Home » Forum » Corrigerend ondergoed 1

Corrigerend ondergoed

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

39 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tessa
Corrigerend ondergoed

Komende zaterdag heb ik een feest. Ik heb een mooie suède jurk deze https://shop.mango.com/nl/dames/jurken-office/rechte-jurk-met-stiksels_5...

Ik had er een corrigerend broekje onder aan getrokken want hij is wat ambitieus voor mijn figuur ;) maar dat broekje zat niet mooi. Je zag de rand zitten.
Ik heb een corrigerende body https://www.bonprix.nl/product/corrigerende-body-wit-931666/#image
die daar wel slank(er) onder zou afkleden, denk ik, maar zou https://www.bonprix.nl/product/corrigerende-shapesuit-zwart-950634/#image of https://www.bonprix.nl/product/corrigerende-onderjurk-zwart-950829/#image
niet mooier zitten? Of is dat ook weer overdreven en zit er niet zoveel verschil dat het de moeite loont om iets extra te kopen? Voor mij gaat het om mn buikje dat ik graag iets platter zou zien.

40er
Spanx

De allerbeste. Zit fijn en kleed mooi af.

Kaaskopje
Link
elledoris
Buikje

Ik ben altijd zo 'jaloers' op dames die hun buikje gewoon lekker door zo'n jurkje heen laten bubbelen. Maar ik draag ze niet meer want dat corrigende spul, daar zweet ik me een otter in (en wat als je net die avond een leuke vent tegenkomt en je zo'n harnas aan blijkt te hebben... 😅)

Biebel
Het moet ergens heen

Het nadeel van een corrigerend kledingstuk; als het corrigeert, dan moet dat wat te corrigeren is, wel ergens heen.

Dus met een broekje blubbert het dan boven de taille, bij een hemdje eronder. Ik ben zelf, voor als ik een keer echt in een imponeerjurkje moet, erg fan van het shapesuit jurkje. Dat verdeelt het nog redelijk en je kunt er een mooie bh onder aan die je borsten in vorm laat. Het is niet voor iets dat Trinny and Susannah (bbc ‘What not to wear’), 80% van de vrouwen zo’n ding aangaven.

En wat Elledoris zegt; verheug je je op een privé afterparty, dan wordt het lastig. Want behalve dat het nogal een worsteling kan zijn om hem elegant uit te trekken, had ik na het lossen van de correctiekleding nogal last van, netjes gezegd, wind in darmen die ineens vrij kwam. En dat bleken meer mensen in mijn omgeving te hebben;)

Flanagan
Ipv shapesuit

De shapesuit in de link van bonprix kan een rand op de bil tonen; kies liever iets dat over de bil heen gaat.

De shape-torsette in de link van Limango lijkt mij echt als een harnas om je lijf met die brede en extra banden op je schouder als je er een bh onder draagt.

Een high waist short van Spanx geeft meer bewegingsvrijheid. Het valt over de bil en kruipt niet omhoog, iets wat met de shape-torsette niet uitgesloten is.
Het hoge model bedekt ook de losse buikrollen.
Voldoende correctie en niet te veel keurslijf-effect.
De thinstincts heeft ook een siliconenrandje aan de randen.

https://www.beenmode.nl/spanx-thinstincts-high-waisted-mid-thigh-short

Bo
Spanx

Idd zoals 40er schrijft: Spanx it is!!

Flanagan
Bo,

Maar welk model dan? Spanx biedt namelijk diverse oplossingen voor figuurcorrectie.

Alkes
Goh

Ooit op de lagere school heb ik een werkstuk gemaakt over mode van vroeger. Vooral het corset vond ik een fascinerend iets. Dat je als vrouw zoiets moest dragen om mooi te zijn. Had niet gedacht nu over corrigerend ondergoed te lezen waar je meer of minder bewegingsruimte in hebt, haha (even zeuren, dragen jullie mannen ook corrigerend ondergoed of een buikband of zo?)

Paasei
Vroeger

Ach.. ik begrijp ook nu pas waarom mijn moeder (geboren in de jaren '20) vanaf haar ca veertigste altijd een corset of corselet droeg.. Toen was dat heel normaal.

Alkes
Paasei

Nou dat zal best, maar mijn moeder (begin jaren 40) droeg dat echt niet. Keurslijf mocht wel uit.

40er
Alkes (en paasei)

Man draagt het niet hoor... ikzelf ook niet trouwens, maar Tessa vroeg tips en dan is mijn tip Spanx!

En mijn moeder, ook van rond de jaren 40 droeg ook heel lang een corselet. Net als van die strakke panty broekjes, ook zo vreselijk.

Flanagan
Feestelijke gebeurtenissen

Ik denk dat de meeste vrouwen zich vandaag de dag niet meer dagelijks in een figuurcorrigerend ondergoed hijsen. Alleen op feesten waarbij een jurk hierdoor flatteuzer afkleedt; zonder aftekende randen van ondergoed op het achterwerk.

