Home » Forum » Arme katjes

Arme katjes ;-(

79 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Vic
Arme katjes ;-(

Morgen moet mijn katertje van 5 maanden onder het mes. Ik had daar eigenlijk mee willen wachten, maar sinds een paar dagen vindt hij zijn zus wel erg interessant en ik zit niet te wachten op kittens. Hij mocht vandaag vanaf 18.00 uur niet meer eten, dus ik heb nu de brokjes weg gehaald. En dat is zo zielig! Het zijn van die hele-dag-door-knabbelaars en ze zijn nu echt wat van slag. Lopen steeds weer naar de keuken om te kijken of er al wat staat, en zielig mauwen. Zal morgenochtend wel helemaal een drama zijn, maar ik vind het ook sneu om het poesje alleen eten te geven.
Morgenochtend om 9 uur mag ik hem wegbrengen, en als alles goed gaat om 11.30 uur weer halen. Dat valt me ook zwaar. Toen we hem kregen was hij een beetje het zielige bange broertje, maar nu na twee maanden helemaal opgebloeid en een stoere kater. Hopelijk vindt hij me nog lief als ik hem morgen weer ophaal ;-(

mix
Achhh enne

komt helemaal goed en morgenavond mag hij vast alweer eten.
(maar zielig is het altijd grr)

Wordt zijn zus ook een je-weet-wel-zus?

Vic
Ja

Het poesje moet ook nog. Daar wacht ik wel mee tot 6 maanden, of tot haar eerste krolsheid (als ik die herken).

mix
Ah hier

de twee gezusters gezusterlijk met 6 maanden onder het mes. Vond het ook vervelend hoor bah, maarja aan de andere kant: wat weg is kunnen ze geen kanker aan krijgen denk ik dan maar en ongewenste nestjes (bij ontsnapping oid) is ook mooi te voorkomen op die manier.
Sterkte hoor morgen!

Kaaskopje
Vic

Je kunt zo'n kat ook niet even uitleggen waarom hij geen eten krijgt. En dan kijkt ie je aan met zo'n blik van 'waar blijft m'n eten nou??' Heel sneu inderdaad. Maar ja, morgen mag hij weer eten als hij daar zin in heeft. En jij hoeft niet meer in te zitten over incest, een sproeiende kater en gezwerf in de hoop iets spannends tegen te komen.
Wat de poes betreft zou je kunnen kijken of je de ingreep kunt rekken naar februari. Dan zijn er vaak kortingsacties van dierenartsen.

Vic
Dat vind ik het ergst

Je kunt het ze ook niet uitleggen inderdaad. Misschien denken ze nu wel dat ze nooit meer eten krijgen. Volgens het foldertje mag hij pas morgenavond weer eten, en dan alleen een beetje natvoer. Nou ja, we gaan het zien. Ik vind het sowieso erg spannend. Routine-ingreepje van 5 minuten, maar zo'n narcose is toch wel een ding ;-(

Fiorucci
Vic

Pas wel op met zus, dat ze niet naar buiten ontsnapt. Onze poes sneakte een keer naar buiten met krap vijf mnd. en was gelijk zwanger, bleek bij haar sterilisatie, 20 dagen later....sterkte vandaag.

ishtar
Als ie terugkomt

heeft hij echt geen zin in eten hoor!
En aangezien jíj hem geen pijn gaat doen, rekent hij het jou niet aan. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat hij jou niet meer aardig vindt. Eerder het tegenovergestelde: jij 'redt' hem van die gemene dierenartsen!;-)
Mijn poes had, na haar castratie, wel eerder zin in eten dan de avond erna. Haar heb ik wel eerder wat gegeven. Je merkt vanzelf wel of dat goed gaat, en een paar brokjes (met water) kan geen kwaad. Als ze honger hebben, zijn ze vaak ook niet meer misselijk.
Sterkte vandaag, met wachten!

Manda Rijn
Het mooie aan katten

is dat ze niet denken dat ze geen eten krijgen ;-)

komt goed. Hier een poes van 5,5 maand (begin december het haasje) en een katertje van 3,5 maand. Beide gaan naar buiten.

Wachten op de eerste krolsheid hoeft niet, gewoon een afspraak met 6 maanden, ik ben zelf trouwens voor vroeg sterilisatie maar de dierenarts van het asiel (waar ik naar toe ga met dit stel) heeft een standaard van 6 maanden.

