Home » Forum » Beter bed of ikea matras

Beter bed of ikea matras?

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Picasso
Beter bed of ikea matras?

Ik ga beide nog testen in de winkels maar ben benieuwd naar ervaringen. Ik twijfel tussen het matras van BB (pocketvering, 100 euro) dat als beste koop is getest door de consumentenbond en een vergelijkbaar Ikea matras (170 euro).
Wie heeft één van deze matrassen?

Ise
Persoonlijk

Ik heb nooit iets begrepen van die matrassentesten. Volgens mij is dat zo'n persoonlijk iets en ook afhankelijk van je bedbodem. Gelukkig kun je de meeste matrassen terugbrengen na een paar weken als hij niet bevalt. Ik draaide vroeger slaapdiensten en vond het matras waarop ik lag erg fijn. Uiteindelijk hetzelfde matras voor thuis aangeschaft, maar deze na een aantal weken teruggebracht. Elke nacht er op slapen was toch niet zo fijn :).

bromvlieg
Matras terugbrengen

dat wordt zo makkelijk gezegd, alsof je het ding zomaar even in je tasje stopt ;)

Vragen wat voor matras wij hier hebben is niet zo zinnig denk ik, iedereen slaapt op eigen wijze.

Picasso
Tja

Tuurlijk verschilt het per persoon maar ik ben benieuwd naar de kwaliteit/prijs verhouding tussen Ikea en Beter Bed. En ik ben zelf juist positief over testen.
Lees over Ikea matrassen veel over kuilen. Lijkt me niet echt een persoonlijk iets maar echt een kwaliteitsding.
En terugsturen klinkt leuk, maar waar slapen we dan op? Als we iets nieuws kopen gaat het oude weg.

Stenna
Moeilijk gedoe

Welke van die twee beter ligt kan ik niet zeggen. Maar zelf koop in nooit meer wat bij BeterBed vanwege de slechte service (ervaringen). Ikea is in elk geval erg flexibel en nooit moeilijk met terugbrengen e.d.
Zelf hebben wij onlangs twee pocketvering matrassen gekocht bij Wehkamp, degene die als beste uit de consumentenbond test kwamen. Zonder in winkel dus te proefliggen e.d. Wij zijn nogal gemiddeld, qua leeftijd, lengte, gewicht en als dat gemiddeld de beste zijn zal dat voor ons ook wel gelden dachten wij. En ze mochten daar ook terug als het toch niet zo was. (en Wehkamp komt ze dan weer ophalen, dat is het voordeel). Ik geloof niet zo in die heilige wetenschap van dat een matras voor iedereen speciaal en anders zo moeten zijn, en van dat moeilijke gedoe (verkooptrucjes om je een te dure matras aan te smeren). Misschien alleen als je heel zwaar bent of rugklachten hebt of extreem veel zweet ofzo. Anders is een gemiddelde pocketvering die past bij je gewicht toch prima. Een beetje goedkope, zoals die van wehkamp of Ikea kan je ook weer heel regelmatig vervangen, dat lijkt mij belangrijker.

Sawo
Beddenreus

Hoi

Wij hebben 2 beddenreus matrassen ook na test. Maar bij het binnenkomen werd meteen al gezegd dat het matras wel erg basic is dus we beter een ander (lees duurder) matras konen kopen. Tijdens de actie twee halen een betalen hebben we 2 matrassen voor onze kinderen gekocht. 2 verschillende mocht niet van actie van winkel gelukkig wel.
De kinderen zijn supertevreden over de matrassen.

amk
Ikea

al jaren, en met een dunne dekmatras zien ze er na 10 jaar en een bevalling er nog prima uit. Geen kuilen. Wel braaf regelmatig gekeerd en gedraaid. (lees zo 1 of 2x per jaar als ik er toevallig aan dacht, kan ook wel eens een jaartje niet geweest zijn.)

Ginny Twijfelvuur
Absoluut ikea

Ik koop nooit meer iets bij Beter Bed, nog een extra duur matras gekozen ook maar dat kon echt binnen 2 jaar bij het grofvuil, een en al kuilen.

