Home » Forum » Aldi vs lidl

Aldi vs lidl

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

34 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Besparer
Aldi vs lidl

Sinds vorige week probeer ik wat zuiniger om te gaan met mijn boodschappengeld. Ik ging iedere dag naar de supermarkt, dan koop je iedere dag teveel. Nu ben ik zaterdag naar de Lidl geweest. 75 euro een hele kar vol!
Nu wil ik eigenlijk Lidl en Aldi afwisselen maar wat kan ik nu het beste waar kopen?
Heeft al eens zo'n soort draadje gelopen maar kan ik niet meer vinden in het archief.
De cola light van Lidl vind ik wel lekker, terwijl ik een echte pepsimax drinker was.
Nog meer tips?

amk
Niet 1super nemen

verrassend maar de ah is regelmatig goedkoper dan lidl en aldi. Bv spekreepjes 250 g bij lidl 90ct, bij ah es 0,80, ook de es pasta is goedkoper.
Wat helpt is een boodschappenlijst aan de hand van aanbiedingen, alle geld terug acties in de gaten houden. Kijk eens bij de turkse super als die in de buurt is. Bekijk de hoeveelheden die je koopt heel goed, verwerk restjes, kook op voorraad (net 3 porties andijvie stamppot in de vriezer gedaan prijs pp 0,50)
Ik heb dan ook een exel lijst met daarin de verschillende prijzen per winkel kun je gelijk zien of een aanbieding echt een aanbieding is.
Koop aanbiedingen in voorraad. En kijk ook goed je voorraad na voor je boodschappen gaat doen. Dingen over datum hoef je niet meer mee te nemen, die gebruik je niet.
Kijk ook eens bij xenos, daar haal ik bv pasta saus, zongedroogde tomaten etc, goedkoper dan de super.

Anneque
Los van de prijs

Vond ik de groentenafdeling van Lidl veel beter dan die van de Aldi. Veel uitgebreider, ziet er beter uit en komen regelmatig als behoorlijk "schoon" uit de test van de consumentenbond.
Verder heel fijn bij de Lidl (maar weet niet of je nog kleine kinderen hebt): de geurloze billendoekjes. Nergens anders te krijgen en goedkoper. Pindakaas, hagelslag, chocopasta. Jam niet btw. Witte wijn, pasta, tomatenspul uit blik (gezeefde tomaten, blokjes etc.). Tegenwoordig ook de melk (is nu weidemelk), roomboter, gorgonzola.
Wat ik dan weer bij Aldi haal: wc papier en keukenpapier, olijfolie, rijst, augurken, vegetarische balletjes, ijsjes.

Besparer
Amk

Ik heb geen tijd om verschillende supermarkten af te gaan, bij ons is alleen de C1000 en ik ga naar een naburig dorp waar de rest zit.
Xenos is inderdaad ook een goeie, ik kijk daar wel altijd naar dat soort dingen maar koop ze nooit...
Ik wil nu twee keer in de week boodschappen doen in plaats van 6 keer of nog vaker..
AH vind ik ook wel heel leuk om te komen net als Jumbo maar hebben ook veel duurdere dingen die dan toch in mijn karretje verdwijnen

Besparer
Anneque

Vond de groente van Lidl ook verrassend. Aten gisteren bloemkool, gekocht op zaterdag. Hij was nog helemaal wit. Dat gebeurt me niet bij C1000.
Nee geen kleine kinderen meer, dus geen billendoekjes.
Man had rode wijn uit pak ook al goedgekeurd en cracottes waren ook lekker. De melkhagelslag heb ik vanmorgen geprobeerd maar smaakt me teveel naar cacaofantasie, maar waren ook Venz gewend...

amk
Boodschappen = uitje

wij zien de boodschapen als een uitje op zaterdagochtend. Met z'n tweetjes op de fiets wordt er heel wat af gekletst en gezongen. Daarna lunchen we uit gebreid. We doen maar 1x per week boodschappen, denk dat we netto even veel tijd daar aan kwijt zijn.
Xenos dingen zijn echt voorraad dingen, daar ga ik niet speciaal voor om, maar hij staat vlak bij de bieb en daar komen we regelmatig. C1000 is heeeeel duur, soms zijn de groente aanbiedingen goed, maar ik koom daar meestal niet boven de 1of 2 euro uit.
Wel is mijn boodschappen budget gehalveerd sinds ik meer moeite doe. Van zo'n 50 euro per week naar rond de 20, de rest gaat in de vakantiepot.

Besparer
Amk

20 euro per week? Dat is dan wel heel weinig toch? Vind ik wel heel knap als je daar een hele week van kunt eten.
Van iedere dag naar een keer in de week vind ik nog een te grote stap. Daarom nu twee keer in de week en ben deze week nog niet in de C1000 hier geweest. (ja om de post te halen omdat ik daar voor ons bedrijf een postbus heb..)

