Home » Forum » Diervriendelijk donzen dekbed

Diervriendelijk donzen dekbed

Dit wil je weten over zonbescherming!

Twee dermatologen geven alle ins en outs: lees het hier.

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ellen Wouters
Diervriendelijk donzen dekbed

Ik had er werkelijk nog nooit bij stilgestaan, maar laatst las ik hoe dons "geproduceerd" wordt. Blijkt dat de eenden en ganzen levend geplukt worden, zodat de veertjes weer aangroeien en van hetzelfde beest meerdere keren "geoogst" kan worden.
Dat doet veel pijn en geeft veel stress. Akelig. Nooit geweten.

Nu heb ik toevallig een nieuw dekbed nodig, en ik vind dons wel veel lekkerder dan synthetisch. Er schijnt diervriendelijk dons te bestaan. Weet iemand waar je diervriendelijke donzen dekbedden kunt kopen?

Overigens: ja, ik realiseer me dat ook 'diervriendelijk' dons minder diervriendelijk is dan geen dons. Maar mijn grens ligt bij levend plukken.

Groet, Ellen

Maxime
Ellen

Hoi Ellen,

Ik zit met hetzelfde dilemma, moet eigenlijk als sinds vorige winter een nieuw dekbed hebben, maar ben een beetje besluitloos. Eerst had ik een wollen dekbed besteld bij de Wehkamp. Behalve dat het dekbed in de verkeerde maat geleverd werd vond ik het nogal stijf (heb er even 5 minuten als test onder gelegen,want ik wilde het weer terugbrengen ivm verkeerde maat) Heeft er inderaad iemand ervaring met ander dons, of in mijn geval dan eventueel met wol, is dat echt zo stijf? (ik had het gevoel dat ik rondom mijzelf allemaal tochtgaten had met dat wollen dekbed.

Maxime

IngridT
Wol

wij hebben sinds een paar jaar wollen dekbedden, en ik vind het heerlijk. Vroeger ook altijd dons, en wol is inderdaad een stuk 'zwaarder', stijf vind ik wel meevallen eerlijk gezegd. en als je eenmaal aan dat zware gewend bent wil je niet meer terug, ik niet in elk geval. Wij hebben een 4 seizoenendekbed, en ik geniet echt van dat dubbeldikke winterbed als het echt koud is, en alleen het dunne zomerdekbed is ook als het erg warm is heerlijk. in tegenstelling tot dons, dat na een aantal jaren toch wat 'dunnetjes' wordt blijven wollen dekbedden ook altijd even lekker aanvoelen. ik merk tenminste niks van enige 'slijtage'

Ingrid (echte fan. de kinderen ook trouwens)

margje van dijk
Ook zo

Onze kinderen hebben ook wol en ik vind dat ook heel lekker voor ze (althans dat idee krijg ik). Het is inderdaad wat steviger dan dons, maar dat is een kwestie van even wennen. Ze blijven erg mooi.

Zelf hebben wij nog dons voor de winter (dat dekbed hebben we al 10 jaar en wordt nu inderdaad dun) en zijde voor de zomer. Zijde is ook serieus heerlijk, maar dat is hier denk ik een vrij kostbare aangelegenheid. (In China niet). Zijderupsen worden ook gedood, maar dat vind ik van een andere orde dan levende vogels plukken.

Ik denk dat wij ook wol zullen nemen als dit donzen dekbed straks echt niet meer kan.

Margje

Fraz
Diervriendelijk dons

http://www.donsdekbedden.nl/milieu.asp

oja ook wol is niet altijd diervriendelijk.

Silone
Valt mee margje

We hebben een jaar of 8 geleden een zomerdekbed van natuurzijde gekocht. Was idd wel wat duurder, maar viel toch reuze mee. Het heeft overigens wel een katoenen tijk, ik weet niet of die van jou dat heeft?
Hier overigens verder helaas synthetische dekbedden ivm allergieën.

Maxime
Ingrid

Hoi Ingrid,

Waar heb jij je wollen dekbedden vandaan? Dat het wat zwaarder is spreekt me eigenlijk wel aan. Laatst bij iemand gelogeerd onder een gewone wollen deken met lakentje, (echt ouderwets) maar goh, wat lag dat heerlijk, zo'n wat zwaardere deken op je. Ons donzen dekbed is praktisch niets meer, die is heel erg dun geworden, dus ik moet voor deze winter echt wat hebben, het was vorige winter eigenlijk al nodig.

Maxime

desiree
Hier ook wol

5 jaar geleden gekocht toen we op vakantie waren op: Texel! Bij de fabriek waar je ook dekbedden met weeffoutjes e.d. kon kopen tegen een aardiger prijs. Wij hebben een satijnen tijk - dat lijkt overdreven maar daardoor valt het dekbed soepeler, en is het dus niet stijf, zoals Maxime had. Wij slapen heerlijk onder ons lits-jumeaux schapenvachtje!

desiree

IngridT
Maxime,

ik heb ze gewoon bij een lokale beddengoed-zaak gehaald. Volgens mij dezelfde als desiree heeft. Er stond bij mij ook met koeie (schape??) letters op dat ze van echte texelse wol waren.

Ik ben trouwens erg benieuwd wat ik me moet voorstellen bij dier-onvriendelijke wol. Het is toch heel geaccepteerd om een levend schapp elk jaar van zijn vacht te ontdoen???

Overigens zou ik als ik wol kocht altijd een 4 seizoenenversie nemen, dus een dik & dun dekbed dat je los of samen kunt gebruiken

Ingrid

Ellen Wouters
Fraz

Tnx, zoiets zocht ik!

*Sophie*
Hier ook een schapenvachtje!

Gewoon bij de V&D gekocht, in de aanbieding. Een 4-seizoenen ook, dat maakt het minder stijf, omdat je dan een dunnere laag lekker om je heen kan drapperen ;-)

Ik heb in de winter wel alletwee de lagen op en manlief alleen de herfstlaag. Het ligt heerlijk!!! Vooral die dikke laag van mij; net alsof je in Oostenrijk in een wintersport-hotelkamer ligt ;-)

Maar hoe doen jullie dat met verschonen? Want wassen kan je ze niet begreep ik... Klopt dat?

De kinderen hebben PolyDaun, antiallergie dekbed en heel goed wasbaar!!! Was ideaal met onze (inmiddels ex-) bedplasser!!!
http://www.polydaun.nl/

groetjes, Sophie.

Fraz
Ellen

als even googled op diervriendelijk dons vind je er nog wel meer ;-))

Fraz
Ingrid
IngridT
Okee fraz

weer wat geleerd.

Gelukkig heb ik een ambachtelijk texels schaap op bed liggen...

Ingrid

Fraz
Ik

wist het eerlijk gezegd ook niet hoor tot ik op zoek ging naar diervriendelijk dons (of eerst dieronvriendelijk dons omdat ik wilde zien wat er zo dieronvriendelijk aan is).

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.