Home » Forum » 50 jaar 1

50 jaar

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Bellefleur
50 jaar

Ik word over drie weken 50 jaar. Ik ben niet zo'n typetje om veel te gaan feesten, maar nu wil ik toch wel iets. Ik heb helaas weinig ideeën. Het moet niet te duur zijn, ik schat voor ongeveer 30 personen. Wie heeft ideeën?

Hadewich
Chinees buffet?

Ik weet niet of je het thuis wilt vieren of ergens naar toe wilt, maar als je het thuis wilt doen, zou je een Chinees restaurant een buffet bij je thuis kunnen laten verzorgen. Vrienden van ons hebben dat wel eens gedaan. Het was eigenlijk een standaard verjaardagsfeest, maar dan met eten erbij. Het Chinese restaurant kwam alles brengen: eten, rechauds, borden, bestek. Ze zetten het klaar en na afloop kwamen ze het weer ophalen. Je hoeft niks schoon te maken of af te wassen.

Ik weet niet hoe duur zoiets is, maar ik geloof dat de prijs bij die vrienden van ons wel meeviel.

Ook zou je een cateringbedrijf een lading hapjes anders-dan-anders kunnen laten maken. Kun je ook zelf doen natuurlijk, maar dan heb je er wel veel werk aan en ik weet niet of dat is wat je wil.

Wat ook kan, maar is weersafhankelijk: met de hele groep in een park ofzo gaan picknicken/barbecuen.

Als je echt uit eten zou willen of ergens een zaaltje huren, dan is drie weken wel kort dag denk ik. Weet niet of dat nog lukt.

Ik hoop dat je veel leuke ideeën krijgt en ik wens je alvast een fijne verjaardag!

Hanny61
high tea

Ik weet niet wat je plannen zijn: wil je iets thuis organiseren of elders? Het zou wel helpen als je buitenshuis iets wilt vieren, als je dan de regio waar je woont vermeldt. Dan kunnen we meedenken:)
Als je thuis iets wilt organiseren, zou je aan een high tea kunnen denken. Dat kan je zo duur maken als je zelf wil. Je kunt zelf taarten bakken, maar je kunt ze ook kopen. Je kunt zelf scones bakken en zelf jam maken, maar dit kun je ook kopen. Sandwiches kun je zelf maken (de echte, dus korst eraf en schuin snijden) en bonbons kun je duur en goedkoop kopen.
Veel plezier en alvast gefeliciteerd!

+ Brunette +
Het hoeft niet buitengewoon

Als je geen feesttype bent, vinden je vrienden en familie het waarschijnlijk al snel bijzonder. Catering, zaaltjes en restaurants zijn al snel duur. High tea is een idee maar ook een lopend buffet. Allerlei salades, een flinke pan soep, lekkere broodjes. Slingers, ballonnen en vrolijke servetjes verhogen de feestvreugde.

GS
iets doen?

Als je niet zo'n feest typ bent, kun je misschien met een groep iets gaan doen: een gezamenlijke (kook)workshop, wandeling met speurtocht, roeiboten/kano's/fietsen huren.

tsjor
Wat vind je zelf leuk?

Ik houd zelf van kunst. Op mijn 50ste verjaardag heb ik het volgende gedaan: er was een beeldententoonstelling in het sonsbeekpark in Arnhem (gratis). Ik heb mensen laten weten dat ik op een bepaalde tijd in een broodjeszaak was aan het begin van het park. Wie wilde kon komen, kreeg een kopje koffie en een broodje of een stukje taart. Daarna had ik voor iedereen en plattegrond van de tentoonstelling en voor de kinderen een kinderpakket. Aan het einde van de middag had ik afgesproken bij een chinees voor een buffet.

Ik heb mensen de tijden laten weten waar ikw anneer was en iedereen had de vrijheid om te komen wanneer en waar hij/zij wilde. Het enige nadeel was dat het regende die dag. Niet hard, maar toch. Verder was het verschrikkelijk leuk.

Idem: een keer naar een dierentuin. In die situatie had ik wel gevraagd om de entreeprijs te betalen, maar verdere versnaperingen waren voor mijn rekening. Ook leuk.

Idem: een keer naar Kröller Muller museum, wel zelf entree betaald. Er is een pannekoekenhuis op het terrein.

Dus ik zou zeggen: kijk vooral naar wat je zelf leuk vindt en betrek anderen daarbij. Maak er iets leuks van, waar je zelf van geniet.

Tsjor

Jacquel
Buffet door de gasten

Ik heb altijd veel succes met een verrassingsbuffet. Alle gasten nemen iets te eten of te drinken mee. Dit moet je wel coördineren, anders zit je met bv. alleen witte wijn en geen sap. De gerechten hoeven niet groot te zijn (sommige mensen denken dat ze voor 30 eters moeten meenemen ;-)). Bv. 1 quiche, of een salade, of finger food voor 10-15 personen.

Vraag aan de gasten om hun recept een beetje leuk op een A4-tje te zetten en verzamel ze in een multoband. Dan kunnen de andere gasten zien wat er in dat lekkere recept zit en heb jij een leuk aandenken.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.