Isabella Caramella
Lidl vraag voor kenners

Is het biologische fruit en groente bij de lidl ook goedkoper dan bv de plus of ah?

Anneque
Weet niet zeker

Maar denk het wel. Ik koop er bijv altijd pompoenen en die zijn zeker 50 ct goedkoper dan bij de Coop (AH weet ik niet). Moet zeggen dat het biologischegroentenaanbod wel vrij beperkt is bij Lidl, maar ik stel me gerust met de gedachte dat hun groente relatief schoon is ;-)

albana
Kinderen laten halen

Hier eten we het liefste vers brood...en meestal van de AH die brood van een plaatselijke bakker heeft (en goedkoper dan de bakker). Als ik zelf brood ga halen, neem ik gauw 'dingetjes' mee...dingetjes waarbij ik niet echt over de prijs nadenk. Alvast voor morgen of overmorgen terwijl ik het misschien best ergens anders goedkoper kan krijgen of niet eens écht nodig heb (b.v.lekkere toetjes).
Dat heb ik opgelost door de kinderen voor dat brood te sturen. Jongste fietst er langs op weg naar school. Die geef ik afgepast geld en laat ik het brood halen op de terugweg. Dat gaat prima, geen verleidingen voor mij, soms wel een beetje geplet brood zo in de boekentas :) Soms stuur ik oudste. Als het zo uitkomt.
groeten albana

TZB
Sesamgranenbrood

sesamgranenbrood van de lidl erg lekker , de droge rijst gerechten (kerrie ) lekker , goedkoop en snel met kipfilet ... zinfandel rosé .. lasagne , maakt niet uit met de aldi , de cola ,

Aldi .. vooral de ijsthee vinden ze hier erg lekker , en chipjes en koekjes vind ik ook lekkerder ..

amk
Klopt is niet veel

maar dat komt door slim inkopen en invriezen.
Bv bij de lidl andijvie 0,39 + aardappelen 1,5 kg 1,40 + bakje spekjes es 0,79 = 3 porties stamppot voor 2 personen a 50 ct pp. Halve meloen als toetje is de maaltijd 75 ct pp.
Ik krijg ook veel groenten van mijn vader, laatst nog 4 kg aardbeien.
Pasta saus gaat hier met restjes groenten die ik in een bak in de vriezer verzamel. De brocolli zijn de 1e dag groente de roosjes en een dag of 2 later verwerk ik de stronk met een halve liter melk en wat bouillionpoeder tot soep, afbak broodje er bij van 30ct per 2 waarvan er1 in de vriezer gaat en wat boter en er staat weer een maaltijd op tafel.
Inmiddels weet ik ook dat een pak diepvries doperwten goed koper is als een klein blikje, en wij eten er ook nog eens 2x van.
We zijn geen grote vleeseters, dat scheelt mega, vandaag kalkoen wostjes van de turkse slager voor iets meer dan een euro en ik ben bang dat ik teveel gekocht heb. Ik bak er straks maar 3 en de laatste eet ik dan zaterdag als mijn dochter bij haar vader is.

Misshien is de blog van Teunie luycks leuk om te lezen. Zij heeft 10 kinderen waarvan er nog 9 thuis wonen en heeft de laatste weken een aantal maaltijden beschreven. Meestal ruim onder de euro pp. het budget is natuurlijk ook beperkt we zijn maar met z'n twee en dochter is bijna 7. Die eet dan ook nog eens 3x per week warme lunch op de bso en minstens 1 avond bij haar vader.

Brood koop ik ook bij de ah als ze het in de aanbieding hebben voor 1euro, haal ik er gelijk 4 en vries ze in. Op een gegeven moment merk je dat er een patroon in de aanbiedingen zit en weet je hoeveel je moet inkopen om precies van aanbieding naar aanbieding te komen en vrijwel nooit de volle prijs te betalen.

amk
Blog

de blog die ik noemde is te vinden op eenvoudigleven.blogspot.nl

Savon
Amk (beetje ot)

Volg jij Teunie ook? Ik heb van de week haar yokidrink gemaakt en die vond ik zelfs lekker (en ik haat yokidrink). Haar broodrecept is ook erg goed!

amk
Savon

ja, ik volg haar ook. En via haar ben ik ook op de blogs van een aantal andere consuminderaars gekomen.

Recepten van Teunie heb ik nog niet geprobeerd. Ik vind brood bakluchtjes zo erg dat ik er van ga kokhalzen, dat probeer ik zeker niet.
Maar door haar blog heb ik bv wel zelf jam gemaakt en limonadesiroop.

