Home » Forum » A merk eigen merk

A merk, eigen merk

44 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kaaskopje
A merk, eigen merk

Ik kan mij herinneren, dat we het op OO wel eens over het kopen van A-merken of toch het eigen merk hebben gehad. Door het onderwerp gisteravond in de Keuringsdienst van Waarde (melk) vroeg ik mij af hoe de meningen nu zijn over het kopen en gebruiken van A merken of de rest (even makkelijk gezegd). Wat koop je en waarom?

Zon
melk

Vooropgesteld: ik het KvW niet gekeken, ga ik doen, dus wellicht veranderd mijn mening hierdoor. Melk vind ik nl echt zo'n product waarvan het merk mij niet uitmaakt. Ik koop mijn boodschappen altijd bij AH en de melk meestal in die 2 liter plastic verpakkingen van het eigen merk. Wel koop ik steeds vaker Melkunie. Dat heeft niets met de kwaliteit te maken, proef geen verschil, maar wel met de houdbaarheid. De melk van Melkunie is veel langer houdbaar en aangezien we maar 1 melkdrinker in huis hebben (man) betaal ik liever iets meer dan dat ik melk moet weggooien. Want daarin ben ik wel heel strikt: ik drink geen zuivel die over de datum is (en mijn gezinsleden ook niet).

Ik ga nu kijken, ben benieuwd...

Zon
andere artikelen

Voor andere artikelen koop ik wel vaak een merk: Coca Cola, bier van een merk (drink ik niet, man wel en die heeft zijn voorkeuren), Becel voor op brood, koffiebonen van Lavazza, wasmiddel van Ariel, guhl shampoo, etc.

Van het eigen merk koop ik: tomaten in blik, pasta, rijst, roomboter, chocolademelk, yoghurtdrink, mayonaise, frites, tandpasta, etc.

Jasmijn
meestal eigen merk

Ik kan me die discussie niet meer voor de geest halen, ik koop van bijna alles het eigen merk, omdat het vaak net zo goed is en een stuk goedkoper.
Ik probeer het sowieso altijd eerst, (het goedkope merk) bevalt het niet, ga ik het A-merk proberen. Pindakaas vinden wij van het goedkoopste merk zelfs lekkerder en bij bijvoorbeeld cola proef ik het geeneens, terwijl het wel anders smaakt, maar net zo lekker. Het grappige bij de cola was een keer dat we een vriend op bezoek hadden die daar altijd zo'n grote mond over had, hij moest en zou altijd 'echte' coca-cola hebben want de rest was bocht. Nou..toevallig hadden we het echte merk in huis en het huismerk. Hem twee glazen gegeven en hij moest dan maar zeggen welke de echte was en welke niet...je raadt het al; hij had de verkeerde gekozen.
Maar bij chips vind ik Lays nog altijd het lekkerste en de chips van de Lidl helemaal niet (maar wel een keer uitgeprobeerd natuurlijk)

Maar even je uiteindelijke vraag beantwoorden, ik koop huismerk omdat het goedkoper is en net zo lekker.

Hanne.
Huismerk/ b/c-merk

Eigenlijk net als Jasmijn. Ik koop het goedkoopste merk (of dag nu het a,b of merk is).

Als dat bevalt laat ik het daar bij. Als het niet bevalt gaan we voor een hogere prijs (en hopenlijk hogere kwaliteit).

Geloof dat ik eigenlijk nooit A merken koop behalve voor het WC papier ;).

Phryne Fisher
Niet gezien

Wat was de conclusie van de Keuringsdienst? Volgens mij is melk melk, dus koop ik een huismerk in een pak met dop (want beter op te bergen). Van andere producten in principe het goedkoopste behalve als dat minder lekker is. Goedkope pasta is echt niet lekker, net als chocoladepasta en bijv kattenvoer (vinden de katten).

Zon
gekeken

Maar het antwoord op mijn vraag kwam niet: waarom is de melk van huismerken veel korten houdbaar dan die van Melkunie of Campina? Is het goedkoper omdat zij de 'leftovers ' leveren.

Voor verse producten is de THT voor mij erg belangrijk. Ik pak altijd het product met de verste datum. Als man boodschappen gaat doen komt hij met spullen thuis met een korte THT. Erg irritant, maar hij pakt gewoon het eerste beste artikel dat hij ziet.

Verder grappig die verschillen. Ik vind huismerk cola dat ik weleens op een verjaardag krijg niet te drinken, maar AH wc papier (3 laags, dat dan wel :-) weer prima. Zo zie je maar, hoe smaken verschillen...

Overigens wat pasta betreft: de verse pasta is het allerlekkerst, maar gewoon van AH merk verkrijgbaar.

