Home » Forum » Brutale vraag aan kaaskopje tgtg

Brutale vraag aan Kaaskopje Tgtg.

47 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Hap-slik-weg
Brutale vraag aan Kaaskopje Tgtg.

Of andere too good tot go gebruikers.Maar omdat jij een erg enthousiaste gebruiker bent richtte ik mij tot jou Kaaskopje.

Ik wilde even lijken of er in mijn woonplaats en omliggende plaatsen winkels meedoen en hoopte dat ik dar kon googelen. Helaas werkt tgtg alleen met een app. En die wil ik wel installeren maar dan willen ze ook je emailadres weten. En ik heb niet zoveel zin om die te geven, de app te downloaden en dan erachter komen dat de plaatsen helemaal geen deelnemde winkeliers hebben.

Beetje lange inleiding om te vragen of je alsjeblieft wil kijken of Nunspeet, ' t Harde, Oldebroek en Elburg meedoen. Ik vind het namelijk wel een geweldig concept maar heb het idee dat er alleen grote steden meedoen. Maar heb de hoop dat mijn plaatsen ook meedoen.

Alvast heel erg bedankt.

40er
Ik

Zie zo niks in die plaatsen. Epe, Apeldoorn, Vaassen, Harderwijk Putten wel bv.

Zelf woon ik ook in een kleine plaats, maar hier doet de bakker bv mee. Dorp verderop een spar, dorp is kleiner.

Hap-slik-weg.
Bedankt.

Dank je wel voor het kijken. Jammer dat er niemand meedoet maar wie weet gebeurt dat nog eens. Misschien moet dit eerst nog wat bekender worden. Ik kende het eigenlijk ook niet totdat Kaaskopje er eens over begon.

En sorry dat ik iets wat ik weet uit een ander draadje hier heb gebruikt. Realiseerde mij pas later dat dit niet volgens de regels is.

Kaaskopje
Ik was weg, maar weer thuis 😊

Ik zie een Deka in de Hoge Weerd, maar ik zie even niet waar dat is. Deka heeft altijd veel tassen per dag. Dus Deka, Spar, zit Bakker Bart ergens in de buurt?

40er
Kaaskopje

Deka niet overal hoor! Die hier in de buurt doet er nml niet aan mee, jammer genoeg.
Las onlangs trouwens dat de Coop ook als proef met een paar winkels mee, als het bevalt willen ze het landelijk gaan doen!

Hap-slik-weg.
Helaas

Geen Deka, geen Spar ,maar er is wel een Bakker Bart in Nunspeet en een Coop in Oldebroek. Wel jammer dat er zo weinig meedoen. Maar goed, hier op de biblebelt lopen we meestal niet voorop met nieuwe dingen ;).

Hap-slik-weg.
O en

een Jumbo in Elburg en een AH in Nunspeet en een Deen in ' t Harde. Dacht dat die laatste van dezelfde eigenaar is als de Deka, of niet?

Kaaskopje
Hap slik weg

Daar vraag je me wat! Maar, ik heb het even opgezocht. Het is van twee verschillende oprichters. De een door Dirk Kat en de ander door Cornelis Deen. Beiden wel uit Noord Holland. Deka zit kennelijk wel in een samenwerking met Dirk van den Broek.

Ja, wat dit soort zaken betreft, loopt jullie omgeving altijd een stapje langzamer dan hier, maar als iedereen het doorkrijgt en er vraag naar is, komt het vast goed. Ook de gelovige mens zal dit toch een goed initiatief vinden wat ook nog eens érg leuk is voor de portemonnee? :-)

zebra
wat houdt dat dan in

dat too good to go? Ik heb er nog nooit van gehoord namelijk. Maar we zitten hier dan ook wel in een uithoek van Nederland.

