Home » Forum » Dweilsysteem

dweilsysteem

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
niet zo'n poetser
dweilsysteem

Mijn dweilsysteem van de action is net na een jaar gebruik gebroken en niet meer te gebruiken. In het kader van de duurzaamheid ben ik op zoek naar een systeem dat langer meegaat dan een jaar en omdat ik zo'n hekel heb aan poetesen dat het zo snel mogelijk moet gaan en polsen die snel zeer doen, is een andere voorwaarde dat het een gemakkelijk systeem moet zijn waarbij je niet teveel hoeft te wringen en dat grondig reinigt. De ouderwetse mop valt daarom af bij mij.
Nou maak ik mijn ramen schoon met een wisser en doeken van hara (lekker weinig wringen) maar ik vind dat vloersysteem wel erg prijzig. Iemand ervarin met iets anders? Groene Beer? Leifheit? Greenspeed spenkler?

Sas
Ik heb het systeem van de Hema

Stelen waar van alles aangekoppeld kan worden. Wisser maar ook trekker, schrobber, etc.
Die heb ik nu een jaar en dat gaat goed. Maar ik ben helemaal geen poetser dus ik denk dat ik dit systeem nog niet voldoende getest heb.

rode krullenbol
Eenvoud is troef?

Het allerduurzaamste, lijkt mij, is dweilen zoals onze voorouders en Assepoester dat deden: op de knieën en met de hand. Desnoods - als het niet mogelijk is de polsen te trainen - polsbeschermers erbij aanschaffen voor algemeen gebruik. Die kunnen dan ook van pas komen bij andere activiteiten.

Miep Kraak
Polsen

Neem dan een stoomreiniger, maakt beter schoon dan heen-en-weer-moppen of dweilen en omdat je geen schrobkracht zet zijn je polsen ook blij.
Ik heb m dit keer van wehkamp nu zo'n 3 jaar voor een woning met 3 kamers.

rode krullenbol
Duurzaam?

Is een stoomreiniger wel een duurzame oplossing, gezien het stroomverbruik wat erbij om de hoek komt kijken? Verbruikt zo'n apparaat meer, minder of evenveel energie ten opzichte van combiketel, waterkoker of wat dies meer zij?

IngridT
Hara

Die van mij gaat al 15+ jaar mee

IngridT
Hahah.

Lees nu pas dat je dat voor ramen al gebruikt, hara

Ja. Is zijn geld dus echt meer dan waard. Ik heb zo’n systeem gekocht toen we de laatste keer verhuisden. Ik was toen zwanger van jongste. Die is inmiddels 17.....

Eenvoudig
Houten steel en losse trekker

Hai, ik gebruik een houten steel met daaraan zelf bevestigd een grote trekker voor vloeren. Gat in dweil of oude handdoek en klaar. Goedkoop en maakt goed schoon. Wel zelf dweil uitwringen. Maar dat vind in niet zwaar.

Dendy Pearson
Stoomreiniger

Ik heb al jaren een stoomreiniger van Dirt Devil om te dweilen. Een eenvoudige, gewoon zo eentje met een rechte steel. Ik heb ook een uitgebreide gehad met allerlei accesoires, maar daar deed ik niets meer en ik vond m te zwaar.

Het wordt schoon, mijn plavuizen blijven mooi mat en ik hoef geen schoonmaakmiddel te gebruiken. Het dweildoekje kan in de was.

Dendy Pearson
Duurzaam

Aanvulling: zo vaak dweil ik niet, dus het stroomverbruik valt wel mee:-)

Miep Kraak
Rode Krullenbol

Mijn vorige heeft het bijna 15 jaar volgehouden met 2 lapjes, geen schoonmaakmiddel, in een groot huis, waar ik normaal beneden al halverwege mn sopje moest verwisselen. Daarnaast streeploos en echt schoon.
Dus gebruikt het ene, bespaart op heet water en schoonmaakmiddelen. Hoeveel electriciteit het verbruikt weet ik niet.
Daarnaast bespaar je op rug en polsen.

Flanagan
Leifheit

Ik gebruik een leifheit met een reservoir op de steel. De steel is uit één stuk. In de handgreep zit een hendel om gelijkertijd ook te kunnen sproeien. Ik hoef geen dweil uit te wringen.

Ik heb het ding al jaren en ik gebruik het wekelijks. Ik ben blij omdat de houten vloer zo niet te nat wordt.

Als de ene helft van de huiskamer gedaan is, doe ik de keuken. Ondertussen droogt de ene helft. Na het dweilen van de keuken, kunnen de meubels in de huiskamer weer terug op hun plaats en dweil ik de andere helft van de huiskamer.

Het apparaat neemt weinig ruimte in beslag. Hier staat hij in de hoek van het toilet, klaar voor het grijpen.

Flanagan
Pico spray

Ik zie dat leifheit diverse modellen met een reservoir biedt. Ik gebruik het type pico spray met een 25 cm brede voet. Zo kan ik vlekken goed verwijderen, zonde4 dat het veel kracht kost.