Home » Forum » Benedenverdieping leeg ivm schurenlakken vloer

benedenverdieping leeg ivm schuren//lakken vloer...

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
IngridT
benedenverdieping leeg ivm schuren//lakken vloer...

Whaah. We hebben eindelijk een datum gepland. Onze parketvloer moet nodig opnieuw geschuurd/ gelakt en dat laten we over 3 weken doen.

Maar dat betekent dus dat woonkamer, keuken, hal, tv-kamer en studeerkamer beneden helemaal leeg moeten. Inclusief (veel) boekenkasten, piano, en noem maar op.

Ik zie er best tegenop ( daarom hebben we het ook zo lang uitgesteld...)

We hebben beneden nog een grote werkkamer, grootvwashok, grote hal en garage waar we een hoop spullen kwijt kunnen. Er kan ook een hoop naar boven ( de wat minder volumineuze meubelstukke..billy's, boeken etc)

3 dagen alles leeg. 1 dag kunnen we er ook niet lopen ( als de lak moet drogen)

Hebben jullie nog tips? Hoe het zo soepel mogelijk te regelen allemaal?

Ik wil flink wat verhuisdozen regelen ( voir boeken, glaswetk uit kast etc)...marktplaats? Of kun je die lenen/ huren bij een verhuizer?

Is het ook slim om van die grote kleden te regelen? ook bij verhuizer? Kunnen we lekker stapelen in de garage...

Ga ik me de pleuris schrikken van de muren als goed boel leeg is? Ik ben stiekem bang dat ik als een dolle aan het verven wil als alles leeg is. Maar daar heb ik helemaal geen zin in!

Zijn er nog dingen die handig zijn om vooraf te regelen? ( nieuwe 'viltjes' voor onder alle banken, kasten, stoelen. Dat had ik al bedacht. Maar verder?)

Ik verheug me erg op m'n mooie nieuwe vloer....maar ik zal ook wel blij zijn als t klaar is........

Ingrid

Li
Verven

Zou ik toch maar doen of laten doen. Je gaat je idd rot schrikken anders.

Angela67
verhuizen

vriendin van mij laat alles inpakken door verhuizer, gaat zelf vijf dagen weg en laat dan verhuizer alles weer terugzetten. Het neerzetten van een container voor haar huis was vele malen duurder (de container zelf is niet duur maar die hoogwerker die 'm moet neerzetten en weghale. . . ). Zij heeft niet de luxe van extra ruimte beneden om dingen op te slaan, dus dat is wel een verschil.

Maar als jij het laat inpakken en weghalen en weer neerzetten ben je ook van heel veel nadenkwerk verlost. Het enige is dat je apart moet houden wat je die dagen nodig heb. Voordeel is dat je meteen ook kunt laten verven, dan plak je gewoon paar dagen eraan vast.

gr Angela

zebra
eerst verven

als de boel leeg is, zou ik eerst verven (ik ga er vanuit dat je dat zelf gaat doen en wellicht zal het ook nodig zijn) en dan die vloer. Alles is dan toch leeg, zo werkt het handiger. Als het mogelijk is, een paar dagen elders slapen.

Teuntje
Ja laten doen

Hebben wij gedaan bij onze laatste verhuizing, alles laten inpakken. En dat was geweldig! Die jongens kunnen dat zo ontzettend rap en handig. De meerprijs viel me enorm mee Jij hebt zelf opslagruimte dus daar heb je geen kosten aan, het is alleen het inpakken van de inhoud en meubels/kasten verplaatsen. Vraag eens een offerte, en bedenk wat voor klus je jezelf daarmee uitspaart!
En idd eerst leeg laten maken, dan evt. zelf schilderen voor de vloerenboer komt en als de vloer weer beloopbaar is de meubels laten terugzetten. De dozen uitpakken doe je dan weer zelf dan komt het op de goede plek in de goede kast terug.
In de tussentijd boven leven, pizza en chinees bestellen, een losse magnetron boven neerzetten voor diepvriesmaaltijden etc. Wij hadden bij de keukenverbouwing een campingkookgebeuren ingericht in de badkamer en wasten af in de wasbak.

IngridT
Oke

Ga ik doen. Verhuizer vragen. Wij hebben bij al onze verhuizingen alles laten doen (inpakken etc) dus ik weet hoe heerlijk dat is. En als ik alles grote meubels een paar dagen laat afvoeren ( piano, kasten, banken),dan is dat msch toch wel heel fijn. Ik doe het morgen gelijk.

Ha. Wordt gewoon blij van jullie doortastende tips.

Dank.

Sfera Sleutelbeen
Sowieso verven

Het zou zonde zijn als je niet ook verft of laat verven. Als dan toch de hele kamer leeg gaat, is dat een prima moment. Zeker als je kamer leeg is, zul je zien dat de muren en plafond een verfje kunnen gebruiken.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.