Kaaskopje
Ook in uithoeken

komt het vast wel. :-)

Kaaskopje
Wat het inhoudt

Je moet een app op je telefoon installeren met dezelfde naam. Dan stel je je locatie in, zodat je eigen omgeving bovenaan staat en dan zie je welke winkels in je omgeving meedoen. Die winkels zetten elk op hun eigen moment hun aanbod in de app. Veel winkels stellen drie tassen beschikbaar, een winkel als Deka meer (die is ook iets duurder, 4,99). De prijs varieert. 2,99 voor de goedkoopste, de meesten 3,99, maar 4,99 of meer kan dus ook, dat hangt ook een beetje af van de normale prijzen van de winkel of het restaurant, of misschien ook hoeveel je krijgt. Deka doet het echt zoals de bedoeling is, je krijgt spullen die wel meteen gebruikt moeten worden of in de diepvries moeten. En vaak is het toch ook 'tenminste', dus een paar dagen later gebruiken kan dan best, alleen mogen ze dat niet meer verkopen. De gemiddelde waarde van de tas ligt zo rond de 12 euro.

Bennikki
Vraag

Ik hou wel van dit soort dingen al doet mijn buurtsuper niet mee.. dus met de auto naar een super op 8km rijden (of andere winkels, op 20 km of meer) lijkt me niet de bedoeling?
Anyway, doos gekocht bij een winkel waar ik toch in de buurt moet zijn, betaald met iDeal maar ik krijg geen bevestiging. Geld is afgeschreven maar ik ging er van uit dat je ook nog een soort bon krijgt via de mail, en die krijg ik niet. Klopt dat?

Kaaskopje
Bennikki

Ach, wat is 'niet de bedoeling'? :-) Natuurlijk mag dat. Maar in het kader van 'niet verspillen' is het het leukst als je het op de fiets kunt doen, zodat je op dat gebied ook goed bezig bent, maar ik zeg eerlijk dat ik de auto vast ook weleens gepakt zou hebben als ik het echt de moeite waard zou vinden. Zo zie ik te ver van ons vandaan soms bakkers waar ik best wat van zou willen hebben. Met de Paasdagen voor de deur (als er iets over is), is dat extra leuk en lekker.

Kaaskopje
Betaling

In de winkel moet de medewerker je bon swipen, niet zelf doen dus! Je krijgt later een factuur via de mail. Je hoort te kunnen zien dat je betaald hebt, doordat je bon dan bij je bonnen staat.

Wilgenkatje
dochter in Brabant doet het ook

hoorde ik onlangs. En als er in die tas/doos iets zit wat ze niet lekker vindt, zet ze dat artikel op een Facebookgroep - en dan wordt het opgehaald door iemand met een andere smaak. Ik denk dat zulke acties vooral binnen een woonwijk blijven, je gaat niet met de auto vier tomaten of twee aubergines ophalen toch?
Een vriend van haar keek heel verbaasd op, het is bepaald niet raar als je hier nog nooit van hebt gehoord.

Bennikki
Binnen

Leuk, het is toch een soort van spannend wat je in de doos aan gaat treffen.. en ook nog eens in een winkel gekomen waar ik nog nooit eerder was geweest, dat is winst.
Het wordt wel een uitdaging wat ik er mee moet trouwens, zal ik het eens ter jullie informatie opschrijven:
Soort paasbrood, sugarsnaps x 2, verse basilicum, soepgroente, sla, verse ananas, kalkoenragout (als iemand daar een tip voor heeft, geen idee wat ik daar mee moet), shoarmaburgers (iew) en een hele makreel en een soort maaltijdpakket genaamd aubergineschotel.
Dit wordt een uitdaging ;)

Kaaskopje
Bennikki

Best een luxe tas!

Je zou iets oosters kunnen maken met sugarsnaps als groente er in.

Is dat zo'n verspakket maaltijd? Daar zou dan een recept bij moeten zitten.

Soepgroente in de vriezer doen en met Pasen eten. De makreel ook. Bij omroep Max hadden ze een recept met makreel, wat me lekker lijkt. Boerenkool en nog iets stoof en makreel erdoor, met gebakken krieltjes.

De sla vandaag.

Met ananas weet ik nooit goed raad. Onhandige Harry ben ik daarmee 😅

Kaaskopje
De makreel niet in de vriezer

Dat lijk ik nu te bedoelen. Niet dus.

Dorry1
Bennikki

Wil je wat tips?

