Home » Forum » Asbest

Asbest?

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
mousa
Asbest?

zo we zijn geland in nederland en op huizenkoopjacht. Maar wie weet hoeveel het kost om asbest te laten verwijderen uit een garagedak,doucheplafond en een ventilatie kanaal?????? Verder is het een leuk huis!

Lia
Niet

gewoon laten zitten, veel oudere Nederlandse huizen hebben asbest. Nergens aankomen, niks aan de hand.

MCS
Hoi mousa!

Zitten jullie in dezelfde wijk als wij te kijken?
Ons toekomstige huis, jaren '30, veel authentieke details, maar ook erg veel onderhoud nodig, heeft wat asbest in het isolatiemateriaal zitten. Maar bij ons zit het in de kelder, dus tenzij de buizen eruit moeten of zo, laten we het mooi zitten, voorlopig. Er is nog genoeg ander mooi werk te doen in het huis,
Hoe bevalt het in A.?

mousa
Een concurrent minder dus

hi MCS, dus jullie hebben al gekocht, een hele opluchting lijkt mij en voor ons een concurrent minder op de kopersmarkt! Wij moeten binnen 6 mnd ons huurhuis uit en willen iets kopen maar zonder de overwaarde te gebruiken van ons huis in de UK, lastig dus!!

Lia bedankt voor te tip, ik hoor dat gelukkig meer, zolang je er niets aan doet gewoon laten zitten, maar ik was toch benieuwd wat het zou kosten als je het weg wilt laten halen!

MCS
Info van de bouwkundige

Wij hebben 'ons' huis laten keuren door een bouwkundige en hij vertelde dat het stukje asbest om de verwarmingsleiding in de kelder van hooguit 2 meter door 2 mensen verwijderd moet worden en dat ze daar minstens één dag mee bezig zijn. Ik vrees dat hun uurloon ook best pittig is, zoals alles bij bedrijven die iets aan je huis versleutelen, dus waarschijnlijk komen ze voor minder dan €50 hun bed niet uit.

In de wijk waar wij komen wonen zijn de huizen óf compleet afgeleefd en moet je het totaal renoveren óf zijn al opgeknapt en betaal je de hoofdprijs...

Sterkte met de zoektocht.

mousa
Precies

dat zie ik ook, de hoofdprijs betalen of zelf een heleboel werk doen. Ben wel nieuwsgierig naar jullie ervaringen en vraag me af of je het leuk vind om eens af te spreken? Ook missen mijn kids het engels praten erg, ze kijken sinds we tv hebben alleen maar engelstalig! Ben benieuwd welke buurt jullie terecht zijn gekomen. Ik vind al die apeldoornse huisjes erg leuk maar vaak zo klein boven.

MCS
Ja, leuk!

Afspreken lijkt me een heel leuk idee! Ik weet alleen niet hoe, want ik zet liever niet mijn emailadres hier... Soms zie ik hier wel eens staan dat dat via het forumbeheer kan. Bij deze geef ik je, heel officieel :-),toestemming om mijn adres op te vragen.
Ik merk dat onze kinderen veel Engels met elkaar praten, boven tijdens het spelen. Verder laat ik de jongste naar de BBC kijken en ook eventuele films in het weekend zetten we op de Engelse versie.
Ons viel het ook op dat de huizen klein zijn, zeker als je nog je oude huis in Amerika in je hoofd hebt. Maar dat is niet eerlijk, zulke huizen zijn hier bijna niet en zeker niet in de prijsklasse waarin wij kijken, hoewel die niet mis is. Maar het blijft een feit dat voor het geld wat wij hier betalen een mega mansion in onze oude wijk in The States hadden kunnen kopen, snik...
Ik hoop van je te horen!

Dees 68
Is een kostbaar grapje!

Precies weet ik het ook niet. Maar ik weet wel dat als er een stukje asbest op de bodem ligt (illegale stort) dat dan (ook al is het maar een snippertje van een paar cm) enkele duizenden euro's aan kosten oplevert.
Ik ga ervan uit dat het bij een huis niet anders is. Ik zou gewoon eens vrijblijvend informeren bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in asbestverwijdering. En daar zijn er zat van, want het is idd "Big business".

mousa
Toch wel duizenden

dat heb ik ook ontdekt en dit huis geschrapt van de lijst. Er bleek ook nog geen badkamer te zijn, had ik even overheen gelezen.....

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.