Home » Forum » Chai thee

Chai thee

36 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kaaskopje
Chai thee

In het kader van belangrijke onderwerpen: ik haal sinds een tijdje chai-thee bij Action. Ik vind dit echt de allerlekkerste chai-thee die ik tot nu toe ken. Maar Action heeft het niet altijd in huis. Sterker nog, niets van de thee van dat merk hebben ze op voorraad momenteel. De thee van de supermarkt is flauw bocht vergeleken met die thee. Vraag aan chai-liefhebbers: waar halen jullie je thee? Ik drink het liefst groene thee.

Nu ik toch bezig ben: maken jullie ook weleens chai latte? En hoe doe je dat dan? Mijn zwager gaf mij een poosje geleden een kruidenmengsel om het mee te maken, maar ieuw dat vond ik echt niet lekker. Zeker als je bij de bodem aangekomen bent, hap je opeens in die gewelde kruiden. bah!

AnneJ
Thee

Chai betekent zelf 'thee'. Grappig maar weet je het zeker dat 'Chai' het merk is?

Overigens zou ik proberen een voorraadje aan te leggen want de Action heeft vaak geen constante toevoer van gewenste producten. En die speciale samenstelling van de thee is blijkbaar wat jij lekker vind. Maar de samenstelling kan van alles zijn.

Dochter is ooit begonnen met het werken met vilt vanwege een goede aanbieding bij de Action. De toevloed droogde echter op. Dus toen het spul weer in de winkel kwam hebben we de voorraad van een paar winkels ingeslagen.:-)

Alison
Kaaskopje

Als je me een foto appt wil ik best eens gaan kijken of ze hem hier hebben. We hebben een shiny, grote nieuwe waar ik nog niet geweest ben. Ik wilde toch al eens gaan kijken.

Kaaskopje
AnneJ

Nee, ik heb niet gezegd dat Chai een merk is, het is een smaak. Vandaar dat ik het als chai-thee had opgeschreven. In ons land zeggen wij alleen chai tegen thee met een bepaalde smaak, zelfs als je naar een toko gaat en inderdaad is die smaak niet standaard. Je kunt het met zwarte thee krijgen en met groene thee. De samenstelling die in het merk van Action zit, vind ik het allerlekkerst. Als ze weer voorraad hebben, neem ik meerdere doosjes mee. Maar zelfs in een en hetzelfde doosje van Action, kan een buideltje net even anders smaken dan een ander buideltje. Net hoe de specerijen gevallen zijn bij de verdeling.

OND
In het kader van

de echt belangrijke onderwerpen, die dingen die er echt toe doen: het Action business model is nu eenmaal gebaseerd op het feit dat constante beschikbaarheid van een item nooit gegarandeerd is...

Lou
Toch grappig

Ik kan je niet helpen en ik begrijp wat je bedoelt, maar ík vind 'm toch geinig: chai-thee, omdat het inderdaad thee-thee betekent. Lekker voor bij de panini-broodjes met feta-kaas en rucola-sla :-)

Alison
In het kader van de

echt belangrijke onderwerpen, die dingen die er echt toe doen

Dan zouden we heel snel uitgepraat zijn hier en in irl. Men kan niet altijd een waardevolle academische discussie hebben. Juist met de dagelijkse kleine dingetjes heb je 90% van de tijd te maken. De grote discussies over het milieu bijvoorbeeld of de verschillen tussen Belgen en Nederlanders of dingen als respectvol communiceren zijn goed en nodig om over na te denken maar daar besteed de gemiddelde mens vrij weinig tijd aan. Dat kan ook niet anders want het dagelijkse leven eist bij de meeste mensen al hun tijd en aandacht op. Er zijn uitzonderingen die zo'n leeg en nutteloos leven leiden dat ze bijna niets anders doen dan op fora hun gifpijlen richten op een ieder die het waagt zich daar te vertonen. Bij dit soort individuen rest alleen intens medelijden.

