Home » Forum » 5 kilo paprikatomaatjes wat doe ik er mee

5 kilo paprikatomaatjes, wat doe ik er mee?

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Christel
5 kilo paprikatomaatjes, wat doe ik er mee?

Ja opeten, maar ze zijn heel erg rijp dus dat gaan we niet redden. Ik heb al zitten zoeken naar recepten maar vaak moeten ze ontveld worden en dat zijn er wel heel veel. Wie weet iets anders?

Jippox
Misschien

koken en dan door een zeef? Ook wel wat gedoe, maar toch minder dan stuk voor stuk ontvellen...

Nicky Lohs
Pureren

Je kunt ze ook met vel en al gebruiken voor een saus. Gewoon het recept volgen zonder het vel eraf te halen en dan pureren. Eventueel kun je de puree dan nog door een zeef halen om de pitjes en eventuele stukjes vel eruit te krijgen. De saus kun je invriezen in porties.

Wat ik ook wel eens gedaan heb is in stukjes snijden en dan in porties invriezen, voor door de pasta.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

skik
Drogen

Je kan tomaten drogen in de oven door de te halveren, met een beetje zout te bestrooien en dan heel lang op lage temperatuur in de oven te zetten. Je kan ze daarna bewaren in een pot met olijfolie.

Of de gaat je buren en vrienden langs met een bakje tomaatjes als traktatie.

Wat zijn eigenlijk precies paprikatomaatjes?

skik

Anneque
Soep!

Lekker, soep van maken! Uitje, wortel, bleekselderij in stukjes fruiten. Knoflook erbij. Wat laurier, peper, zout, of lavas, zie maar. Water erbij en tijdje zachtjes laten pruttelen. Staafmixer erop en door een zeef wrijven. Indien nodig stukje (paddenstoelen)bouillonblokje erdoor doen.

Anneke
Soep en pizza en basissaus

Ik ken helemaal geen paprikatomaatjes!

Maar je kunt er volgens mij prima soep van maken. Die kun je eventueel ook invriezen. Ipv soep kun je er ook een soort basissaus van maken die je bij pasta kunt eten (verse blaadjes basilicum erbij). Wij maken hier zeker twee keer per maand zelfgemaakte pizza waar zeker 4 paprika's in reepjes en wat uit en geitenkaas op gaan. Mjammie!

albana
Snel ontvellen en in diepvries

Als je snel wil ontvellen snijd je de schil in tot best behoorlijk ver (van boven naar onder). Koken en door de zeef. Mijn moeder deed dat vroeger (vriendin met moestuin) en bewaarde de prut in de diepvries in zakjes voor tomatensoep, pizza, macaroni,spagettig en weet ik wat, was wél lekker, lekkerder dan uit pakje. Ik heb de zeef (van mijn moeder) nog, daar zit zelfs zo'n draaigeval bij dat erop of eraf kan (duwt de prut door de zeef). Maar het lijkt me dat dat met een lepel ook prima kan.
groeten albana

Christel
Dank voor de input

Ik denk dat ik een deel gebruik voor een soort basissaus (kan ik mooi mijn nieuwe roerzeef gebruiken) en dat drogen in de oven lijkt me ook wel wat.

Paprikatomaatjes hebben ze hier altijd op de markt, aan de tros. Formaat kerstomaatje maar dan in de vorm van een paprikaatje. Woensdag was ik op de markt en wilde ik eigenlijk 2 dozen van een pond voor 2,95. Maar toen zei die mevrouw dat ik ook 10 dozen voor 5 euro kon krijgen, dan waren ze alleen heel erg rijp. Tja, dat kon ik natuurlijk niet laten liggen. Ik had alleen van te voren even moeten bedenken wat ik er mee wilde doen. Ze liggen nu in de koelkast en zien er allemaal nog prima uit. Vanmiddag ga ik aan de slag.

Geerke
Waar woon je? hier smullen ze van die dingen!

...een paprika of een tomaat? Wat is de smaak?
Ik denk dat 5 kilo wel veel is. Maar hier eten mijn twee zonen rustig samen een emmertje van een halve kilo per dag op. Tomaat of paprika, maakt ze niet uit, allebei superlekker.
Ik zou ze wel in de koelkast bewaren inderdaad, blijven ze denk ik iets langer goed.
Woon je in de buurt (1966) mag je zo een kilootje komen brengen hoor!!! mmmmmmmm.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.