Home » Forum » Aan de wafelmakers onder ons

Aan de wafelmakers onder ons

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Fleur
Aan de wafelmakers onder ons

Ben in het bezit gekomen van een wafelijzertje,maar zie door de bomen niet helemaal het bos meer, wat is een goede kant en klare beslagmix, waar koop je deze, klopt het dat de mixen uit een fles erg dunne wafeltjes geeft, en is het beter kant en klaar te kopen of zeggen jullie, niks ervan....ga aan de slag met bloem,boter,eieren,melk en gist?

Dank en groet

Klaartje
De lekkerste wafels

maak je met oliebollenmix van koopmans, echt waar. Vroeger stond het recept op het pak, moet natuurlijk een andere hoeveelheid vocht bij. Volgens mij kun je het tegenwoordig bij koopmans opzoeken op internet.

Silone
Ligt aan je wafelijzer

maar gemakshalve ga ik ervan uit dat je er hoge wafels mee bakt, a la belgische wafels? Dan kan ik je niet echt helpen. MAar volgens mij is het altijd de moeite waard om een beslag te leren maken met bloem, boter etc. In de eerste plaats is dat goedkoper, in de tweede plaats kun je meer variëren (met rum, citroenschil etc.)
(Ik heb zelf een kniepertjesijzer, heel andere techniek)

Fleur
Nog niet uit de doos gehaald

maar het is geen rechthoekige,ik denk dus een hartjesijzer,zit daar verschil in dan?

dirksmama
Verschil

De wafels in een hartjesijzer zijn wat dunner dan de wafels in een rechthoekig ijzer.

Overigens, met het beslag dat je van oliebollenmix maakt krijg je in beide typen ijzers lekkere wafels. In een rechthoekig ijzer wat zachter, in een hartjesijzer wat knapperiger.

Weet iemand hier trouwens of je ook stroopwafels kunt bakken in een kniepertjesijzer? En heb je die ook electrisch? (Helaas levert Tefal de stroopwafelplaten voor de Reverso niet meer, en ik wil zo graag stroopwafels gaan bakken in Indonesie).

Fiorucci
Dirksmama

heb jij een recept voor stroopwafels??

dirksmama
Ja

maar nog niet uitgetest.

Fiorucci
Dirksmama

Hou ons op de hoogte!:))

neteret mut
Ik

heb voor dikke rechthoekige wafels ( "belgische") een mix gebruikt. Van de belgische boerenbond, aveve. Werkte prima. Verder heb ik een boekje uit de serie Fun Cooking met de titel Wafels, daar sraan allerlei recepten voor zowel rechthoekige als hartvormige als dunne wafels in ( hartige , zoete enz)

Fleur
Fiasco

Heb het vanmorgen geprobeerd, had een recept gevonden met cakebeslag, en ze zagen er zoooooooooo mooi uit, en ze waren zooooooooooo smakeloos,de laatste geprobeerd door er nog wat suiker heen te roeren en bovenop te gooien,maar helaas,qua foto hadden ze zo in een culinair magazine gekund, maar qua smaak,,,,,beehhhg,op zoek naar de oliebollenmix dan maar,maar ben het tot nu toe nog nergens tegengekomen, trouwens hoort wafelbeslag zo dik te zijn, leek wel stopverf,hihi

Brianna F
Oma's wafels

Van mijn schoonmoeder dus en een hit hier in huis. Het zijn harde dikke wafels.
Men neme:
1 pakje basterdsuiker
10 eieren
2 pakjes boter
1 kg bloem
1 smaakje (rum of amandelessence)

Dit is genoeg voor 60 wafels, maar ik zou iets minder nemen als je het eerst wilt uitproberen:-)

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.