Kaaskopje
Dank je Alison

o.t., maar nuttige bijval :-)

Kaaskopje
OND en anderen

Mijn kennis van het business-model van Action is groter dan je kennelijk verondersteld. Ik snap sowieso niet waarom ik er op gewezen wordt dat chai 'thee' betekent. Je koopt in Nederland thee met op het doosje 'chai' en daar bedoelen ze niet 'thee' mee, maar een smaak die aangeduid wordt met chai. Bij wie ligt dan het gebrek aan kennis?

Zo, nu weer over op waar ik het draadje voor heb aangezwengeld: wie heeft tips over héérlijke chai-thee en chai latte?

Gerber
Yogi thee

Yogi heeft een heerlijke green chai en ook een black chai trouwens. Te koop onder meer bij De Tuinen en biologische winkels. Niet goedkoop 3,25 euro voor 17 zakjes. Maar wel heel erg lekkere thee! Ook hun gember-limon thee, Himalaya thee en Jasmijn thee zijn echt heel lekker. Mocht je een Sligro pasje hebben: bij de Sligro verkopen ze naast yogi thee ook andere theemerken die chaithee in hun assortiment hebben. Succes!

40er
Pickwick

Heeft een chai op basis van rooibos. Smaakt prima
Bij Simon levelt hebben ze ook een groene Chai, maar is natuurlijk prijziger.

Inanna
mijn voorkeur

Ik vind de Sweet Chai van Yogi Tea erg lekker, ik vind veel smaken van dit merk lekker. Ik haal het meestal bij Holland & Barrett, maar ik geloof dat het ook wel in andere winkels te koop is.
Die van de Action ken ik niet, dus ik kan het niet vergelijken, maar op de site van Yogi kun je van alle varianten zien wat er in zit: http://www.yogitea.com/nl/products/

Chai Latte doe ik op de makkelijke manier, poeder voor in de melk.
Ikzelf heb de Chai Latte Spiced van het merk Drink Me. Deze is wel behoorlijk zoet.

Kaaskopje
Fijne tips

Dank jullie wel 😊 ik heb er wel wat voor een lekkere kop chai over.

OND
"Mijn kennis van het business-model van Action

is groter dan je kennelijk verondersteld. ".
Blijkbaar niet: anders had u geweten dat de kans bestond dat uw favoriete thee er weleens niet zou kunnen zijn.
U zou blij moeten zijn dat u nog iets kan bij leren hier... Zo vaak gebeurt dat hier niet.
Over die spelfout maak ik me niet vrolijk: ik maak dat soort fouten ook :-).

Dank voor uw ondersteunende bericht Allison. Ik vind het ook maar niks: al die mensen die, niet gehinderd door enige kennis van zaken, maar raak kletsen, zichzelf verbergend achter dat hun volledige leven in beslag zou genomen worden door trivialiteiten.

Thera
Zelf mixen

Ik mix thee met zoethout met zonnatura thee met gember, kurkuma en zwarte peper. Ik vind kaneel er bij niet zo lekker.

Ik dacht dat het woord chai oorspronkelijk Indisch is, de arabieren zouden het dan van hen overgenomen hebben als ik het goed heb.

Jackie
Indiaas toch Thera?

Ik dacht Indiaas ipv Indisch maar je kan gelijk hebben, misschien ging de chai wel eerst eveb langs India voor het de Arabieren bereikte. :)

Kaaskopje
OND

Dat ik teleurgesteld ben als ik iets niet meer kan vinden bij Action, wil niet zeggen dat ik niet weet dat Action vaak partijen aanbiedt, of producten niet eeuwig in de schappen heeft staan. Als je ergens tevreden mee of over bent is dat gewoon jammer.

Thera
Indisch moet zijn Indiaas

Bedankt Jackie

Kaaskopje
Thera

Ik kan het eens proberen. Ik heb nu geen zoethout in huis helaas. De rest wel.

OND
Ja Kaaskopje

Ik heb ooit eens in de Action een setje diepvriesdozen gekocht waar ik erg tevreden over was. Ik wou er wat bij kopen, maar ze hadden ze niet meer.
Ik heb de getalletjes op die dozen ingetikt in een zoekmachine en binnen de minuut had ik de gegevens van de producent en van een verkooppunt in mijn buurt.
Misschien lukt dat met die thee-thee ook-ook.

