Home » Forum » 50 e verjaardag

50-e Verjaardag

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Moeder
50-e Verjaardag

Het duurt nog 3,5 jaar maar als ik iets groots wil dan moet ik nu beginnen met sparen vandaar mijn vraag.
Ik word dus over 3,5 jaar 50 jaar. En ik denk dat ik dan wel een feestje wil :) Het is toch een mijlpaal en aangezien we alleen nog maar crematies hebben tegenwoordig, vind ik een leuk feest ook wel een goed idee.
Nu had ik 2 vragen die natuurlijk nog maar heel algemeen kunnen zijn:
wie heeft een geweldig feest gegeven/meegemaakt wat echt een aanrader was en dan bedoel ik met de aankleding, het eten, het programma. Dat soort dingen. Ik haat liedjes enzo dus echt geen ABC van mijn leven maar eerder een leuke dj. Eten is belangrijk in onze familie dus dat moet wel een prominente plaats hebben ;)
welke budget zou ik in gedachten moeten houden? Dat is lastig te zeggen, snap ik. Waarschijnlijk zit ik qua gasten op een man of 50. Tis ook maar om een beetje een planning te maken qua sparen.
Dat is trouwens een hele rare gewaarwording, het idee dat je 50 gaat worden ;) Dat klinkt zo oud. Gelukkig heb ik nog even om er aan te wennen.

tsjor
Nog tijd genoeg

Het ligt natuurlijk aan het seizoen waarin je jarig bent en de plek waar je woont.
Ik heb mijn 50ste verjaardag in de zomer gevierd in het Sonsbeekpark in Arnhem. Daar was op dat moment een mooie beeldententoonstelling aan de gang. Ik heb het als volgt gedaan:

aangegeven dat ik van 14.00-16.00 bij de broodjeszaak was. Mensen die wilden konden daar koffie en taart krijgen. Vervolgens had ik plattegronden van het park en speciaal materiaal voor kinderen. Vanaf 17.00 zou ik bij de chinees zijn, mensen die wilden konden daar komen om te eten.

Helaas was het weer een spelbreker: regen. Maar het geheel verliep goed. Mensen konden zelf bepalen hoe en wanneer ze wilden komen, geen staande receptie, vooral genieten van eten, mooi park, prachtige tentoonstelling (we hebben toch nog veel kunnen zien). Leuke ontmoetingen onder elkaar, kortom heel ontspannen en gezellig.

Tsjor

Moeder
Mei

Eind mei dus dat is dan wel een risico qua weer. Maar ik vind het een mooi idee Tsjor. Dan laat je de mensen ook vrij om hun eigen ding te doen.
Dank :)

Jamie
eind mei

is volgens mj de grootste kans op goed weer in nl...

guera
40

Toen ik 40 werd wilde ik een dansfeest. Gewoon dansen, drank, dj en bitterballen :) Dat heeft me dik 1000 gekost.
Het hangt inderdaad enorm af van wat je wil. Met eten erbij moet je al gauw rekenen op 15 e p.p denk ik als je een soort buffetvorm doet. Maar je kan geld vragen en het deels weer terug 'verdienen'...?:)

Moeder
Mei

Ik heb vaak mooi weer gehad op mijn verjaardag maar ook vaak niet :) Misschien een plan B achter de hand houden :)
Da's een aardig bedrag Guera. Dat word stevig sparen. Maar het is natuurlijk wel een speciale dag. Spullen heb ik genoeg dus ik denk dat een bijdrage inderdaad handiger is. En dan zijn de kosten voor mij ook wat beter te behappen.

guera
sja

Nogmaals afhankelijk wat je wil.
Als je 50 man op de dansvloer hebt met drank en dj gaat het hard.
Een 10tje p.p aan drank is echt niet veel, en dan nog dj en wat snacks e.d dan zit je al gauw op de 1000.

skik
Geld vragen

Het staat je vrij om een cadeausuggestie te doen, maar als ik van een feestvarken weet dat die, zoals jij zegt, spullen genoeg heeft en om een envelopje vraagt, krijg ik erg het idee dat het een verkapte vorm van entree betalen is zodat het feestvarken (deels) uit de kosten komt. Niet echt feestelijk.

skik

Engeltje
Zoek naar een locatie waar je niet de horeca hoeft af te nemen

die zijn lastig te vinden, maar het scheelt enorm in de kosten als je zelf voor hapjes en drankjes kunt zorgen. Dan kun je zelfs overwegen je gasten te vragen zelf wat mee te nemen, een soort American party dus. Maar dat zou ik zelf denk ik als gast niet heel leuk vinden. Aan de andere kant, als je omgeving weet dat je 3 jaar moet sparen voor een mooi feest zullen ze er best wel toe bereid zijn denk ik.

orange
om wat vergelijkingsmateriaal te hebben:

in de feestzalen hier in het dorp betaal je bij de een 23 euro pp en bij de ander 20 euro pp. Dat is dan voor drank, zaal en barpersoneel. Eten betaal je los. Dan praat je dus al over 1000+ zonder eten. Ik reken voor een feestje 1300 euro incl alles muziek drank eten aankleding. En waarom geen geld vragen. Vrienden onderling geven hier altijd geld. Huizen zijn ingericht en 10 bossen bloemen hoeft ook niet.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.