Home » Forum » De hulp steelt geld

De hulp steelt geld.

69 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
IngridT
De hulp steelt geld.

Jemig zeg, ik ben echt in shock.

Ik werk sinds september, en nu hebben we een hulp. Jonge meid, prima, bevalt goed, heel flexibel, keurig, niks op aan te merken. Tot volle tevredenheid van alle partijen. Ze loopt nooit de kantjes eraf, laat keurig geld liggen als ze eens eerder weg moet, kortom...een lot uit de loterij. Dachten we.

Vorige week vrijdag was oudste zoon geld kwijt. Hij had die ochtend bij mij een brioefje van 50 gewisseld omdat ie 5 euro mee moest naar school, en 's avonds wilde hij weer iets terugstopppen in zijn portemonnee, en toen zat er nog maar 30 euro in ipv 45. Dat was echt raar. De enige 'vreemde' die die dag in huis was geweest was de hulp, maar die verdacht ik acht niet. Tuurlijk niet. Maar de 20 euro was wel weg. En het bleef knagen in mijn hoofd...het zou toch niet zo zijn dat een ander kind het had gepikt?

Opeens bedacht ik me ook dat jongste een paar weken terug had geklaagd dat er veel minder in haar portemonne zat dan ze dacht. Maar dat had ik weggewuifd, ze is biet altijd zo precies met haar geld, en vergeet regelmatig dat ze weer eens iets had gekocht bij de Bart Smit of zo.

Maar man had ook nog ergens in een open kast een envelop met 50 euro verjaardagsgeld van zijn moeder, et een mooie kaart erbij, en die was laatst leeg, alleen de kaart zat er nog in. Toen ik hem ernaar vroeg wist ie niet meer precies of hij het geld eruit had gehaald...hij dacht van niet, maar hij is ook nogal vergeetachtig.

Enfin. Ik wilde van mijn argwaan af, en hoe stiekem ik het ook vond van mezelf, ik heb gisteravond de inhoud van de 3 kinderportemonnees gecheckt die altijd samen in een kastje liggen & vanochtend uitgebreid aan de werkster verteld hoe ze zo leuk bezig waren van alles op marktplaats te verkopen, en dat we allerlei mensen op bezoek hadden gehad dit weekend met briefjes van 10 en 20. Zo leuk!!

Daarna naar de golfbaan.

En toen ik terugkwam heb ik met lood in mijn schoenen de 3 portemonnees gecheckt en uit alle 3 was geld verdwenen. In totaal 40 euro.

Dus.

Ze steelt.

Terugdenkend vermoed ik dat er op die manier minstens 150 a 200 euro is verdwenen. Misschien wel meer, want ik heb nooit argwaan gehad, en weet echt niet altijd precies hoeveel cash er in mijn portemonnee zit.

Ik ben boos, en erg teleurgesteld.

Morgen komt ze weer & god zij dank is mijn man dan thuis. Dat morgen haar laatste werkdag is lijkt me klip en klaar. Ik wil haar niet meer in huis. man mag haar vertellen wat we ontdekt hebben, per direct de sleutel innemen die ze van ons huis heeft & het minste wat ze kan doen is 'free of charge' de boel voor deze week even afmaken. Lijkt me. Ik wil haar eigenlijk ook ons bankrekening nummer geven met het vriendelijke verzoek over te maken wat ze de afgelopen maanden heeft meegenomen.

Maar verder? Wat zouden jullie doen? Is het dan klaar? Ik weet dan ze meerdere bijbaantjes heft, en vraag me af of ze elders ook geld pikt. Moet ik daar iets mee doen? Moet ik aangifte doen? Ik wil sowieso de organisatie benaderen waar ik haar heb gevonden, dat ze daar niet weer in het systeem komt, dat lijkt me het minste.

jemig, ik vind het echt zo lullig. Eigenlijk ben ik woedend, maar tegelijkertijd vraag ik me af hoe zo'n redelijk slimme leuke meid zo stom kan zijn om dit zo te doen....

En dan nog wel uit de kinderportemonnees...de kinderen waren ook echt in shock. De jongste is dikke vriendinnen met de hulp, schrijft altijd van die gezellige wekomstberichten voor haar op het schoolbord in haar slaapkamer, en dat nu dit. Ze kan het niet eens geloven, dat ***** geld uit HAAR portemonnee heeft gepikt!!

