Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

bed in supermarkt

Dat lijkt me best praktisch. Ik wóón er bijkans. Ik ben blijkbaar niet gezegend met voldoende vooruitziende blik en vermogen om te plannen, want weekboodschappen lukt me echt niet. Met als gevolg dat ik echt dagelijks in die winkel sta. Het helpt ook niet dat de kinderen alle drie nog thuis wonen, er een paar fanatieke sporters (lees eters) bij zitten en de aanhang zich steeds meer uitbreidt.
Gut hoe deden die jagers verzamelaars dat vroeger toch? Hmmm, zelfde als ik waarschijnlijk. De hele dag in de weer om voedsel te verzamelen.
Herkenning iemand?


Nee...

Hier ook 3 veelvraatkinderen en aanhang. Maar ik word heel zenuwachtig van iedere dag naar de winkel, en heb er ook echt geen zin in. Dus veel voorraad hier. En dan een combi van redelijk plannen en stukje flexibiliteit/ creativiteit in t opmaken vsn wat er in huis is.

Supermarkt: maandag en donderdag ( mijn niet les- dagen op school)
Groenteboer: ook op donderdag. In principe voor een hele week groente en fruit ( jaja. Grote koelkast)
Markt en andere losse flodders: vrijdagmiddag, na school. Vooral voor lekkers, bloemen, nootjes, en aanverwante zaken.

Het is echt maar heel zelden dat ik een kind tussendoor naar de winkel stuur voor iets wat er niet is....

Ingrid

Carly

Carly

04-02-2017 om 15:22

Ja!

Jazeker, ik kan ook nooit voor de hele week bedenken wat ik nodig heb en wat ik wil eten. Dus ook dagelijks bij de supermarkt. Soms wel 2x per dag. De supermarkt is vlakbij dus op zich niet heel erg, ik beschouw de supermarkt daarom maar min of meer als mijn voorraadkast. Geen tips dus, wel de bevestiging dat het vaker voorkomt --

Dendy Pearson

Dendy Pearson

04-02-2017 om 15:36

Ik ben er ook dagelijks. Appie zit om de hoek, naast school en is 7 dagen per week open. Ik breng kind naar school en doe dan de boodschappen. En vaak s middags nog eens,want ik vergeet altijd wel iets of mijn puber brengt eters mee oid.

Ik vind het niet zo erg. Kom er ook bekenden tegen, dus het is bijna gezellig

Half a twin

Half a twin

04-02-2017 om 15:43

In principe maar 2 keer in de week maar.....................

Op marktdag ga ik eerst naar de markt voor aardappelen, groenten, kaas, vis en brood. Probeer voor 4 dagen in huis te halen en bedenk dan thuis alvast wat ik wil gaan eten die dagen. Daarna naar de supermarkt voor de aanvullende benodigdheden voor de maaltijden en broodbeleg, wasmiddel en wat je zo meer nodig hebt in de week. Dan op vrijdagochtend haal ik voor vrijdag en het weekend, ook ingrediënten om wat lekkers te bakken op vrijdagmiddag.
Helaas ben ik de afgelopen 2 weken ook wel ongeveer dagelijks bij de supergeweest. 1 Supermarkt in het dorp werd verbouwd wat extra drukte gaf in mijn supermarkt en dan greep ik mis waardoor ik dan de volgende dag weer terug moest. Kom net weer thuis van een ritje. Na het weekend is die andere supermarkt weer open hoorde ik.
Creatief in bet opmaken wat in huis is ben ik wel. Ik maak ook zelf voorraad van bepaalde dingen. Spaghettisaus maak ik hier altijd een liter of 6 tegelijk (alleen de groenten en tomaten) dat gaat dan in 8 porties in de vriezer. Als we spaghetti willen eten snipper ik een ui, rul gehakt, voeg de groentensaus toe, kook de spaghetti en met wat geraspte kaas kunnen we heel snel aan tafel.

angel3

angel3

04-02-2017 om 15:45

3 x

Wij gaan 3 x in de week. Een week vooruit plannen kan ik ook niet. Ik heb soms ook geen zin in iets wat ik 4 dagen eerder heb bedacht. Maar voor vandaag en de dag erna lukt wel. Ik ben wel van de 1 winkel. Ik ga niet naar markten en andere toestanden. Ik ben altijd veel duurder uit dan ook omdat ik veel te veel extra;s koop. Hooguit 1 x in de week naar de bakker. Maar wij eten niet heel veel brood. Met 2 hele broden kom ik makkelijk een week rond.