Actrices met maatje 38, dragen ook spanx wanneer ze over de rode loper wandelen. Die willen ook geen coverfoto met een zichtbare lijn van hun ondergoed over de bil.
Zo mag een moderne vrouw gerust aandacht besteden aan haar kleding zonder kritiek over haar keuze hoe ze dat toepast. Juist in deze moderne tijd moeten we die vrijheid over wat we willen dragen, koesteren.

Paasei
Niet te vatten

Ik moet altijd erg lachen om corrigerend ondergoed in maat S.. Ik bedoel, met maatje 'small' heb je toch geen correctie nodig? Welke buik/vetrol..?

Hangkous
Lekker voorbeeld

De modellen hebben als "fijn" voorbeeld ook altijd maatje 36 als je alle geplaatste links opent
Dat geeft dan zo'n "realistisch" beeld hoe het er bij mijn (gelukkig verleden tijd) maat 42 uitziet.
Hihihi.

Anke
Maat S hier

Ook bij slanke mensen zoals ik zie je de randen van het ondergoed in hun billen staan en hangt je buik soms over je onderbroek nadat je kinderen hebt gekregen. Dat ik een klein maatje heb, betekent helaas niet dat mijn vel heel strak is. Onder een strakke jurk draag ik dus wel degelijk een corrigerende onderjurk.

specht
Maat s

Jawel hoor, Hier 4 kinderen rijker en een aantal jaar geleden zo’n 25 kilo afgevallen maakt dat ik ook maat s gebruik.

rode krullenbol
Begin van het einde?

"Mooi en aardig die figuurcorrigerende kleding, maar het is de pest voor je spieren! Met dat die minder worden aangesproken, betekent het dragen ervan gewis het begin van het einde. Dat wil zeggen: van een stevig, normaal functionerend lichaam. Begin er dus maar beter niet aan!"

Aldus mijn moeder.

Rode krullenbol

Mijntje
rollen

Ik moet wel erg lachen om die rollen die ergens anders terecht komen. Het lijkt me totaal niet gezond. Ik denk ook dat je beter kan gaan afvallen als je jezelf te dik vindt of gewoon maar accepteren dat je geen 20 meer bent. Doe gewoon wat wijds aan.

Anke
RK

Dat zal toch wel meevallen als je dat corrigerende ondergoed alleen op feestjes draagt, denk je niet?

Angela67
mijntje

wat is er niet gezond aan?
Kun je daar bewijs bij leveren? of is het meer een gevoelsding?
En wat vind je van mensen die 20 zijn en corrigerend ondergoed dragen?
Ik vond dit een interessant artikel erover:
https://www.theguardian.com/fashion/2019/nov/27/many-spanx-how-did-shape...

"A couple of weekends ago, I was waiting on a sofa in a communal changing room, while my teenage daughter was trying on clothes, when the young woman who had been behind us in the queue for cubicles – I had noticed the yoga mat and hardback copy of Margaret Atwood’s The Testaments sticking out of her fabric tote bag championing a charity for girls’ education – emerged barefoot in a short black dress. She stood sideways in front of the big mirror, wrinkled her nose at her reflection, sucked her tummy in hard and then, happier, smiled at me. “Just needs Spanx, right?” she said.
Correct answer to that, anyone? Because I was stumped. My first instinct was: of course you don’t need Spanx. You are a twentysomething peach, you are perfect exactly as you are and that’s enough of that nonsense. But then I thought: maybe it’s kind of great that you can talk openly about wearing whichever big, sturdy knickers work for you and not feel as if you have to pretend to be wearing lace lingerie all the time. Then I thought: hang on a minute. Why am I plotting this young woman on an imaginary feminism graph with “books read” on the X-axis and “knickers worn” on the Y-axis?"

en zo verder . . . ik zeg je: het is een interessant gezichtspunt

gr Angela

Mijntje
Angela

Puur een gevoelsding :-) Ik moet denken aan die arme Chineesje met hun ingebonden voetjes. Het maakt mij verder geen bal uit of iemand corrigerend ondergoed draagt, op welke leeftijd dan ook. Ik heb daar geen last van. Maar als je daarna uit de kleren gaat kan dat wel tegenvallen :-)
Bijna nader inzien vind ik het ook geen goed voorbeeld geven als je als moeder een korset draagt. Dan denkt je dochter dat een buik niet mag. Het heeft wel te maken met schoonheidsidealen..

Angela67
dat klopt

maar toch geef je als moeder alles door aan je dochter (die ik niet heb overigens, dus ik spreek uit theorie want zoons), en kun je maar beter open zijn over je ideeën daarover. Verder zal het onderwerp bespreken afhangen van de leeftijd van het kind in kwestie.
gr Angela

Paasei
Trauma

Nou mijn moeder droeg dus wel altijd een korset, onder haar jurken, tot ze eindelijk bekeerde tot de lange broek (boven haar zestigste). Als dat mijn voorbeeld was, ben ik getraumatiseerd..:-))

De laatste keer dat ik een corrigerend hempje aan had was onder mijn trouwjurk.. da's jaren geleden. Sinsdien nog wel eens geprobeerd maar voel me dan net een opgestopte worst. En heet! Zeker als je eens charmant een zomerjurk aan wilt. Ik omhels inmiddels mijn maat 48/50.

