Home » Forum » Anti birkenstock in navolging op anti croc

Anti-birkenstock (in navolging op anti-croc)

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

63 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
LindadR
Anti-birkenstock (in navolging op anti-croc)

Ben ik dan de enige die van mening is dat de Birkenstocks die iedereen deze zomer lijkt te dragen heel erg lelijk zijn?

Gewoon "te veel voet en tenen"!

Mijn mening wordt ook enigszins gevormd door het feit dat - sommige, niet alle - dragers van deze slippers vergeten (?) hun voeten te verzorgen. Eelt eraf, nagels knippen, scheelt enorm in een prettig aanzicht! Met Birkenstocks zie je echt alles van voeten!

Linda

Linda99
Nee hoor

Ook ik vind die dingen er niet uit zien, sorry liefhebbers. Net als crocs inderdaad. Maar mijn kids hebben die dingen dan weer wel omdat ze bij peutertjes best leuk staan en gewoon heel praktisch zijn.

Mannen met Birken-dingen vind ik trouwens helemaal geen gezicht!

reina
Nee

Ik ontdek nu pas dat die slippers die je zo veel ziet birckenstocks zijn :-) Ik kan sowieso geen slippers dragen, maar anders zou ik ze misschien ook wel kopen, 'k vind ze gewoon lekker zomers om te zien, bij mannen trouwens ook. Crocs daarentegen vond en vind ik afschuwelijk en die zou ik nooit kopen, ook al zouden ze nog zo goed voor m'n voeten zijn.

pilsje
Pro-birkenstock

Uiteraard krijg je in een antidraadje ook positieve reacties over birkenstock in dit geval. Ik ben ook van mening dat de slippers niet echt charmant zijn.
Maar, het model tofino (zoek maar eens op) in combinatie met verzorgde voeten en een leuk zomers kleurtje op je nagels is echt heel leuk. Ik krijg regelmatig reacties van mensen wat een leuke slippers ik aanheb. Even uitleggen, de tofino is een model waarbij er een bandje over je wreef loopt net als bij de gewone birkenstock en dan zitten er losse stukjes bij voor tussen je tenen. Dat kan zijn hetzelfde verticale bandje dat dan ook aan de wreefband bevestig wordt waardoor je weer een gewone birkenstock krijgt (die is dus niet leuk). Máár daarnaast zijn er ook nog strikjes en bloemetjes. Ik draag eigenlijk alleen de bloemetjes en het staat écht heel leuk. Dus een band over de wreef en alleen een bloemetje tussen de tenen en het blijft net zo goed zitten als gewone birkenstocks. Dus mooi én lekker lopen.

Marith
Je hebt gelijk linda

En toch heb ik ze! Maar ik draag ze eigenlijk alleen onder mijn vind ik wel hele mooie spijkerbroek (iets uitlopende pijp) met...verzorgde voeten (French manicure op mijn teennagels met gel). Ik heb er deze zomer extra mijn best voor gedaan om met verzorgde voetjes voor de dag te komen ;-) Maar verder; ze zijn niet vrouwelijk, niet charmant maar ze zitten zo lekker!! Overigens vind ik Croc's echt erger hoor. Daarmee vertoon ik me niet buiten de tuin!

Marith
Overigens

We zijn net twee weken terug uit Umbrie (Italie) en daar heb ik echt een paar killer heels gekocht. Manlief hield ze omhoog in een schoenenwinkel en vroeg met droopy ogen of ik die niet even wilde passen want hij vond ze zo mooi. Nou gedaan, ik kon er amper op lopen maar met enige oefening in de winkel ging het wel aardig. Echtgenoot vond ze prachtig en we hebben ze gekocht. Tot nu toe heb ik ze welgeteld 1 avond aangehad. Ik was zo stom ze naar het jazz festival in Perugia aan te trekken. Ik ben strompelend richting auto gegaan. Op een steil naar beneden aflopend straatje met kleine middeleeuwse klinkertjes. Ik heb de killer heels vervloekt en verlangde hevig naar mijn birkies :-)))

reina
Marith :-)

Je hebt groot gelijk, schoenen zijn in de eerste plaats om lekker op te kunnen lopen, kijk, sommigen zijn té lelijk om aan te trekken( lees: crocs) , maar ik snap nooit dat mensen op schoenen gaan lopen waarin ze de hele dag of avond zere voeten hebben ( gelukkig kan het mijn man geen snars schelen hoe mijn schoenen er uit zien, want ik heb nooit echt vrouwelijke schoenen aan :-)

