Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

jm

jm

27-06-2012 om 16:32

Benen en oksels scheren

Mijn vraag is waarmee kan ik het beste mijn oksels, benen, bikinilijn scheren.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
bibi63

bibi63

27-06-2012 om 16:45

Dat is een persoonlijke keus

Er is van alles:
- nat scheren met scheermesje
- harsen
- scheren met ladyshave
- ontharingscreme

Ik zelf kies voor scheren met scheermesje. Gewoon onder de douche. Ik gebruik geen speciale scheercreme, maar gewoon de douchegel. Het is makkelijk, snel en pijnloos. Ca. om de 4 dagen is genoeg.

Gr. Bibi

Fiorucci

Fiorucci

27-06-2012 om 16:45

Ik....

Ik vind Gilette Venus mesjes het prettigst.

dc

dc

27-06-2012 om 21:09

Ik ook

Gillette venus met mijn gewone zeep voor de oksels. Ik doe het om de dag.

Mijn benen doe ik elke paar maanden eens met een ontharingscreme (ik ben blond, dus duurt wel even voor je echt weer wat ziet, en ik ben hondslui met dat soort dingen). Bikinilijn ook met ontharingscreme, want met een mesje krijg ik allemaal bultjes daar en gaat het echt heel erg irriteren.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

27-06-2012 om 21:29

En ik

doe benen en oksels met een epilady-achtig ding en bikinilijn met scheermesje en scheerolie van etos.

scheermesje

scheermesje

27-06-2012 om 22:32

En ik...

Ik heb verschillende dingen geprobeerd (ladyshave, creme), scheer me nu onder de douche emt een scheermesje, venus van Gilette geloof ik. Eerst huidolie aan de te scheren plekken, dat rats rats scheren, afspoelen en klaar.

Vic

Vic

27-06-2012 om 22:47

Gewone venus

Bij mijn supermarkt hebben ze regelmatig geen gewone Venusmesjes dus laatst had ik een pakje waar rond het mesje een soort van (slijmerig) scheerspul zit. Levensgevaarlijk die dingen! Ik deed geen gekke dingen maar heb toch een hele lap huid van mijn scheenbeen gesneden. Dat deed behoorlijk pijn en leverde een enorm bloedbad op zonder de warme douche. Ik maak ze nu wel op, want die dingen kostten 16 euro voor 3 ofzo, maar nooit meer. Ik denk dat ik maar mannenmesjes ga kopen (ook van Gilette). Die scheren meestal beter dan de damesmesjes.
Harsen heb ik ook wel eens geprobeerd. Geen succes, toen eindigde ik met plakkerige stoppelige benen. Een Epilady heb ik 20 jaar geleden geprobeerd, maar dat was te pijnlijk. Ontharingscreme werkt ook goed, maar dat is duur en je hebt alsnog na een dag stoppels. Ik houd het dus maar bij scheermesjes.

Mamvantwee

Mamvantwee

28-06-2012 om 12:20

Goedkope en goede mesjes

Ik heb laatst - na jaren wilcoxonmesjes - heel goedkope bij de AH gekocht. Paar euro voor 3 stuks ofzo, wegwerpmesjes (die roze). Zijn net zo goed als die dure die ik vroeger had. Dus tip van mij.

groet, Mamvantwee

Nou

Oksels en bikinlijn: ladyshave
Benen: Veet (paar keer per jaar, er groeit niet zo veel daar)

koentje

koentje

28-06-2012 om 13:03

Ik doe

oksels en benen met silk epil epileren, van braun. Doet behoorlijk zeer in je oksel! Daarom scheer ik vaak ook gewoon daar, dan moet het wat vaker.

