Home » Forum » Auto gezocht voor 2 volw en 3 pubers

Auto gezocht voor 2 volw en 3 pubers

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Leasa
Auto gezocht voor 2 volw en 3 pubers

Wiie weet er een familieauto voor 3 pubers?

Ik mag een nieuwe leaseauto uitzoeken. Nu wordt dat (dus) de familieauto en moeten er 3 langbenige tieners achterin passen. Welke auto biedt voldoende ruimte? Ook voor langere ritten / vakantie?

Liefst 100 procent elektrisch maar of er in die categorie veel is weet ik niet. De leaf is bijv te klein, met vier zit je ruim maar die derde in het midden van de achterbank past gewoon niet.

Beertje37
Hybride?

Prius is erg ruim en RAV4 ook.
Rijdt bovendien erg fijn en is duurzamer dan volledig elektrisch.

swaen
Hier

Wij hebben dezelfde gezinssamenstelling en hebben dezelfde zoektocht gehad. We zijn uitgekomen bij de Volvo XC60. Veel ruimte voor iedereen en prima te doen om met 5 man op vakantie te gaan. Dit exemplaar is er nu ook
elektrisch meen ik.

Wendelmoed
Hybride duurzamer?

Waarom is een hybride duurzamer dan een full electric?
Laadpalen leveren altijd groene stroom. Groene benzine heb je niet.

Mijntje
skoda

Wij hebben een Skoda (tweedehands), die is erg ruim achterin. Ik geef niets om auto's, maar ik vind dat wel leuk, een "buurmanenbuurmanauto" (Tjechisch merk"

Wendelmoed
Touran

Wij hadden een VW Touran, die is achterin op zich wel ruim, alleen door het middenconsole (heet dat zo?) is er toch steeds strijd wie er in het midden moet omdat je daar niet lekker zit met je benen. En ze hangen liefst allemaal tegen de deur, dat gaat niet met twee deuren en drie pubers.
Keuze is ook afhankelijk van de leeftijd van de oudste (hoe lang gaat die nog mee op vakantie) en de lengte van de verwachte ritten (ga je ermee op vakantie).
Wij gaan al een paar jaar niet meer met het hele gezin op vakantie omdat er steeds wel iemand andere afspraken heeft of thuis blijft dus inmiddels is vrijwel altijd een vier-zits of krappe vijfzits genoeg.

Plaatje65
Citroën Grand C4 spacetourer

Wij hebben ook 3 pubers en hebben voor de Citroën Grand C4 spacetourer gekozen. En hiervoor hadden we de voorganger hiervan, de Grand C4 Picasso. Voldoende beenruimte achterin zelfs voor mijn 1.90 lange zoon. Ook zijn er 3 gelijkwaardige stoelen achterin en niet zo'n verhoging in het midden.

Sydney
Groene stroom?

De stroom van laadpalen is lang niet altijd groen hoor. https://wisenederland.nl/groene-stroom/wat-voor-stroom-komt-er-uit-een-l...

Lusithania
Renault grand scenic

Passen goed drie volwassenen op de achterbank, geen middenvlak en een zee van ruimte achterin.

Ad Hombre
Laadpaal?

Een electrische auto laad je toch gewoon thuis in de garage? Dan kun je zo grijs of groen laden als je zelf wilt.

Kun je trouwens nog wel grijze stroom kopen? Alle stroom pretendeert vandaag de dag toch 'groen' te zijn?