Fiorucci
Ehm manda

Pozen kunnen eerder zwanger raken dan zes mnd. dus kijk uit met naar buiten gaan en met de katers in je gezin!! Onze poes maakte echt beslist geen krolse indruk voor ze zwanger raakte, maar bingo was het zeer zeker.

Vic
Pfff

Volgens de operatie-assistente kan katertje zelfs ná zijn sterilisatie nog een maand een poes bezwangeren. Lekker dan ;-( Ze vroeg ook waarom ik poes niet eerst deed, maar dat was juist in overleg met de andere assistente. Nou ja, ik hoop maar dat alles goed gaat. Rond 11.30 krijg ik een telefoontje dat ik hem weer op mag halen.

Manda Rijn
Yep weet ik

maar ik denk dat ze niet zwanger raakt voor die tijd omdat ze elke vreemde kat in de tuin direct eruit mept en geen enkel teken geeft van 'positieve interesse'. Katertje gedraagt zich als haar kitten en mevrouwtje laat het toe dat hij aan haar vacht sabbelt ;-)

Ik zal het asiel nog een keer vragen of het niet eerder kan, het liefst zsm, het kan ook wel, mevrouwtje is een flinke dame.

Vic
Oh

Ik werd net gebeld door de dierenarts. Alles is goed gegaan, maar ze willen hem nog even in de gaten houden dus ik mag hem om 13.15 uur halen. Volgens de d.a. niets aan de hand en het was gewoon de standaard procedure. Vreemd, want ik sprak vorige week een vriendin die ook haar kater had laten castreren. Zij mocht bij de operatie blijven (?), en mocht de kat daarna gelijk meenemen. Nou ja, dit is beter, denk ik.

Vic
Hij is weer thuis!

Gelukkig is hij weer thuis. Volgens de post-operatiebrief moet hij rustig blijven en in een warm mandje liggen, maar meneer springt alweer op en van de vensterbank. Moet ik hem dan maar vastbinden?

Manda Rijn
Ja

natuurlijk moet je hem vastbinden of stevig inbakeren ;-)

komt goed, gewoon lekker laten gaan. Fijn dat hij zich lekker voelt.

Manda Rijn
Fio

ik heb de afspraak voor sterilisatie nu vervroeg naar voglende week vrijdag, dan is ze 5,5 maand oud.

amk
Ik zeg:

Ducktape!!!

mix
Vic/manda

vic:fijn dat hij weer thuis is! lekker laten gaan hij merkt het vanzelf ;-)

manda: slimme zet, beter zo dan een onverwacht/ongewild nest :-)

Fiorucci
Manda

Goed zeg, ik denk dat dat heel verstandig is.

Manda Rijn
Ik vraag mij

sorry voor de ot vic.

ik vraag mij nu opeens af wat er gebeurt als ze wel zwanger blijkt te zijn, niet dat ik dat dus verwacht hoor. Maar vanaf welke draagtijd plegen ze abortus ??

ik bedoel, ik zit er echt niet op te wachten, ben ook erg voor vroegsterilisatie om het overschot aan poezen terug te werken (ben zelf kittenpleegmoeder voor het asiel dus ik weet hoe erg het is) maar als ze zwanger is, dan zal ik het leuk vinden als de kittens komen, die raak ik op 1 of andere manier hier in de buurt bij de fans wel kwijt schat ik zo in.

Fiorucci
Manda

Mijn katje was 21 dagen zwanger en zonder overleg met mij is ze geaborteerd, om de simpele reden dat ze veel te jong was om zwanger te zijn. De kans op problemen is een stuk groter als de moederpoes zo jong is.

Vic
Gaat niet zo lekker

Volgens mij voelt hij zich niet 100% vandaag. Toen ik uit mijn werk kwam was hij juist aan het braken (harde brokjes) en in de keuken vond ik nog zo'n verrassing ;-( Het zachte voer houdt hij wel binnen, maar tijdens het eten is hij soort van aan het tandenknarsen (heel hard). Verder is hij wel actief, maar ik heb het idee dat hij wel wat is afgevallen (was al niet heel dik).
Klinkt dit herkenbaar voor jullie? Morgen maar de dierenarts bellen.

