Home » Forum » Dakdekker of toch bouwkundig aannemer of

Dakdekker of toch bouwkundig aannemer of.......

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Dakpannetje
Dakdekker of toch bouwkundig aannemer of.......

Ik heb een vraag waarvan ik dacht het even snel op te lossen. Maar niets is minder waar en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Wat is het probleem:

Na twee fikse stormen achter elkaar begin dit jaar lekt er na iedere flinke regenbui water bij mij naar binnen in de badkamer. We hebben een hellend dak met dakpannen. Het lijkt erop alsof een of meerdere dakpannen zijn verschoven door de storm. Het begon echt na de stormen; daarvoor nooit last gehad.

Nu dacht ik ‘even snel’ op Google een goede betrouwbare dakdekker in de omgeving van Capelle aan den IJssel te vinden; eentje met de vereiste certificaten. Maar óf ze doen geen hellende daken of ze doen geen zaken met particulieren.
Ik vraag me af of ik eigenlijk wel bij een dakdekker moet zijn of dat ik ook een aannemer kan vragen het dak op te gaan.

Wie kent of heeft goede ervaringen met een bedrijf dat problemen lekkende daken oplost? Het liefst in Capelle aan den IJssel of in de directe omgeving daarvan?

Pirata
Zelf?

Scheve dakpannen kun je vermoedelijk zelf wel rechtleggen.
Dakdekkers zijn die mensen die met zo'n brander een plat dak vastdingesen toch?
Of informeer bij een klusser. Wij hadden ook iets op het schuine dak, onze zzp-klusser heeft dat opgelost.

MarSy
Kaal & co?

Zit in Rotterdam, heeft al heel wat dakproblemen opgelost

Vrouw van loodgieter
Raam?

Je zegt het er niet bij, maar komt de lekkage via een dakraam? Check in dat geval of er aan de bovenkant van het raam veel mos e.d. zit. Dat kan nl lekkages veroorzaken. Dan verhelpt simpelweg schoonmaken het probleem.

Plokkie
Durf je zelf het dak op?

Man is dakdekker ( inderdaad van platte daken ). Hij zegt dat dakpannen die scheef liggen voor hele vervelende lekkages kunnen zorgen, maar het probleem is dus relatief makkelijk op te lossen. Als je zelf het dak niet op durft, kun je dan misschien iemand in je omgeving regelen die dit wel durft? Anders is, zoals al eerder genoemd, een betrouwbare zzp-er of een klusbedrijf een goede oplossing en vaak goedkoper dan een aannemer. Succes!

Lekalseenmandje
Zelfde ervaring

Wij had lekkage en ze kwamen inderdaad niet opdagen of geen zaken met particulieren. De enige die kwam was een vreselijk goede oplichter, lekkage wel verholpen, maar 10 x teveel betaald. Je kan een aannemer of loodgieter vragen.

Dakpannetje
Opgelost

Ik heb mijn vraag bij ‘werkspot’ uitgezet en er werd op gereageerd. Naar aan leiding van referenties heb ik een bedrijf gekozen.
Ze waren heel netjes. Kwamen eerst kijken en constateerden dat er niets met het pak of de dakpannen mis was. Wat bleek: De zgn daksponzen van het schuine dakraam bovenin waren helemaal vermolmd en deels weg.
Dat hebben ze vernieuwd en weg was de lekkage.
Ben zo blij. Van mij krijgen ze er een goede recensie bij.

Ginny Twijfelvuur
Lang leve werkspot!

.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.