Soort paasbrood: bij t ontbijt komend weekend sugarsnaps x 2: kort koken en als groente of in de salade na afkoelen
verse basilicum: knoflookteentje, walnoten, oude kaas en olijfolie samen in de hakmolen laten draaien en tadaaaa pesto voor op de pasta. soepgroente; soep van maken of met geklutst ei tot groente omelet maken
sla: die snap je wel, wat blaadjes basilicum erdoor is ook lekker
verse ananas: snijden en met slagroom als dessert serveren met pasen
kalkoenragout: op rijst of als lunch hapje op een boterham
shoarmaburgers: rul bakken met de gebakken aubergine plakjes in een ovenschotel met tomatensaus erover
hele makreel : met mayo citroensap peper zout en mayo tot n spread roeren en op n toastje
Nog n tip voor de aubergine: plakjea snijden en omhusselen met olijfolie. Op een ovenplaat en dan bruin bakken in de oven. Af laten koelen en met citroensap en munt omscheppen en koud op een pistoletje gecombineerd met oude kaas of rauwe ham en wat sla. In de koelkast enkele dagen goed.

rode krullenbol
Hmm ...

Met dit weer zou je kunnen overwegen om granito/ijs te maken van de ananas. Desgewenst met wat gekonfijte gembernootjes fijnmalen en lekker koud laten worden in de vriezer.

Bennikki
Dank jullie wel!

De aubergineschotel staat in de oven met de shoarmaburgers erin.., makreel gaat volgens Dorry op de toast, soepgroente in de diepvries, pesto maak ik morgen, of caprese, ananas eten man en dochter graag op, rest lukt ook.
Heel erg bedankt!

rode krullenbol
Hmm ... (2)

Kalkoenragout schijnt goed te smaken bij zuurkool. Wat niet eigenlijk?

Bennikki
RK

Daar heb ik opeens zo’n zin in! Ik ga eens speuren hoe dat moet

Bennikki
Die granita dan,

Ik twijfel nog steeds over de kalkoenragout

rode krullenbol
Hmm ... (3)

Als je vanwege het weer zin hebt om Aziatisch te koken, dan weet ik nog een smaakvol recept voor de aubergine.

Je wast de aubergines en snijdt ze in (tamelijk dunne) plakken. Die bestrooi je met zout en zet je een half uurtje weg.
In de tussentijd snipper je een uitje en die fruit je met wat knoflook aan. Dan roer je er eerst sambal en pindakaas door en daarna wat water en azijn, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad en wat suiker. Goed roeren en laten pruttelen totdat het een smeuïg sausje is.
Dan bak je de plakken aubergine aan weerszijden in hete olie. Eventueel laten uitlekken op keukenpapier. Drapeer ze in een voorverwarmde schaal en giet de saus erover.

Je kunt deze schotel nog even in de oven warm houden. Daar wordt 'ie alleen maar lekkerder van!

rode krullenbol
"Oh dear"

#21 gemist ...

Plens
Kaaskopje offtopic

Na je correctie snap ik niet meer wat je bedoelt, maar makreel ( filet) kan zo in de vriezer :-)

Kaaskopje
Plens

Het was op zich niet mijn bedoeling om de makreel de vriezer in te bonjouren, maar zo leek het er toch te staan. Als dat kan is dat natuurlijk ook prima.

Lilian1
Makreel

Ik maak regelmatig met makreel pasta met rucola en zongedroogde tomaatjes in olie.
Of makreel met wat slasaus met heel fijngesneden rode ui tomaat en komkommer met sla op een wrap. Oo jammie krijg dr zin in.
De ananas eet ik zo. Lekker
Sugarsnaps roerbak ik met courgette uit tomaat en kipstukjes.
Alleen de ragout... ik neem aan een blikje..brrr.. nee daar ben ik te veel voor gehecht aan verse ragout hahha

Paddington
Ik ben benieuwd

vanmiddag mijn eerste 'box' ophalen. Erg leuk

Lilian1
Ik heb deal ook gedownload.

Leuk Kaaskopje, ik kende m niet.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.