Home » Forum » Amerikaanse koelkast 0

Amerikaanse koelkast

22 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
ilsepilse
Amerikaanse koelkast

inbouw koelkast/vriezer loopt op zijn laatste pootjes, we willen eigenlijk een losstaande amerikaanse koelkast plaatsen, en dan die inbouwruimte gebruiken als extra keukenkast.
samsung ??
ook niet te duur...

wie heeft al ervaring ?

Anneke
Niet te duur...

Volgens mij zijn Amerikaanse koelkasten altijd duur in verbruik. Misschien ook goed om mee te nemen.

mamamiekie
Ijsblokjes?

Denk eraan dat zo'n amerikaanse koelkast echt een groot ding is in de keuken. Bovendien maakt dat ijsblokjesding steeds herrie. Is geen probleem in een dichte keuken, maar in onze open keuken hebben we toch gekozen voor een staande koelkast en een aparte staande vriezer.

Temet
En daarbij

Zo'n Amerikaan met ijsblokjesmachine verbruikt inderdaad meer, vziw, maar heeft bovendien een aansluiting op het water nodig om dat ijsblokjesding te laten werken. Aldus de keukenboer. Ik was al nooit zo voor zo'n Amerikaan, maar toen ik dat hoorde was het meteen klaar.

Geen ervaring dus hier (hier een inbouw "side by side", een grote koelkast naast een grote vriezer; daar ben ik zelf heel blij mee).

Groeten,

Temet

Cookie
Wij hebben er een gehad

beviel echt prima. Heerlijk veel koel en vries ruimte en het crushed ijs was goddelijk voor de kinderen in de zomer met wat siroop en zeker ook voor ons in cocktails etc. Nooit last gehad van lawaai behalve als de ijsblokjes in de bak vielen. Weg moeten doen ivm verhuizing/ruimtegebrek. Ik zeg doen!

Tarte Tatin
Whirlpool

Wij hebben sinds de zomer een Amerikaanse koelkast/vriezer, maar dan zonder ijsblokjesmaker. Daardoor meer vriesruimte en minder verbruik. De onze is van Whirlpool en hij bevalt erg goed. Ik wilde ook niet per se ijsblokjes, maar wel veel vriesruimte en koelruimte.

Sjansje
Samsung

Wij hebben een Samsung, en ik ben er nog elke dag blij mee (Behalve op de dag van aanschaf, toen niet. Dochter had stiekem het piepschuim mee naar boven gesleept en "sneeuw" gemaakt. Zucht...als ik er nog aan denk...)

Onze koelkast kan niet op de waterleiding, maar heeft in de koelkastdeur wel een reservoir met filter voor koud water. Moet je dus zelf vullen. Het water tappen doe je aan de buitenkant.

Geen ijsblokjesmaker, maar wel een zee van ruimte.

Christel
Net als cookie

beviel het prima. Ook nooit last gehad van lawaai. Helaas heeft dit huis een open keuken en paste het gewoon niet. Ik mis het ding nog dagelijks, ik vond hem ook heel mooi om te zien.

IngridT
Fantastisch

ik zeg doen.

Wij hebben er sinds een jaar of 5 eentje, op de waterleiding, met dus altijd ijskoud water, ijsblokjes en gemalen ijs.

Ik zou niet meer zonder willen. Water uit de koelkast is qua temperatuur echt zoveel lekkerder dan kraanwater! Siroop ook trouwens. En altijd ijsblokjes. Vooral in de zomer heerlijk. in alle drankjes en in de wijnkoelers, noem maar op.

En dan praat ik nog niet eens over de ruimte....3 gigantische groentelades waar je probleemloos groente voor een hele week (inclusief kilo's verse spinazie of wat dan ook) in laat verdwijnen... Een aleen die deur al...daar kunnen minstens 20 pakken/flessen/wat dan ook wijn/sap/fris/etcetera in.....

Ingrid

Rateltje
Ja doen!

