Home » Forum » Dochter 11 heeft maat 41

Dochter (11) heeft maat 41

41 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Monni
Dochter (11) heeft maat 41

Mijn dochter, die 2de paasdag 11 wordt, heeft hele smalle voeten en maat 41. :-( Geen schoen die haar past! Ik baal. Hoe kom ik aan passende schoenen voor haar? Moet ik schoenen op maat laten maken? Dat is toch onbetaalbaar?
Heeft iemand dit ook gehad? Weet iemand waar ik smalle schoenen maar in maat 41 kan vinden voor mijn dochter?
Monni

gruffalo
Bigfoot

ik heb voor mijn bigfoot (net 10 en maat 39) gympen gekocht ipv zomerschoenen. Ik vind haar voeten ondertussen echt te groot voor gewone zomerschoenen, die met zo'n bandje enzo.
Van het merk replay hebben ze leuke gympen, die vallen redelijk smal, en zijn mooi dicht te strikken. stoer en zitten haar prima. je kunt een voorbeeld zien op de site van Nelson.nl. ze zijn te krijgen tm maat 41.

Triple
Duoboots?

Bij duoboots hebben ze ook schoenen in breedtematen. Misschien zit daar iets voor haar bij. Ik koop er wel eens laarzen voor mijn dikke kuiten hebben ze daar ook passende modellen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Merel
Hier

Ik had als kind hele smalle voeten en maat 40. Eigenlijk heb ik dat nog steeds, maar nu heb ik er minder last van. Ik gebruik vaak extra inlegzooltjes (van die schapenbontjes) of ik doe dikke sokken aan. Dat lost het probleem al een stuk op. Natuurlijk zijn pumps wat lastiger, maar vaak heb je deze ook wel met bandjes, dan blijft het redelijk zitten, en ik denk dat het met de jaren misschien minder erg is geworden (hoe dat kan weet ik niet) maar als kind was het rampzalig ja.

Marie
Twins

Hoi
Twins heeft een paar modellen tot maat 42
http://www.twinsshoes.nl/
En Piedro heeft ook smalle schoenen
http://www.piedro.com/
Waar kocht je trouwens tot nu toe haar schoenen?
Een beetje gesorteerde goede kinderschoenenwinkel heeft ook meidenschoenen in een grotere maat.
succes

Marie
Hier?

Hoi
Verder ken ik een dame die hier haar schoenen koopt:
http://www.devosschoenen.nl/?action=home&lang=nl

Elisabeth B.
Breedtematen

Mijn kinderen hebben juist hele brede voeten. Ik koop altijd schoenen bij een zaak waar ze naast de gewone (lengte)maten ook wijdtematen hebben. Wijdtematen zijn er van 1 tot 6, in gewone schoenenwinkels verkopen ze doorgaans wijdtemaat 3. Deze schoenen passen mijn kinderen dus gewoon niet!
Kijk eens op www.ceestak.nl voor meer info.

Monni
Genoemde sites niks helaas

Ik heb de genoemde sites gebeld, helaas de schoen die zij leuk is helemaal niet in 41 gemaakt. Ik heb nu een mail gestuurd naar twins om te vragen of ze toch leverbaar zijn in 41. Zal wel niet maar misschien als ze verlam dit soort mailtjes krijgen ze dan toch ook voor maat 41 en 42 gaan maken in de toekomst. Nu dus op zoek naar andere schoenen heb van een verkoopster wel wat merken gekregen die soms tot 41 maken.
Ik blijf het raar vinden, ik ging altijd al met haar naar een speciale (dure) schoenenwinkel waar ze breedte maten verkochten en altijd had ze al zeer weinig keus. Maar dit jaar hadden ze dus gewoon niks daar. Ze is pas bijna 11 en wat moet ze dan volgend jaar als haar voeten nog groter zijn? Pffffff

Hanne.
Troost je

Troost je, ik had op mijn 11e ook maat 41 (zelfs een 41/42).

Tig jaar later heb ik die nogsteeds. Kans bestaat dat ze volgend jaar nog de zelfde maat heeft.

Sterker nog toen ik 11 was kocht mijn moeder uit gewoonte mijn schoenen nog 'op de groei'( dus met 1=1,5 cm speling) en had ik meestal een 42 nodig. Inmiddels weet ik dat 0,5 cm genoeg is en kom ik makkelijk met een 41 uit.