Wat eten we?

Ik heb heel veel voorraad van wat ik 'droog voer' noem. Rijst pasta quinoa peulvruchten, meel, crackers etc. Ook veel blik basiszaken zoals gepelde tomaten, tomatenpuree , mais, tonijn. Flessen met olie, azijn, sauzen, sambals. Droge kruiden een lade vol. Vriezer met vlees en vis. Maar ook veel maaltijden die ik in t groot kook of als er veel overblijft schep ik in alu-bakken en vries ik in. Dat kan dan later zo de oven in als ik geen tijd heb om te koken. Brood in de vriezer, pizza, afbakbrood, worstenbroodjes, punten taart, friet kroketten, diepvries spinazie erwten etc etc.
Ik ben altijd bang dat er niks meer te eten is. Dat is ook erg haha. Maar ik kan altijd wel wat in elkaar flanzen. Af en toe doe ik een weekje voorraad opmaken. En daarna baal ik weer als ik misgrijp.
Ik ken iemand die n week van te voren n compleet menu bedenkt en opschrijft. Via de appie app kun je van recepten alle ingrediënten op n boodschappenlijstje laten zetten. Heel praktisch als je ook totaal geen inspiratie hebt.

Jasmijn

Jasmijn

04-02-2017 om 15:57

Het is echt te leren hoor

Nadat ik jarenlang iedere dag rond 16.30 naar de supermarkt ging, heb ik mezelf toch aangeleerd een weekmenu te maken. Reden: bezuiniging en tijdgebrek en ja hoor, het lukt prima. Het was beslist niet makkelijk en de eerste keren heb ik op zondag echt úren een boodschappenlijstje zitten maken, maar je krijgt er handigheid in.
Resultaat; het scheelt bakken tijd én geld.
Wat je als voorbereiding zou kunnen doen is eens een week (of een paar weken) lang opschrijven wat je nu iedere dag koopt. En daarna het een keer een kans geven en een weekmenu maken en op pad gaan. (ik ga altijd op maandagochtend, lekker rustig) en ik moet 3 supermarkten langs want bij ééntje hebben ze niet alles wat ik wil, de andere twee zitten naast elkaar, dus dat klinkt erger dan het is.

Plannen

Oefening baart kunst. Ik ga meestal 2x per week maximaal. Een keer haal ik 'alles' inclusief elke week attentie voor de voorraad. En verder in de week haal ik zonodig nog brood of wat er nog nodig blijkt te zijn op een vaste dag dat we toch al langs de supermarkt fietsen.
Soms haal ik tussendoor elders iets voor de voorraad wat in de aanbieding is of ik stuur de kinderen. Bijvoorbeeld voor de voorraad hamburgers bij de Aldi waar zoon gek op is.
Soms komt exman aanzetten met een voorraad aardappelen en uien.
Of ik rij even om voor een lading pizza's als er pubervisite komt en het is ergens in de aanbieding.

Briefjes

Ik maak wel elke week een briefje en ik heb een briefje in de keuken hangen waar ik opschrijf wat lijkt te gaan missen. Dus mijn weekbriefje maak ik op grond van het briefje in de keuken. Dan vraag ik nog wat de kinderen willen, ze mogen iets 'lekkers' uitzoeken iedere week. Vaak is dat dan pistachnootjes of olijven of zoiets.
Vroeger deed ik dat met de kinderen samen. Dochter had dan het briefje en een pen en streepte door wat in de winkelwagen werd gelegd. Zoon pakte het product uit het schap.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

04-02-2017 om 16:11

herken wel wat van je verhaal

en ik vond het nooit vervelend wat ik heb geen hekel aan boodschappen halen. In tijden zoals waarin jij nu verkeert is het sowieso wijs een weekmenu te maken, even rustig voor gaan zitten op zondagavond of zo, menu op de koelkast plakken. En inderdaad zo'n briefje in de keuken waarop je steeds noteert wat opraakt.

Verder gerust eens huisgenoten naar de supermarkt sturen, je hoeft het niet perse zelf te doen. Zoon had vroeger een krantenwijk en in die tassen konden uitstekend boodschappen.