Ik heb al 5 jaar een Smeg. Wel prijzig maar dam heb je ook wat. Ijsblokjes crunched ijs en koud water. En dan de ruimte!!! Ik vraag me nu wel eens af hoe mensen dat met een tafelmodel doen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Tarte Tatin
Rateltje

Tot afgelopen zomer hadden wij een tafelmodel. Eerst stond er een koelvriescombinatie bij, maar die ging stuk. Dus alleen tafelmodel. En dat met vier kinderen, was echt behelpen. O de zaligheid toen eindelijk, na een jaar, die Amerikaanse erbij kwam! De inbouwtafelmodelkoelkast wordt nu als gewone kast gebruikt ;)

Seej
Hier nu een jaar veel plezier van

Hier hadden wij vorig jaar ook zo'n koel/vrieskast die met zijn laatste loodjes bezig was. Omdat we ook nog een oude diepvries in de schuur hadden voor erbij, en ik dus telkens als ik iets uit vriezer twee nodig had naar buiten moest, stond zo'n amerikaanse koelkast hoog op mijn verlanglijstje.

Uiteindelijk hebben we er toen een gekocht en ik vind 'm zalig! In eerste instantie hoefde ik geen ijsblokjes, water en bargedeelte. Het ging me puur om de inhoud, die moest zo groot mogelijk zijn (we zijn met 5-en). Wat betreft de inhoud, daar zit best veel verschil in. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op de samsung rsg 5 purs. Inhoud koelgedeelte is 420 liter en vriesgedeelte 217 liter. We hebben geen koelkast kunnen vinden met een grotere inhoud en daar het ging het ons om. Toevallig heeft deze koelkast ook een waterdispenser, ijsblokjes en bargedeelte. Wat voor mij eigenlijk niet hoefde. Maar we hebben er erg veel gemak van! Ideaal dat water ivm met ranja (veel vriendjes en vriendinnetjes over de vloer altijd). En ijblokjes heerlijk in de zomer. En het bargedeelte klinkt misschien een beetje 'over the top' maar is juist energiebesparend. Als ik nu zie hoe vaak dit klepje open gaat voor het pakken van een fles ranja, fris of sap ofzo is dat ontzettend vaak. Nu gaat alleen het barklepje open, anders de hele deur met bijgaand verlies van koude.

Als je het mij vraagt zeg ik dus doen.

Oh, ja, dit jaar ondanks lange winter meer dan 200 euro retour ontvangen op energie/gasrekening. Ik heb het idee dat dit vanwege de nieuwe koelkast is. Oude waren waarschijnlijk veel minder energiezuinig.

Succes met je beslissing!

ilsepilse
Geen wateraansluiting

We hebben dan ook geen wateraansluiting dus met een reservoir zou het dan moeten zijn.
Bedankt voor al de reacties, ik kan er zeker wat mee.
ik keek deze week en zag een koelvriescombinatie 70 eu per jaar verbruik en wat verder een amerikaanse koelkast zelfde verbruik??
Ik denk dat mijn 2 aftandse koel/vriezers (een id keuken en 1 id schuur) nu meer verbruiken dan die amerikaanse ?

ilsepilse
Veel water

zoons drinken ook heel veel water dus lekker fris water id zomer is heerlijk!

Sjansje
Onze samsung

Is het type RSA1WTVG. Inhoud koelkast 346 liter en inhoud diepvries 189 liter.
De koelkast heeft 5 planken en 2 groentelades. In de deur 1 flessenrek, 2 kleine bakjes en 1 brede bak met deksel. Verder zit dus in de deur het waterreservoir met filter wat je zelf moet vullen. Kan onder de kraan, of met een maatbeker of zo.
De diepvries heeft 4 planken en 2 lades, en 5 open bakjes in de deur. Verlichting in zowel koelkast als diepvries.
Hij heeft dual flow en we hoeven 'm nooit te ontdooien.
Qua geluid valt het mij best mee, je hoort 'm wel, af en toe eens wat harder, maar niet storend. Ook het verbruik valt denk ik mee, we kregen afgelopen jaar geld terug van de energiemaatschappij.
Je kunt op een diplay op de koelkastdeur de graden instellen. Daar zit ook een systeem op dat de toesten blokkeerd (hndig als je kinderen hebt die graag op knopjes duwen. Als de deuren te lang open staan gaat een plingetje.
Echt een ideaal ding!

