Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Aileen

Aileen

15-04-2010 om 20:51

50 jaar,scheiden en vieren:-)

hoi medeouders

ik word over een aantal weken 50 jaar, ben op dit moment aan het scheiden na 30 jaar huwelijk. Het is een drukke,chaotische,emotionele en vermoeiende tijd nu.
In een vlaag van 'ik wil toch íets aan mijn verjaardag doen' heb ik vorige week in een impuls 7 vriendinnen uitgenodigd om het kleinschalig toch te vieren. Mijn kinderen (12 en 15 jaar)kunnen me daarbij wat helpen in de zijlijn.
Alleen vraag ik me nu af: wat heb ik me op mijn hals gehaald,wat zal ik gaan doen. Sommige vriendinnen komen ook nog van ver hier naar toe rijden,speciaal hiervoor.De meesten kennen elkaar nog niet. Echt relaxed zal het dus niet worden, ben ik bang.
Hebben jullie soms leuke suggesties wat ik met hen zou kunnen gaan doen?
dank voor het meedenken.....
groeten van Aileen

één snelle tip: hou het makkelijk

...en dan bedoel ik echt suuuuupermakkelijk. Zelf ben ik net met 7 vriendinnen die elkaar nog niet allemaal kenden voor een andere ronde verjaardag uit eten geweest. Daar had ik dus echt nul werk aan en ik had al mijn tijd energie voor mijn gasten.

Bruin kon dat trekken, als het bij jou wat simpeler moet zou ik gewoon heel rustig aan doen. Misschien wandelen en picnicken, maar wat je ook doet, geen gedoe en zo'n vorm dat je alle tijd voor je gasten hebt.

Het wordt vast leuk, en goed dat je het viert!

angel3

angel3

16-04-2010 om 08:48

High tea

grappig dat je zegt: dat het niet relaxed wordt omdat mensen elkaar niet kennen. Ik heb daar nooit problemen mee ondervonden. Ik heb altijd wel wat nieuwe mensen op mijn verjaardag of ik ontmoet bij een ander nieuwe mensen. Leuk juist en niet jouw probleem :)

Anyway ik heb laatst een high tea gedaan en bijna niks zelf gemaakt. Weet niet waar je woont? maar ik had bij de bakkerswinkel scones en heerlijke taarten besteld. Zelf paar sandwiches gemaakt, potten thee op tafel en ouwehoeren en eten :)

Wat ook altijd heerlijk is is om te wandelen. Zoveel mooie routes in NL. Mooie wandeling van een paar uurtjes maken en dan bij eindpunt lunchen. Zoiets?

Leuke ideeën

zijn al aangedragen. Vooral die high tea spreekt mij persoonlijk erg aan ;-)
Als je echt bang bent dat er niet direct een klik zal zijn tussen de verschillende vriendinnen, dan zou je iets actiefs kunnen doen. Bijv. snorfietsen huren, een step-puzzelroute, boerengolf, boogschieten oid. Maar misschien gaan jullie liever samen een fröbelworkshop volgen. Er is keuze genoeg voor kleine groepen: sieraden maken, met bloemen in de weer of keramieken. Zoiets?
Iig een fijne verjaardag gewenst.

Aileen

Aileen

16-04-2010 om 21:51

Verrassing

wat een leuke en fijne reakties,dank jullie wel!!
Ik heb mijn vriendinnen uitgenodigd zonder erbij na te denken of het wel of niet zou klikken. Pas achteraf vroeg ik me af of ik hier nou wel verstandig aan had gedaan.
Maar mijn vriendinnen zijn stuk voor stuk fijne vrouwen dus waar maak ik me eigenlijk druk om:-).
Bovendien is het eigenlijk wel leuk als ze elkaar eens leren kennen, ook nog.
Ik woon in het oosten van het land, en daar is geen bakkerswinkel. Wel een heerlijke banketbakker:-).
Een high-tea is eigenlijk wel heel leuk. En mijn kinderen kunnen dan misschien helpen met serveren,hapjes klaarmaken,dat is misschien voor hen ook nog wel leuk.Het is voor hen al zo moeilijk dat ik mijn verjaardag uberhaupt wil vieren zonder mijn man.
Een high -tea ,is dat eigenlijk iets voor het eind van de middag?
En ik moet nu even op de centen letten,zijn er makkelijke en vooral lekkere zelfmaakrecepten voor een hightea?
Ik kan natuurlijk een high tea doen en daarvoor wat frobelen, ik weet eigenlijk wel iets leuks daarvoor :speksteen bewerken.
Of dat tegelijk doen:-)
groeten van Aileen

Aileen

'Een high -tea ,is dat eigenlijk iets voor het eind van de middag?'

Een high tea hoort geserveerd te worden aan het einde van de middag.

Maak sandwiches met komkommer, en sandwiches met tomaat en uitgebakken bacon en sandwiches met ei-salade met bieslook of tuinkers. Daarvoor laat je bij de bakker een casinobrood in lengte-plakken snijen en na het beleggen snij je er driehoekjes van.
En dan maak je zelf scones en haal je bij de Makro of sligro een pot clotted cream of slagroom. Een schaaltje jam erbij, klaar!
Verder wat koekjes en bonbons die je serveert op een etagére of bordje waar je een glas of kopje tussen zet en zo een torentje van bouwt.
Veeeeel thee en je hebt een super high-tea. Hoeft niet heel duur te zijn dus.

Dorry

angel3

angel3

17-04-2010 om 15:24

High tea

mijn gasten konden niet tot heel lang blijven dus ik deed de high tea als een lunch vervanger rond een uur of 1 in de middag. Traditioneel doe je het rond 4 uur. Dan kun je er meteen bijzeggen dat ze thuis niet meer hoeven te eten.

Wat er ook heerlijk bij is is een quiche in kleine stukjes.
Starten met scones en nog wat zoetigheden. Dan overstappen op hartige sandwiches en quiche en dan eventueel daarna nog koffie met een bonbon.

Veel plezier!

Allerhande

In één van de laatste allerhandes (AH-blaadje) stonden heerlijke high tea recepten, bijvoorbeeld van hartige scones. Misschien zijn ze online nog te achterhalen?
[email protected]

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.