Home » Forum » Een aantal mobiel vraagjes

Een aantal mobiel vraagjes:

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Benina
Een aantal mobiel vraagjes:

Ik heb net een mobiel aangeschaft (aangezien mijn oude mobiel na 2 korte gesprekjes leeg was).

Zelf heb ik geen bal verstand van mobiele telefoons. Wat ik wel weet is dat hij moet bellen, ik moet gebeld kunnen worden, en sms-sen.

De mobiel die ik gekocht heb is een simpele samsung (SGH-M610 - voor de kenners onder ons:-)

Deze haalde ik uit de afgeprijsde bak bij de AH voor 50 euro (incl. 15 euro beltegoed).

Nu heb ik een paar vraagjes:

* Kan ik uit mijn oude mobiel mijn simkaart halen en deze in mijn nieuwe stoppen? Het is wel een andere provider (oude mobiel is vodafone, nieuwe mobiel is kpn).

Dit zou instellen etc een stuk makkelijker maken.

* Hoe krijg ik een leuke ringtone op mijn mobiel? Hier zit maar één toon op en deze is bijna gelijk aan de sms toon. Erg lastig dus.

* Ik krijg mijn nummerblokkering er niet op. Wie weet hoe ik dat moet doen? Volgens dit ding zit de nummerblokkering er al op (ik had wel gevonden hoe het moest en vervolgens ingesteld maar hij doet het niet).

* Wat is een MMS?
* Wat is een bluetooth?

Ik hoop dat er iemand is die mij wat wijzer kan maken.

Gr. Benina

Sancy
Paar antwoorden

laat ik bij de simpelste beginnen: MMS is zoiets als plaatjes versturen met je mobiel via sms. Bluetooth is een draadloos systeem. Ik heb een Samsung met bluetooth en een bluetooth headset. Dat wil zeggen dat ik in de auto met een 'oortje' in kan bellen, zonder dat er een snoertje naar mijn mobiel loopt. bluetooth kun je ook gebruiken om bestandjes uit te wisselen met andere mobieltjes, zo ben ik aan wat leuke geluidjes gekomen.
simkaart overzetten: volgens mij zou dat moeten kunnen, maar als je van provider wil veranderen (vodafone naar kpn in jouw geval) dan moet je zorgen dat je simlock-vrij bent. Hoe dat werkt, weet ik niet.
zo simpel is je mobieltje trouwens niet, als ik de handleiding lees. "De Samsung SGH-M610 heeft een megapixel camera aan boord met een ingebouwde flitser. Als we kijken naar de softwarefunctionaliteit op de Samsung SGH-M610 vinden we een adresboek, calculator, alarm. Een andere leuke feature is de ingebouwde fm-radio. Het toestel speelt uiteraard MP3 muziek files af."
Heb je de gebruiksaanwijzing? Ik vond deze link: http://diplodocs.nl/gebruiksaanwijzing-bedieningshandleiding/SAMSUNG/SGH...

Petra-
Benina

Je gaat in het menu naar settings/instellingen en dan naar sound/geluid, daar kan je je ringtones instellen. Zowel voor gesprekken als berichten.

Kaaskopje
Nummerbehoud

Als je een 'gelockte' simkaart hebt kun je hem na een bepaalde periode laten 'onlocken'. Ik zit bij Telfort en ik meen dat het daar na een jaar kan. Je zult dus bij je oude provider moeten navragen hoe snel dat kan. Als dat eenmaal gedaan is kun je hem in je nieuwe toestel van een andere provider stoppen en hem gebruiken. Maar dat heeft alleen zin als je in een toestel van provider A een abonnement wilt stoppen van provider B. Als je een abonnement van A in een toestel van A hebt heeft het weinig zin om een simkaart van B te gebruiken.
Wat de rest betreft ben ik ook niet zo goed op de hoogte, maar MMS heeft te maken met overdracht van 'plaatjes' en Bluetooth is een techniek die je instaat stelt om informatie van het ene toestel naar het andere over te brengen zonder dat dat geld kost. Dat kan dus alleen bij apparaten waar bluetooth op aanwezig is. Je kunt op die manier muziek of beelden uitwisselen.
Wat ringtones betreft ben ik ook wel benieuwd naar tips. Ik heb muziek vanaf de computer gedownload en gebruik dat als ringtone.