Parka

Parka

04-02-2017 om 16:11

geen herkenning

Ik verzin geen menu's van te voren, maar haal altijd basisvoorraad.
Altijd vlees in de vriezer, groente in de la of groentela van de koelkast, ingevroren groentes en combineer op de dag zelf wat bij elkaar.
Toen ik voor 4 man kookte deed ik eens in de week boodschappen en nu ik alleen woon doe ik....(tromgeroffel) eens in de 2 weken boodschappen.
Ik heb er zo'n hekel aan en ga in week 2 alleen voor verse groente hooguit nog een keer. Het is zo ook veel makkelijker om te besparen.
Verder een vriezer aangeschaft en kook ik vaak dubbel en vries wat in.

Silone

Silone

04-02-2017 om 16:11 Topicstarter

o maar

het erge is, dat ik óók van de voorraad ben. Ik herken het precies zoals Dorry het beschrijft. Hier kan altijd iemand onverwacht mee-eten, ik kan ook prima uit de diepvries en voorraadkasten een maaltijd of meer bereiden, maar ja, dan bedenk ik vandaag dat ik toch even een bloemetje haal voor mijn zus morgen, en o ja, ik ga een kwarktaart maken voor mijn vader die ik morgen meeneem. Ik weet al de hele week dat zondag er aan komt, maar kan dat blijkbaar slecht inplannen. Een grotere koelkast zou wel fijn zijn. Zaken als verse groente, fruit, kwark, eieren, brood zijn hier echt zo op.

Pirata

Pirata

04-02-2017 om 16:13

liever een lopende band van de supermarkt naar mijn huis

Ik ben ook van het last-minute werk. Hoe kan ik nu op zondag bedenken wat ik op donderdag wil eten? En of ik daar dan wel puf voor heb?

Jasmijn

Jasmijn

04-02-2017 om 16:23

het kan echt Pirata

Het kan echt Pirata (als je wilt natuurlijk hé) wie er geen zin in heeft moet het niet doen. Ik verzin 6 gerechten (geen 7) en dan kan ik zelf kiezen wanneer ik het maak in die week. Soms verander ik toch nog iets, maar ik verzin iets met de ingrediënten die in huis zijn. De verse dingen gaan uiteraard als eerste gebruikt worden maar een bloemkool of courgette en champignons kunnen de hele week wel. Een dag hou ik vrij (ook omdat ik vaak geen inspiratie meer heb om te verzinnen) en dan flans ik wat van wat ik nog in huis heb, of wat op moet.
We eten hier met 4 personen, ik heb een normale maat koelkast en 3 vrieslades.

Half a twin

Half a twin

04-02-2017 om 16:37

Afspraken maken.

Na 3 maanden samenwonen heb ik hier wel als vorm van besparing afgesproken dat ik kook, boodschappen haal en menu bepaal.
Had ik bloemkool met saucijsjes bedacht en een ovengerecht met kip en courgette. Was man het eerst thuis van het werk en dan als verrassing alvast gekookt. Had hij kipfilet met bloemkool gemaakt best goed gelukt. Maar de volgende dag dat ovengerecht met saucijs smaakte toch vreemd. Kip is natuurlijk herl naturel en in worst zitten kruiden. Na een paar van die missers, afspraken gemaakt. Toen bleef ineens de supermarkt open tot 19.00 en werd het weer wat flexibeler, kon ik nog wat bijhalen. Nu is de super tot 22.00 open maar wil ik toch maar twee keer in de week.

......En soms wat vaker door vergeten dingen. Zowel vergeten mee te nemen als vergeten op te maken. En als het dan nodig is is het niet goed meer. Pakje kookroom 6 maanden over de datum was niet meer te gieten het was een blokje geworden. Sindsdien is mij voorraad op dit plank Fifa. Net als bij de supet.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

04-02-2017 om 16:55

plannen ho maar...

Ik herinner me nog goed toen de kinderen pubers waren. Geregeld gingen ze als termieten mijn voorraden door! Werkelijk, zo heb je 2 volle 2-literpakken melk en zo zit er alleen nog een bodempje van 1 mm in (drink hem dan ook maar helemaal leeg, maar nee...).

Brood vroor ik in om niet met lege handen te staan, maar de heren wisten al gauw hoe de ontdooistand op de magnetron werkte.

Ik had dan ook een innige relatie met de supermarkten, die gelukkig allemaal op enkele minuten fietsen liggen. Maar af en toe werd ik er horentjesdol van.

Daarnaast kook ik vooral graag met afgeprijsde producten en dan is het maar net wat je vinden kunt. Ik had voorraad in de vriezer, maar nam geregeld ook met name afgeprijsd vlees en AGF mee en baseerde daar mijn maaltijden op.