Bastet
Gaat best hoor

Ik vind het reuze meevallen hoor,birkenstocks,en mooier dsn teva-slippers.Onverzorgde voeten,dat vind ik niet mooi,maar dat staat in geen enkele slipper mooi.
Ik vind comfort belangrijker dan de looks,maar ik let wel op,al te lomp vind ik niks,truttig houd ik niet van.
Crocs draag ik alleen als ik de tuin doe!
Groetjes,bastet

purk
Nadeel van birckenstocks

is dat ze eeltvorming echt stimuleren. Dus zorg is echt dat je ijverig met een puinsteentje in de weer blijft om je voeten mooi toonbaar te houden.
Verder vind ik ze niet lelijk, vooral die opgepimpte erg grappig en ook leuk.

groetjes van Purk

LindadR
Marith

Gut, ik zou willen dat mijn man killerheels voor me kocht! Nee, ik zou willen dat hij eens mee ging winkelen! Nee, ik zou willen dat hij het leuk vond om te winkelen. Oh nee.... dat wordt dus niks. ;-)

Ik heb eens een commentaar van Vanessa / Connie Breukhoven gelezen die enorm hoge hakken aan had. Toen iemand aan haar vroeg: "doen die schoenen niet vreselijk pijn"? antwoordde ze: "ja, maar wat zijn ze geil, hé?" (sorry voor het woord, niet mijn woorden, dus)

Ik ben dol op hakken en hoe mijn voeten / benen eruit zien als ik ze draag. Ga ik werken en heb ik hakken aan waarvan ik weet dat ik ze niet de hele dag kan dragen, dan zorg ik dat ik een extra paar makkelijker schoenen bij me heb, zodat ik kan wisselen. Ik krijg namelijk niet gauw last van mijn voeten, maar van mijn enkels. De tijden dat ik hele weken op hakken kon lopen, zijn helaas wel voorbij. Thuis loop ik of op Ipanema-slippers (nu we toch merken aan het noemen zijn) of op blote voeten / sloffen.

Bij schoenen met platte zolen voel ik me toch altijd net Stampertje.

Linda

Marith
Ach ja berber

Manlief's schuld. Die vroeg die ene avond met diezelfde droopy ogen of ik die schoenen niet voor "hem" wilde dragen die avond (want we hadden ze per slot van rekening niet voor niets gekocht). Stom, stom....wat heb ik die avond een pijn in mijn voeten gehad. Nu zal ik ze inderdaad alleen nog dragen als ik een "zit-event" heb :)

Kees
Yep...

Ja, het weer een van die "kuddedierverschijnselen". Ik loop liever naast een paar sexy high heels ipv die onooglijke, boerse crocks of Birckenstocks of hoe die krengen ook mogen heten.
Het lijkt erop alsof sommige vrouwen (en mannen) er alles aan doen om er zo onaantrekkelijk mogelijk uit te zien!
Ik noem maar: vreselijke onooglijke rugtasjes op de rug...brrrrrrr
een buiktasje...nog zo iets vreselijks! Of een T-shrt met zo'n vreselijke Mickey Mouse kop erop en dan ben je geen 6 maar 36 jaar vaak nog vergezeld met een heus opgeschoren emancipatiekapsel; alleen vergeten de dames dan wel hun gezicht te scheren.....brrrrr.

Bastet
Dus kees

Jij loopt dus ook op killerheels?Want de gemiddelde mannenschoen is ook zeer natuurlijk ook libido-dodend.
Bastet

tonny
Mag kees zijn mening niet zeggen?

Hij zegt wat over hoe hij vindt dat het eruit zit. Niet over hoe het zit als je erop loopt.

Tja, weet hij veel.
Maar ik snap hem wel hoor, mijn man vindt hakken ook leuker om te zien dan die birkendinges. Da's het maffe met vrouwenschoenen: je hebt schoenen om op te lopen en schoenen voor zit-events.

