Home » Forum » Dresscode huwelijk

Dresscode huwelijk

73 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
bibi63
Dresscode huwelijk

Hello,

Binnenkort hebben wij een huwelijk. De dresscode (bleh...) voor het avondfeest is een avondjurk (kort of lang) voor de dames. Nu ben ik niet echt een jurkenmens, maar zal toch iets moeten. Ik heb geen zin om een dure typische avondjurk te kopen. Wil eigenlijk een leuk jurkje kopen (wel netjes enzo natuurlijk) wat ik op een ander moment ook kan dragen. Kan dat? Of moet ik me echt in een avondjurk heisen? En verder: kan ik deze jurk dan ook naar de ceremonie en receptie aan, of moet ik me echt 's avonds gaan omkleden? En wat doe ik dan overdag aan....
Pffff, wie helpt mij?
Gr. Bibi

Sancy
Lbd

Ik zou gaan voor mijn little black dress. Die is mouwloos en elegant. Overdag een vestje of bolero erover, hippe schoenen erbij. 's Avonds met een mooie halsketting en andere hooggehakte schoenen.

Yta Chalne
Lenen

Gewoon even iets lenen? Er is vast wel ergens een vriendin die het leuk vindt om iets aan je uit te lenen. Een 'gewone' jurk is toch echt minder leuk als anderen in vol ornaat rondlopen. Underdressed is jammer, er zijn al zo weinig gelegenheden om je eens lekker voor aan te kleden!

Merel
Didi of h&m

Ik zou eens gaan kijken bij Didi of H&M ofzo, daar heb je best leuke speciale jurkjes en ze zijn niet zo duur. Ik had onlangs ook een huwelijk met dresscode en je kunt het natuurlijk ook zien als een soort 'voorpret' iets leuks uitzoeken voor een leuk feest?

Sassie
Dresscode

Omdat er in de uitnodiging uitdrukkelijk een dresscode staat vermeld,
zou ik overdag een net pakje aan doen. Dus mooie blouse met colbert en bijpassende broek/rok eronder.

Voor de avond zou ik me omkleden. Voor de avondjurk kun je ook bij Peek&Cloppenburg kijken (als die bij je in de buurt zit). Die hebben een afdeling met hele mooie, betaalbare avondkleding.

Ik vind het eigenlijk wel erg leuk, zo'n dresscode. Ik zou er veel voorpret van hebben om iets moois uit te zoeken met bijpassende schoenen en accessoires. Ik vind het ook zeer respectvol naar het bruidspaar toe als je laat zien dat je moeite voor ze hebt gedaan op deze voor hun speciale dag.

Gezien de dresscode zal er aan de bruiloft wel wat geld gespendeerd zijn. Het bruidspaar doet dus ook moeite voor haar gasten. Ik ben het van huis uit natuurlijk wel gewend aan een dresscode, dus ik vind dit niet meer dan normaal.

Brianna F
Eigenlijk

Ik vind het eigenlijk te gek voor woorden dat ze je kunnen verplichten geld uit te geven voor iets wat je normaal nooit draagt.
Stel dat meneer F verplicht wordt in pak te komen. Ik denk dat hij thuis blijft:-) Ik daarentegen ben gek op sjieke jurken, dus aan mij is het wel besteed.

Zenna
H&m
Mien*
Ik moet er niet aan denken (o.t.)

en zou zelfs overwegen het feest aan me voorbij te laten gaan met opgelegde regeltjes als een dresscode.

Nu ben ik lichtelijk (NOT) allergisch voor opgelegde regeltjes, dus het is mijzelf niet vreemd..

Ik zou nooit voor een ander bepalen wat ie aanmoet (tenzij manlief aandringt ☺☺) en ik verwacht dat ook niet van anderen.

Zo puur om uiterlijkheden, daar krijg ik spontaan vlekken van.. ´t Is net alsof men niet vertrouwt dat je in feestelijke kleding komt, of als ´jezelf´..

Als ik in colbert en rokje moest verschijnen, dan moet ik dat apart aanschaffen en nooit meer dragen, dus nee, dankjewel!

(sorry volledig off topic, maar een stokpaardje en ik spring gelijk, merk ik ☺☺)

Moppeke
Didi

Ik ben onlangs ook voor iets dergelijks prima geslaagd bij Didi. Leuk, betaalbaar en je kunt het daarna ook nog gezellig aan.

De dresscode mag dan wel avondjurk zijn, maar jij bent degene die 'm uitkiest. Didi heeft echt een leuke collectie momenteel, kun je alle kanten mee op. Leg het in de winkel eens voor en laat je adviseren?

Yta Chalne
Probeer eens..