Brianna F

Brianna F

28-06-2012 om 14:36

En ik

laat benen harsen en oksels met een scheermes om de dag.
Wil dat ook wel laten harsen maar het feit dat je dan eerst een oerwoud moet kweken houd me tegen.

oregano

oregano

28-06-2012 om 16:24

Venus

Mesje van Gilette en scheerschuim van Gilette of eigen merk kruidvat. Jaren geleden ook zo'n epilady gehad, vond het niks. Ik koop vaak zon pakje met 3 mesjes met houeders er in als ze in de aanbieding zijn. Om de 2 dagen even scheren onder de douche en klaar (oksel, benen en bikinilijn).
Groeten oregano

Kaaskopje

Kaaskopje

28-06-2012 om 17:41

Veet

Ik snap niet dat er nog geschoren wordt. Ik gebruik Veet. Daarmee krijg ik de oksels heel erg glad en 'de rest' gaat ook naar tevredenheid. Ik vind dat vriendelijker in gebruik dan scheren. Met minder harde stoppels.

merel

merel

28-06-2012 om 18:05

Ook scheren

ik vind de tijd dat je ermee bezig bent het belangrijkste. Dus ik scheer. Dat gaat het snelste. Ik gebruik de goedkope wegwerpmesjes van Hema of Kruidvat (en daar doe ik dan wel een of twee maanden mee voordat ik een nieuwe pak) en het scheren (vnl. oksels, de rest gaat niet zo hard) dat duurt hooguit 30 seconden. Veet vond ik (ooit, lang geleden, dus ik weet niet of het nu nog zo is) stinken en je moest het laten intrekken, stond ik daar met die soort zeep/creme/schuim onder mijn oksels te wachten.

Kaaskopje

Kaaskopje

28-06-2012 om 20:23

Veet

Veet smeer je op de plaatsen waar je het wilt ontharen, je laat het 2 minuten intrekken en dan mag je gewoon beginnen met douchen. Dus haren wassen, lijf inzepen en dan is het tijd om de ingesmeerde delen te ontharen.

Aanleg

De een heeft geluk met haargroei, de ander pech. Het maakt nogal uit hoeveel haar er staat , hoe donker of blond, en hoe snel het groeit. Dus in zijn algemeenheid is er niet zoveel over te zeggen.

Maylise

Maylise

28-06-2012 om 23:08

Scheren/epileren

Mijn oksels scheer ik, benen epileer ik. Epileren vind ik prettiger. Het kost niet veel tijd en het blijft zeker drie weken weg. Scheren met gewone scheermesjes onder de douche.

Harsen vind ik het allermooiste resultaat geven maar daar ben ik zo een à twee uur mee bezig dus dat doe ik eigenlijk nooit. Daarna zijn mijn benen echt mooi glad en ze blijven dan ook ongeveer een maand glad.

Crèmes ed. vind ik persoonlijk niet fijn. Ik hou niet van de geur en vind het ook meer gedoe.

Elisabeth B.

Elisabeth B.

29-06-2012 om 09:28

Eens in de vijf weken

Ik laat mijn benen, oksels en bikini lijn eens in de vijf weken door mijn schoonheidsspecialiste harsen. Perfect resultaat en geen pukkels, stoppels of wondjes. Er komen steeds meer speciale salons die harsen zoals 'delete'.

Zoals bromvlieg al zegt

zoveel vrouwen, zoveel haren. Ik ben gezegend met donkere haren van tenen tot lies ( en een beetje er boven), aan ALLE kanten, dus ik moet altijd glimlachen om "even iedere dag met een scheermesje erover, duurt 30 sec "

Merel

Merel

29-06-2012 om 11:10

Mazzel

Jee dan heb ik mazzel, met mijn 30 seconden. De haren op mijn onderbenen zie je alleen onder een bepaalde lichtval (ik bedoel maar...) Bovenbenen of buik of armen (weet ikveel waar het nog meer kan zitten, zijn bij mij praktisch haarloos) dus ik hoef me alleen te bekommeren om oksels en bikinilijn en die paar haartjes op mijn schenen en kuiten.
Het is niet altijd eerlijk verdeeld.

Nou eh...

Het is meestal niet eerlijk verdeeld

dochter moet voor opleiding geregeld gedeeltelijk uit de kleren en die baalt maar wat dat ze mijn aanleg heeft geerfd. 'er bestaan echt vrouwen met alleen maar wat dunne blonde haartjes' verzuchtte ze laatst. ' nou als ik die had dan schoor ik niks meer.'

Hebben jouw dochters ook zoveel pech shonagh of heb je zonen? ( sorry even niet opgelet...)