Tonny

Margriet*
Ach

Vijf jaar geleden toen ik mijn stoere Birki's kocht met legerprint (met een band) was ik nog origineel, nu niet meer. Toen vond iedereen ze heel leuk.
Ondertussen heb ik mijn Birki's slippers met strass gesp versleten op de camping. Sorry wel met wat eelt op de achterkant van mijn voeten maar dat heb je met kamperen, ik had mijn nagels wel kek rood gelakt.
Voor de chic (tja met kamperen ga ik voor basic) had ik bronskleurig eenband birki's mee en de hele winter loop ik op birkisloffen.
Ik vind ze dus duidelijk wel leuk.
(mijn ouders lopen er 30 jaar op in huis en gebruiken ze als sloffen, die zijn ook opeens hip).
Highheels leuk maar op Italiaanse keitjes lopen echt niet! Doe ik liever mijn Campers aan, oh ja ik heb ook Havaianas slippers, maar daarvan vind ik de kwaliteit heel slecht. Ok nog meer merken?

Ef
Heb ik vast een rare man;

maar mijn echtgenoot vind mijn Bikenstocks, model Madrid (met 1 brede band over de voorvoet) leuk! Vooral nu mijn voeten bruin zijn van de zon en m'n tenen rood gelakt. Ik droeg ze vroeger trouwens ook al de Birkenstocks, maar moet ik er wel eerlijk bijzeggen; alleen op m'n werk. (waar ik nou trouwens crocks draag.)

M'n voeten "doe" ik regelmatig even met een vijl van scoll en elke avond invetten met lanettecreme. Als ik dat niet doe, krijg ik echt pijnlijke eeltplekken op m'n hielen. (niet alleen van Birkenstocks maar van alle slippers.)

Nely
Kees heeft wel gelijk

want crocs zijn idd niet bepaald sexy, de birckenstocks gaan wel, tenminste de teenslippers. Maar ja, de crocs lopen toch een stuk lekkerder dan die sexy high heels dus ja (al heb ik ook andere schoenen hoor).

Rugtasjes zijn ook niet sexy maar wel superhandig als je op de fiets zit en toch een handtas mee wilt nemen.

reina
Nely :-)

Volgens mij is sexy vaak gewoon heel onpraktisch. Daarom is het mijn stijl ooit geweest :-) En gelukkig heb ik een man die níet dol is op hooggehakte dames en bergijpt dat rugzakjes echt heel prettig kunnen zijn:-) ( Ik vind trouwens hoge haken vaak geen gezicht als je er mensen al wiebelend mee over straat ziet gaan, krijg spontaan kramp in m'n benen als ik het zie:-))

Kees
Hallo

Nee, ik loop zeker niet op Highheels (wat Bastet verkeerd heeft gelezen); moet niet gekker worden zeg....ha,ha,ha., maar ze zijn gewoon leuk om naar te kijken.
Ik vind het als vent leuk om een vrouw te zien die wat extra aandacht besteedt aan haar uiterlijk (netjes verzorgd in ieder geval) en niet erbij loopt in een: "hoe-schrik-ik-zoveel-mogelijk-kerels-af-outfit".

Helaas vallen daar voor mij ook die onooglijke rugtasjes onder, buiktasjes T-shirts/truien met opdruk van o.a. zo'n idiote Betty Boop erop en.....Bermuda's! Sorry hoor, maar dan zakt mijn libido echt tot net nulpunt. Vaak hebben ze dan ook nog van die haarmodellen a la bloempot of hun haar haastig opgebonden in zo'n duffe staart; haar dat ooit geverfd is geweest, maar waarmee daarna niets meer mee gedaan is.

Ze hoeven voor mij echt niet de hele dag op high heels in gala te lopen, maar kom op zeg! om dan direct het andere uiterste te nemen als Crocks of die Birckenstock dingen......er zit toch een groot verschil tussen hemel en hel zeg! Handig of niet, maar er zit toch een groot verschil tussen onaantrekkelijk en gewoon verzorgd en prettig voor het oog uitzien.

Kijk, ik loop er soms ook als een vuilniszak bij hoor met kaplaarzen er al erbij....maar dan werk ik wel in mijn tuin! Zodra ik de deur uitga dan douche in mij en kleed ik mij even om.

Temet
Ja maar kees

"Helaas vallen daar voor mij ook die onooglijke rugtasjes onder, buiktasjes T-shirts/truien met opdruk van o.a. zo'n idiote Betty Boop erop en.....Bermuda's! Sorry hoor, maar dan zakt mijn libido echt tot net nulpunt"

Dat zal best. Ik vermoed dat die vrouwen dat ook wel weten, maar dat het ze een complete rotzorg is of hun dracht libidoverhogend werkt voor de Kezen van deze wereld.

