudskosten. Maar hee, wat rijdt deze auto lekker :)

Sofie-Anne
Chrysler grand voyager 3.3 v6

maar ik raad hem af, hij rijdt 1;4..benzine... daar word je niet vrolijk van. Het is een automaat btw. Ik had me er onvoldoende in verdiept voordat ik hem koch. Het was onze eerste grote auto, maar hij rijdt super, en de ruimte;geweldig !! Er liggen standard 2 buggy's in en nog een tweelingbuggy, en dan kan ik nog een fiets meenemen en een winkelkar vol boodschappen !
Zodra er geen kinderen meer in zitten met kinderstoeltjes..en buggy's niet meer mee hoeven, gaat hij ingeruild worden. Er is heel veel keus op het gebied van 6/7 persoons auto's. Denk ook eens aan dacia, die schijnt verrassend goed te zijn.

Faya
Opel zafira

Je past er met zijn zevenen makkelijk in. Benzine 1 op 11 En rijdt heerlijk. Nadeel: als je volledig vol zit heb je een kleine achterbak.

NaShA
Renault espace

Daar kunnen ook extra stoelen achterin en dan kun je dus 4 kinderen kwijt. Toyota Avensis ook.

vlinder72
Hier ook een chrysler

Na de komst van onze vierde hebben wij een chrysler gekocht. Onze auto rijdt 1:7/8. En het is ook een benzine auto.

Wij hebben veel auto's bekeken en geprobeerd maar de chrysler was voor ons het goedkoopste. Wij rijden niet veel (maximaal 8000 - 9000 kilometer per jaar). Op zomervakantie naar het buitenland doen wij niet met deze auto. Te duur. Wij gaan dan liever met de trein of desnoods het vliegtuig (Ryan Air of Air Berlin) en huren dan ter plaatse een auto. Vreemd genoeg is dat goedkoper dan met onze auto naar Zuid Frankrijk of Noord Spanje rijden.

De Zafira vonden wij echt helemaal niets. De achterste rij stoelen zijn geen volwaardige stoelen maar meer klapstoelen. Kinderen hebben nauwelijks beenruimte en als je gebruik maakt van de achterste rij dan heb je geen bagageruimte meer over. Leuk om incidenteel meer kinderen mee te nemen maar voor een gezin met 4 kinderen vonden wij de auto niet geschikt.

Als wij trouwens nu meer geld zouden hebben dan zouden wij een Peugeot 5008 kopen. Deze auto hadden wij afgelopen zomer in Spanje. Heerlijke auto. Zuinig. Meer dan genoeg ruimte.

En over het onderhoud van de Chrysler. Onze auto wordt onderhouden door de kwitfit en behalve een nieuwe accu (onze auto is 9 jaar oud) hebben wij nauwelijks onderhoudskosten. Wel moet binnenkort de uitlaat vervangen worden. Maar verder valt het mee.

Prima auto voor ons maar hij is wel vreselijk lelijk. En dat is ook wel weer een voordeel. Niemand wil een chrysler tweedehands kopen. Want hij is lelijk en zuipt benzine maar daardoor kan je de auto wel voor een leuke prijs kopen.

IngridT
En nog eentje

Een Grand Voyager. Zuinig is anders, maar wat een ruimte. Wij kunnen er met 5 man in & dan nog voor iedereen een komplete golfuitrusting meezeulen. Laatst had ik er 5 grote pubers en een volwassen maat fiets in (en dan mezelf nog). Ja. We zijn erg tevreden. En het rijdt heerlijk...

Ingrid

Sascha2
Verbruik chrysler

Sofie-anne: wat een hoog verbruik hebben jullie! Wij hebben hetzelfde type, ook benzine en rijden 1 op 8/9. Nog steeds een belachelijk verbruik, maar goed.
En Vlinder, wij zaten al te denken om het onderhoud door een universele garage te laten uitvoeren, bevalt de kwikfit jullie?

Sascha2
O ja dere

Wat ik reuze handig vind met veel kinderen en een auto is een schuifdeur.

