Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

guusje

guusje

24-11-2012 om 09:19

Appeltaartdeeg vandaag maken, morgen bakken?

Morgen krijg ik bezoek en wil een verse appeltaart maken. Ik moet morgenvroeg eerst nog sporten dus wilde ik vanavond al het deeg maken en in de springvorm doen en een nacht in de koelkast bewaren. Kan dat of gaat er dan wat mis met bakken?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Annet

Annet

24-11-2012 om 09:48

Ja hoor, dat kan

Ik zou wel alleen het deeg van tevoren doen (en in springvorm) en het vulsel de ochtend zelf.
Ik weet niet of je van die deegreepjes erover doet. Nog praktischer in jouw geval zijn deegkruimels. Die kun je ook van tevoren maken en hoef je alleen maar over de vulling te strooien.

Niet in de springvorm

Je kunt het deeg wel van tevoren maken en dan in een plak, verpakt is plastic folie, in de koelkast bewaren.
Als je het in de springvorm doet dan droogt het uit (tenzij je dat weer goed kunt afsluiten met plastic, maar dat is ingewikkelder).
Groet,
Miriam Lavell

Annet

Annet

24-11-2012 om 11:00

Zo ingewikkeld is dat niet

Met plastic folie is dat zo gedaan.
Het vooraf in springvorm doen scheelt nou juist veel tijd.

Het kan wel

maar mijn ervaring is dat een appeltaart het lekkerst is de dag na het bakken! Ik zou m dus vanavond bakken.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

24-11-2012 om 19:54

Eens met savon

Nu bakken, morgen eten. Dan is het het allerlekkerst.

Rosa van der Zanden

guusje

guusje

25-11-2012 om 08:40

Bedankt

Toch maar gisterenavond gebakken. Misschien zet ik hem straks nog heel even in de oven

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.