..als het voor eenmalig is, een avondjurkje bij Bonprix te scoren. Ben je voor 30 euro wel klaar, en keus genoeg. Overdag draag je dan iets wat je zelf netjes vindt, en wat lekker zit. Denk ook aan mooie schoenen als je een korte avondjurk draagt!

Triple
Huren?

Als je nooit avondkleding draagt zou je ook een jurk kunnen huren. Of kijk eens op marktplaats. Ik moet me ook altijd over enige weerstand heenzetten bij dat soort voorschriften, maar uiteindelijk is zo'n verkleedpartij wel weer grappig.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

bibi63
Dank

Ik ga Didi en H&M eens proberen. En ja, er wordt veeeeeeel geld aan de bruiloft besteed. Fijn dat ze dat hebben, maar wij niet..... En ja, manlief draagt nooooit een pak (smoking in dit geval), dus daar moeten we ook iets mee. Bonprix is ook een optie, betaalbaar.
Gelukkig heb ik nog wel mooie hoge open zwarte schoenen. Loop ik nooit op, veel te hoog, maar zal wel mooi staan bij een jurkje.
Dank voor de tips.
Gr. Bibi

Fiorucci
Bibi

Ik vind Didi behoorlijk prijzig. H&M is beter te betalen en Bon Prix inderdaad.

ChrisH
Steps

Steps heeft ook veel leuke jurkjes, misschien zit daar wat bij?

(http://www.stepswebshop.nl/categorie/nieuwe_collectie/jurken/p1.aspx)

Chris

Een vriendin
Wil je mijn lbd lenen?

Hoi Bibi,
Wil je mijn LBD'tje lenen? Weet je maat niet helaas, dus misschien is het niet mogelijk, praktisch, maar ik stop 'm wel in een grote envelop hoor.

bibi63
Een vriendin

Wat is een LBD.....? Of klink ik nu dom.....?
Maat is trouwens 40.
Gr. Bibi

bibi63
Ooooooh, ik snap 'm

Little Black Dress ;)

Yura
Voordeel

Het voordeel van dit soort jurkjes is dat je die vrij goedkoop op de kop kunt tikken. Als je een spijkerbroek aan wilt ben je duurder uit. Kijk eens op suitsyouwell.com, kun je voor 40 euro klaar zijn. In Delft heb je Goebes, ook leuke jurkjes voor weinig.

Brianna F
Yura

Al ben je "maar" 40 euro kwijt. Die jurk trek je nooit meer aan en die spijkerbroek wel.

Ely
Ook een optie

Is misschien een mooie zwarte tuniek? Die doe je savonds aan met een mooie panty (dikte panty wellicht aanpassen aan lengte tuniek ;)) en kun je (als het je kledingstijl is) nog aan met een skinny eronder ofzo. Overdag kun je misschien met een dikkere panty of skinny en een vestje/jasje.
Ik zie het helemaal voor me, heb er toevallig gister 1 gekocht namelijk ;))

En iets lenen vind ik ook een optie, mijn vriendinnen komen geregeld even in mijn kledingkast kijken (heb toevallig een erg gevarieerd assortiment ;)) en de oppas trouwens ook, ik vind het geweldig als ik iemand zo een plezier kan doen.

O en qua verplichting: ik zie dresscode altijd als een verzoek en daar hoef je je niet aan te houden. Vraag is alleen hoe fijn jij je voelt als je uit de toon valt. Ze zullen je toch niet weigeren ;)?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Maaike
Little black dress

Ja maar even inhakend op Brianna, als je een leuk tijdloos jurkje hebt (bijv. een soort van Little Black Dress) kan die misschien wel vaker van pas komen? (receptie, andere trouwerij, jubileum enz) iedere keer met ander vestje, sjaaltje, tasje erbij en je hebt altijd iets voor 'net' in de kast hangen.

ChrisH
Investering

Je kunt van te voren wel bedenken dat je schijt hebt aan een dresscode, maar als je echt de enige bent in spijkerbroek tussen allemaal galajurken dan moet je wel heel erg weinig om de mening van anderen geven om je niet op z'n minst wat ongemakkelijk te voelen.

Je moet zo'n chic tijdloos jurkje dus gewoon zien als een investering. Het geld geef je uit met het idee dat je dan ten minste iets uit de kast kunt trekken als het nodig is en niet voor paal loopt op een receptie waar alle andere genodigden zich aan de dresscode houden.

En oh ja, in de tussenliggende jaren proberen niet te veel aan te komen ;-)

Chris

bromvlieg
Iets zeggen van iemands kleding

is gewoon erg onbeleefd. Of diegene nou under- of overdressed rondloopt, of het familie is of niet.

Maar als je er geen zin in hebt dat mensen over je praten (want dat doen mensen nou eenmaal in zo'n geval), is het verstandig een low profile keuze te maken. LBD is prima. Hoeft niet zo duur te zijn en is vrij tijdloos.