Bromvlieg

Ja, 1 dochter die gelukkig de blonde haren ( overal) van haar vader ge-erfd heeft, dus de methode-Merel is op haar van toepassing.
Daar staat dan weer tegenover dat ik na een dagje zon meteen een mooi kleurtje heb, daar moet zij dan weer weken over doen, maar ja, het was niet eerlijk toch ?!

Elisabeth B.

Elisabeth B.

29-06-2012 om 16:31

Glad

Ik ben natural blond en ben zeker niet 'zwaar behaard' maar wil het gewoon glad hebben. Die haartjes zie je zolang je niet een lekker kleurtje hebt. Aangezien ik niet snel een kleurtje heb, ga ik daar niet op wachten. Zeker niet totdat mijn 'melkflessen' eindelijk een beetje gaan kleuren ....
Doordat ik mijn benen al zeker 20 jaar hars, wordt het aantal haartjes overigens steeds minder.

Tesah

Tesah

29-06-2012 om 21:56

Haarloos

Ik heb het grote geluk dat ik geen haren op mijn benen heb. Ook geen kleine blonde, gewoon echt niets. Eigenlijk best vreemd. Heel af en toe zie ik eens een haar die ik eruit kan trekken met mijn vingers. Maar als dat eens per 2 maanden gebeurt is het veel. Ik heb nog nooit in mijn leven mijn benen geschoren. Mijn moeder en zus hebben precies hetzelfde.
Dat moeten toch wel meer blonde vrouwen hebben?

Oksel doe ik eens in de twee weken ofzo. Bikinilijn in de zomer eens per maand. Gewoon met een goedkoop scheermesje.

Tesah

Anna3

Anna3

29-06-2012 om 22:55

Laseren

Niemand die gebruikmaakt van moderne methodes zoals laseren? Dat lijkt mij nou nog wel wat, vooral voor de bikinilijn. Duur!, maar dan ben je voorgoed af van die haargroei/stoppels/pukkels.

Mea Proefrok

Mea Proefrok

30-06-2012 om 07:25

Jeetje, wat vaak

Ik doe mijn bikinilijn alleen als ik naar het zwembad ga (echt) en oksels en benen heel onregelmatig; als ik eraan denk, er tijd voor heb en het ook nog eens het soort weer is voor blote oksels/benen. Ben trouwens niet zwaar behaard, maar ik denk dat ik zelfs in dat geval onregelmatig zou blijven met bijhouden. Het interesseert me te weinig .

Tesah

oei, jij bent dus zo'n vrouw waarop mijn dochter stikjaloers is. Ze is trouwens wel blond, dat garandeert kennelijk verder niks wat haargroei elders betreft.

Rafelkap

Rafelkap

30-06-2012 om 18:58

Bofkont

O wat erg. Ik wist niet eens dat je je oksels NAT moest scheren. Ga ik dan maar eens doen, het is niet zoveel. Mijn benen hoeven ook niet. Ook een bofkont net als Tesah, maar zo blond ben ik niet.
Hier ook heel soms een lange haar op mijn arm en laatste jaar af en toe een klein zwart haartje op been ipv wit, vast met de leeftijd te maken (en hormonen??)..

Tirza G.

Tirza G.

01-07-2012 om 16:07

Niet voor altijd anna3

Zodra je hormoonbalans gaat veranderen, krijg je weer haar. Op andere plaatsen. En dat begint gemiddeld al op je 42e........

Tirza

Anna3

Anna3

01-07-2012 om 20:59

Tirza

Niet bij stil gestaan. Is dat een reeel probleem? Maar hoe werkt dat dan? Ik dacht dat bij laseren de haarzakjes worden aangepakt. Je krijgt door de overgang wel nieuwe haren (snor, idd soms), maar ook nieuwe haarzakjes?

Tirza G.

Tirza G.

01-07-2012 om 23:50

Yup

Je krijgt een mannelijk beharingspatroon. Niet alleen gezicht, maar bijv. ook achterkant bovenarmen en -benen. Of je nou ook echt nieuwe haarzakjes krijgt dat weet ik eigenlijk niet precies. Maar in elk geval worden er dingen geactiveerd die jij niet wilt 'Voor altijd' is het niet met laseren. Tenminste, niet als je het op je 35e laat doen en van plan bent om 85 te worden

Tirza

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.