Home » Forum » Cadeau voor beste vriendin hulp gevraagd

cadeau voor beste vriendin - hulp gevraagd

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Vriendin
cadeau voor beste vriendin - hulp gevraagd

Mijn beste vriendin wordt volgende week iets ouder dan 60. Helaas is ze al geruime tijd bedlegerig en al jaren ziek en alleenstaand zonder kinderen. Ze heeft ook meerdere ziektes waardoor bv een mooie fles parfum of iets voor pers. verzorging geen optie zijn. Ze kan helaas haar huis ook niet meer uit, dat gaat echt niet. Natuurlijk kan ik een plant of bloemen kopen maar dat vind ik zo gewoon, waar kun je nu iemand blij mee maken die aan haar bed gekluisterd is. Lezen doet ze niet. Ik vind het zo lastig...zijn hier creatieve mensen onderons die met me mee kunnen denken. Mijn vriendin is overigens de meest positieve persoon die ik ken en ondanks alles nooit klaagt!

Knurf
Netflix

Een abonnement op Netflix?

Misdreavus
een activiteit?

Samen een film kijken met een lekker stuk taart ofzo.
Of spelletjes doen, of iets anders wat jullie leuk vinden om samen te doen wat nog kan, al is het wellicht in wat aangepaste vorm.
Mijn beste vriend kon ook niks meer, wat wij bijvoorbeeld samen deden was een hele middag bingen op Netflix, taart eten nam ik voor mijn rekening, hij genoot extra van zijn sondevoeding ;)
Hij deed graag spellen en hij deed dus spellen met vrienden die dat ook leuk vonden (ik niet), zij deden dan de fysieke zetten, zoals hij wilde dat het gebeurde.

Watervrouw
Oh leuk, cadeautjes verzinnen!

Heeft ze Netflix? Zo niet, is dat een idee?
Verder: set kussens met plaid in de kleuren van haar interieur, lekker drankje, chocolade, abonnement op tijdschrift of krant, mooie kaarsen, (stoel)massage aan huis. En toch, bloemen.

Ik schrik wel van de situatie waarin jouw vriendin zit, lijkt me zo moeilijk.

Knor
Vissen

Misschien houdt ze van dieren? Ik heb een vriendin die door ziekte aan huis gekluisterd was eens een vogelhuisje en een verrekijker kado gedaan. Ze genoot erg van het bestuderen en benoemen van de vogels die het huisje bezochten.
Ook heeft ze een Aquarium kado gehad. Wederom het kijken naar de vissen en de verzorging gaf haar veel plezier.
Deze kado's waren wel vooraf besproken met haar trouwens, ze had zelf aangegeven deze wensen te hebben.
Misschien kan ze nog iets van handwerken? Of tekenen, een mooi schetsboek met goede potloden.
Iets leuks voor aan de muur of iets anders leuks voor in de woon of slaapkamer. Als je daar zoveel bent geniet je misschien wel meer van eens iets nieuws in je kamer.
Fijne sloffen?
Nieuwe muziek? Cd of abonnement op Spotify of zo.
Er zijn muziekensembles die huisconcertjes geven, zou je haar daar misschien blij mee kunnen maken?

Kaaskopje
Luisterboeken

Dvd-box van een serie
Mooi dekbedovertrek
Een hulpmiddel voor de keuken, waar ze misschien plezier van kan hebben.

Tillandsia (luchtplantje). Voor ideeën:

https://www.homeseeds.nl/inspiratie/9-leuke-diy-ideeen-voor-luchtplantje...

rode krullenbol
Hmm ...

Wie bedlegerig wordt krijgt niet alleen te kampen met verveling, maar ook met spierdegeneratie. Indien (maar enigszins) mogelijk, kun je de teloorgang van spiermassa proberen tegen te gaan met spiertraining in bed. Bijvoorbeeld met behulp van een suspension sling boven het bed en/of andere fitnessattributen die los te gebruiken zijn.

Er bestaan ook apparaten voor elektronische spierstimulatie (EMS), pijnbestrijding via Transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS ) en elektronische massage. Helemaal ideaal lijkt me zo’n 3 in 1 apparaatje. Wie weet kan zoiets veel betekenen voor jouw beste vriendin?

Rode krullenbol

Kaaskopje
RK

hoort dat niet gewoon bij de zorg die ze moet krijgen? Je kunt via de zorgverzekering apparaten lenen/huren. Dat als cadeau geven is niet bepaald feestelijk en behoorlijk aan de prijs.

Dees
Mee naar buiten nemen

Zo te lezen komt ze dus niet uit huis. Wellicht kun je met behulp van een speciale ambulance en wat belletjes met restaurants een avondje met haar uit eten.....dat zou dan een rustige dinsdagavond ofzo moeten zijn zodat het restaurant extra ruimte kan vrijmaken.

Mocht ze terminaal zijn ....stichting ambulance wens misschien eens consulteren naar mogelijkheden.

Vriendin
Wat een mooie tips

Dank jullie wel dames. Wat een goede tips zitten erbij. Die van jou, Dees vind ik ook een mooie. Mijn vriendin komt helaas haar huis niet meer uit. Ze is gelukkig niet terminaal maar haar wereld beperkt zich tot haar bed en ook daar kan ze niet uit. Ze is al een jaar bedgebonden. Ze kan helaas niet voor huisdieren zorgen want ze heeft zelf maximale zorg nodig. Haar hondje heeft ze weg moeten doen helaas. Netflix is een idee en zo nog meer. Nogmaals dank voor jullie inbreng!

Niki73
Etentje thuis?

Kun jij extra lekker voor haar koken, of heb je misschien zelfs budget voor een thuiskok?

rode krullenbol
Toch nog een tip

Een Virtual Reality bril om haar leefwereld wat te vergroten?

Suze
Rode Krullenbol

Wat een gaaf idee!
Dat is toch weer veel echter dan een documentaire of zo bekijken.
Vast wel duur, maar misschien met een verzoek om een bijdrage van vrienden en familie wel te doen. Maar zou ik wel eerst met vriendin afstemmen.

Sowieso erg leuke ideeën, en fijn dat iedereen zo creatief meedenkt. Ik krijg er helemaal warme gevoelens door.

Flanagan
Pedicure/ manicure

Een bezoek aan huis door een pedicure- en/of manicure is ook genieten; werkt zo ontspannend.

Als ik de voeten van mijn moeder doe ( nagels inkorten en de huid in masseren met fijne voetencrème ), geniet ik van de wijze hoe zij nog kan genieten van zoiets simpels.

Vriendin
Geslaagd

Een aantal dingen die jullie geopperd hebben heb ik gedaan. Ook hebben we afgesproken dat we elkaar geen kado’s meer geven. Genieten van elkaar’s gezelschap met een lekkere high tea, of wat Flanagan schreef, lekker koken en wat gezelligs doen. Nogmaals bedankt voor jullie inbreng. Mijn vriendin vindt dat het mooiste kado onze vriendschap is en ze heeft zoals altijd 100% gelijk!

Maro
of

Maar misschien is dat al gezegd: een 'abonnement' op een bloemetje dat je bijvoorbeeld eens in de twee weken komt brengen
Wel duur misschien maar wie weet heb je zelf leuke dingen in je tuin staan