Lucille
sommige wel, sommige niet

Merk sowieso DE koffie, Lenor wasverzachter, Ariel wasmiddel, Lays paprikachips, coca cola met suiker, pepsi max suikervrij, coolbest sap, vlees van de slager (eten we niet veel), bertoli (vloeibare) boter, kips leverworst. Eigen merk sowieso 1 1/2 l melk van de ah, pindakaas zonder stukjes van de ah. Verder kijk ik wat er in de aanbieding is en veel huismerk en sommige basisdingen van de lidl (suiker, zonnebloemolie, toiletpapier, azijn)

Lucille
oh ja

Nutella chocopasta en Venz hagelslag, altijd die merken. Wat chocola betreft, nooit Milka. Ik eet zelf geen chocola maar de rest vindt milka weeig.

Half a twin
Ben erg merkvast masr dat kan ook huismerk zijn

Koffie altijd DE man vindt dat je het verschil met huismerk echt proeft. Ik drink geen koffie. Chocola van Verkade mijn echte genietmoment van 2 blokjes puur met hete thee bij het journaal smaakt toch minder met huismerk.
Bij boter en margarine kijk ik naar de verzuursamenstelling en kom ik ook bij een Amerk uit. Koek en snoep meestal huismerk, tenzij er een aanbieding is van 3 rollen Verkade kaakjes waarvoor ik nog gern 2rollen huismerk kan kopen. Dat geldt ook voor de siroop. Mijn super heeft vaak van die aanbiedingen. Melk altijd budgetmerk niet eens huismerk wij proeven geen verschil.
Frisdrank drinken wij niet veel, dan neem ik altijd halve liters van het Amerk. Eigen merk heeft geen halve liters en weggooien is dan echt zonde van het geld.
Wasmiddelen altijd hetzelfde Amerk in verband met Allergie. Broodbeleg zoet altijd huismerk. Net als schoonmaakmiddelen maar ik let wel op aanbiedingen. Als Blokker de aanbieding heeft van alle schoonmaakmiddelen voor 1euro per fles dan sla ik altijd groot in dan hoef ik geen huismerk te kopen voor 1.25 per fles. Relatief veel Amerken in huis nu maar dat was goedkoper dan huismerk door de aanbiedingen.
Vaatwaspoeder van budgetmerk maar spoelglans wel van Amerk. Met goedkope spoelglans brandt om de haverklap het lampje spoelglans vullen. Dan gebruikt de machine 3 tot 4 keer zoveel spul. Dan ben ik met Amerk toch voordeliger uit.

Lilian1
heb t niet gezien

maar mij valt juist altijd op dat melk van de Aldi erg lang houdbaar is, dat is voor mij met een in hoeveelheid wisselende melkdrinker erg makkelijk. zoon geeft duidelijk voorkeur aan voor deze.
Quas merken ben ik niet aan A merken verslingerd. Bv vlokken is de voorkeur hier Markant en vruchtenhagelslag weer van de Ruijter (anders erg zoet,snoepsmaak). Pasta huismerk behalve hazelnoot, dus is van nutella.
De crackers vinden we van de Lidl net zo lekker als van Bolletje bv.
Wasmiddel/verzachter vind ik v d lidl fijn, daar reageren we neit op. Net als hondenvoer/koek , onze hond reageert op Amerken ( is een vuilnisbakkie he ;))
Wat ik wel van Amerk pak is vaatwastabletten. Ik merk daar wel verschil in.

Nur
Verschilt

Voor de meeste producten koop ik het goedkoopste merk maar bij sommige producten merk ik wel het verschil en dan koop ik een duurder merk. Bijvoorbeeld Coca Cola. Pepsi vind ik echter helemaal niet lekker en dan heb ik weer liever huismerk. Bepaalde cornflakes koop ik ook merk.

Bij zuivel vind ik het merk niet belangrijk, wel de herkomst. Ik koop alleen maar biologische melk. Het liefst ook niet in de supermarkt maar rechtstreeks bij de boerenwinkel hier in de buurt waar een biologische boer op meer diervriendelijke wijze koeien houdt. Het is natuurlijk noot 100% diervriendelijk maar wel een stuk beter (kalven mogen langere tijd bij de moeder blijven en ook drinken)
Dat vind ik veel belangrijker dan welk merk er op staat.

