Home » Forum » Belastindienst leuker kunnen we het niet maken

Belastindienst, leuker kunnen we het niet maken?

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
albana
Belastindienst, leuker kunnen we het niet maken?

tjonge, jonge moet even m'n irritatie wegwerken over de medwerkers die bij de belastingtelefoon zitten en zelf schijnbaar niet eens snappen wat belastingen zijn. wat een oenen werken daar zeg!
wij kregen onze defenitive berekening van ze zorgtoeslag. beetje raar...want wij hebben nog niet eens een defenitiefe beschikkking gehad over onze inkomsten van dat jaar (gaat over 2007), zelfs geen voorlopige. dus of er is iets mis gegaan met de voorlopige/definitieve beschikking óf er is iets mis gegaan bij de defenitieve beschikking zorgtoeslag lijkt me toch? want beiden zijn afhankelijk van elkaar. zonder defenitief/voorlopig verzamelinkomen kunnen ze geen zorgtoeslag vaststellen.
dus omdat ik wil weten hoe het zit, bel ik de belastingtelefoon. afdeling zorgtoeslag. nee ik heb helemaal geen voorlopige teruggave nodig, de zorgtoeslag wordt berekend over je bruto uitkering of brutoinkomen en dat hebben ze gewoon doorgekregen van de werkgever zegt de mevrouw van de belastingdienst. (huh????) ik twijfel nog en pak dus het brutoinkomen erbij en ja hoor een totaal ander bedrag. pak de rest van de paperassen ook en zie daar ons opgegeven verzamelinkomen (waar de belastingdienst dus nog niet eens een voorlopig ja op heeft gezegd) is gelijk aan het bedrag op de aanslag zorgtoeslag. (volgen jullie het nog) dus de afdeling inkomensbelasting maar eens gebeld. nee, die weten niks van zorgtoeslag en hoe die berekent wordt, word me al meteen verteld. ik vraag of er al iets voorlopig of defenitief bekend is over ons inkomen van 2007. nee dus, niks niemendal. wat voor inkomen gebruikt de afdeling zorgtoeslag dan? tsja dat weten hun ook niet...ik bel weer de afdeling zorgtoeslag. jaha zegt afdeling zorgtoeslag natuurlijk is dat inkomen defenitief, nou volgens de afdeling inkomstenbelasting is er nog niks bekend over ons inkomen 2007, zelfs niet voorlopig.
en zo bel ik totaal 6 keer (!!!!!) heen en weer met pauzes van 1 á 2 minuten om alle afdeling van de belastingdienst uit te leggen wat ze voor werk daar doen.
hellup!
eind van 't verhaal. wij moeten 'voorlopig' de defenitieve aanslag zorgtoeslag betalen en als ons defenitieve inkomen vast staat dán krijgen we eventueel terugbetaald of een ' verrekening defenitieve zorgtoeslag' ............
tjonge, jonge van zoveel domheid en ambtenarij val je toch gewoon stil??
is het niet erg dat zoveel mensen aan die belastingtelefoon zelf niet eens snappen hoe de belastingen werken??
ps het moest me gewoon van 't hart, wat een sukkels.
groeten albana

albana
Sorry voor alle schrijffouten

beetje boos, dan krijg je dat.
groeten albana

kwek
Ben het helemaal met je eens....

en herken het volledig....wat heerlijk dat je hier dan af en toe je gal ff kan spuwen he!!...en dan maar weer alles loslaten , want je blijven opwinden helpt toch geen zier....is het eigenlijk ook niet waard..maarja..als het om geld gaat, is het soms wel een lastig verhaal...belastingen...

Jaymza
Heb me er bij neergelegd

Kun je geen bezwaar maken? Dan hoef je voorlopig ook niet te betalen. Wij kregen een aanslag huur- en zorgtoeslag 2006 ivm mijn begin 2006 overleden schoonvader. Nu klopten zowel het uitbetaalde bedrag en het vastgestelde inkomen 2006 niet. Na bezwaar kregen we een brief dat ze zoveel bezwaren hadden ontvangen dat ze voorlopig geen uitspraak konden doen. Het gekke is dat toen ik erover opbelde degene aan de telefoon meteen in de computer kon zien dat ik gelijk had. Waarom het dan nog zo lang moet duren? We wachten rustig af. Zij krijgen geld van ons.

Jaymza

Jaymza

albana
Jawel bezwaar

ja, ik kan wel bezwaar maken. maar het gaat werkelijk om een 'flut' bedrag, volgens mij kost dat acceptgiro sturen en dan later het weer terug op onze rekening storten omdat het niet klopt bij elkaar méér dan het bedrag waar het om gaat.....en dan heb ik het niet eens over al die mensen die ik n.a.l. van dit gebeld heb en die daar zitten (en betaald worden dus) en het zelf niet eens snappen wat ze daar doen. het is ook niet het bedrag. het is de belachelijk omslachtige manier om dit te doen die me dwars zit. eerst moet je het betalen, en ze wéten al dat het niet klopt omdat een andere afdeling van hetzelfde 'bedrijf' achterloopt met hun werk en daarna krijg je het als de andere afdeling eindelijk klaar is w.s. weer terug....en ze kunnen het zien van elkaar en weten het ook, maar helaas er niks aan doen.....
het bedrag is me niet eens de moeite waard om er een brief over te schrijven (bezwaar te maken dus). zó weinig is het. maar in plaats van dat ze luisteren naar mij, zich 'werk' besparen, nemen ze gewoon meer 'werk' op hun hals. nou, zo wordt het geld in nederland dus verkwist, weggegooid. en dáár maak ik me dan boos over.
groeten albana

amk
Niet alleen bezwaar

ook een formele schriftelijke klacht indienen. Ook die moet afgehandeld worden maar aan de hand daarvan worden bij een "goed"bedrijf wel de werkwijzen aangepast.

groet,
angela

Christa
Wij ook

een definitieve berekening en we krijgen nog 300 euro terug. Is het ook zo dat als je in het jaar 2007 veel aftrekposten en je toetsinginkomen lager is, je meer zorgtoeslag krijgt? Het jaar daar voor was ons toetsinginkomen hoger dan in 2007. We hebben in 2007 onze hypotheek afgesloten en daardoor meer aftrekposten. Ik snap het eigenlijk niet goed, als je een berekening zorgtoeslag maakt en nooit aangifte doet moet je het inkomen van je jaaropgave/loonstrook invullen. Doe je wel aangifte dan mag je het verzamelinkomen van je aangifte invullen maar dit inkomen is veel lager waardoor je dus meer zorgtoeslag krijgt. Wie weet hoe dit precies zit?

albana
Volgens mij

is als je geen aangifte doet je jaaropgave je verzamelinkomen. er gaat dan niks áf of bij (belastingtechnisch) dus dat is je verzamelinkomen. doe je wel aangifte of krijg je een aanslag dan gaat er nog meer af of er komt meer bij en dus wordt dat nieuwe bedrag je verzamelinkomen. volgens mij betekent verzamelinkomen gewoon je werkelijke netto inkomen van loonstrook óf na alle aftrekposten.

maar zou het niet véél simpeler zijn (jaha, ben natuurlijk ook niet zo geleerd als die mensen van de belastingdienst zelf) als je pas zorgtoeslag berekent als van iemand het verzamelinkomen defenitief vast staat? i.p.v. het 2 (en misschien wel 3) keer te berekenen en aan de hand daarvan correcties te doen? maar ja simpel denken is lastig bij zo iets als de belastingen.
groeten albana

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.