Nu de kinderen op zichzelf wonen merk ik dat een beetje meer struktuur wel prettig is. Iets wat me met de kinderen nooit lukte gaat me nu beter af. Ik bedenk wat ik wil hebben aan de hand van aanbiedingen of zoek in mijn receptenbestand. Ik heb een grote verzameling aan kruiden, specerijen, blikjes en flesjes, waardoor ik lekker kan gaan experimenteren en alleen de verse spullen nodig heb.

Afgelopen week had ik opeens trek in Aziatisch, ik heb een paar recepten opgezocht, heb wat exotische groente en een specerij dat bijna op was bij de toko in de grote stad gehaald, ik ga vervolgens 1-2 avonden marathonkoken (vind ik leuk) en dan ben ik zeker tot dinsdag klaar. Daarna kan ik nog wat uit de vriezer eten. Ik heb een vrieskast waarin ik snelle makkelijke maaltijdjes en soepjes, brood en vlees bewaar.

Had ik vroeger echt niet hoeven doen, vooruit koken. De zorgvuldig gemaakte gerechten die in de koelkast stonden zouden in een ongezien moment in een hongerige tienermaag zijn verdwenen. Want ik kon het vriendelijk zeggen, ik kon boos worden, maar puberhonger maakt stokdoof

Het was wel een beetje afkicken dat ik niet meer bijna elke dag naar de super moet, ik moet ook tijdig signaleren dat het dierenvoer, wc-papier en zo bijna op is en ik begin het te leren, want de keren dat ik lastminute naar de super moet rennen omdat dat "opeens" op is, zijn zeldzaam geworden. Maar dat er geen hongerige bodemloze pubermassa's meer door mijn voorraden trekken heeft mijn leven op supermarktgebied nog wel het makkelijkst gemaakt

zebra

zebra

04-02-2017 om 20:00

meestal 2 keer per week

naar de supermarkt, weekboodschappen bij de supermarkt het dichts bij huis (tevens de goedkoopste) en de andere produkten haal ik vaak na het werk bij de supermarkt die daar vlakbij ligt. Brood neem ik soms mee bij de bakker maar meestal ook bij de supermarkt.
Als iets op is en ik echt geen tijd, puf of zin heb om alsnog naar de winkel te gaan, dan blijk ik ineens heel goed te kunnen improviseren met spullen die we wel in huis hebben. Vanavond werd het daardoor een ander gerecht dan ovenfriet.

Weekmenu

Al ga ik maar 2 keer per week boodschappen dien, een echt weekmenu heb ik niet. Wel een vriezer vol vlees en vis, en een hele hoop verse groente. En een gevulde voorraadkast a la dorry

Prei kan groente worden, met aardappelen (voorraad) en een gehaktbal (vriezer). Maar ook een quiche. (bladerdeeg, spekjes, slagroom, eieren en kaas zijn standaard in huis.),0f risotto ( rijst is er altijd en whatever er nog meet door moet) . Of het fungeert als deel van de bamigroente. . Of het wordt soep. Snap je? En een bos preien blijft zeker 2 weken fris in de koelkast. En dat geldt voor zoveel groenten.

Nu heb ik wel zo'n grote Amerikaanse koelkast met 3 joekels van groentelades over de hele breedte. Heerlijk. Het geeft mij een hoop rust om niet elke dag te hoeven nadenken over boodschappen. Ik kook creatiever, gooi minder weg, ben overal op voorbereid ( ja, ook op onverwachte aanloop) en wsch zelfs goedkoper uit. En als t echt moet ( of als ik opeens overvallen word door manische trek in iets specifieks...) dan ga ik natuurlijk gewoon nog een keertje extra. Zo rigide ben ik nou ook weer niet.,,)

Ingrid

bieb63

bieb63

04-02-2017 om 22:23

hoe doen jullie dat toch met vlees (vis) in de vriezer

Ik vind het echt 3 keer niks....
Op advies van anderen haal ik bijv. vlees 's ochtends uit de vriezer en leg het in de koelkast om 's avonds te verwerken. Maar... onze koelkast staat op 4 graden, dus als ik het eerder bevroren vlees uit de koelkast haal is het zeker nog niet volledig ontdooid. Taai, sappen zijn er uit gelopen. Nee ik kan er niets mee. Iemand tips?