Sally MacLennane
ligt eraan

Melk: gewoon de goedkoopste tweeliterpakken.
Koffie: ik maal mijn bonen zelf en proef niet echt verschil tussen dure merken of goedkope van de Aldi.
Qua pindakaas en chocoladepasta: goedkope merken gingen er niet in hier. Ik heb ooit de boel eens willen beduvelen door goedkope pindakaas of chocopasta in een lege merkpot te doen, maar ze hadden het meteen door.
Afwasmiddel: ik merk wel verschil tussen goedkope en duurdere, omdat ik van goedkope echt duidelijk meer nodig heb om de boel goed schoon te krijgen. Bij afwasblokjes voor de machine merk ik niet zoveel verschil.

Nota bene: een tijdje geleden zag ik een test van de Consumentenbond voor wasmiddelen. Aldi en Lidl plus het budgetmerk Perfect scoorden heel hoog!
http://tinyurl.com/zawp5p4

Triva
precies

Ik ben daar gek om een Amerk wasmiddel te kopen terwijl de consumentenbond keer op keer die van de aldi of lidl als beste (of in ieder geval voordelige keus) test.

Lou
heel duur of heel goedkoop

In eerste instantie denk ik: ik koop nooit A-merken. Maar dat is toch niet helemaal waar. Ik koop de duurste (ecover) wc-reiniger en het duurste (iams) kattenvoer. Ook graag fairtrade hagelslag, bananen en koffie. Maar verder dus juist meestal de goedkoopste van alles.

Wasmiddel maak ik zelf, dat is bijna gratis. Afwasblokjes gebruik ik ook niet, los poeder en zout en spoelmiddel (of schoonmaakazijn) is veel goedkoper.

Net nog een huismerk toner gekocht voor de HP printer: scheelt de helft!

Sally MacLennane
zelf gemaakt wasmiddel

Ik heb ook jarenlang zelf wasmiddel gemaakt, was niet slecht, maar ik heb bij de aankoop van een nieuwe wasmachine een grote hoeveelheid A-merk wasmiddel cadeau gekregen en ontdekte dat dat toch beter schoon waste, witte was minder grauwig maakte en de kleuren bleven ook beter.

Omdat dat wasmiddel op de lijst van de URL die ik net gaf lager scoorde, ben ik héél benieuwd wat Aldi en Lidl doen als ik door dit wasmiddel heen ben ;-)

Half a twin
veel kijkers in mijn dorp

Net de weekendboodschappen gehaald. Het vak budgetmelk was op 4 pakken na leeg. Alle campina en huismerk stonden nog netjes in gespiegelde rijtjes. Echt nog nooit gezien. Meestal is er voldoende budgetmerk melk.
Voortaan azijn van Amerk. De huismerk flessen zijn nu zo groot die passen niet in de kast, ik wil geen nieuwe keuken hiervoor.

Kaaskopje
Half a Twin

Wat grappig dat jij het effect kon zien :-).

Kaaskopje
Wat de uitzending betreft

De uitzending was meer de aanleiding dat ik de vraag hier stelde, dan dat ik de uitzending zelf wilde bespreken, maar wat je kunt concluderen is dat er meen ik vier grote zuivelproducenten zijn die verschillende melksoorten produceren en dezelfde melk in verschillende verpakkingen in de winkel terechtkomt. Weidemelk komt uit exact dezelfde kraan als niet-weidemelk. Maar je betaalt meer.

Sally MacLennane
Tja, merken...

Decennia geleden heb ik eens een excursie gehad bij de lampenfabriek (volgens mij Philips). Daar ontdekte ik dat die ook lampen leverde voor Sorbo, de Hema en zo. De lampen kwamen van dezelfde lopende band!

Sindsdien laat ik me niet meer leiden door namen maar door hoe ik het product zelf ervaar ;-)

Dat niet-weidemelk als zodanig wordt verkocht vind ik wel misleidend. Maar tegenwoordig verbaast me dat niet meer. Mijn vertrouwen is wat dat betreft bijzonder laag geworden na allerlei schandalen en onthullingen.

bieb63
Hangt er vanaf

Zoveel mogelijk huismerk. Maar ben wel kritisch wbt smaak en ook zeker de samenstelling. Tomatenpuree met toegevoegd zout erin koop ik niet. Dus wél Delmonte en AH eigen merk, maar niet Jumbo eigen merk of basic van AH.
Duidelijk is wel dat de meeste c (basic) merken minder goed zijn wat betreft samenstelling. Dat geldt vaak niet voor de huismerken.

Nur
Kaaskopje

Ja, daarom koop ik graag bij de boerenwinkel of op de markt rechtstreeks bij de producent. dan weet je echt waar het vandaan komt.
helaas is dat met veel bewerkte producten heel moeilijk vast te stellen.
Ik probeer wel om bijvoorbeeld fair trade in te kopen en dan maar hopen dat het echt fair trade is.
Hoe meer producten bewerkt zijn hoe moeilijker het is om die productie lijn te volgen.
En om eerlijk te zijn, ik heb natuurlijk ook niet 10 uur per week de tijd om boodschappen te doen.

