Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

guera

guera

20-01-2018 om 16:42

Activity tracker/stappenteller

Hai
als kerstgeschenk kregen we van het werk zo'n keuzebon. Ik heb er een activitytracker voor gekozen. Keep fit ofzo.
Niet een hele dure waarschijnlijk, want
ik heb hem nu even om en heb al 121 stappen terwijl ik alleen maar aan het koken ben (aan het snijden).
Dus dat is niet echt secuur.
Ik vroeg me af: zijn de duurdere nauwkeuriger of hebben ze dit allemaal?
Als ik het een leuk speeltje vind kan ik me voorstellen dat ik wellicht overstap op een duurdere maar als ze allemaal zo onnauwkeurig zijn dan ga ik twijfelen.
Wie heeft zo'ń ding en heeft er echt lol van?

Maar ik heb wel een dure: de Vivoactive 3. Die is vooral ook geschikt om mee te sporten, maar telt heel nauwkeurig stappen, meet je hartslag, stress, etc. Als je niet heel veel sport zou ik voor een Fitbit gaan en dan zonder gps. Die zijn ook erg goed in stappenteller. Je kunt dan zelf kiezen of je ook hartslagmeting wil. Gps is vooral handig voor fietsen, heb je anders helemaal niet nodig.

Ik had eerst ook een goedkope, die telde ook allerlei andere bewegingen mee en als ik met wandelen niet met mijn arm bewoog telde hij niets.

Kaori

Kaori

20-01-2018 om 18:39

ik ook

ik heb ook een duurdere, maar dan ook omdat het ding vooral als horloge wilde gebruiken en dan ook bij het hardlopen en zwemmen.
Hij is dus waterdicht en heeft een hartslagmeter.

Ik heb een garmin vivosmart.
Het maakt wel dat ik meer loop maar ook dat ik mijn activiteitsniveau verhoog, dus niet gewoon een beetje slenteren, maar vooral flink doorstappen.

En hij is goed waterdicht en dat is wel heel fijn als je gaat zwemmen, dan hoeft ie niet af.

Boink

Boink

20-01-2018 om 20:46

Mi-fit

Telt met name de armbewegingen bij het lopen en dus ook zwaaien of heftig snijden/ schoonmaken. Met de hond uitlaten telt is weer niet alles mee omdat je daar je hand weer ietssss rustiger houdt aan de lijn.

Verder verbrandde calorieën, hartslag, gelopen afstand, percentage batterij en de tijd.
Ik houd het wat algemener en wil ongeveer rond een bepaald aantal stappen komen.

Alison

Alison

20-01-2018 om 21:16

Facebook

Als je op Facebook zit kan ik je https://www.facebook.com/groups/447158015452025/ aanraden. Dat is Fitbit Nederland/Belgie. Daar vind je een schat aan informatie en ervaringen. Voornamelijk over de Fitbit natuurlijk maar ook wel over andere merken.
Zij organiseren wedstrijdjes elke week en dat stimuleerde mij enorm om meer te bewegen. Helaas is het effect nu wat afgezwakt maar ik ga het weer oppakken.

Vogel

Vogel

21-01-2018 om 16:20

Nauwkeurigheid

Ik heb een Firbit Charge HR, zoon draagt een Tom Tom Runner en heeft vaak anderhalf keer meer stappen dan ik. We vroegen ons af of hij nu echt zoveel meer beweegt, dus heeft hij een dagje beide trackers om één
pols gedragen. Het verschil bleef.
Mijn voorlopige conclusie is dat geen stappenteller je exacte aantal stappen kan tellen (de mijne trilt regelmatig als ik op de fiets zit, om aan te geven dat ik op dat moment mijn 10.000e stap zet), maar dat je er wel van uit kunt gaan dat de onnauwkeurigheid elke dag ongeveer even groot zal zijn. Dus kan het je wel bewuster maken van de hoeveelheid beweging die je op een dag hebt- als je wilt. Door dat ding zelf ga je natuurlijk niet automatisch meer bewegen.
Ik zet op een werkdag zo’n 14.000 stappen (maar hij meet dus ook iets tijdens fietsen), en op een luie zondag nog geen 3000. Feitelijk heb ik geen stappenteller nodig om dat te weten. Ik zie het meer als een leuk speeltje, en vind de hartslagmeter een interessante toevoeging.

Boink

Boink

21-01-2018 om 17:01

Vogel hartslag

Dat is bij mij ook wat natte vingerwerk. Heb net even aan de pols meegeteld en een verschil van 6.
Dat zou je deels kunnen wijten aan een te vroeg of te lang doorgetelde slag, maar er zit toch verschil in.
Daarbij vind ik het voordeel van voelen ook meteen duidelijk of je hartslag regelmatig/ even krachtig/ of overslagen heeft.
Ik zie het net als jij ook meer als een speeltje/ richtlijn.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.