Kaaskopje
Zou het even aankijken

Gister was zijn verdoving misschien nog niet volledig uitgewerkt en nu natuurlijk wel. En hij zal toch ook nog wat van slag zijn door de ingreep, ook al leek dat eerst niet zo. Je kunt natuurlijk altijd bellen voor advies, maar op zich zou ik me nog niet erg ongerust maken als ik jou was. De harde brokjes zou ik even van de vloer halen. Dat was het advies volgens mij toch ook?
Kan het zijn dat er een tandje los zit?

mix
Vic/kaaskopje

kaaskopje: advies was de dag van de operatie zelf in de avond een beetje natvoer.

Vic: ik zou het ook even aankijken, de eerste dag gingen ze hier ook als een trein, daarna merkte je toch wel dat het invloed had gehad. Toch gingen ze elke dag vooruit. Ik zou vanmorgen even aankijken hoe hij zich gedraagt, kun je altijd tussen de middag bellen en is er vast genoeg tijd over om je er (dezelfde dag nog) tussen te plannen?
Houdt zijn "zaakje" letterlijk even in de gaten op zwellingen enz

Vic
Vandaag

Hij heeft niet meer overgegeven en volgens mij gaat het alweer wat beter met hem. Hij zal zich wel wat te overmoedig gedragen hebben de eerste dag, waardoor hij gisteren de man met de hamer tegenkwam. Hopelijk mag ik ook nog even onder zijn staart kijken, want dat houdt hij nu angstvallig verborgen ;-)
Ik heb trouwens ook een afspraak gemaakt voor Poes voor volgende week. Dan hebben we het maar gehad.

*Rymcke*
Onze kater

Ken het, hier is meneer net halve maand geleden geholpen. Mocht 's avond idd niet meer eten. Hebben toen de heer naar boven gelaten en deur dicht zodat hij ook 's nachts niet stiekum kon eten. Toen we thuis kwamen wilde meneer meteen eten. En moest hij de eerste dagen oppassen met springen ed. Ehhhh probeer een enthousiaste poeze heer eens rustig te laten zijn. Heeft een heel lief vriendinnetje die graag speelt met hem.
Maar het is toch altijd spannend als je lieverd zoiets moet ondergaan.
Gr Rymcke

*Rymcke*
Eten

Heeft bij ons de DA voor gewaarschuwd. Meneer zal wel honger hebben en zal wel willen eten. Maar geef hem slechts paar brokjes en pas 's avonds weer een paar. Anders zal hij misschien misselijk worden. Nietermin hier viel meneer giga op zijn bak aan en van een paar was geen sprake. Kreeg hem haast niet weg. Gelukkig heeft hij niet overgegeven.
Hoe is het nu met hem ?
Gr RYmcke

Vic
Vandaag de poes

Manda, is jouw katje al geweest van de week? Ik heb vanmorgen Poes weg gebracht. Zo zielig, ze kwam helemaal enthousiast aanhuppelen 'oh, ik mag in het reismandje!. Net bij de assistente helemaal spinnend en kopjes geven. Ik hoop maar dat het meevalt allemaal. Enige voordeel is dat ik waarschijnlijk vanavond rustig tv kan kijken, zonder dat ze 35 keer op het aanrecht springt (wat niet mag!).

pind@
Nouhou

Mijn poes sprong na een keizersnee (bijna 3 week geleden) 's avonds gewoon op de eetkamertafel......

Manda Rijn
Hier ook

ik ben net weer thuis en mag haar tussen 3 en 4 weer ophalen, ze wordt ook direct gechipt, arme ziel. De rit naar dierenarts heeft ze constant geblerd. En ze had ook erge honger vanochtend terwijl het zo'n vreetzakje is. Ik ben benieuwd hoe ze straks is, van de dierenarts mag ze maar kleine beetjes eten de eerste dag.

Katertje mag in januari/februari dan is hij oud genoeg.

Vic
Gaat goed

Nou, het is allemaal weer goed gegaan en Poes is alweer lekker aan het klieren. Ik had nog de hoop dat ze door haar sterilisatie wat rustiger zou worden ;-) Vanmiddag ben ik nog wel terug gegaan naar de dierenarts omdat ze een blauwe plek op haar buik had. Bleek de zilverspray te zijn die ze erop spuiten tegen het likken, suf...

Pagina's

Onderwerp gesloten