Ik kom er nooit

Mijn man doet op zaterdag boodschappen voor ons gezin van 5 a 6. Eerst naar de Lidl, dan naar de Albert Heijn en 's middags nog op de fiets naar de markt. Hij haalt echt alles, ook verzorgingsartikelen, zelfs maandverband en tampons als hij ziet dat de voorraad slinkt. Hij loopt een rondje door het huis om te zien wat er nodig is en vraagt of er nog bijzonderheden moeten komen. Ik kom hoogstens eens per maand in de super als ik spontaan iets buiten ons standaardrepertoire wil koken of onbedwingbare trek in chocola of ijs heb.

skik

Bieb

Wij zijn geen mega vlees eters. Echte 'stukken' vlees ( runderlappen voor bv stoofgerechten, schnitzel, biefstuk, etc) eet ik vaak vers vd slager. Eenmaal gekocht kan dat prima 2 of 3 dagen in de koelkast. Dingen als gehakt, worstjes of hamburges gaan prima uit de vriezer. Avond van te voren in de koelkast, maar ook wel eens magnetronnontdooid...

Verder eten we ook regelmatig vegetarisch, of vis. Kabeljauwfilet uit de vriezer ontdooi ik onder de kraan. Er gaat ook wel eens tonijn uit blik door salade of pasta, of spekjes (lang houdbaar) door quiche of iets dergelijks. Slagersrookworst gaat hier ook de vriezer in. Is snel ontdooid, blijft heerlijk. Kipfilet snijd ik half bevroren in blokjes ( snijdt veel fijner dan wanneer t ontdooid is) en is dan ook snel helemaal ontdooid...

Ingrid

Lente

Lente

04-02-2017 om 23:16

Hier ook geen weekmenu

Wij doen 2x per week boodschappen, ik op woensdag en man op zaterdag. Ik kook de meeste dagen en kijk gewoon wat er in huis is. Als ik iets speciaals wil (wat man niet vanzelfsprekend mee neemt) dan geef ik dat op zaterdag aan.
Het kan gebeuren dat ik groente/vlees/vis heb waarvan ik niet gelijk weet wat ik met die combinatie moet. Dan google ik even en los ik het op.

Vlees uit de vriezer gaat of de avond vooraf in de koelkast (dan is het meestal wel op tijd ontdooid) of in de ochtend en dan gaat het op het aanrecht op een bord. Dan is het ook op tijd ontdooid voor de maaltijd.

Jaina

Jaina

04-02-2017 om 23:25

Zo min mogelijk

Ik kom zo min mogelijk bij de supermarkt. Het liefst zou ik laten bezorgen maar dat doen ze in ons dorp niet. Wat wel kan is de boodschappen bestellen en dan ophalen. Dat doe ik soms maar meestal ga ik gewoon zelf naar de supermarkt. 1x in de week.
Vers brood haal ik wel elke dag bij de bakker (of beter gezegd laat ik halen door een van de kinderen)
Ik bedenk dus inderdaad een week menu. Soms probeer ik zelfs voor twee weken genoeg te halen maar dat lukt niet en bovendien heb ik dan meerdere helpers nodig. Nu neem ik een helper mee.
Waarom het voor mij werkt is heel simpel denk ik. Ik hou niet van koken. Ik bedenk simpele maaltijden die op talloze wijzen te combineren zijn en binnen een half uur op tafel staan.
Mijn man houdt veel meer van koken en die kan inderdaad opeens bedenken dat hij een hartige taart wil maken of zo.
Mijn man heeft een hekel aan supermarkten maar hij gaat wel vaak naar de markt, naar buurtwinkels en zo. Dat vind hij dus wel leuk om te doen en dan daarna koken. Hij haalt bepaalde zaken ook rechtstreeks bij de producent (bepaalde kazen, groenten, sommig fruit, olijfolie, honing...) Daar rijdt hij rustig voor om.
Hij kweekt zelf allerlei kruiden, heeft nu fruitbomen in de tuin en dergelijke.
Dus hij is veel meer tijd kwijt dan ik met voedsel vergaring en bereiding.
Maar het grote verschil is natuurlijk dat hij er lol in heeft.

Jaina

Jaina

04-02-2017 om 23:30

Overigenss

Dat weekmenu is niet in steen gegoten. Ik bedenk een aantal maaltijden die ik kan serveren deze week. Er is altijd wel wat extra's in huis of iets van vorige week. Ik kook gemiddeld 2 à 3 x en mijn man kookt de rest van de tijd.
Mochten we opeens iets niet meer hebben omdat het al op is dan improviseren we. We hebben een grote voorraadkast en een vriezer dus er is altijd wel iets te verzinnen.