Mover
Nog een adres

Wij zijn altijd zeer gelukkig bij www.watvoetenwillen.nl
Misschien woon je in die buurt(en) en kan je hen opbellen en je vraag voorleggen.
Schoenmaat 40, breedte 5,5, leeftijd 10, oh ja, en nog een maat verschil tussen links en rechts.

Lilian1
Hier ook bijna niet meer gegroeid

sinds ze 10 was maat 40/41 en nu 41. Ze is nu bijna 15. Ik had ook vroeg maat 41 en heb t nog steeds.
Qua schoenen konden we bij dolcis nog wel eens slagen maar twins zijn toch echt wel de smalste schoenen geloof ik.

Marjoleine64
In londen ;-)

Daar koopt mijn zusje tegenwoordig haar schoenen. Zij had ook op haar 12e (30 jaar geleden) maat 41 en hele smalle voeten, en is uiteindelijk op maat 42 uitgekomen. Sinds ze een paar jaar in Londen gewoond heeft koopt ze daar haar schoenen, veel meer keus! Maar dat is voor een jonge puber wellicht wat lastig... Maar ik zie al dat er de nodige tips langskomen, waar ikzelf ook eens naar zal gaan kijken (ook 41 en smalle leest).
Marjoleine

Lynna
Nike

Het zijn natuurlijk wel sportieve schoenen, maar ik heb ook een dochter met mt 41 en smalle voeten. Nike past haar.
Ook altijd hooguit een paar schoenen die ze past in de schoenenwinkel:-( En dan maar hopen dat ze die ook nog eens leuk vindt....

Monni
Goh nou ik hoop dat ze deze maat houdt!

Ik zal straks alle reacties nog eens nalezen en alle smalle merken opschrijven. Dan moeten we maar weer opzoek en hoop ik dat we goed passende schoenen vinden.
Dat ze misschien wel rond deze maat blijft zitten dat lucht me wel op. Ik was al bang dat ze nog een poosje door zou blijven groeien.
Een heel kort berichtje van twins terug gehad dat de schoen die mijn dochter graag wou niet in maat 41 gemaakt was. Maar daar was ik zelf ondertussen ook al achter.
Bedankt allemaal voor de reacties en als er nog iemand een goeie tip heeft dan hoor ik het graag nog!

Ahrend1
33

41??
Mijn dochter van 11 heeft maat 33-34
Moet ik me nu zorgen maken....

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

JansjeRommy
Tja

Om nou te zeggen dat dit heel taktisch overkomt, nee....tegen iemand die een dochter heeft met maat 41 en die daar niet heel blij mee is.

Hanne.
Ook niet aardig

De reactie op de reactie is ook niet heel aardig...

Maat 33-24 voor een 11 jarige vind ik klein, mijn 7 jarige heeft ook maat 34.

Maar of je je er zorgen om moet maken? Maten verschillen nu eenmaal, en sommigen leven nu eenmaal op grotere voet dan anderen.

Mina
Ter geruststelling, monni

Ter geruststelling: mijn dochter had op haar 11e ook maat 41 en nu ze 15 is, heeft ze die maat nog steeds. Het lijkt erop dat haar voeten uitgegroeid zijn. Op haar 11e ging ze sneakers dragen; all stars, vans, adidas, enfin, je kent de merken wel.

Manda Rijn
En als je nu

eens ze laat innemen bij de betere schoenenzaak ? hier in Haarlem zou ik mijn schoenenmaker dat zo kunnen laten doen, dan zou hij alles los halen en opnieuw stikken op de zool, zool wat smaller laten maken. Zal vast veel kosten maar het kan wel.

Overigens een dochter hier van 9 jaar en die heeft nu net maat 31, haar nieuwe schoenen zijn maat 30 want die vielen wat groter uit dan de andere modellen.

Ahrend1
Jansjerommy

Je hoeft niet meteen te steigeren hoor. Ik vind het wel jammer dat mijn kind kleine voeten heeft, waarschijnlijk eindigt ze bij 36.. Geen ramp natuurlijk maar leuk is anders.
Aan de andere kant 41 is ook groot, twee uitersten..
Wellicht heb je mijn reactie verkeerd begrepen, tenminste daar ga ik maar vanuit.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

JansjeRommy
Ahrend

Excuses, ik denk dat ik het verkeerd heb opgevat. Niet als een serieuze vraag. Het kwam op mij onaardig over richting vragensteller.