Lucille
toch he

Het klinkt misschien raar, ik drink voornamelijk melk in de koffie maar ik vind toch wel dat er verschil zit tussen melk die ik koop. Van aldi bijvoorbeeld en Zaanse hoeve moet ik veel meer emlk in de koffie doen dan die van de appie voor dezelfde gewenste smaak. En van de Albert Heijn moet ik toch weer meer melk in de koffie doen dan van de biologische voor de gewenste smaak. Ik ben niet een fijnproever maar dat is wel wat ik merk. En met waspoeder, die van de lidl komt uit de test als bestekoop, die ik heb, Ariel poeder (ik gebruik geen vloeibaar wasmidel) die komt als beste uit de test. Ik haal waspoeder ed in Duitsland, daar is het een heel stuk goedkoper. Ook die van de Lidl, trouwens.

Demelza
Lucille

Doe je gewone mekk of koffiemelk in je koffie? Ik heb ook zoiets, met koffiemelk. De allergoedkoopste merken vind ik veel te dun, te waterig.

Ik koop zoveel mogelijk huismerk of het allergoedkoopste. Hazelnootpasta en macaroni-elleboogjes de allergoedkoopste wat ze bij jumbo verkopen. Wij vinden die gewoon lekker, hoef ik echt geen duurdere voor. Koffie koop ik altijd van DE of huismerk van AH of Jumbo. Die van Lidl vind ik niet lekker.

Voor de konijnen koop ik wel duur merkvoer, maar daar hebben we maar zo weinig van nodig dat het juist weer heel goedkoop wordt. De konijnen krijgen samen maar 20-30 gram per dag, dus met een zak van een paar kilo doen we heel lang.

Lucille
demelza

Hlvolle melk, geen koffiemelk. Dat laatste vind ik niet lekker in de koffie

Half a twin
kritisch op smaak

Ben ik ook. De kerrie van mijn super (waar ik bijna alles haal) is zo smakeloos daarvoor ga ik naar een andere winkel. Fusili van een Amerk is veel lekkerder dus dat koop ik dan. In lasagne proef ik het niet zo dus neem ik huismerk. Kleine verpakkingen zijn er ook niet altijd van huismerk dus neem ik dan maar A. Beetje maïs voor de wraps bijvoorbeeld.

Vesta
Schoonmaakprodukten

Schoonmaakproducten zijn mijn merkkritische ding. Ik wil Sonnett want ecover is niet ecologisch (het kan nog stukken beter)
Verder moet ik het eerste 'merk' groente of fruit nog tegen komen. Alleen bananenboeren hebben daar werk van gemaakt.
Die keer dat wij cola kopen prefereer ik cocacola maar verder is het vooral de prijs die telt. Behalve bij vlees, dat moet bio zijn maar het merk maakt me dan niet uit.

Phryne Fisher
Rijst

Ik ben wel eens in een rijstfabriek geweest. Daar vertelden ze dat de gebroken rijst, heel kleine korrels, werden verkocht voor huis- en C-merken. Dat heb ik zelf inderdaad ook ondervonden dus als ik er geen nasi van bak kies ik voor dure rijst.
Oh, en bij batterijen maakt het dus weer geen verschil. Dure batterijen zijn alleen maar tot een keer of 8 duurder, niet beter (heeft de Keuringsdienst v Waarde ook onderzocht).

Half a twin
Batterijen Pryne

Ik merk toch wel dat de duracel batterijen in mijn transistorradio langer meegaan dan de merkloze waar ik nu een pakje van heb. Duracel doet het een half jaar, die merkloze doen het nog geen drie maanden.

Lou
Sally, wasmiddel

Klopt, voor de witte was gebruik ik mijn zelfgemaakte wasmiddel ook niet meer want het werd inderdaad écht niet wit. Bij de rest van de was zie ik geen verschil, en dan zou ik in de winkel het liefst ecologisch wasmiddel kopen, wat het prijsverschil wel vrij groot maakt met mijn zelfgemaakte drabje. Overigens heb ik hier nu voor de witte was een zeer on-ecologische fles van de Aldi staan, dus erg consequent ben ik daar dan ook weer niet in.

Kaaskopje
Door de witte was (zelfgemaakt wasmiddel)

moet wel baking soda, of gewone soda.

Ik heb het ook een tijdje gedaan, maar uit gemakzucht toch weer overgestapt op fabriekswasmiddel.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.