Home » Forum » Huis tuin en keuken » Autostoeltje 1

Autostoeltje

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Libbie
Autostoeltje

Onze dochter van ruim 6 maanden raakt over een tijdje aan een andere autostoel toe, maxi cosi wordt krap. Het is een grote meid. Ik zie dat de meeste opvolgstoeltjes vanaf 9 maanden zijn, dus we moeten het nog even uitzingen. En dan?
Ik zie bij de consumentenbond testen stoletjes vanaf een kleine 300 euro tot dik over de 500 (beste uit de test). Oeps. Bij lidl staan ze in de folder voor nog geen 150, die hebben ook een ECE keurmerk. Ik ga er vanuit dat dat deugt.
Welk stoeltje hebben jullie en waarom bevalt dat wel of juist niet? Wat zijn punten om op te letten? Onze huidige auto heeft nog geen isofix trouwens.

Lente
De leeftijd zou ik niet zo serieus nemen

Gewicht en lengte is belangrijker.
Als jouw baby even lang en zwaar is als een gemiddeld kind van 9 maanden, dan kan baby in een stoeltje voor 9 maanden. De leeftijd is een indicatie, geen wet.

Flanagan
Kantelbare versie

Het is alweer een hele tijd geleden, maar wij hadden een model dat je kon kantelen in ligstand. Dat was wel heel fijn want een kind valt tijdens het rijden vaak in slaap. Als de stoel niet gekanteld kan worden, bungelt het hoofdje en staat er rekspanning op de nekspieren omdat het hoofd minder ondersteund wordt.

Flanagan
Voorbeeld ligstand

https://www.mamaloesbabysjop.nl/nania-cosmo-sp-lx-disney-mickey-0-18-kg-...

In de link is te zien hoe de stoel naar voren schuift, terwijl achterzijde tegen de rugleuning van de auto rust. Dat geeft stabiliteit.

Beertje37
Comfort

Afhankelijk van hoe lang je kind in de auto zit is comfort heel belangrijk. Voor alleen korte stukjes denk ik dat alle stoeltjes aan de veiligheidsnormen voldoen. Hoewel sommige stoeltjes er bij testen bij bijvoorbeeld zijdelingse botsingen wel beter uitkomen dan andere.

AnnaNiem
Cybex Pallas

Bedoel je die? Cybex is een gewoon merk, geen Lidl creatie. Het enige is dat je niet zeker weet of Lidl de laatste versie verkoopt of een uitlopend model. Dit hoeft niet meteen onveilig te zijn, maar is wellicht ook weer niet gemaakt volgens de laatste inzichten.

Wij hebben een Cybex Pallas Fix. Prima stoel hoor en destijds kwam onze versie ook goed uit een Duitse test. Ze is 8 en zit er nog op. Het voordeel van een meegroei-stoel. Alleen niet elk kindje vindt het stootkussen fijn. Het zit niet strak tegen het lichaam maar toch vinden sommige kindjes dat beklemmend. De stoel zelf zit vast met isofix en het stootkussen zet je vast met de gordel. Dat moet je even oefenen en bekijken of de gordel daar lang genoeg voor is. Wellicht kun je een keer bij een dealer gaan kijken die Cybex verkoopt om te kijken wat je van de stoel vindt. Je kan dan altijd nog bij Lidl bestellen.

Libbie
O fijn

Al wat slimme dingen.
Lente, we gaan niet wachten tot het echt niet meer past hoor, als het eerder moet dan 9 maanden dan is dat zo.
Flanagan, kantelbaar dat is handig! Maar dat moet wel passen in je auto, er moet ruimte voor zijn tussen voorstoel en achterbank.
Beertje, ja, dat comfort zoek ik naar dmv van meningen hier. Samen met gebruiksgemak.
AnnaNiem, ja die pallas gezien in de folder. Maar hoe komt het dat die 4 of 5x minder duur is dan andere stoeltjes? Als die ook goed is, wie koopt dan een stoel van 500-600?

AnnaNiem
Libbie

Ik heb even voor je gekeken bij de Consumentenbond (ben ik lid van)...

De stoel bij de Lidl scoort een 7.2 in een test uit 2011 maar die test is nog wel actueel. In dezelfde categorie van meegroeistoel met ISOFIX scoort de CYBEX Pallas 2-Fix een 7.7 en is daarmee de beste in die categorie. Het is een vrij grote stoel met een redelijk smal zitvlak en het kan het zicht voor het kind naar buiten wat belemmeren.

Ik gok, maar dat weet ik niet zeker dat de Lidl-stoel er uit gaat en dat ze alleen nog verder gaan met de Pallas 2 of misschien dat ze bezig zijn met de Pallas 3 en dat Lidl dus nu een grote partij heeft kunnen opkopen en goedkoper kan verkopen dan normaal. Ik zie trouwens wel stoelen van meer dan €300 maar 500-600 zie ik niet in die categorie? Wat is dat voor iets dan? Sommige mensen kopen op merk, kleur en denken dat goedkoper persé onveiliger betekend.

Maar zoals ik je al zei, kijk even op de Cybex website welke winkel ze heeft zodat je even kan kijken of je het wat vindt, je kind het wat vindt en neem ook de auto mee waar hij in moet zodat je even kan kijken of het past.

Groentje
ANWB

Misschien is het slim om dit even te bekijken :

https://www.anwb.nl/auto/themas/kinderen-in-de-auto

Alles over kinderen veilig vervoeren jn de auto en zelfs een actuele test van stoeltjes.