Die blogs inspireren me wel om goedkoper te leven door vooral dingen niet te kopen, en als je toch iets wilt hebben kijken of het 2e hands te vinden is, niet omdat dat goedkoop is maar uit milieu overwegingen. Het aantal plastic tasjes en zakjes is hier met zeker 75% verminderd bv.
Aan de andere kant blijft er daardoor meer geld over voor vakantie en uiteten gaan, dingen waar we erg van genieten.

Tango
Hier alleen aldi

Lidl gaat hier nog komen, maar ik weet nog niet of ik daar heen ga. Ik weet nu al af en toe niet meer naar welke supermarkt ik moet gaan en ik vind boodschappen halen dus echt geen leuk uitje.
Wat we bij Aldi vooral halen: ijsjes, vleeswaren voor op brood, koekjes, pastasaus, pasta, zoet broodbeleg, ook jam. En inderdaad die ijsthee is erg lekker, blikjes of flesjes en onze kinderen drinken graag de smoothies. Voorheen hadden ze ook flessen fruitontbijt, was erg lekker, maar nu om duistere reden uit de collectie. Oh ja, ook lekker, donuts, doosje met 9 gevarieerde donuts uit de vriezer.
Dit halen we dus meestal bij de Aldi, maar ik moet er dan net wel tijd voor hebben. Vandaag weinig tijd en alles bij C1000 gehaald omdat ik daar toevallig in de buurt was. Toch wel weer behoorlijk duurder.

Savon
Amk (nog steeds ot)

De lucht van versgebakken brood vind ik dus echt heerlijk. Ik heb al heel vaak haar opgerolde hartige broodjes gemaakt en die zijn ook heel erg lekker. Puber neemt ze zelfs mee naar school (en dat wil heel wat zeggen) en vriendjes van middelste komen hier aan de deur vragen of ik die lekkere broodjes weer een keer wil maken.

Ik heb ook al diverse potten appelmoes staan, ze houden hier niet van appelmoes tenzij ik het zelf maak. Afgelopen weekend heb ik 10 kg appels ingeslagen, ik kan dus even vooruit.

Siroop heb ik nog niet geprobeerd. Teunie doet iets met een ontsapper, maar ze gooit ook versgeperst sap door een neteldoek of zo. Heb jij siroop gemaakt met die aardbeien. Hoe heb jij dat gedaan?

Consuminderen vind ik lastig met pubers, die willen juist steeds meer!

amk
Savon (erg ot)

we kunnen beter een eigen draadje recepten beginnen.
Het is uiterst simpel.

Voor iets meer als een liter siroop.
Men nemen een kilo goed rijpe aardbeien. Schoonmaken en kneuzen.
Die kook je met een klutsje water zo'n 20 minuten. Let op neem een zeer ruime pan, het gaat nogal schuimen heb ik gemerkt.
Dan neem je een grote kom, een zeef en een neteldoek (bij de Dille en Kamille) en mikt daar de hele handel in. 2 of meer uur laten uitlekken.
Sap meten in een maatkom en dan 1,5x de hoeveelheid aan basterdsuiker er door roeren. Dus 750 ml sap is 1500 g suiker. Je moet door blijven roeren tot het helder is. Duurt zo 10 minuten.
Vervolgens overschenken in schone flessen (ik heb beugelflessen van de dille en kamille, ze zijn goedkoper bij brouwmarkt vermoed ik.)

Anneque
Savon en amk (nog even verder ot)

Leuke blog, ik kan die opgerolde hartige boterhammen alleen niet vinden. Weet jij ze nog te vinden, Savon?
En amk, hoe lang houd je die siroop goed? En ik neem aan dat dat met ieder gewenst fruit kan?

amk
Tja anneque

dat weet ik nog niet.
Het hangt natuurlijk ook af hoe schoon de flessen zijn en hoe goed je ze kunt afsluiten.
Het is niet zo als bij jam dat je de potten op z'n kop zet waarna ze vacuum trekken.
En mijn fles van dille en kamille sluit niet zo goed.

Volgens de website waar het recept vandaan komt (http://www.suikerinfo.nl/recepten/recept_aardbeienlimonadesiroop.html) 2 tot 3 weken. Maar ik denk zelf langer, er zit trouwens nog citroensap in ook. Dat is een conserveringsmiddel en de suiker ook. (Het is echt niet veel beter dan fabrieks wat dat betreft alleen doe je het nu zelf) Het smaakt ook precies hetzelfde, is vrijwel even duur als die van de Euroshopper, alleen veel meer werk. (waarom doe je het dan?" vroeg ik mezelf af: omdat ik kilo's aardbeien had en we niet zo veel jam eten)

Nog een tip trouwens. Ik had de flessen net gesteriliseerd in de oven en ze waren nog heet. Als je dan de afgekoelde siroop er in giet gaat het koken in de fles met als gevolg een enorme schuimkraag.

