Home » Forum » Bieb boeken e reader

bieb, boeken, e-reader

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
bieb63
bieb, boeken, e-reader

Ik ben een zeer vervend lezer (van echte boeken) en de bieb is dicht.....

Nou ben ik van de boeken en niet van de e-reader, maar ik vrees dat ik nu toch iets moet. Ik las hier ergens dat je ook boeken kunt downloaden op je I-pad, maar ik kan me niet voorstellen dat dat fijn lezen is. Dat ding is al redelijk zwaar en volgens mij is een e-reader nou juist gemaakt om te lezen (ander licht enz).

M.a.w. Wat is een fijne e-reader? En hoe werkt dat nou eigenlijk. Wat kost het downloaden van een boek. Enz.

Tips welkom!!

Zonne
Telefoon

Ik heb de app van de bieb op mijn telefoon gezet.

Jesse_1
Tablet

Ik heb een kleine tablet (maar die is al een beetje aan vervanging toe), dat vind ik een mooie maat (ook de maat van een e-reader zeg maar). En ik lees eigenlijk voornamelijk boeken van de bieb (maar ik vind het lastig boeken zoeken die naar mijn zin zijn - zo in de echte bieb gaat zó veel fijner). Via de bibliotheek kun je dan boeken op je boekenplank zetten en die kun je lezen. Hier is geen speciale software of zo voor nodig - heb ik ook via een app van de bieb volgens mij.

Ik heb speciaal een tablet en geen e-reader omdat je er dan ook nog meer mee kan.

margaretha
voordeel ereader

is dat je er ook in de zon makkelijk mee kunt lezen.
Ik heb via bol een kobo plus abbonement, daar kan ik genoeg vinden om heel veel boeken te lezen. Verder verschilt het erg hoe duur een boek is, kan 1 euro zijn kan ook 15 zijn of meer ( studieboeken, handboeken zijn meestal duurder).

Triva
15 mnd

geleden dacht ik precies zoals jij en wat heb ik een spijt dat ik nooit eerder aan de ereader ben begonnen want ik lees graag in bed, meestal slaapt mijn man dan, en met licht op 5% heeft hij nergens last van.

Kobo Clara dus met abonnement van 10 euro per maand.

Sydney
Ik ben benieuwd

Ik heb mezelf een Kobo Clara kado gedaan. Ik ben benieuwd hoe het bevalt, ik was altijd zeer pro papieren boek.

MarSy
Kobo!!!

Met abonnement van bol.

Ideaal, ik kan tientallen boeken lezen op vakantie en vooral nog lezen als man slaapt en in de zon lezen , echt heerlijk!

Jesse_1
Mag ik toch een nadeel noemen?

Ik ben pro e-reader hoor, maar een nadeel vind ik het boeken uitzoeken, maar ook dat een e-reader (tablet in mijn geval) leeg kan zijn en dan kan je dus niet lezen! Voor in de zomervakantie als je ergens zit waar opladen niet zo handig gaat als thuis e/o de oplaadpunten schaarser zijn dan thuis, kan dit lastig zijn.
Ik lees graag nog een echt boek en heb op vakantie vaak ook een of meer bij me als 'back-up'.

margaretha
verschil tablet/ echte ereader?

in batterijduur? Mijn kobo hoef ik maar 1x in de 2 of 3 weken op te laden terwijl ik hem elke dag merdere uren gebruik (met lichtje aan)

Triva
Inderdaad

Ik lees wel vaak maar niet lang achter elkaar en hoef maar eens per maand op te laden. Ereader dus.

Triva
Grappig

Meteen koboreclame onder dit draadje. Zullen we een kobo abonnement draadje maken met boekentips?

bieb63
Geprobeerd, maar

Ik dacht laat ik dan beginnen met bieb online via mn eigen bieb en dan dus op de i-pad, zodat ik, nog, niets hoeft aam te schaffen en het kan uitproberen zolang de bieb dicht is. Dat lukt allemaal prima: app is gedownload, ik kan boeken kiezen, maar elke keer als ik een boek heb gekozen, krijg ik de button dat ik eerst even moet registreren, teewijl ik dat al (inmiddels 3 keer....) heb gedaan. Krijg dan ook gewokn een mailtje dat ik miet bevestigen, dat doe ik dus, maar blif die melding krijgen en jan dus niet dat boek downloaden. Iemand enig idee?

Annelies B.
Powerbank Jesse-1

Jesse, koop een goede Powerbank. Je e-reader is in een uurtje opgeladen. En ook handig voor je smartphone als je onderweg bent 😉.
Ik heb toevallig ook een Kobo Clara. En dat terwijl ik vroeger zwoer bij een papieren boek en er op vakantie dan ook een stuk of 10 dikke pillen meenam. En juist om die reden (dat gesjouw met die dikke boeken) aan een ereader ben begonnen. Heb ook een Kobo-abonnement. Wel ooit abonnement bieb gehad. Maar als je veel leest, en maar eens per 3 weken nieuwe boeken kan downloaden ( en dus uitgelezen boeken niet tussentijds kan inleveren) was ik blij dat het jaar voorbij was. Laatste maanden niet een meer geleend via de bieb.

Annelies B.
Bieb63

Bieb63, heb je misschien een bevestigingsmailtje gehad dat dus eerst moet worden aangeklikt. Dat je dan pas echt geregistreerd bent?

bieb63
Gelukt!

Ja, bevestigingsmailtje had ik al 3x gehad en op de link geklikt. Blijkbaar zat er wat tijd tussen / druk. Maar goed, nu is het gelukt.
Vind het 3x niks moet ik eerlijk zeggen, maar zónder boeken is nog veel erger..... Dus voorlopig maar even behelpen met lezen op de Ipad. Hoef ik iig geen e-reader te kopen, waar ik, dat weet ik zeker, na de crisis niets, of nauwelijks, iets meer mee zal doen.
Thx voor het meedenken!

margaretha
uitgeverij Das Mag

heeft nu ook iets van een abbonement gemaakt, is maar beperkt maar misschien toch interessant voor iemand.