Home » Forum » 50 jaar en haar opsteken

50 jaar en haar (opsteken)

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Shifra
50 jaar en haar (opsteken)

Hoi allen

ik ben inmiddels de 50 gepasseerd en verkeer wb mijn kapsel in een fase waarin ik me afvraag wat ik er nou in godsnaam mee kan doen: wat nou wel en niet meer kan. Mijn haar is achter in de nek redelijk lang, van opzij in laagjes. Ik kan met moeite wel een lossig, flodderig paardenstaartje maken. Een clip zóu in principe kunnen, ik heb die vroeger wel gedragen.
Ik zie mijn dochter die haar prachtige lange dikke haardos elegant bewerkt met elastieken,speldjes en clips en er mooie piekjes en plukjes uit laat hangen. Maar ja, zij is 17 jaar oud.
Ik verkeer gezien mijn leeftijd toch in een soort schemerige overgangsfase naar de 'steeds rijpere leeftijd', mijn haar is ook niet meer zo dik als vroeger. Maar eigenlijk vind ik het ook redelijk saai om er niet meer 'iets' mee te kunnen doen.
Hebben jullie ideen, suggesties, ervaringen, voorbeelden wat ik zou kunnen doen?

groet shifra

bibi63
Nou

ik vind opgestoken haar juist zeeeeeer charmant, en dat kan zeker ook voor een 50+'er! Ik vind juist bij 'wat ouderen' hangend haar armoedig worden (behalve als je prachtig haar hebt). Dus ik zou zeggen: steek het op!
Gr. Bibi

Hanne.
Juist

Ik associeer opgestoken haar juist niet met jongeren, maar met "ouderen". Misschien een beetje geindoctrineerd door mijn oma die van haar 20e tot haar dood altijd opgestoken haar heeft gehad.

Prachtig vond ik het. Helaas heb ik de haar genen van m'n andere oma mee gekregen en is er met dat van mij niets aan te vangen op dat gebied. Ik ben dus nog zoekende (het paars-grijze permanentje van die oma is geen alternatief)

Guinevere
Die lagen laten groeien

Als ik het goed begrijp is je haar dus aan de achterkant langer dan aan de zijkanten? Die kortere zijkanten zorgen er volgens mij voor dat je er weinig mee kunt. Kun je die niet wat laten aangroeien, de achterkant wat korter laten maken, zodat je kapsel meer "samenhang" krijgt? In zijn geheel mogen er wel lagen in zitten, maar dan langere.
Verder maakt het mij persoonlijk niet uit wat voor een kapsel iemand op welke leeftijd heeft. Zolang het maar niet op een jongenskapsel lijkt, dat zie je toch vaak bij vrouwen boven een bepaalde leeftijd. Niet erg elegant (wel snel in model 's morgens natuurlijk).

Ginny Twijfelvuur
Laatst in de trein

Een ietwat oudere vrouw (wel ruim boven de 50, dat wel) die haar toch wel erg grijze lokken heel rommelig boven op haar hoofd had opgestoken. Mooi opgemaakt en leesbrilletje erbij. Ze zag er zeer sjiek uit.

Ik heb al bedacht dat als ik uitgeverfd ben met mijn haar ik het lang laat en het ook ga opsteken. Want zo wil ik wel oud worden.

En verder als je haar wat dunner wordt zijn laagjes juist geen goed idee meer. Of heb je slag en wordt het een grote prop als je het op een lengte laat? (doet mijn haar namelijk nogal)

tonny
Haartype

Opgestoken haar kan heel leuk staan. Bij mij wordt het niks, ik verf niet meer en het is heel steil haar, als ik het opsteek lijk ik net iemand van de oud gereformeerde gemeente, daar heb ik geen zin in.
Trouwens, die tussenfase tussen kort en lang is lastig, zeker met steil haar, al die pieken! Met krullend haar lukt het beter.

Dat jongenskapsel (volgens Youp lijken vrouwen dan sprekend op hun broer) is ook niet altijd een idee, tenzij je een mooi gevormd hoofd hebt.

Gewoon maar eens uitproberen!

Ella2007
Ook zo

Zit inderdaad met hetzelfde probleem: ik vind opgestoken haar toch ook wel iets ...tuttigs ?... hebben. Zo volwassen ! (zei ze met haar 45 jaar...). Weet het goede woord niet te vinden. Ik had altijd lang haar (en vaak omhoog met een clip), maar vanwege het ouder worden vorig jaar toch een stuk eraf: nu draag ik het middellang en los, en iets in lagen. Kan net geen staartje, en ik wil het weer iets langer. Wel geregeld (om de 6 weken) naar de kapper voor een "bijgehouden coupe". Ik heb wel krullend haar, ook niet echt fijn, want het wordt steeds droger naarmate ik ouder word. Veel olie dus en aanverwante artikelen. Echt kort is niet mijn ding, hoewel het me heerlijk makkelijk lijkt, vind ik het niet altijd leuk staan.

roodborst
Opgestoken

Heb je rommelig, krullend haar, dan vind ik losjes opgestoken haar vaak mooi staan. Helaas heb ik steiler dan steil haar. Wat mij het best bevalt is alles op 1 lengte, geen pony dus,vind ik bij oudere (ahum) vrouwen toch niet zo mooi, die pony. Ik verf het ook niet meer.
Laat het door een goede kapper knippen, van voren een beetje langer dan de achterkant. Ik vind het jammer dat zoveel vrouwen als ze wat ouder zijn voor een praktisch kort koppie kiezen, dat is zelden mooi.

mopperkont
Goede kapper!

