Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

trots

trots

28-08-2014 om 19:42

Afstuderen

Onze oudste is zo goed als afgestudeerd en krijgt over een maand de bul ( met een groep tegelijk) en wij zijn natuurlijk uitgenodigd voor de plechtigheid. Nou zijn wij daar helemaal niet mee bekend, in onze beide families is ze de eerste die universitair is gegaan dus geen broers zussen neven nichten ooms tantes die voor zijn gegaan.
Wat wordt er tegenwoordig van ouders verwacht bij zoiets? Neem je bloemen mee of is dat raar? Daarna uit eten, een feest organiseren? Cadeau?
Ja het is natuurlijk wat je zelf wil. Maar dat weten we nou net niet zo goed. Ik wil liever zelf initiatief hierover nemen dan dat ik het meteen aan haar vraag. Kan iemand ons op weg helpen met de tegenwoordige mores op dit vlak?

Uit eten

Bij het afstuderen van neefjes en nichtjes gingen mijn ouders, de opa's en oma's ook mee naar de plechtigheid en na afloop met het gezin uit eten. Er werden bloemen gegeven en grootouders hadden een cadeau, een boek of sieraad of iets anders dat de ouders aangeraden hadden.
Verder was er een receptie om te feliciteren na afloop van de plechtigheid in de universiteit en verder werd het met studenten onder elkaar gevierd.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

28-08-2014 om 23:49

Bij mij

Kwamen mijn ouders natuurlijk naar mijn afstuderen: ik deed eerst een openbaar examen waar ze bij waren. Meteen daarna was de bulle-uitreiking en er was al een korte felicitatieronde op die plek. Daarna met elkaar en alle genodigden naar de kroeg op het universiteitsterrein en daar kreeg ik veel bloemen, ook van mijn ouders. In het aansluitende weekeinde namen ze mij en mijn vriend mee uit eten. Ik kreeg een mooi (blijvend) cadeau met het oog op mijn nieuwe beroep. Thuis nodigden ze ook nog de ooms en tantes uit die niet bij de bulle-uitreiking waren, zo gebeurde dat ook bij neven en nichten die afstudeerden.
Het was een geweldig feestweekeinde!!!! Leuk om aan terug te denken door dit draadje.

Aagje

tonny

tonny

29-08-2014 om 08:46

gefeliciteerd!

Neem een mooi boeket mee, ga (na de eventuele receptie van de onderwijsinstelling zelf) lekker met jullie naaste familie uit eten en geef haar een leuk cadeautje, iets wat bij haar past.

Prachtige dag om samen te vieren! Veel plezier!

Oh ja, ik lees hier ook over ooms en tantes enzo - Wij beperkten het tot ons eigen gezin plus aanhang, en partner van de afstuderende plus ouders.

Of je ook grootouders en/of ooms&tantes uitnodigt, hangt van je budget af.

mijk

mijk

29-08-2014 om 09:51

Ik woon in een universiteitsstad

en hier is volgens mij wat ik in mijn omgeving maar ook op de universiteit zie: mooie kleren, bloemen, cadeautje en een trotse foto voor het acedemiegebouw en dan eten..

Mijk

Een beetje zoals een verjaardag

Bij mijn afstuderen heb ik veel bloemen en andere kado's gekregen. Mijn ouders gaven mij, net als die van Aagje, een blijvend kado (aktentas).
Volgens mij is het niet gebruikelijk dat ouders een feest organiseren, dat is aan het feestvarken zelf. Wel kun je natuurlijk in kleinere kring uit eten gaan als je dat leuk vindt.

Veel plezier gewenst! Het is toch een bijzondere gebeurtenis.

trots

trots

29-08-2014 om 20:51

Leuk

Er gaat zich al een beeld aftekenen. Bloemen mee, foto maken voor het academiegebouw (goeie! had ik zo niet aan gedacht), uit eten met de aanwezigen. Het weekend daarna wil ik in overleg met de kersverse doctoranda nog een feestelijke middag bij ons thuis organiseren (plus cadeau) voor de familie die er niet bij kon zijn: het academiegebouw heeft beperkte plaatsen dus beperkt aantal genodigden.
Een feest voor vrienden geeft ze zelf nog wel schat ik.

Brianna F

Brianna F

30-08-2014 om 08:55

hier

2 master afgestudeerden. Eentje is wel genegen haar bul op te hale, de ander wil die het liefst opgestuurd krijgen. Van de vorige uitreiking (bachelor)zijn wij, zus, vriendinnen mee geweest naar de uitreiking, bos bloemen mee. Na afloop in de refter nog wat gedronken en later uit eten met het groepje.

Brianna F

Brianna F

30-08-2014 om 08:55

hier

2 master afgestudeerden. Eentje is wel genegen haar bul op te halen, de ander wil die het liefst opgestuurd krijgen. Van de vorige uitreiking (bachelor)zijn wij, zus, vriendinnen mee geweest naar de uitreiking, bos bloemen mee. Na afloop in de refter nog wat gedronken en later uit eten met het groepje.

trots

trots

05-09-2014 om 08:57

Catering

Nou, de plannen worden duidelijker. Het gaat een feest worden bij ons thuis voor een grote groep, 40-50 mensen. Dat willen we laten cateren, hapjes of buffet of zoiets.
Heeft iemand goede ervaring met wat leuk is qua eten en met een goede cateraar in of rond Utrecht?

Sawo

Sawo

05-09-2014 om 09:28

Gefeliciteerd en cateraars

Hoi trots

Leuk hoor
Wij hebben goede ervaringen met de veldkeuken (heel lekker brood en taarten) zitten in Bunnik (www.veldkeuken.nl) en sanchezcatering uit culemborg gespecialiseerd in tapas.
Veel plezier in ieder geval.

Groet
saar

trots

trots

07-09-2014 om 09:34

Sawo

Dank voor je tips. Culemborg is een beetje ver maar die veldkeuekn ziet er goed uit!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.