Trix
Net als sjansje

Qua omschrijving en inhoud lijkt het of wij precies dezelfde in de keuken hebben staan, Sjansje! Alleen mijn typenummer eindigt op PE... Wat misschien wel van belang is om op te letten bij aankoop, is hoe de koelkast in de ruimte staat, vrij of ingeklemd. Die van mij heeft alleen RVS-deuren, de zijkanten zijn grijsgelakt oid. Maar voor mij zijn de looks niet van dermate belang aangezien wij geen open keuken hebben. Als ik er continu tegenaan zou kijken, zou ik voor geheel RVS gaan, maar die zijn volgens mij weer een stukje duurder.
Maar verder niets dan lof over mijn Amerikaan, ideaal, bigger is better!

Sjansje
Trix

Die van ons is ook grijsgelakt aan de zijkant ;)

Geerke
Doen, ilsepilse...! en niet zo duur in verbruik als je denkt

Wij hebben een LG en het is een A+ label. Onze oude koelkast was minder zuinig!
Er zit in de rechterdeur (koelkast) een luikje waarachter je de dingen zet die je vaak nodig hebt (hier: melk, limo, vloeibare boter). Zo hoeft niet steeds de hele deur open en dat scheelt energie.
Ik geniet van de ruimte, van de ijsblokjes/ijscrush/koud water (maakt echt GEEN herrie vind ik, open keuken hier). Het is op en top gaaf oim zo'n ding in huis te hebben!
Doen...!

Hombre
Geluid

Ik haat het geluid van die krengen (gewoon het aan en afslaan, niet de ijsblokjes) en we hebben (helaas) een open keuken.

Dus ik zou bij mijn volgende aankoop denk ik een koelkast met een inverter compressor kopen. Het voordeel daarvan is dat de compressor op een variabele snelheid draait en dus niet aan/uit schakelt en dat is nou net zo irritant.

Ze zijn er van Samsung en Panasonic als ik even snel Google.

Seej
Kruipruimte?

Ilsepilse,

Heb je misschien een kruipruimte onder je huis? Wij hadden ook geen wateraansluiting maar hebben dit via de kruipruimte wel kunnen maken.

Clairy
Ge

Wij hebben 5 jaar geleden een echte Amerikaanse side -by-side gekocht van General Electronics, helemaal van RVS, erg duur (2500 euro) maar heel mooi om te zien. Veel inhoud, echter geen lades in het vriesgedeelte. Dat zit ook snel vol. Koelgedeelte heeft zeeën van ruimte, vooral met feestjes merk je hoeveel drank er in alleen al de deur past. 3 vlaaien stapel je moeiteloos op elkaar en leg je er zo bij. Grootste nadeel vind ik de herrie als ie aanslaat, open keuken dus ik hoor hem erg goed. Vaak resoneert er iets in het vriesgedeelte en dan is het helemaal een teringherrie. Heb je bij inbouw minder last van.
Clairy

jessica 5
Kan hij je voordeur door?

Tien jaar geleden een Whirlpool gekocht. Wij moesten eerst de deuren eraf monteren voor hij hier door de deur kon.
Let dus ook even goed op de afmetingen of die door je deuren kunnen.
Wateraansluiting heeft man heel simpel opgelost met een flexibele slang die aan de aansluiting van de vaatwasser kraan zit (dubbele kraan eraan zetten en aansluiten op die flexibele slang die je dan makkelijk kan leiden naar je koelkast).
Ik zou niet meer zonder willen.

Onderwerp gesloten