Wat zouden jullie doen???

Ingrid

Fiorucci
Oh wat erg....

Ik zou haar op staande voet ontslaan en de sleutel laten inleveren, ik zou niet eens meer willen dat ze verder nog in mijn huis zou poetsen, ook morgen niet. En verder...oh wat moeilijk...de kans is groot dat ze ook in andere huizen jat natuurlijk...

Guinevere
Aangifte

Jak, wat naar, wat een beschaming van je vertrouwen. Ik zou aangifte doen en het inderdaad doorgeven aan die organisatie. Ik zou haar ook niet meer laten werken morgen, alleen confronteren en hup! Eruit!

Vic
Zonder twijfel

Het is zuur, maar ik zou zeker aangifte doen bij de politie. Niet meer laten werken, maar vertellen wat je bevonden hebt, sleutel terugvragen en mededelen dat je aangifte gaat doen. Jeetje wat erg zeg.

Ginny Twijfelvuur
Oh verschrikkelijk

En wat stom van haar. Dacht ze nou echt dat dit nooit zou uitkomen?
Sterkte morgen. En inderdaad aangifte doen en melden. Wat kun je nog meer doen?

Overigens vind ik het heel knap dat je haar ijskoud in de val hebt laten lopen. Ik zou dat niet kunnen. Sterker nog ik heb ook ooit getwijfeld over een hulp en die heb ik weggestuurd met een smoesje.

Wat naar trouwens voor je jongste, haar wereldbeeld moet nu wel een deuk op lopen. En voor jou ook trouwens. Ik hoop dat je snel een nieuwe betrouwbare hulp kunt vinden.

Sancy
Oh jee

en je was zo blij toen je dr vond, bah.
Ik zou eerst aangifte doen (of daartoe in ieder geval een afspraak maken) en haar niet meer laten werken, maar direct als ze morgen binnen komt de sleutel terug vragen en haar daarna vragen of ze misschien nog iets te vertellen heeft.

liora
Wat ik zou doen

Erbij blijven, vragen of ze een paar uurtjes langer kan blijven. En aan het einde de sleutel terugvragen. En zeggen dat je al betaald hebt!

Vreselijk!

P
Wel als liora

Ik zou haar minstens morgen zolang mogelijk laten schoonmaken en pas als ze klaar is haar confronteren. Noway dat ik haar voor het schoonmaken zou wegsturen, kan ik daarna zelf nog eens aan de slag!

Wel zorgen dat iedereen het te weten komt, ik hoop maar dat ze die andere mensen ook via die organisatie heeft.

Dat bankrekeningnr is een goed idee, vertel haar ervoor niet dat je of aangifte gaat doen of contact opneemt met die organisatie. Wie weet stort ze wat terug?

Sancy
Nou nou

Eerst laten schoonmaken en dan de sleutel terugvragen, laten schoonmaken en dan niet betalen, laten schoonmaken en dan je bankrekeningnummer geven voor de 'rest van het geld' dat gestolen is...
dat is allemaal leuk en aardig als vigilante-idee, maar niet bepaald netjes.
Gewoon aangifte doen.

Jippox
Inderdaad

gewoon aangifte doen, als het kan vandaag nog. En dan morgen de sleutel terugvragen en zeggen dat je aangifte hebt gedaan en dat ze verder van de politie wel zal horen.
Maar vreselijk zeg. Vooral ook voor je kinderen. Bah.

Tineke
Ach nee

Wat ontzettend erg! Dan zoek je zo zorgvuldig je hulp uit, dan bevalt ze zo goed, en dan dit. Ik vind het echt erg. Sterkte met de afhandeling!

Trix
Aangifte

Ik zou haar niet eerst laten schoonmaken en dan haar alles vertellen, de sleutel terug vragen en ontslaan. Nee, zodra ze binnen is meedelen dat je aangifte gaat doen, de sleutel terug eisen en ook, als ze via een bemiddelingskantoor is gekomen, hen van dit alles op de hoogte stellen. En dit het liefst in de gang/bij de voordeur/ achterdeur, waar ze ook binnenkomt, ik zou haar eigenlijk geen stap in mijn huis willen laten zetten!