Lilian1
Bij de lidl

daar hebben ze heel lekkere rauwe ham, hij heet flinterdun en dit in een dikker plastic doosje.
De kruidenboter is lekker en de roomkaas met knoflook ook, vooral voor door de pasta en op wraps.
De melk is lekker de karnemelk vind ik bij de aldi lekkerder.De gele en chocoladevla is erg goed.Yoghurt ook.
De kleine flesjes optimel neutraal is lekker de smaakjes erg zoet.De optimel yoghurtjes met muesli is lekker die met granen is net gemalen hout ;)
De cola ijsjes vind ik ideaal want die hebben ze hier het liefste.De kookroom is ook fijn, die is wat langer houdbaar.

Bij de aldi is het pistache en bubblegum ijs erg lekker.

De frikandelbroodjes,stokbrood,smeerkaas,neutrale roomkaas,wc papier( met de vlinders/bloemen) schoolkoeken,fruit,meergranenbrood.

Savon
Anneque

http://eenvoudigleven.blogspot.nl/2008/08/pizzabroodjes.html

Ik heb ze al met van alles belegd, salami, ham, brie, blauwe kaas (vinden de kinderen niet lekker maar wij wel) en ik heb ze ook in de zoete variant gemaakt:

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2009/09/kaneelbroodjes-2.html

Savon
Amk

Ik ga die siroop proberen, eerst even een goeie fles scoren. Helaas zit er bij mij geen Dille en Kamille, misschien maar beter ook (voor m'n portemonnee dus).

Anneque
Savon

Ziet er goed uit, simpel en lekker. Bedankt :-)

amk
Savon

ik bedacht me vanmiddag dat een fles van bv bertolli passata heel handig zou zijn die heeft een schroefdeksel en dat sluit veel beter dan een beugelfles.

Savon
Anneque

Je kan ze heel makkelijk per stuk invriezen (als ze de vriezer halen).

Savon
Amk

Tijdens het noodweer vannacht bedacht ik ongeveer hetzelfde: er zitten altijd van die flessen appelsap in het kerstpakket, die hebben een schroefdeksel.

Ik maak (op z'n Teunies) tegenwoordig wel ladingen appelmoes die ik in een klik-pot doe en die trekken weer vacuum. Zou dat met siroop ook niet kunnen?

Jessica O
Even reageren

Heb net het draadje gelezen, ga dus zo op zoek naar de blog van Teunie.. Ben altijd dol op zulke blogjes. Heb alleen even een opmerking over het inmaken van groente/fruit.
Ik mik het alijd warm in de warme pot. De potten hebben in de warme oven gestaan (iets boven de 100 graden) en als de boel erin zit gaan ze nog even in de warme oven. Dan sluit de boel perfect af en blijft het lang goed. Werkt super voor jam/appelmoes/rode bietjes en noem maar op.

Nu op zoek naar de blog!

amk
Savon, nee

want dan giet je heet product in de pot. bij de siroop heb je geen temperatuursverschil omdat mogelijk te maken, die is koud als het de fles in gaat.

Nyntje
Aldi vs lidl

Ik vind de Aldi duurder dan de Lidl, dus mijn voorkeurd is Lidl. De wijn van Aldi is wel goed, evenals de prosecco.
Kaas en beleg koop ik bij Lidl is echt goedkoop en goed. Ook boter, smeerkaas en ander smeersel koop ik er graag. En natuurlijk de groente niet te vergeten van Lidl! Echt super. Het brood van Lidl is ook goed, de chocorozijnen zijn heerlijk, de snoepjes zijn betaalbaar.Kortom, ik ben echt Lidl fijn.

Overigens is de wijn van Lidl ook goed hoor.
Gewoon even eea uitproberen.
Wat betreft frisdrank kan ik je niet raden. Bij ons in huis kiezen we voor frisdrank en sommige zaken wel voor echte merken. Zoals Calve pindakaas, echte Nutella en echte cola ed.

Besparer
Nu toch eerst lidl

Ben nu 3 keer bij de Lidl geweest. Vind veel producten erg goed smaken. De cola light is erg lekker terwijl ik een echte pepsimax liefhebber ben. Ook de cracottes zijn goed te eten, de hagelslag vind ik niet lekker maar de rest van het gezin weer wel. Vind het wel jammer dat ze alleen 1 liter melkpakken hebben. Ik heb nu steeds te weinig.
groente en vlees erg lekker. Nog bijna niets tegengekomen wat niet smaakt.
Daarom ook nog niet bij de ALdi terecht gekomen.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.