Home » Forum » Aan alle mensen van wie de afwasmachine het goed doet

Aan alle mensen van wie de afwasmachine het goed doet

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
vivo
Aan alle mensen van wie de afwasmachine het goed doet

Onze afwasmachine wast niet meer goed af. De vaat blijft vuil. Heb de gebruiksaanwijzing bekeken en echt ALLES gecheckt en gereinigd maar wat het vgl het boekje zou kunnen zijn bleek in orde.

Nu bedacht ik me het volgende; dat de afwasmachine misschien verkeerd geïnstalleerd is. We zijn nl verhuisd en sinds de verhuizing zit het slangetje van de afwasmachine die het vuile afwaswater moet afvoeren erg hoog in de afvoer, namelijk zo'n 45 cm. Het lijkt me dat steeds na een spoelbeurt een deel van het vuile water niet weggepompt kan worden en in de afwasmachine achterblijft. Als ik na een afwasbeurt nl.het rooster dat binnenin onder in de afwasmachine optil, staat er nog troebel water in. Doordat dit restje vuil water niet wordt weggepompt en steeds meegaat in een nieuwe wasbeurt is het resultaat niet helemaal schoon.

Dit is maar een theorie. Mijn vraag is nu, wie zou zo aardig willen zijn om voor ons te checken hoe hoog de afvoer bij hem/haar zit? Dan kan ik te weten komen of mijn vermoeden kopt! Alvast heel erg bedankt!

Wiske71
51 cm

De afvoer gaat 51 cm omhoog boven de bodem/binnenkant van de vaatwasser in het kastje er naast zit de afvoer.
Hebben we zelf geplaatst in januari. De vorige vaatwasser was op dezelfde manier geplaatst en heeft het 12 jaar gedaan zonder problemen, tot hij kortsluiting maakte en we hem vervangen hebben.

Als je hem professioneel hebt laten plaatsen zou ik het bedrijf opbellen en laten komen kijken.

Wiske

Hanny61
Vivo

Bij ons zit de afvoer ook erg hoog, nl. 50 cm.
Wij hebben sinds een paar dagen een nieuwe vaatwasser. De oude heeft het, na 6 jaar en veel problemen, begeven. Ook wij hadden altijd water in de machine (onder het rooster), ik dacht dat dat zo hoorde. We waren ook nooit erg te spreken over de 'schoonheid' van de vaat. N.a.v. dit draadje ben ik even in de nieuwe machine gaan kijken. Het wasresultaat is fantastisch en wat blijkt: geen water onder het rooster. Je zou dus maar zo gelijk kunnen hebben!

vivo
Wij ook

Bedankt voor het kijken Wiske! Wij hebben het ook zelf geïnstalleerd. Vandaar dat ik twijfelde of we dit goed hadden gedaan. Maar van jouw reactie begrijp ik dat de afvoer op een normale hoogte zit. Bij ons moet de afvoer alleen een extra keukenkastje door.

Dat er een restje vuil water onderin de afwasmachine blijft staan na een wasbeurt vind ik wel verdacht. Misschien is er ergens iets verstopt door het kalkrijke water dat we hier hebben. Het blijft een raadsel!

vivo
Hanny

Beste Hanny,

In eerste instantie waren wij wel erg tevreden over deze Miele (hebben jullie er ook een?) machine en de schoonheid van de vaat. Alleen de laatste weken is het resultaat belabberd. De spoelarmen hadden wel wat gaatjes verstopt, zodat ze minder goed sproeiden. Maar dat was het niet want dat heb ik goed schoon kunnen maken, en het probleem blijft.

Ik hoop erg dat er iemand op het forum hier nog kan reageren met een verklaring voor het restje vuile water dat onder het rooster aan het einde van iedere wasbeurt blijft staan.

Tirza G.
Vivo

Ik heb een Siemens, hiervoor hadden we ook een Siemens (Bosch). De afvoer moet door een ander kastje heen en zit boven de 50 cm en er staat altijd nog water onder het rooster ná de afwasbeurt. Dat hoort zo, dat laatste spoelwater gebruikt-ie bij de volgende beurt als eerste spoelwater. Dat het bij jou troebel is, komt omdat het niet schoon is. Je vaat is niet schoon, dus het zou raar zijn als het laatste spoelwater wat-ie heeft gebruikt, wel schoon is.
Hóór je iets anders? Ik herken de geluiden van de vaatwasser, je hóórt hem afpompen, je hóórt hem sproeien. Als hij zijn water niet kwijt kan, dan blijft-ie afpompen. Als de propellers niet rond kunnen draaien, hoor je ze tikken/blokkeren.
Het is hier kneiterhard water en ik doe nooit iets bijzonders. Ik gebruik blokjes uit de reclame, geen vast merk, doe er nooit reinigingstabletten ofzoiets in. Moet je misschien spoelglans toevoegen? Of van dat regenereerzout?

Tirza

Marie
Verstopte pomp?

Hallo
Zit de pomp misschien verstopt? Hoe je die moet demonteren staat in de gebruiksaanwijzing van de machine.
Nog wat vraagjes:
- op welke temperatuur laat je de machine draaien? Want hoe warmer hoe beter het vet oplost (ik zo nu en dan op 70 graden, meestal op 55/65 graden);
- zit er regeneerzout in de machine? (dat schijnt niet meer nodig te zijn met "alles-in-een-tabletten", maar dat vertrouw ik niet, dus hier zit wel zout in de machine, ook spoelglans trouwens)
- heb je een speciale machinereiniger gebruikt?
Je kunt ook even op de site van Miele kijken voor tips:
http://www.miele.nl/apps/vg/nl/miele/Selfservice.nsf/LookupPage/Selfserv...
Trouwens onze vorige Miele was 15 jaar toen we gingen verhuizen en daar hebben we nooit wat mee gehad, ik hoop dat die we nu hebben minstens net zo lang zal meegaan.
Groetjes

Marjoleine64
Kapot filter?

Dat hebben wij een keer gehad, al het vuil kon zo langs het filter en werd dus gewoon rondgepompt, en verstopte ook de spuitgaatjes. We hebben toen een nieuw filter besteld en het probleem was over.
Marjoleine

vivo
Kapot filter?

Hoi Marjoleine,

Kun je mij misschien vertellen hoe je er achter bent gekomen of het filter kapot was? En waar het filter zit?
Alvast bedankt!

Marjoleine64
Vivo

Het filter zit (bij ons tenminste) op de bodem van de machine (naast de vulopening voor het zout). Je kan het eruit draaien, het is een soort plastic mandje van 7-8 cm doorsnee. Daarin zit dan weer een fijnmazig metalen filter, en ook dat was kapot. Vaak kan je op de website van het merk wel info vinden.
Succes ermee, Marjoleine

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.