Succes, lijkt mij een vreselijke ontdekking

Maylise
Gesprek

Ik zou morgen haar opwachten en dan in eerste instantie met haar in gesprek gaan. Als ze de zaak opbiecht,excuses aanbiedt, een uitleg geeft en belooft het terug te betalen zou ik geen aangifte doen (wel misschien een melding bij het bemiddelingskantoor afhankelijk van hoe mild ik gestemd ben na het gesprek)
Als het gesprek op niks uitloopt zou ik alsnog aangifte doen.
Aangifte zou ik liever niet doen omdat ik het liever persoonlijk met haar zou schikken als dat enigszins kan. Als dat onmogelijk blijkt dan zou ik er pas derden bijhalen

IngridT
Ik heb...

inmiddels nog even nagedacht, en ook contact gehad met de politie om te checken wat voor consequenties en gevolgen een evt aangifte heeft.

Ik heb besloten om in eerste instantie met haar te praten. Ontslagen is ze per direct sowieso, maar als ze idd bereid is om alles terug te betalen, en kan uitleggen wat haar in hemelsnaam bezielde dan wil ik wel overwegen om niet naar de politie te stappen, en te hopen dat ze ook op deze manier een voldoende goede les geleerd heeft.

Overigens zal ik dat praten aan mijn man moeten overlaten. Ik werk zelf morgen, en ben vroeger weg dan zij er is. Maar ze is volgende week skien (tja, leuk extra zakcentje??) en ik heb geen zin om het over de vakantie heen te tllen. Dus, ik zal man briefen over de details, en dan mag hij het morgen met haar bepraten.

Poeh, maar ik ben nog steeds een beetje raar ervan. Voel me echt belazerd. En de kinderen ook.

Heb vanmiddag trouwens de hele kamer gesopt. Zometeen nog even de keuken, en klaar is kees. Ik heb idd geen zin om haar morgen nog langer in huis te hebben dan nodig is. Onze arbeidsrelatie is gewoon klaar. Uit. Over.

Ingrid

IngridT
Oh, en ginny...

over dat ijskoud in de val laten lopen...

Ik ging er eerlijk gezegd van uit dat ze niks had gepikt. Die hele actie was eigenlijk alleen maar bedoeld om mezelf even gerust te stellen, en die nare argwaan uit mijn hoofd te halen. Voelde zo fout om haar te verdenken van diefstal...

Ik stond echt te trillen op mijn benen toen ik ontdekte dat alle 3 de portemonnees leger waren. Toen ik 5 euro uit dochters portemonnee miste twijfelde ik eerlijk gezegd nog steeds...zou ik fout geteld hebben de vorige avond? maar alle 3 de portemonnees een biljet minder...no way.

En dat van Marktplaats, dat ze hadden lopen handelen, dat was trouwens echt waar. De zooi stondnog he en der in de speelkamer, wat nog niet verkocht was. Dus ik had het niet verzonnen. maar ik heb het wel expres gezegd, dat ze allerlei briefjes van 10 en 20 hadden gescoord,..want ik wilde heel graag zeker weten dat ze niks gepikt had, en door het er zo dik bovenop te leggen wist ik min of meer zeker dat in het onwaarschijnlijke geval dat ze idd een dief was, dat ze geheid vandaag zou 'toeslaan'. maar nogmaals, ik ging er eigenlij vanuit dat ik niks zou ontdekken....

Pfff. Wat een gedoe.

Ebn dan ook nog een nieuwe hulp zoeken....grrr!!

Ingrid

Stenna
Geen aangifte of wraak

Ik zou geen aangifte doen. En ook geen wraakacties uitvoeren. Maar inderdaad een gesprek met haar voeren, eventueel nog met haar ouders als je die kent. En wel melden bij het bemiddelingsbureau.

judiths mama
Sleutel...

Misschien heel erg van mij gedacht, maar zou ze je sleutel nagemaakt kunnen hebben?

Waardeloos dit, zeg, voor alle partijen. Ben wel benieuwd naar haar verhaal morgen...

Saskia

IngridT
Saskia,

mijn man vroeg zich ook al af of ze nog andere dingen gestolen zou hebben dan geld. Sieraden, of CD's of weet ik veel.

