Home » Forum » Dekbed van moerbeizijde

Dekbed van moerbeizijde?

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ava
Dekbed van moerbeizijde?

Vanwege allergie van mijn man hebben wij een syntetisch dekbed, ruim 10 jaar oud. Het is door gebruik en wassen ondertussen sleets geworden en hij moet maar eens vervangen worden. Dat komt goed uit want sinds een paar maanden slaap ik er ook niet meer lekker onder. De eerste uren is het te koud en midden in de nacht krijg ik het bloedheet.

Iets anders dus. Wol en katoen vallen af (allergie man) maar zijde/moerbeizijde schijnt ook anti allergie te zijn en met betere vocht, warmte regulatie. Het enige nadeel is misschien dat je een winter en zomer variant moet hebben.

Wie heeft ervaring met een zijden, dan wel moerbeizijden dekbed?

Marie
katoen?

Je man is allergisch voor katoen? Ben je niet in de war met dons?
Wij kunnen allebei niet tegen wol en dons/veren. Daarom liggen wij al jaren onder 100% katoenen dekbedden (vulling en tijk).
Bij de Lidl hebben ze zomers ook dekbedden van bamboe. Die liggen ook lekker.

Ava
Allergie

Hij is niet allergisch voor katoen maar wel voor mijt.
Bamboe had ik nog niet aan gedacht maar dat zoek ik nog even uit. Dank voor de tip.

Ben nog steeds benieuwd naar ervaringen met zijde 😉

Karola
Verschil

Wij hebben jaren gelegen onder een dekbed van Polydaun naar volle tevredenheid. Toen het dekbed echt te dun was geworden, hebben wij een nieuwe gekocht. Het was de zelfde als de grotere kinderen hebben en zij zijn er erg tevreden over.
Twee jaar heb ik het uitgehouden omdat ik ook koude voeten kreeg, net als jij.
Nu weer heerlijk slapen onder een Polydaun dekbed (zonder koude voeten).
Ik wil maar zeggen dat niet alle kunststof dekbedden hetzelfde zijn.

rode krullenbol
Mijn ervaring

Mijn ervaring met zijden beddengoed beperkt zich tot het lezen van 'The Wolf of Wall Street'.

marie
mijt zit toch overal in?

Mijt zit toch overal in? Dan zou ik juist kiezen voor katoen, omdat je die dekbedden heel goed op 60/95 graden kunt wassen.
En hoe zit het met jullie matras? Zit daar een speciale hoes omheen?

rode krullenbol
P.S. bij #5

Dat boek las ik op vakantie; gelegen in een katoenen hangmatje.

Marie
info

deze info is waarschijnlijk al bekend?

https://www.longfonds.nl/astma/prikkels/huisstofmijt

Matrashoes

https://www.allergieshop.nl/bedproducten/matrashoes-allergeendicht

Ik heb geen aandelen in deze winkel hoor, wilde alleen laten zien dat er speciale hoezen zijn.

Silone
zijde

Wij hebben een zijden dekbed, maar dat is echt een heel dun zomerdekbed. Wel heel fijn.

Milcham
Hier

Een zijden dekbed gehad. Volgens de verkoper warm in de winter en koel in de zomer. Kostte zo'n 500 gulden.
In de praktijk hadden we het koud in de winter en warm in de zomer. Ding is zelfs nog teruggestuurd naar de winkel omdat we het vermoeden hadden dat er een verkeerde vulling in zat. Niet dus. Na een aantal jaar ging het allemaal klonteren. Toch nog lang onder geslapen, want ja duur ding.
Na deze ervaring voor mij geen zijde meer, en nu ik weet hoe ze aan zijde komen al helemaal niet meer.

Tango
Katoen

Hier een zoon met huisstofmijt-allergie. We hebben gewoon een synthetisch dekbed met katoenen tijk. Ideaal want is goed op 60 graden te wassen, wat ik dus regelmatig doe, naast het andere beddengoed. Hij redt het dan, zonder speciale matrasbeschermers etc.
W.b. het warm krijgen, je schrijft dat dat pas de laatste maanden voorkomt. Kan het zijn dat je in de overgang bent o.i.d.? Want dit lijkt me niet te maken hebben met de staat van het dekbed.

Guppie
Tencel

Je zou ook nog kunnen denken aan bijvoorbeeld tencel. Weet niet hoe warm dat is.
Naast gewone wol zijn er ook dekbedden met vulling van andere dierenharen, zoals van kameel of alpaca, die niet-allergisch schijnen te werken.

Niki73
Wol?

Is hij allergisch voor wol of ben je bang dat daar ook mijten in gaan huizen? Want ik ken een paar mensen met huisstofmijtallergie die juist zweren bij wollen dekbedden!

Ava
Reacties

@Marie Mijt zit in veel maar niet in alles. Dank voor de linkjes (kende deze niet) en veel hebben we al (laminaat, kleed, rolgordijnen op de bank na (wel afneembare hoes) en ik stofzuig afwisselend om de dag dan wel elke dag).

@Silone Weet je nog welk merk je hebt (gezien de ervaring van Milcham) en zou je zoiets ook in de winter willen?

@ Milcham Wat ik tot dus ver gevonden heb is dat Moerbeizijde lange vezels heeft en gewassen kan worden itt gewonen zijde of wilde zijde, met korte structuur. Voor de laatste wordt soms ook wel zijde-afval gebruikt. Ik heb geen linkjes paraat, das wel jammer. Maar door deue structuur kan het snel gaan klonteren, zeker als het dekbed niet in kleine vakjes is verdeeld. Weet je nog wel merk dekbed je had?

@ Tango Voor mijn man is syntetisch ook prima en we hebben beiden een eenpersoons dekbed, dus hij is niet gebonden aan mijn keuze, hoewel ik natuurlijk wel rekening met hem houdt. Overgang, nee, nog niet. (Maar wat als het wel was, dan zou je toch juist voor iets ademends gaan?).

@ Guppie & Niki We hebben een tijd wol gehad (waar mijt niet zo van houdt, schijnt) maar hij wordt er toch kortademig van en helemaal kriegel. Kameel en alpaca durf ik daarom niet goed aan te beginnen want als het toch niet goed is, is het best een prijzig probeersel.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.