Josephine*
Fiat doblo

Ons bin zuunig; Wij rijden op het moment een Fiat Doblo in family uitvoering voor ons gezin van 6. Binnenkort wordt onze Peugeot 308 met extra stoelen geleverd. De family is niet meer nieuw te krijgen.
In tegenstelling tot de Chrysler rijders willen wij zo min mogelijk geld uitgeven aan de auto.

Risama
Wij hebben ...

....een Renault Espace gekocht toen de 4e eraan kwam. In de eerste week knalde de turbo, maar die kosten waren gelukkig nog voor de verkopende garage. Ook hebben we al twee maal problemen met de koppeling gehad. Wij zijn dus niet heel enthousiast. Maar toevallig hadden we het er recent over en concludeerden we dat hij nu toch al een tijd probleemloos rijdt, dus misschien moeten we onze mening eens bij gaan stellen. Wij kregen na nummer 4 nog een onverwachte nummer 5 en dan is de Espace eigenlijk net iets te klein. Iedereen heeft een zitplaats, maar er kan geen bagage meer mee. De kinderwagen kan alleen op een heel ingewikkelde propmanier er nog bij. Met 4 kinderen hadden we de 7e stoel standaard in de schuur staan en dan was er idd nog lekker veel ruimte.

Wel fijn is dat iedereen een gelijkwaardige zitplaats heeft, wij hebben nu 1 maxi-cosi, 2 kinderstoelen en 1 verhoger en de 3 eerstgenoemden staan probleemloos naast elkaar.

Wij zouden nu voor een Seat Alhambra gaan, die heeft met 7 stoelen toch meer ruimte nog achter de laatste rij. Liefst heb ik overigens een personenbusje, maar die zijn ook nog best an de prijs en de inruilwaarde van MPV's is behoorlijk minder geworden. Wij hebben dus besloten onze Espace op te gaan rijden.

Risama

Tink
Ook opel zafira

Schijnt heel fout te zijn begreep ik uit een ander draadje, maar ons bevalt ie prima :)
Twee dingen die een volgende auto van ons wel moet hebben: 3 driepuntsgordels op de achterbank (de middelste plaats heeft nu een tweepuntsgordel, is nu nog geen probleem omdat daar de autostoel van de jongste zit en die kan in een tweepunts, zit echt muurvast) en iets meer beenruimte op de achterste rij gaat ook wel fijn zijn als de kinderen groter worden. Nu past het allemaal nog prima, degene die achterin zit is die van 9 of die van 7. Ze vechten om dat plekje, trouwens :)

NaShA
Risama

wij hebben ook wel wat dingetjes met de Espace gehad, maar tot nu toe **klopklop** vind ik het nog meevallen. De verhalen over Renault waren niet misselijk. Een japanner is in die zin wel betrouwbaarder....

Femke_
Dacia logan mcv

Die hebben wij met 4 kinderen.
Bevalt heeeeel goed, we hebben er nu 50000 km in gereden en nog geen enkel raar ding gehad (kleine beurt €65,- je lacht je rot).
Verder acceptabel wat betreft aanschafprijs: nieuw €16.000,- maar ondertussen ook tweedehands prima te krijgen rond de 10-11 duizend. Ik moet de eerste jonge tweedehands nog tegenkomen van elk ander merk in die prijsklasse. Van de meeste andere auto's koop je dan een 6-7-8 jaar oude auto met alle ongemakken (kapotte turbo's op de renault scenic zijn berucht!)
Tsja, wat betreft uiterlijk is het natuurlijk niet de mooiste auto, maar hij is wel compleet (airco, elektrische ramen voor en dergelijke). Allemaal oudere techniek van Renault...die doet het al flink wat jaren. Geen overbodige elektronische fratsen die alleen maar kapot kunnen gaan. En met een bagagebox op het dak hebben wij mijn schoonmoeder zelfs nog mee kunnen nemen op wintersport twee weken geleden!
Kortom...Wij zijn erg blij met onze Dacia (en nu ga ik aandelen kopen en me laten omscholen tot Dacia-verkoper :))

Groet,
Femke

Femke_
En dan ben ik nog vergeten...

te vertellen dat je er gewoon ook met 7 volwassenen in kunt! Dus geen gedonder met opklapbankjes of knieën in je nek of zo...gewoon 7 volwaardige zitplaatsen.
Had ik al gezegd dat wij heel tevreden zijn? :)

Yta Chalne
Femke

"En met een bagagebox op het dak hebben wij mijn schoonmoeder zelfs nog mee kunnen nemen op wintersport twee weken geleden!"

