Home » Forum » Betaling ontvangen

Betaling ontvangen...

44 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jons
Betaling ontvangen...

Hoi,
zoals jullie wellicht weten is onze bankrekening geblokkeerd en dat blijft ook nog wel een paar weken zo. Nu heb ik wat winterjassen enzo die ik op marktplaats wil zetten, maar hoe doe ik dat dan met de betalingen? Ik woon niet in een regio waar mensen 'eventjes' langskomen om het persoonlijk op te halen. Wie heeft er een oplossing of suggestie?

groetjes en dank alvast,
Jons

Petra-
Ouders, vrienden

die hun rekening ter beschikking willen stellen? En jullie ocntact willen uitbetalen?

Margreet
Goede vriendin?

Heb je niet een goede vriendin of familie die het geld voor je wil ontvangen?
Succes ermee!

Manda Rijn
Kan je niet ontvangen?

ik zou even bellen naar de bank om te vragen of je wel geld kan ontvangen op die rekening, het lijkt mij logisch dat de bank juist blij is als er wel wat op komt.

Succes !

Jons
Manda

haha, natuurlijk kunnen we ontvangen, he tpunt is alleen dat ik het geld natuurlijk gewoon wil hébben, niet aan de bank wil geven, want dan corrigeren ze het met de roodstand van een andere rekening, helaas.

Ja, een vriendin of familie heb ik ook aan gedacht, maar dat checken of het geld er al op staat enzo, dat vind ik zo'n belasting voor ze. Vandaar dat ik me afvraag of er andere methoden voor zijn.

Jons

Manda Rijn
Oh sorry

ik lees net pas dat nu alle rekeningen geblokkeerd zijn. Sterkte daar !

Temet
Jons

Dit is vast een hele domme vraag, en sorry in dat geval, maar kan je niet een nieuwe bankrekening bij een andere bank openen? Eentje zonder roodstandmogelijkheid. Of krijg je dan ruzie met de bewindvoerder?

Groeten,

Temet

Jons
Temet

domme vragen bestaan toch niet? Nee, we kunnen geen andere rekeningen openen. We staan geregistreerd en mogen dat dus niet.

Jons

Guinevere
Toch proberen met "alleen afhalen"

Waarom probeer je het niet met de tekst "alleen afhalen tegen contante betaling"? Baat het niet, dan schaadt het ook niet tenslotte. Of probeer dingen te verkopen met van die kaartjes bij de supermarkt. Een geprint fotootje erbij doet wonderen.
Wat ga je verkopen trouwens? Wie weet heeft hier iemand interesse en die kan dan betalen met een Irischeque via de post o.i.d.

moeder van
Familie

ik heb de zelfde situatie...ik laat het storten bij mijn moeder en van haar krijg ik het dan contant...

mee1977
Guinevere

Met een irisbon kan Jons geen eten of kleding kopen. Die bonnen kan je niet overal inleveren.

Guinevere
Mee1977

Niet overal nee, maar je kunt er zeker kleding mee kopen en veel Hema's accepteren ze ook! Zie www.irischeque.nl

m@
Geld opsturen

Of vraag of de mensen het geld in een envelop willen doen (eerst even in een papiertje wikkelen, zodat het niet doorschijnt) en naar je toe willen sturen? Met papiergeld gaat dat makkelijk. Zo kregen wij als kinderen ook het verjaardagsgeld (dan in een leuke kaart gewikkeld) binnen, toch???

Astrid
Geld overmaken

Dat is niet waar hoor. Ik hoop en verkoop behoorlijk veel via Marktplaats. voornamelijk kinderkleding. Mijn 3 kinderen hebben meerdere jassen en laarzen via M.P. Ik laat alles opsturen en mensen die bij mij kopen laten ook bijna alles opsturen. € 40,= of € 50,= wordt zo overgemaakt. Doe ik zelf ook. Ik moet zeggen, gaat eigenlijk altijd goed.

Jons, je kent me niet maar ik zou zo je willen helpen om mijn rekening open testellen voor betalingen. Maar goed, ik snap dat je liever een bekende daarvoor neemt.

Heb je trouwens nog wat aan een zak kinderkleding? Zo ja, in welke maten en voor welk geslacht?