Ga eens naar een echt goede kapper met dit probleem. Je kunt er nog prachtig en sexy uitzien hoor boven de vijftig! Zoveel vrouwen hebben het idee dat dat niet meer mag, dat is zo zonde!
Vijftigers met zo'n gemakkelijk kort grijs koppie en nordic walking sticks.... gruwel... nee, dan liever te dun los haar met uitgroei en pieken.

neteret mut
Shifra

Dat heb ik nou ook, dat het haar zoveel dunner/ minder is dan vroeger. Toen kon ik met geen mogelijkheid er een clip omheen leggen, nu moet ik uitkijken om niet een te grote clip te gebruiken.
Mijn haar is nog steeds lang genoeg voor een ruime staart of vlechten als ik daar zin in heb. Opsteken weet ik niet hoe, nooit geleerd ( niet als in wrong of wel als in "timochenko").

Genista
Neteret mut, opsteken

hoge staart maken, die draaien en draaien en draaien, tot hij vanzelf een soort knot gaat vormen, netjes in een "drol" vormen en doordraaien tot het laatste beetje haar er omheen zit. Dat uiteinde onder de rest foefelen en vastzette met klemmetjes of, voor wat gevorderden, met schuifspeldjes.

myar
Roodborst

Huh, een pony boven de 50 niet mooi? Waarom niet? Mijn haar (ben 53) is niet grijs op een enkel haartje na, wel dunner inderdaad en supersteil. Draag het nog steeds hetzelfde, pony en verder op schouderhoogte. Ik vind dat bij vrouwen 50+ opgestoken haar juist vaak erg goed staat. Zou ik ook wel willen maar dat wil mijn haar niet, zakt er onherroepelijk uit.

Mien*
Opsteken of

langer haar, ook al is het erg steil, kun je ook opsteken (ik hou van rommelig) dmv die kleine klemmetjes, strengetje pakken, beetje draaien en (niet te strak) omhoog vastzetten, zo allerlei plukjes pakken en je hebt een rommelig opgestoken kapsel (je kunt evt. ook nog wat kleine plukjes weer lostrekken zodat die ertussen uitpiepen.

Ik heb (inmiddels 50!) weer kort haar, donkerbruin met pony en een paarse lok (daar word ik blij van!)

Ik vind dan ook absoluut niet bepaalde kapsels bij bepaalde leeftijden passen, al zou ik zelf mijn haar niet meer goudblond blonderen (dan zou ik eerder as/wit/grijs tinten kiezen)

albana
Goudblond

Mien zegt: 'al zou ik zelf mijn haar niet meer goudblond blonderen (dan zou ik eerder as/wit/grijs tinten kiezen) '
En waarom dan wel niet?
Mijn haar is van nature goudblond en ondanks dat ik bijna 50 ben nog steeds....Dus nu 'moet' ik het grijs verven begrijp ik? Omdat dat niet meer 'kan' als je bijna bij de 50 bent? Mmm dat word me wat...ik heb mijn haar nog nooit geverfd, behalve wat probeergedoe toen ik puber was...was geen succes want mijn goudblonde haar 'pakt' de kleuren véél te snel en het valt dus altijd té uit.
groeten albana

Mien*
Ik heb het over blonderen

dat is wat anders dan ´van nature´ ik vind, ook terugkijkend naar mijn foto´s dat het mij niet staat.

Ik zeg niets over jou..(had al met opzet gezegd IK zou mijn haar niet...)

albana
Ach mien

Ik kon het gewoon niet laten...Ik snap het heus wel :)
groeten albana

Shifra
Update

hoi allen,

dankzij jullie reakties heb ik gisteren weer mijn haar opgestoken, plukjes los, en het was helemaal goed!!
Ik heb niet meer zulk dik haar als vroeger (heb ook iets aan mijn schildklier waardoor ik in periodes echt veel haar kwijt raak) maar toch nog genoeg om op te steken. En het kan bést zo eigenlijk.

dank jullie wel allemaal voor jullie reakties!!

groet, shifra

tonny
Leuk zeg!

Met opsteken valt wat dunner haar minder op dan als het los hangt. Leuk dat het naar wens zit nu!

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.