Mien*
Nou jaaa

Tussen een spijkerbroek en een lbd of mantelpakje zit nog een wereld aan leuke(re) kleding.... En als jij je lekker voelt in jouw feestlijke kleding en anderen kijken je erop aan, dan hebbeb ZIJ een probleem, ikzelf zou me ongemakkelijker voelen in een lbd (vooral omdat ikzelf niet little ben ;-) ) of een mantelpakje dan dat ik in mn eigen feestelijke kleding verschijn.... Ieuw wat een drukte om de gedachten van een ander... Afgekeurd worden op je kleding? Zegt heel veel over de ander, erg weinig over mijzelf!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Rosa van der Zanden
Lbd is superhandig

Ik gebruik het voor bruiloften, recepties, kerst en begrafenissen. Echt, je hebt het vaker nodig dan je denkt! Klinkt rot, maar op een gegeven moment krijg je de leeftijd dat mensen bij bosjes dood neer vallen en bij je blij als je voor een begrafenis niet nog eens op sjouw moet. Ik heb een eenvoudige LBD, van Esprit. Ik heb ook een zwarte kokerrok en in combinatie met een zwart vestje van Mart Visser is dat ook bijna een LBD. Die draag ik op begrafenissen in de winter.

Rosa van der Zanden

Eva
Dresscode ... voorpret!

Wij hebben (lang geleden :-)..) bij ons huwelijk ook een dresscode gedaan. Was in onze vriendenkring toen heel gebruikelijk, dus de meesten hadden al wat (terwijl het toen vaak veel duurder was dan nu - nu kan je overal wel wat betaalbaars krijgen). Ik voelde me toen ook wel wat opgelaten voor de familie (buiten de vriendenkring). Maar kreeg later te horen dat ze het juist heel leuk vonden, want daardoor hadden ze veel meer voorpret en vonden ze het ook leuk dat iedereen er werk van had gemaakt. Gelukkig maar.

Als je niets hebt: leen het, zoek Marktplaats af of koop een goedkoop LBD of ander iets wat je vaker kunt dragen. Maar ook ik zou er niet (nu) niet teveel geld aan uitgeven als je denkt dat je het niet vaak kunt dragen. Ook voor je man: probeer te lenen, MP of goedkoop via internet? (huren is soms ook wat prijzig en je bent je geld dan echt kwijt). Evt. iets niet te duurs kopen en zelf weer doorverkopen :-).

Veel plezier met de voorbereiding en het feest!

Overigens: ik zou zeker niets langs kopen, daar val je eerder mee uit de toon en dat trek je vast nooit meer aan.

Ely
Dresscode huwelijk

Iets wat ik altijd heb geleerd bij een huwelijk wat ik niet zozeer zie als regeltje maar zeker iets om rekening mee te houden is dat je je niet zo kleed dat je de bruid/het bruidspaar overschaduwd. Dat lijkt mij een hele prettige en terechte afspraak en niet heel moeilijk om je aan te houden, sterker nog, integendeel ;)
Dat een tikkie gewaagde gothic jurk wellicht niet in de smaak valt schaar ik onder dit fenomeen. Iemand anders bruiloft is niet jouw feestje om eens lekker op te vallen. Behalve dan als dat het verzoek was :)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Avalon
Eigen schuld

Als je op je bruiloft je gasten verzoekt in avondkleding te komen of nadrukkelijk laat merken dat het toch wel heeeel sjiek moet, dan moet je ook niet zeuren als er mensen zijn die er beter uit zien dan het bruidspaar. Want laten we eerlijk zijn, niet ieder bruidspaar ziet er zelf echt heel geweldig uit.

Een vriendin
Mijn lbd zou je kunnen passen mexx 38/40

Bibi, als je een emailadres geeft, neem ik even contact met je op.
Een vriendin

Sancy
Die bruid

Jaja, ik heb dat ook altijd gehoord en gelezen dat men de bruid niet mag overschaduwen op haar bruiloftsfeest.
Maar als die haar jurk pas wil tonen op de bruiloftsdag zelf, hoe kun je dan weten of je goed gekozen hebt totdat je je aansluit bij de gasten?

amk
Nou

hoe je de bruid kunt verwachten kun je afleiden van de dresscode op de uitnodiging. Staat daar gala op, dan weet je dat zij ook uitpakt. Staat daar feestelijk op dan weet je dat het iets minder is.
In elk geval kom je als gast niet in het wit tenzij dat heel expliciet gevraagd wordt.

Ik vind zo'n code altijd wel practisch weet je tenminste of je je smoking aan moet of je jacket of dat een gewoon pak voldoende is. En de bijbehorende kleding voor de dames natuurlijk.

Pagina's

Onderwerp gesloten