Astrid
Pelle

Sorry Pelle, volgens mij heb ik het dan helemaal verkeerd begrepen. Ik dacht dat je overmaken naar onbekenden onbetrouwbaar vond. Heleboel mensen zouden dat nl. ook nooit doen.
Geld in een envelop zou ik ook niet zo gauw doen. Vroeger kon dat misschien wel. Ik heb ooit een keer een huissleutel, goed verpakt in papier, opgestuurd naar iemand. Diegene kreeg een lege envelop die weer dicht geplakt was. Kon dus alle sloten vervangen. Ik had de envelop beter naar de buren even verder op kunnen sturen.

Kaaskopje
Jons

Ik heb het bij mijn man nagevraagd, omdat ik het allemaal niet zeker meer wist. Wij hadden ook twee bankrekeningen. Een van mijn man en een op mijn naam. Toen wij net in de schuldsanering zaten zijn beide rekeningen geblokkeerd, maar voor zover wij het begrepen hebbem mag dat niet. Je moet de beschikking houden over een rekening. Onze bewindvoerder heeft dus actie ondernomen waarna mijn rekening weer heel snel gedeblokkeerd werd. Je bewindvoerder of contactpersoon bij de Kredietbank is ook degene die jou moet helpen in dit soort gevallen. Trek hem of haar dus snel aan zijn of haar jasje, want dit kan met een paar dagen geregeld zijn.
Ik heb overigens een tweede bankrekening via telebankieren aangevraagd bij de Postbank terwijl wij in de WSNP zaten. Ook dat kon gewoon.

rowan
Manier om van schulden af te komen

Hoi,
Ik weet dat je op mijn antwoord niet echt zit te wachten, maar ik wil het toch kwijt. Je zegt dat je het geld niet op de rekeningen wilt ontvangen omdat je er zelf over wilt beschikken, maar als er geld op die rekeningen komt, zal in ieder geval de schuld wel kleiner worden. Alle beetjes helpen toch!? Je hebt nu waarschijnlijk wel de beschikking over een vast bedrag waarmee je moet zien rond te komen. Probeer dat dan ook en probeer je schulden in te lossen. Ik weet dat het ontzettend moeilijk is. Veel sterkte ermee.
gr. Rowan

Kaaskopje
Rowan

Sorry dat ik het zeg, maar uit je reactie blijkt dat je volgens mij niet goed weet waar je het over hebt. Alle kleine beetjes zijn in de situatie van Jons nodig om het hoofd boven water te kunnen houden. Je verkoopt je bezittingen in deze situatie niet omdat je het leuk vindt, maar omdat je het geld hard nodig hebt als je bepaalde kosten hebt. Denk bijvoorbeeld aan Sinterklaas. Van je budget kun je geen Sinterklaas vieren, maar als je wat boeken, kleren, apparaten weet te verkopen komt Sinterklaas toch ook bij jouw kinderen langs.

Jons
Rowan, kaaskopje

Rowan, Kaaskopje heeft helemaal gelijk. Het gaat er natuurlijk om dat de schulden afbetaald worden. Maar wees eerlijk, zet een tientje nu echt zoden aan de dijk? Toch is een tientje extra voor mij deze maand nog een dag extra eten! Over de sint-kado's heb ik het nog niet eens! Door toedoen van de bank hebben wij deze maand ruim 100 euro minder te besteden dan normaal, de hond moest naar de dierenarts en moet woensdag geopereerd worden. Mijn oudste moet woensdag nieuwe medicijnen hebben (à 50 euro). Ja, ik wil graag op een goede manier van onze schulden af, maar ik wil ook graag een gezonde maaltijd eten met mijn kinderen.

Woensdag komt mijn stiefvader met de kinderbijslag (die wordt op zijn rekening gestort) en dan kan ik de medicijnen halen en de dierenarts betalen. Oh ja, er moeten ook nog schoenen gekocht worden en oudste moet eigenlijk ook nog 1 of 2 winterbroeken. Heeft nu alleen jeans of zomerbroeken. Het is sappelen en zoeken!

