Home » Forum » Afvalvrij plasticvrij in het bijzonder scheermesjes

Afvalvrij / plasticvrij (in het bijzonder: scheermesjes)

2 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Emmawee
Afvalvrij / plasticvrij (in het bijzonder: scheermesjes)

Ad, kom er maar in! Dit wordt echt een heerlijk deug-draadje als we geen tegenwicht krijgen.

Vanaf het begin van dit jaar probeer ik minder plastic / wegwerpzooi te gebruiken. Belangrijk voor mij is dat dit enigszins kostenneutraal gebeurt.

Ik ga stapsgewijs te werk: de flessen shampoo zijn vervangen door een 'shampoobar', de eerste bamboe-tandenborstel probeer ik nu uit, maar de tandpasta komt nog uit een tube. Het volgende dat aan de beurt is, zijn de scheermesjes. Ik heb begrepen dat ik een safety razor moet hebben, maar iets met bomen en het bos. Wie scheert hier al plastic-vrij en kan mij adviseren? Welke houder is geschikt én betaalbaar?

En wie heeft andere tips / ervaringen om te delen? Of wil mij overtuigen dat het zinloos is waar ik mee bezig ben?

Milcham
Ik

Ik heb een safety razor, het merk weet ik niet uit mijn hoofd maar ik wel best wel voor je kijken. Ik heb het in een heerlijk ouderwetse drogisterij in Den Haag gekocht. Ik wilde een simpele, want hoe minder mechaniek, hoe minder snel het stuk kan gaan. Ik heb gevoeld hoe het in de hand lag, dat vind ik het meest belangrijke.
Het kostte €40, best een uitgave vond ik. Daar tegenover staat dat die mesjes werkelijk geen drol kosten en lang mee gaan. Ik heb degene gekocht die zij aanraadden 'heel duur' maar een lachertje vergeleken met Gilette. Binnen een half jaar heb je de aanschaf er uit. In dezelfde winkel heb ik een oorschraper gekocht, ter vervanging van wattenstaafjes. Prima voor schone oren, maar voor droge oren pak ik liever een stokje.

Da bamboetandenborstel vond ik niet zo fijn, te veel een houtsmaak. Ik heb ook borstels van cellulose gehad, maar daar lieten regelmatig wat haren van los die vervolgens vast zaten in de beugels. De tandpastatabletten van zowel lush als van afvalvrijpuntnl bevielen niet goed.

Ik heb wasbare wattenschijfjes die veel fijner zijn dan mijn eigen geknutselde spul. Ik heb ook nog gewone, voor de nagellak.

Verder heb ik een menstruatiecup, de funcup. Ideaal ding, wou dat ik hem eerder had. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik hem gewonnen heb. Ik was er wel over aan het nadenken, maar vond het best een bedrag als het zou tegenvallen.

Qua deo heb ik zo'n grote aluinstick, weet de naam even niet uit mijn hoofd. Gewoon bij de Etos in het deoschap. De verpakking is wel van plastic maar ik doe negen maanden met één stick. Nat maken voor gebruik, en dat is iets wat veel mensen weerhoudt. Ik ben een zeurpiet met mijn deo omdat niet alles bij mij werkt. Deze dus wel. Er bestaat ook een variant aan een sisal touwtje geloof ik.

Een fijne shampoobar die werkt voor veel en krullend haar heb ik nog niet gevonden. Blokken zeep gebruik ik wel.

Onderwerp gesloten