Tijgeroog
Merk?

Welk merk is het?
Yogi isinderdaad goed met zulk soort theeën. Losse thee van de Tuinen is vaak ook goed. Chai van de Xenosvindik ook lekker. En ik heb een busjesmet poeder dat je oplost in warmte melk, voor chai latte.

Kaaskopje
Tijgeroog

Van Xenos is wel lekker, maar minder pittig dan die van Action. Dat pittige vind ik vooral zo lekker. Ik heb inmiddels al een paar soorten geprobeerd 😃.

Ja... welk merk? Daar vraag je me wat.

Kaaskopje
Tijgeroog

Door jouw vraag heb ik het merk gezocht: Amarti. En daardoor ontdekte ik ook dat een andere merknaam volgens mij gewoon hetzelfde is, maar duurder. Shoti maa. O.a. te koop bij de Gezondheidswinkel en krijg nou wat... bij Jumbo, haha.

Ik had kennelijk even een zetje nodig om te gaan zoeken.😊

Lilian1
Kaaskopje

Bij ons bij de actions staan ze nog wel ( wij zijn gezegend met in een straal van 12 kilometers 4 action ;) ) Dus wie weet komen ze wel terug.
Ik heb weinig verstand van thee al drink ik het de hele dag( meestal gewone thee. vaak vind ik de toevoegingen allemaal niet lekker: zoethout,venkel etc ik wordt dr heel snel misselijk van.

Plop
Brr

Mijn moeder drinkt nu een aftreksel van bepaalde stokjes ( ben de naam kwijt) en gedroogde steranijsjes en noemt dat thee. Ik vind het niet weg te krijgen. Theethee, ik hou 'm erin, heb ik ook geprobeerd maar vond ik ook niet lekker. En thee met melk....dat is toch lammetjesthee? Wij moesten dat vroeger soms drinken bij een tante. Dat vond ik echt dramatisch traumatisch.

Kaaskopje
Thee thee

Heel Chinees om thee-thee te zeggen, haha.

Lillian, ik kan het nog sterker vertellen, ik woon tussen twee Actions in. Allebei zo'n kwartier lopen. Naar een ervan ga ik meestal met de bus.

De ervaring leert dat je moet blijven kijken, want het is al meer uit het assortiment geweest en weer terug. Ik vind 'smaakjesthee' snel een wat chemische smaak hebben, maar deze Chai smaakt lekker kruidig en pittig. In de ingrediënten wordt zoethout niet genoemd. Wel zo prettig voor mensen die hoge bloeddruk hebben.

Plop
Kaaskopje

Ik had als kind zelfs een Chinese huisarts die Thé heette ( hij is niet meer, daarom heette).

Brianna F
Chai

Ik haal de Indian Chai bij Simon Levelt, daar hebben ze 'm in alle variaties. Rooibos, groene, gewone. Chai latte. Sterke chai zetten, opgeschuimde melk erop en suiker/zoetstof naar smaak.

Kaaskopje
Plop en Brianna

Heette Thé dus ;-)

Brianna, dank je wel, goed om te weten dat ze daar ook de groene variant hebben.

Wikka
zoethout en kaneel

In veel thee met kruiden of specerijen zit tegenwoordig zoethout. Vinden de mensen kennelijk lekker, lekker zoet. Maar pas op: zoethout verhoogt de bloeddruk (net als drop, daar zit het ook in). Niet te veel van drinken.

Ook zit in dat soort specerijenthee vaak kaneel. Daar moet je ook niet te veel van binnen krijgen (en mag niet tijdens de zwangerschap).

Ik probeer thee met zoethout of kaneel te vermijden, maar dat is vaak niet zo makkelijk... Goed de ingrediënten lezen!

Kaaskopje
Wikka

Ja precies, dat je voorzichtig moet zijn met zoethout noemde ik hierboven ook :-). Van kaneel wist ik het eigenlijk niet. Ik begrijp nu dat ik moet opletten dat ik wel Ceylon kaneel koop.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.