

Huis, Tuin en Keuken

guusje
24-11-2012 om 09:19
Appeltaartdeeg vandaag maken, morgen bakken?
Morgen krijg ik bezoek en wil een verse appeltaart maken. Ik moet morgenvroeg eerst nog sporten dus wilde ik vanavond al het deeg maken en in de springvorm doen en een nacht in de koelkast bewaren. Kan dat of gaat er dan wat mis met bakken?

Annet
24-11-2012 om 09:48
Ja hoor, dat kan
Ik zou wel alleen het deeg van tevoren doen (en in springvorm) en het vulsel de ochtend zelf.
Ik weet niet of je van die deegreepjes erover doet. Nog praktischer in jouw geval zijn deegkruimels. Die kun je ook van tevoren maken en hoef je alleen maar over de vulling te strooien.

M Lavell
24-11-2012 om 10:27
Niet in de springvorm
Je kunt het deeg wel van tevoren maken en dan in een plak, verpakt is plastic folie, in de koelkast bewaren.
Als je het in de springvorm doet dan droogt het uit (tenzij je dat weer goed kunt afsluiten met plastic, maar dat is ingewikkelder).
Groet,
Miriam Lavell

Annet
24-11-2012 om 11:00
Zo ingewikkeld is dat niet
Met plastic folie is dat zo gedaan.
Het vooraf in springvorm doen scheelt nou juist veel tijd.

Nowee
24-11-2012 om 17:16
Het kan wel
maar mijn ervaring is dat een appeltaart het lekkerst is de dag na het bakken! Ik zou m dus vanavond bakken.

Rosa van der Zanden
24-11-2012 om 19:54
Eens met savon
Nu bakken, morgen eten. Dan is het het allerlekkerst.
Rosa van der Zanden

guusje
25-11-2012 om 08:40
Bedankt
Toch maar gisterenavond gebakken. Misschien zet ik hem straks nog heel even in de oven