Home » Forum » Huis tuin en keuken » Busstation utrecht centraal

Busstation Utrecht centraal

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Hanneke
Busstation Utrecht centraal

Kent iemand de situatie daar? Ik kom er wel eens maar weet dan alleen mijn eigen route van de bus naar de trein.
Binnenkort ga ik iemand ophalen in een rolstoel, we moeten dan van busperron C naar busperron G en dat ligt aan de andere kant van het spoor. Ik weet dat je dan omhoog moet, over het stationsplein, en daarna weer omlaag, maar dat kan dus niet met trap of roltrap. Er zal vast wel een lift zijn maar zit die in de buurt van de trappen of moeten we dan een hele andere hoek in? We hebben niet veel overstaptijd dus ik wil me alvast een beetje voorbereiden.

Half a twin
Je hoeft het niet allemaal alleen te doen.
V@@s
het gaat niet over de trein maar de bus

Dus ik denk dat de link naar de NS hier niet helpt.

Half a twin
sorry iets te snel gelezen

Als titel

Angela67
om te starten

http://cu2030.nl/

vandaar uit hopelijk meer?
http://cu2030.nl/pagina/routes-voor-mensen-met-een-beperking

het is zo dat NS niet over bussen gaat, maar het CU2030 'platform' gaat over het hele stationsgebied, dus ik hoop dat ze zo slim zijn om jouw vraag te kunnen beantwoorden.
een twitterbericht naar @cu230 daar wordt snel op gereageerd, is mijn ervaring!

gr Angela

Hanneke
Goede link Angela!

Na wat puzzelen op de plattegronden was het me duidelijk, lift in bij de Moreelse brug, brug over en lift weer omlaag. Eitje.
Maar: mijn man kijkt op google maps en die ziet daar dat de bushalte centrumzijde, waar bushalte C was, overhoop ligt? En alle bussen dus nu aan de andere kant van spoor zijn, zodat we niet het spoor over hoeven? Utrechters, weet iemand hoe de nieuwste situatie er uit ziet?

Phryne Fisher
Succes

Ik moet regelmatig daar zijn en de laatste maanden loop ik steeds verkeerd. Ook de dames in het infoloket zeggen maar wat om van je af te zijn.

Triva
Krappe overstaptijd...

Houd dus rekening met die krappe overstaptijd. Neem bus eerder, ben je veel te vroeg: neem een bak koffie zonder stress.

Hanneke
Haha Phryne

Dank je, dat zal ik nodig hebben.
Triva we hebben geen krappe overstaptijd maar niet heel lang. Normaal zou het prima rustig moeten kunnen maar als we 3x helemaal in de verkeerde hoek zitten en ons ongans moeten zoeken niet meer. Vandaar dat ik graag van te voren ongeveer weet waar ik heen moet, maar dat is in Utrecht nogal een uitdaging.

Phryne Fisher
Hanneke

Ik heb echt van alles geprobeerd. Ik moest een paar keer naar de straat waar je uitkomt als je de vroegere uitgang nam die je als eerste tegenkwam in Hoog Catharijne. Die uitgang is dus weg, en het hele winkelcentrum lijkt wel verplaatst. Daar moet je dan dus ook over die brug en niet ,wat de dame van het infoloket me vertelde, om het winkelcentrum heen. Nu ben ik ook wel heel slecht behept qua richtingsgevoel, maar ik heb drie kwartier gedaan over een stukje wat max 10 minuten zou moeten duren.
Ik hoop voor je dat er nog iemand reageert die er vrijdag is geweest, want het lijkt wel met de dag te wijzigen.

Amsterdamse
Utrecht binnenstad

Echt verschrikkelijk, om van Utrecht cs de binnenstad in te komen. Ik verdwaal steeds opnieuw, in Hoog Catharijne. Ik heb geen overzicht meer want er wordt zoveel in de hoogte gebouwd dat ik geen punt meer heb om me te oriënteren. Je ziet de stad ook niet liggen als je het station uitkomt.

Qua bussen kan ik je helemaal niet helpen. Succes!

Tango
Ik ook niet

Ik kan je ook niet helpen helaas. Ik dacht dat de bussen gewoon 1 niveau hadden en weet niets over meerdere perrons met verschillende niveau's.
Verder herken ik veel in wat hier geschreven wordt. Hoog Catharijne is onherkenbaar. Ik heb er vroeger nog gewerkt, bij de V&D, maar de laatste keer kon ik dat pand niet eens meer terugvinden. Ik had het idee dat ik in een wildvreemd winkelcentrum terecht was gekomen. Mijn dochter wist nog beter de weg dan ik. Eenmaal buiten was ik opgelucht dat ik weer iets herkende en zonder te hoeven nadenken de Oude Gracht nog kon vinden.