Kaaskopje; we krijgen die rekening wel weer terug, maar dat duurt tot de 2e helft van de maand... Ze willen eerst de overeenkomst zien die we sluiten met de kredietbank, dat we dus uitgebreid budgetbeheer krijgen (kost verdorie ook 66 euro per maand) voor ze tot deblokkering over gaan.Ondertussen hebben ze wat er op stond ook eraf gehaald om te compenseren voor de roodstand van een andere rekening :(

Het komt dus wel goed, maar het duurt nog even...

groetjes,
Jons

annemir
Maat

Hoi jons,
wat is de broekmaat van oudste? het is een jongen toch?
groetjes,annemieke

Jons
Annmir

Hoi, ja, het is een knul, een heel magere zelfs ;-)
Hij heeft normaal gesproken maat 128/134 qua broeken, maar dan wel Of met verstelbare taille, Of van model heel smal in de taille. Zoals gezegd, het is een mager ding!

Jons

Telebel.
Jons, wil je mij mailen.

Hoi,
Ik lees nu een tijdje mee, en ik vind het erg vervelend hoe het gaat bij jullie,en wil jullie op een of andere manier helpen.(met spullen/kleding oid)
Zou je mij willen mailen, dan kunnen we misschien iets afspreken.
Laat in iedergeval even weten welke maar kleding je zoekt voor de kinderen en of het jongens of meisjes zijn.
Ik hoop dat je mij mailt, want je verhaal grijpt me erg aan.
dino@12move.nl

Telebel.

Jons
Lieve telebel, boeb! - diego-verzoek

Hoi Lieve Telebel,

Als het goed is (zoek in archief op 'boeb'), staat er een mailadres van Boeb. Zij coordineert een heleboel hulp aan ons en weet ook van de hoed en de rand.

Als er iemand nog een dvd van Diego heeft liggen die te kopieren is, zou die mij een dvd'tje willen sturen tegen kostprijs? Wij hebben zo'n gratis dvd'tje en die doet het niet meer. Mijn jongste is helemaal verdrietig. Hij is eind oktober jarig, dus zou ik hem daar wel heel blij mee maken ;-)

groetjes,
Jons

Telebel.
Ja, heb ik al gedaan

Dacht ik later pas aan,
Ik heb geen dvd van diego, maar als ik een mailtje van boeb krijg heb ik evt wel een boel andere dingen voor je.

Telebel.

Kaaskopje
Wat een pech

Wat duren 2 weken lang als je zit te wachten, niet dan?
Wij hadden ook uitgebreid budgetbeheer en om eerlijk te zijn vond ik het die 66 euro meer dan waard. Zelfs nu nog hebben wij beperkt budgetbeheer. Onze vaste lasten worden iedere maand via budgetbeheer betaald en dat vind ik een prettig gevoel. Wat vervelend dat ze ook het geld van de 'goede' rekening ingepikt hebben. Mag dat wel?

Manda Rijn
Sinterklaas ? boeb?

dat moet toch wel te regelen zijn niet waar !!

Wat en hoe ?

Ik heb meer zooi dan mij lief is, dus wellicht zit er wat bij voor jouw meiden.

Manda Rijn
Een verlanglijstje hier

lijkt mij wel een goed idee en dat jij het dan verder weer regelt met iedereen die dat gene wil sturen wat op die verlanglijst staat.

3 chocoladeletters zijn in ieder geval geregeld als ik de letters weet ;-)

Manda Rijn
Boeb

ik vind het eigenlijk vervelend dat jij terwijl ik het over de kinderen hebt er nu 2 bij suggereert. Ik bied iets aan, daar hoef jij dan toch niet iets meer van te maken, zo word ik gedwongen meer te geven.

dus nogmaals, ik wil voor de kinderen een chocoladeletter kopen.

Boeb
Al klaar

Iemand anders regelt de M en de C. Sinterklaas is een supermens!

Telebel.
Jons een vraagje

Heb je toevallig pakket al ontvangen??

Telebel.

Jons
Telebel

hoi, Ik heb vandaag een envellop 'zomaar' ontvangen van 'een OOL-er', maar geen pakketje...

De envellop met inhoud was trouwens errug lief! Dank!

Jons

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.