Kaaskopje
Titel is verkeerd

Ik had eerst iets anders geantwoord:-)

jacci
Simlock en nummerbehoud

Als je je oude nummer wilt houden en dus je oude simkaart wilt gebruiken, moet je niet je simkaart laten unlocken, maar je nieuwe toestel. Je nieuwe toestel heeft een simkaart/beltegoed en dus ook een nieuw nummer. Dat kaartje hoort bij dat toestel, een ander merk kaartje lust dat toestel niet. Als je je nieuwe toestel laat frutselen kun je je oude nummer/kaartje er in stoppen. Dus je oude provider heeft er niks mee te maken. En een andere ringtone zit toch in het toestel hoor. Meestal heb je een hele rij waar je uit kunt kiezen. Ik zou toch nog even verder speuren in het menu.
Jacci

Petra-
Benina

1. Druk in de standby-stand
op < Menu> en kies
Instellingen ¨ Geluid ¨
Inkomende oproep ¨
Beltoon.
2. Druk op [Links] of [Rechts]
om een categorie te
selecteren.
3. Selecteer een beltoon.
4. Druk op < Opslaan>.

Zo zou het toch moeten lukken!

Petra-
Benina

HEt is een bijzonder geval, als je bij "beltoon" bent aangekomen kan je dan ook niet ok ofiets indrukken, ik kan me voorstellen dat je in een het menu "mijn bestanden" moet komen , daar staan volgens mij de geluiden.

Misschien als je naar menu Wizard setup gaat? Kom je het dan ook niet tegen?

Of bij mijn bestanden, geluiden, kan je daar vandaan niet naat beltonen?

Petra-
Of anders
#Inge#
Volgens mij moet je

op OK drukken als je in het menu bent aanbeland bij de melodies. Want het lijkt of je links of rechts een andere melodie kunt kiezen, maar dat is niet zo. Heb zelf ook een Samsung en hem al bijna onthoofd, want niks werkte zoals ik dacht dat ie zou moeten.
Van ringtones heb ik ook geen verstand. Ik hou het maar bij de irritante standaard Samsung melodietjes.
gr. Inge

#Inge#
Probeer dit eens

Selecteer
- Instellingen - geluid - kies inkomend gesprek
dan staat hij op beltoon
Klik dan op OK, dan krijg je een menuutje met onderaan 'Standaard geluiden". Kies die, dan heb je keus uit vele melodietjes.
gr. Inge

#Inge#
Wel ok

De OK knop is die waar alle toetsen zitten. Dus niet iets in het menu. Begrijp je wat ik bedoel?

Petra-
Bernina

en als je kiest voor belsignaal? En de Ok knop is de middelste grote knop boven in.... Snap je het nog?

OOh wat irritant, ik kan me het zo goed voorstellen!

#Inge#
Ok/i

Staat er bij mij. Als ik gewoon spontaan op dat knopje druk, maakt ie verbinding met internet. Ook zo leuk, ik zou het willen de-activeren, maar dat lijkt ook onmogelijk.
Wat je trouwens kunt proberen met nieuwe ringtones, is via internet zoeken naar gratis ringtones en die downloaden, of via een mms bericht naar je mobiel sturen. Ik heb dat nog nooit gedaan omdat ik zeker weet dat ik niet goed lees en dan aan iets vast zit wat veel geld kost. Ik laat dit wel een keer doen door iemand die er meer verstand van heeft dan ik (iemand van 16 ofzo :-)

jacci
Leve Ouders Online

Hahaha, leve oudersonline! Vandaag heb ik ook een siemens telefoon gekregen.......en inderdaad maar 1 beltoon. Aaaaarch, wat ik (en zoon) ook deed, ook ik kon er maar 1 vinden. Gelukkig heeft zoonlief er toen wat ingepompt met bluetooth, maar toch. Net bedacht ik dit draadje hier. Even zoeken, verder proberen en?..... ik heb er wel 20 (standaard) opzitten! Hihi. Jacci

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.