Alkes
Angela67

Je hebt gelijk hoor. Iedereen moet het zelf weten. Ik verf mijn haar. Er zullen genoeg vrouwen zijn die dat raar vinden. Het is ook best fijn om te realiseren dat al die strakke buiken en opgetilde billen niet helemaal echt hoeven te zijn, net zo min als mijn donkerblonde haar ;-)

Bo
Flanagan

Ik heb zoiets: https://www.spanx.com/shapewear/bodysuits/power-conceal-her-open-bust-mi...

met plasgaatje, dat is de 1e keer erg spannend ;-)

Niet dat ik het vaak draag hoor, maar het is gewoon handig om zoiets in je kast te hebben. Ik draag het alleen bij bepaalde jurkjes. Het zit prima hoor, geen last van.

Flanagan
Before/ after

De link van Bo laat zien dat het dragen van een spanx er toch 10 x beter uit ziet.
En een spanx dragen is niet bij voorbaat om een man te imponeren, eerder om niet steeds aan je jurk te trekken.

Sam
Haha Flanagan

Jij imponeert op mij doorgaans toch als een nuchtere, slimme vrouw.
Dat zelfs jij zo makkelijk valt voor de marketing toont wel aan dat ze hun werk goed hebben gedaan.

Maar goed, ik heb zelf hier en daar ook wel wat gekocht hoor.... Maar ik vind het echt vreselijk zitten. En vind steeds meer dat ik voor comfi mag gaan. Voor mij zelfs geen bh's met beugel meer. (en ja heb een flinke cup)
Liever doe je wat aan je houding, spieren, maat.
Of draag idd meer flaterende kleding.

En nog liever zou ik zien dat we ons lichaam gewoon weer meer durven laten zien, met al onze rondingen.
Dik kan super mooi zijn.

Alkes
Flanagan

Ik geloof niet dat ik heb gezegd dat dergelijk ondergoed nodig is om een man te imponeren. Ik vroeg wel of mannen dergelijk ondergoed ook dragen om wat lichamelijke "onvolkomenheden" te camoufleren.

Flanagan
Mooi versus imponeren

#4’ (en wat als je net die avond een leuke vent tegenkomt en je zo'n harnas aan blijkt te hebben... 😅)’
Deze regel was de aanleiding om vooral het voordeel van de totale verschijning zonder storende randjes etc te benadrukken; je neemt die moeite niet voor een ander maar voor je eigen gevoel van ‘mooi en verzorgd’ op een feest verschijnen. Net zo als de keuze voor bepaalde accessoires.
Zo dienen op sommige gelegenheiden mannen ook in colbert acte de présence te geven. Wie zijn colbert thuis heeft laten liggen, baalt.
Het is niet iedere dag feest. Dus als je een feest bijwoont, is het niet vreemd als je wat extra moeite ervoor over hebt.

Het heeft niet met marketing te maken; corrigerend ondergoed werkt.

En ja met een Rubens figuur, baal ik ook dat de meeste feestelijke jurken recht van snit zijn. De goede oude A-line tijd van nog niet zo lang geleden, mag van mij terug komen. Dat spaart mij een hoop gewinkel.

Biebel
imponeerjurkje helpt vooral jezelf

Ik droeg imponeerjurkjes als ik belangrijke werkafspraken had. Daar waren voornamelijk mannelijke "haantjes" bij, die zich in strak pak en keurige stropdas hulden en zich (hoe frivool) hooguit een paar happy socks veroorloofden. En hoewel ik me niet liet verleiden tot mede haantjes gedrag, paste ik mijn kleding wel aan. In dat soort escalatie overleggen was het fijn om te weten dat ik net wat minder Rubens leek en de hobbels een beetje waren platgestreken. Maakte ik meer indruk? ongetwijfeld niet. Hielp het mijn zelfvertrouwen? Zeker wel.

Ik zie het dan ook niet als iets dat met feminisme of emancipatie te maken heeft, maar met mijn eigen instant zelfvertrouwen. Net zoals ik mijn hoge hakken kunstmatige intelligentie noemde (*). Slaat nergens op, maar hielp wel.

En dus is er een shapedress jurkje in mijn kast. Inclusief alle gedoe die er is om er na afloop uit te komen.

(*) BMI is op basis van lengte en gewicht, en er is ooit een onderzoek geweest dat een lagere BMI bij mensen de indruk maakte van een hoger IQ. Door mijn lengte kunstmatig te verlengen met hoge hakken, valt de BMI berekening lager uit, en dus een hoger IQ. Ik zei al, het slaat nergens op;-)

Pagina's

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.