Ik geloof daar niet zo in eerlijk gezegd. Net zo min als dat ik denk dat ze onze huissleutel heeft gekopieerd (kan trouwens niet eens volgens mij, het is zo'n sleutel van een beschermd soort dat je niet zomaar bij kunt laten maken)

Volgens mij is geld stelen iets van een hele andere orde dan spullen. Laat staan inbreken. Dingen pikken die je dan moet verkopen of zo. Of zelfs illegaal iemands huis in. Volgens mij is ze geen doortrapte crimineel, mijn hulp. Eerder een dom meisje (idd, dom, zou ze nou echt gedacht hebben dat ze daar tot in lengte van tijden mee weg zou komen, met tientjs tegelijk uit kinderportemonnees stelen?)

Nee, daar ga ik niet van uit, en daar wil ik verder niet eens over nadenken eigenlijk. Ik vind dit al shockerend genoeg.

Ik laat morgen nog wel even weten hoe het is gegaan...

Ingrid

rodebeuk
Ingrid

Ik zou er juist vanuit gaan dat als iemand mijn en dijn door elkaar haalt bij portemonnees, dat het hek dan van de dam is. Ik zou er echt rekening mee houden dat ze zich overal in huis bediend heeft.
En dan gaat het niet puur om te gelde maken, maar gewoon, goh, da's mooi, dat kan ik wel meenemen. Dat zal iedereen weleens denken maar hier heb je dus een persoon te pakken die de daad bij het woord voegt. En dan is de stap heel klein om ook een mooie pen of een leuke CD mee te nemen. Ze missen hem toch niet...

Karin*
Zwart of wit

Is je werkster zwart of wit betaald? ivm het aangifte doen?

bromvlieg
Dochter

Het is een afschuwelijke toestand, heel naar. Ze heeft in elk geval dringend hulp nodig. Op deze manier glijdt ze reddeloos af, neem maar gevoegelijk aan dat ze ook, op de andere adressen meeneemt wat ze kan vinden. Jullie geval staat vast niet op zich. Kan me voorstellen dat je je er helemaal beroerd bij voelt.

Aan de andere kant:
Wat zou je willen dat er gedaan werd als ze je dochter was?
Hoe oud is ze eigenlijk?
Wat zit er achter dit criminele gedrag?
Hoe moet ze verder?

Hoop dat je man een zinnig contact met haar heeft morgen - jammer dat je er zelf niet bent.

Moppeke
Voordat het gesprek begint...

eerst even de sleutel terugvragen, dat je die al in handen hebt. Al moet het onder het mom van een smoesje, eerst die sleutel.

Als mevroi het gesprek niet aanstaat en ze zou de deur uitlopen dan moet je eerst nog gaan kissebissen over de sleutel.

IngridT
Rodebeuk...

denk je??? Moet ik nou ook echt nog het hele huis door??

Ik realiseer me trouwens net dat ik haar 2 weken geleden een boek heb geleend. Ze had mijn boekenkasten uitgemest en uitgesopt & we zaten een keer koffie te drineken toen ze vertelde dat ik zulke interessante boeken had. En ze was zo blij dat ze 'De Wereld van Sofie' zomaar van me mocht lenen! Wilde ze voor haar studie lezen (ze doet de PABO).....

Pfff...

Stenna
Durf het bijna niet te vragen

maar ben je 100% dat het niet een van je kinderen kan zijn ? Natuurlijk wil je daar niet aan denken en waarschijnlijk is het ook niet zo, maar voor alle, alle zekerheid: is geen van hen eventjes uit je zicht alleen geweest NADAT jij hun portefeuilles met dat marktplaats geld gecheckt had? En de voorgaande incidenten? Sorry dat ik dit suggereer hoor, ik denk niet dat het zo is en hoop niet dat je het persoonlijk neemt (ik ken je kinderen tenslotte helemaal niet), maar je moet wel helemaal zeker van je zaak zijn voor je de hulp erop aanspreekt.

Vertigo
Oh dear

En dat moet de kinderen dan onderwijzen, LATER.. Als ze bij de politie bekend wordt, zal ze aardig wat moeite krijgen om aan de bak te komen.

Kun je de organisatie bellen via welke je haar gevonden hebt? Zijn die niet een soort van 'aansprakelijk' voor de schade?

Jammer dat je geen opname hebt genaakt, dan had je het echt zeker geweten.. En kon ze het echt niet ontkennen.

Het is te hopen dat ze haar lesje leert, op welke manier dan ook.

En wat een rotervaring voor je Ingrid. Succes ermee.

Ps ik zou zeker kijken of er nog meer weg is.