Grinnik, mijn schoonmoeder is vreselijk maar op het dák..:-) Jij durft!

Sascha2
Yta

Twee zielen een gedachte :)

Genista
Grinnik, sorry femke

Maar ik heb hier in de omgeving zelfs al horen zeggen dat zo'n bagagebox een "oma-op-het-dak" heet...

Femke_
Schoonmoederbak toch?

Tsja....dat ding heet toch niet voor niets zo :)

Tinus_p
Citroen c8

Hier een Citroen C8. Rijdt heerlijk, is relatief zuinig in vergelijking met de Chrysler Voyager (rijdt 1 op 9.9 in de praktijk :-S), alleen de knopjes etc zijn wat kwetsbaar.

Tirza G.
Neeeeee

dat heet een omadoos :-)

Tirza

Biene M.
Omadoos?

Is dat met grijs haar?

Genista
Neeeee

Ik heb het zelf gehoord, van de buurtkinders. Zegt de een: "Wij hebben met de vakantie zo'n grote koffer op de auto, hoe heet dat?" Zegt de ander: "Dat heet een oma-op-het-dak, zegt mijn vader."

ishtar
Genista

dat heet hier gewoon 'oma'
Wij gaan op vakantie en nemen oma mee.

Femke_
Sorry dere...

Met mijn schoonmoederbak (die van ons is inderdaad grijs hihihi) heb ik toch heel wat losgemaakt...maar met een goed onderbouwde keuze voor een 6/7 persoonsauto heeft het niet veel te maken :)
Overigens rijdt de Dacia met gemak 1 op 11 en als je je best doet 1 op 12...

Groet,
Femke

angelina ballerina
Peugot 5008

Wij zijn heel blij met onze 7 persoons peugot 5008. Degene die helemaal achtein zitten moeten wel korte benen hebben dus met 4 pubers is het minder aan te raden maar als je kinderen nog jonger zijn is het echt een ideale auto. Daarbij kunnen de acherste stoelen heel makkelijk omhoog en omlaag en kan je dus makkelijk steeds weer kiezen tussen stoelen of laadruimte.

dere
Ha-ha + vakantie

Niet verwacht dat het draadje zo'n komische wending zou krijgen.

Handig dat ik nu wat ervaringen van jullie weet. De prijs voor de categorie 'grootste enthousiasteling' gaat uiteraard naar Femke :-)

Maar jullie hebben dus allemaal een 'oma op het dak'/skibox als jullie op vakantie gaan? Want de bergruimte lijkt me niet voldoende anders.

dere
Geen busje?

Het valt me op dat er niemand over een busje begint. Leek me eigenlijk ook wel handig. Maar kennelijk is er een addertje onder het gras? Te duur? Te weinig gordels?

hasse simonsdochter
Toyota picnic

Met 6 stoelen. En oma kan ook nog op het dak idd ;).

neteret mut
Dere

Ik denk dat "vroeger"wel het geval geweest zou zijn, toen je nog een grijs kenteken kon hebben ook als particulier. Wij rijden overigens wel in een busje, maar dan een 9-persoons uitvoering. Verder toen we nog maar 4 kinderen hadden reden we een renault 21 familiale/ nevada, met een derde bankje. Maar die maken ze dacht ik niet meer. Was toen beter te betalen dan een espace oid. Voor nu, huidige markt weet ik het niet.

Sofie-Anne
Verbruik

sascha2, ik moet mijn verbruik van 1:4 even nuanceren..dat rijd ik omdat ik de auto pak voor kleine stukjes. Als we met de chrysler grand voyager langere afstanden maken rijdt hij 1:9. En een schuifdeur is inderdaad reuzehandig, dat zei ik toen tegen mijn vent dat ik zo'n auto wilde met zo'n deur..zegt hij: Dat moet ook wel als je een auto hebt die zo breed is als een parkeervak..oja..duhh

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.