Li

Li

04-02-2017 om 23:32

vlees uit de vriezer halen

moet je niet 's ochtends doen, maar de avond tevoren. Dan is het wel ontdooid, althans hier.

Jaina

Jaina

04-02-2017 om 23:35

Ik heb een boodschappenlijst op mijn telefoon. Daar staan een aantal vaste dingen op die ik altijd koop, als ik tijdens het koken iets opmaak gaat het op de lijst, als er verzoeknummers zijn gaat het op de lijst, als ik opeens iets bedenk gaat het ook op de lijst.
Voordat ik naar de supermarkt ga ik kijk op de lijst en schat in of hier 8 coherente maaltijden uit te verkrijgen zijn en mocht dat niet zo zijn dan vul ik het aan.
1x per 3 maanden (ongeveer) ga ik door de vriezer en voorraadkast heen en ruim op en kijk wat er absoluut op moet de komende weken. Dat gaat dan op een aparte plank en dat eten we eerst op.
Met wat mijn man koopt hou ik geen rekening want die heeft geen lijstje en komt met van alles nog wat thuis.

Kaaskopje

Kaaskopje

05-02-2017 om 00:59

Als je zuiniger wilt doen

zul je echt terug moeten naar 2 keer per week hooguit. Als je dagelijks gaat, is de verleiding van impulsaankopen ook groter natuurlijk. Liet je de kassa-koop-koekjes gister nog liggen, vandaag neem je ze toch maar mee. En ach, de kinderen vinden bananen lekker, hup ook maar in de kar. Dat zul je bij twee of drie keer per week ook doen, maar dat is dus minder vaak dan zes keer per week.

Maar als je niet zuiniger aan hoeft te doen, dan is er niets op tegen om elke dag te gaan toch?

Kaaskopje

Kaaskopje

05-02-2017 om 01:03

standaardrepertoire

Skik, ik bleef op 'standaardrepertoir' hangen. Bedoel je dat jullie maandelijks een vaste prik menu hebben?

Standaardrepertoire

Bij mij betekent dat dat ik 'standaard' wel een aantal recepten of gerechten regelmatig kook.ik probeer niet dagelijks nieuwe recepten uit.

Die standaardgerechten wisselen met het seizoen ( in de winter geen salade nicoise, in de zomer geen stamppot boerenkool...maar ook over de tijd...oude succesrecepten raken soms in de vergetelheid, nieuwe probeersels blijken een blijvertje. Sommige worden klassiekers ( komkommersoep...) of herontdek je weer na een dipje.

Hoeveel recepten dat zijn? Geen idee eigenlijk. Maar vast wel tientallen. Die zitten soort vsn in mijn hoofd en zijn de basis vsn mijn los-vaste weekinkopen. Betekent dus niet dat we elke maandag bami eten, en elke dinsdag gebakken aardappeltjes met sla en schnitzel, etc...

Bij mij betekent dat meestal wel dat we een a twee keer per week vegetarisch eten, zeker een keer vis, dat we iedere week wel een keer pasta eten, iets met rijst , en iets met peulvruchten. Dat er zeker 3 keer per week soep is, en zelden toetjes. En dat ik bijna elke week wel eens iets nieuws uitprobeer. Toch een vaag soort van basisroutine dus...

Ingrid

Jasmijn

Jasmijn

05-02-2017 om 09:39

Standaard repertoire.....

Kaaskopje, ik denk dat Skik bedoelt dat ze inderdaad een recept of 30 heeft wat zich constant herhaalt? Tenminste, zo gaat het hier. Ik denk dat ik echt niet meer variaties heb (misschien wel minder) en natuurlijk komt er soms een andere variant op een receptje. In de zomer wat meer maaltijd salades en in de winter wat vaker stamppot. Zo nu en dan vult mijn repertoire weer aan met wat nieuws.
Ik zal eens uit mijn hoofd opschrijven wat we vaak eten :stoofpotje groente met pitabroodjes, moussaka, lasagna, nasi, chili sin carne, groente-rijst-kerriesaus, hutspot, risotto met champignons en erwtjes, broodje hamburger met aardappeltjes uit de oven, spaghetti met kaassaus.
De rest kan ik even niet snel bedenken...die staan waarschijnlijk wat lager op de populariteitslijst.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.