Wij slapen hier met z'n allen al jaren op Ikeamatrassen, en allemaal naar volle tevredenheid.

Verstuurd met de Ouders Online iPad app

Anneke
Ikea

Mijn maan haat alles van IKEA. Ooit nam ik voor de kinderen (in de leeftijd dat er nog wel eens een ongelukje gebeurde) een pocketveringsmatras mee. Rond de 125 euro. Mijn man was enorm sceptisch. Dat kon niet wat wezen. Maar we hadden 25 jaar garantie en ach, dan kochten we wel wat anders na een paar jaar (ook ivm ongelukjes). De ongelukjes waren meteen over en echt het is een supergoedmatras. Ze liggen er nu al 7 jaar op en ze zijn nog als nieuw. Geen kuilen, niet slap, fris, etc. Ik ga er vanuit dat ze nog wel meegaan totdat ze het huis uitgaan.

We hadden dure Aupingmatrassen maar die waren na 8 jaar helemaal op. Slechte keuze. We hebben toen gekozen voor de een na duurste IKEA versie. Dat was nog flink goedkoper dan de Aupingmatrassen. We hebben ze nu 5 jaar en ik vind ze super. We hebben een memoryfoam bovenkant. Je kunt het deel van de hoes waar je op ligt afritsen en in de was gooien. Zoals ik het nu inschat zullen ze langer meegaan dan die van Auping.

Ondertussen hebben we vijf verschillende IKEA matrassen. Mijn man wil nog steeds neit bij IKEA naar binnen maar mochten we een nieuw matras nodig hebben dan gaat zelfs hij weer naar IKEA.

Fiorucci
Ikea

Heb al een aantal jaren Sultan matrassen van Ikea, en ze zijn nog goed, geen kuilen of andere ellende, en heel stevig, nog steeds. En we staan nog steeds prettig op zonder spierpijn etc. Mijn man heeft twee hernia operaties achter de rug en is blij met dit matras. Voordeel is ook: we hebben twee enkele matrassen, maar een twee persoonsdekmatras. En dat is ideaal.

Rafelkap
Foam en latexmatrassen ook van de ikea?

Onze matrassen zijn ook echt aan vervanging toe, binnen een half jaar/jaar, we laten het nog even zo. Het zijn alleen niet met pocketvering, maar die zich schikken naar je lichaam. Volgens mij de categorie foam en latexmatrassen. Zijn die van ikea dan ook geschikt?

Merel
Foamlaagje

Wij hebben er nu een van ikea met een soort memoryfoam bovenlaagje. We zijn er erg tevreden over. Het vorige matras van Ikea vond ik nog fijner maar daar lag man niet lekker meer op (hij is zwaarder) dus toen heb ik die doorgeven aan dochter die ook graag een 2 persoonsbed op haar kamer wilde. Wij hebben nu een nieuwere uit de Sultan serie, degene die we hadden bestond niet meer (dat vind ik wel jammer van Ikea, er gaat wel vaker iets uit de schappen wat wij nou net een heel goed product vonden) (bijv. we kunnen geen nieuwe bankhoezen meer kopen, en bij Ikea waren ze niet zo duur als bij Bemz of Save my sofa) maar dit terzijde.

We hadden trouwens eerst een knoerthard matras gekocht, man leek dat fijn en ach ik slaap overal op (dacht ik) maar aan dit ding kon ik maar niet wennen (je moet 'm minstens 3 weken uitproberen voordat je hem mag ruilen bij ikea) dus toen heb ik het oude matras (had ik voor de zekerheid nog niet weggedaan) toch maar weer op mijn bed gelegd na een week, want toen trok ik het niet meer van de pijn in mijn rug.
Nou het ruilen ging heel makkelijk en nu hebben we al een paar jaar een ander model uit de sultan serie en zijn heel tevreden.

Picasso
Fijn

Fijn alle reacties. De kritiek die ik las over Ikea matrassen valt dus wel mee. We hebben nu ook Ikea matrassen maar die zijn na ruim 10 jaar wel op.

Onderwerp gesloten