Mijn dochter is 9.in haar klas varieren de maten van iets van 33 tot iets van 38 denk ik bij de meiden. Ik denk dat beide voorbeelden hier inderdaad redelijk aan de uitersten zitten. Ik denk alleen dat grote voeten eerder als iets vervelends gezien worden dan kleinere voeten, maar misschien zie ik dat verkeerd.

Ahrend1
Jansjerommy

Excuses aanvaard, fijn dat de misverstand uitgesproken is.
Je hebt gelijk wat betreft de uiterste maten, beide is idd vervelend. Mijn motto is als ze maar voor de rest goed gezond en gelukkig zijn en de rest is bijzaak.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Vic
Grappig

"Ik vind het wel jammer dat mijn kind kleine voeten heeft, waarschijnlijk eindigt ze bij 36.. Geen ramp natuurlijk maar leuk is anders."
Toch grappig dat iedereen daar weer anders tegenaan kijkt. Ik heb van de vrouwen in mijn familie de grootste schoenmaat (37) en vroeger werden daar wel grapjes over gemaakt. Inmiddels weet ik dat het wel meevalt, maar alles boven maat 38 vind ik voor een vrouw toch best groot. Mijn 12-jarige dochter heeft inmiddels een ruime maat 37, richting 38, en ik ben erg blij dat het daar waarschijnlijk bij blijft. Maat 36 lijkt mij het meest charmant. Ik kan me er niets bij voorstellen dat je daarvan zegt 'geen ramp, maar leuk is anders'. Maar goed, dochter wordt waarschijnlijk niet groter dan 1.60 m. en zelfs dat vind ik helemaal prima (beter zo dan 1.80 ;-)

Ely
Benieuwd (licht ot)

Vic nou ben ik toch benieuwd waarom jij 1,80 niet zo geslaagd vindt ;)? Ik ben zelf 1,81 en afgezien van broeklengtes heb ik er geen problemen mee. Grappige is dat ik kleine voeten ook mooier vind, maar ja met maat 36 zou ik omvallen ;)
Vriendin van mij is kleiner en heeft 37 als schoenmaat en zelfs bonkige schoenen zoals redwings staan haar elegant. Prachtig.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Vic
Ely

Ik heb wel relaties gehad met mannen onder de 1,80 m. Die doelgroep verlies je dus als je als vrouw langer bent. Hoewel mijn collega (v) van 1,86 m. een vriend heeft van 1,65 m. Toen ze het vertelde dacht ik eerst dat ze een grapje maakte en moest lachen. Heel genant, 'ooh, het was geen grapje, hmmm oei sorry. Nou jaaa, het maakt natuurlijk ook niet echt uit.'

Ahrend1
Vic

Ik zie het liefst dat ze eindigt bij maat 37-38 omdat dit de meest gangbare maat is. Zo heb ik een vriendin die maat 35 heeft, aangewezen is op de kinderafdeling en moeite heeft met schoenen vinden en dan vooral schoenen met hak.
En ergens speelt het feit ook mee dat de lengte is verbonden aan de schoenmaat.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Savon
Groeiende voeten

Voordat ik kinderen kreeg had ik maat 40 (bij een lengte van 1.76). Na mijn oudste maat 41, na mijn middelste maat 42. En toen, 8 jaar na mijn middelste, kwam de jongste. Ik kreeg het lichtelijk benauwd, in maat 42 is er nog genoeg verkrijgbaar, maar jeetje maat 43.... Gelukkig heb ik gewoon maat 42 gehouden, soms pas ik zelfs weer in 41.

Limi
Ahrend1

37/38 de meest gangbare maat? Toch niet in Nederland? Ik dacht dat dat 39/40 was. Op zijn minst.

Ahrend1
Limi

In mijn omgeving is 37-38 toch wel gangbaar

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Ely
Vic

Herkenbaar :). Heb jaren geleden een keer halve avond leuk zitten praten met een knappe vent. Toen we opstonden klonk een (af)knappend geluid :) van ons beiden overigens, hij vond het zelf ook niet denderend.

Ken ook zo'n stel die hun trouwfoto's op een trap hebben gemaakt: zij onderaan, hij op tree drie (ofzo) en de foto's genomen zonder voetjes :)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Limi
Echt?

"In mijn omgeving is 37-38 toch wel gangbaar"

Ik ga eens opletten. De enigen van wie ik de schoenmaat weet zijn vrouwen met (ook) 42! En dat zijn er zoveel dat ik me echt niks kan voorstellen bij volwassenen met 37 :-)

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.