(wat e.e.a. met douchen te maken heeft ontgaat me overigens)

Groeten,

Temet

Nely
Ach nee

zó zie ik er dus nooit uit hoor, draag geen bermuda's omdat die me gewoon niet staan en ook geen shirts met grote afbeeldingen erop ;-) Maar als ik snel even naar de winkel ga heb ik in de meeste gevallen toch mijn crocs aan onder mijn rok of kuitbroek. Maar ik ga er vanuit dat mijn shirtje of topje (vaak een stuk bloter met mooi weer) een stuk meer opvalt dan de rest ;-))

Tirza G.
Temet (licht ot)

Zou je het woord libido en Kezen niet in één zin willen gebruiken? Ik krijg daar rare associaties bij :-)

Kees: het zal niet in je hoofd opkomen, maar de libido van het andere geslacht zal me een zorg zijn. Daar zorgen ze zelf maar voor. En trouwens, daar is geen staat op te maken. Er zijn ook mannen die vallen op plooirokjes en witte kniekousen. Of op verpleegstersuniformen. Nou, als er íets door de dragers zelf als volkomen misvormend wordt gezien is dat het wel.
Misschien valt mijn man wel op Birkenstocks, je weet het maar niet. En op BettyBoop.

Tirza

reina
Kees :-)

Je overdrijft wel een beetje met je beschrijving:-). En het is al gezegd: het zal de birckenstockdragende dames ws een rotzorg zijn dat ze libido-ontmoedigend werken op de Keesjes in de wereld, sterker nog, ws hebben ze er helemaal geen behoefte aan om libido-opwekkend te werken :-) Sommige mannen denken dat de wereld om hen draait :-)

Kees
Ha,haha...

Nou, ik kan je zeggen dat die dingen niet alleen libido-ontmoedigende uitwerking op de Keesjes in de wereld hebben hoor.....ha,ha,ha.
Het moge inderdaad duidelijk zijn ja, dat ze geen behoefte hebben om libido-opwekkend te werken. God bespaar me zeg!

Nee, dit vind ik ervan en ik vind die Birckenstock dingen gewoon spuuglelijk en ook die Crocks en andere zooi die ik al genoemd heb en ik denk dat een hoop kerels het met mij eens zullen zijn, maar dat is mijn mening natuurlijk; niets meer en niets minder. Dat een ander ze wel mooi vind, moeten ze lekker zelf weten.

Genista
Kees

Ik vind Crocs ook spuuglelijk. Maar mijn dierbare echtgenoot heeft een stel knaloranje Crocs en draagt die ook nog. Gelukkig niet in bed, dus maak je niet druk om ons ;-)

reina
Maar kees :-)

Draag jij dan alleen dingen die je vrouw libido-opwekkend vindt? Of hoeven mannen dat niet?

Kees
Daar gaan we hoor...ha,ha,ha

Nee, Reina, maar ik trek wel een paar fatsoenlijke schoenen aan als ik het dorp in ga en loop er niet als Kabouter Plop bij met van die knaloranje, blauwe of weet ik veel wat voor vreselijke kleur Crocks met mijn schoenmaat 46! Kijk, sommige dingen moet je gewoon niet op straat willen dragen ook al vind je het zelf wel erg mooi en kan het je verder niets schelen.

Ik ga ook niet met strakke lichtgele zwembroek het dorp in ook al vind ik hem nog zo mooi en lekker zitten. Die neiging krijg ik nu wel hoor ha,ha,ha.ha. Jij Crocks dragen? Hier, zie mijn string eens! ha,ha,haaaaaaa
kunnen we samen over ons nek gaan.....ha,ha,ha,ha.ha. Maar ik kan je vertellen dat ik dan niet eens de voordeur haal hoor.

Genista
Nou gelukkig maar dan...

...dat Genistus geen maat 46 heeft. Dan zijn die oranje Crocs kennelijk nog net te overkomen ;-)

Mien*
Kees

weet je wel zeker dat je Kees heet? Bij strakke, knalgele zwembroekjes denk ik toch eerder aan bruine Dries ;)

SuusMaria
Hihi * mien

Daar moest ik ook al aan denken!!

Kees
Ha,ha,haaaaa

Ja, ik ook! nee, mijn zwembroek is niet knalgeel zoals die van Dries, maarre die hoef ik ook niet in zwembroek tegen te komen hoor in het dorp....ha,ha,ha.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.