Ginny Twijfelvuur
Heeft dat nut?

Behalve voor de aangifte voegt een overzicht van wat je allemaal mist niks toe volgens mij.

Stevig aan de tand voelen en dwingend aangeven dat je alles, maar dan ook echt alles terug wilt is volgens mij het beste. En die aangifte dan als een zwaard van Damocles boven haar hoofd laten hangen. En dan klaar.

Ik vraag me inderdaad af wat voor juf dit gaat worden. Deze heeft echt een probleem.

Rafelkap
Goed zoeken

Inderdaad goed zoeken. Ik kende ook iemand (oudere vrouw)bij wie de hulp proletarisch winkelde.
Het kan namelijk ook best even duren voordat je overal achterkomt..
Wel enorm vervelend dit, zo durf je niemand meer in je huis te vertrouwen. En voor de dame zelf in en in triest, hoe moet je jezelf elke dag weer in de spiegel kijken?
Eigenlijk wel goed dat je man dit 'opknapt'.

Manda Rijn
Voorkom

dat je in haar emotie mee gaat, want geen idee hoe ze gaat reageren op dit. Of ze wordt boos, ontkent alles, of ze gaat huilen met een heel zielig verhaal etc.

in ieder geval duidelijk maken dat je dit heel erg vindt, wat voor impact dit heeft gemaakt in je eigen huis, geld van kinderen, vertrouwen compleet weg. Bah, naar hoor !

mirreke
Jee, wat erg, maar ik zou geen aangifte doen

Ik heb erover zitten denken wat ik zou doen, en ik zou denk ik geen aangifte doen. Ik zou idd haar confronteren, hoe ongelooflijk moeilijk ik het ook zou vinden, hier ben ik nl. niet goed in, en ik zou zoals Manda zegt ook aangeven hoe erg het voor mij/mijn gezin is. In jouw geval dus je man.
Je kunt het zelf natuurlijk het beste beoordelen, maar is dit niet zo'n geval van de gelegenheid maakt de dief? Een keer wat meegenomen, nooit iets gemerkt, en dan doe je het nog een keer, en zo sluipt het erin? Ik vermoed dat jouw verhaal, hoe het voor jou is, iemand in één keer weer met de voeten op de grond krijgt. Dit doe je niet, en zeker niet bij kinderen, zeker niet bij mensen die jou vertrouwen. Ik zou zeker ook aangeven dat je het totaal niet vindt passen bij de indruk die je van haar hebt, dat het je zwaar teleurstelt, maar dat je haar nog een kans wil geven het weer goed te maken.
ik zou aangeven dat ik verwacht dat het geld van de kinderen weer terug komt, doe een moreel appel. Het zou me niets verbazen als ze dat dan gaat doen (puur op basis van wat je verder over haar vertelt...). Zeg dat je dit zo zonde vindt ook voor haar toekomst, dat je zo toch niet voor de klas kunt, enz. enz.
Wie weet biedt ze wel aan om gratis voor je te gaan werken. (ik denk zelfs dat ik dat zou doen, maar wel als ik thuis was, bv. op zaterdag).
Ik denk echt dat je daarmee bij haar veel meer bereikt dan met een aangifte. Wat gebeurt daar nou allemaal mee, dat duurt enorm lang, waardoor de impact eigenlijk afneemt.

mirreke
Ben erg benieuwd naar het vervolg

Ik realiseer me ook dat je dit natuurlijk niet meer leest voordat het gesprek van je man met haar heeft plaatsgevonden.

IngridT
Ze heeft het bekend.

En vanochtend een significant bedrag overgemaakt op onze bankrekening. En de sleutel ingeleverd. En is vertrokken.

Mijn man had een korte versie gehad van haar verhaal, en ze heeft het me (ik ben net thuis) ook op de mail gestuurd.

Ik weet dat ze al heel jong zelfstandig was/woonde en een moeilijke, ingewikkelde jeugd had. Ze heeft me nu per mail het hele verhaal verteld. Te triest voor woorden. Haar eigen vader heeft nota bene een crimineel verleden.
Ik heb het gevoel dat ze haar lesje wel geleerd heeft, al is er natuurlijk geen enkel excuus voor stelen.

We gaan geen aangifte doen, en ik hoop dat het hiermee klaar is.

Nu nog een nieuwe hulp vinden :-(

Ingrid

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.