Home » Forum » Eigen bedrijfje beginnen regelen en website

Eigen bedrijf(je) beginnen: regelen en website?

31 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mieke van Rijn
Eigen bedrijf(je) beginnen: regelen en website?

Binnenkort ga ik mijn eigen eenvrouwszaakje beginnen.
Het valt nog niet mee om mijn weg te vinden in de wir/war van dingen die ik moet regelen ( Kamer van Koophandel etc ) en ik wil eigenlijk ook een website voor mijn bedrijf.
Er zijn nogal wat optie's en ik vraag me af wat ik zal doen, en hoeveel geld het me gaat kosten.
Wie kan mij er wat over vertellen ?
Mieke.

Julie
Een ding(etje)

Hoi Mieke, wat geweldig dat je je eigen bedrijf gaat starten. Een ding: noem het geen bedrijfJE. Je gaat gewoon een zaak starten! Ooit een man gehoord met een eigen bedrijfJE?

Ik weet niet wat je gaat doen, maar in 9 van de 10 gevallen is een website niet iets voor erbij, maar een allereerste en belangrijkste vereiste. Wie niet vindbaar is op internet, bestaat eenvoudigweg niet.
Investeer daarin, is mijn welgemeend advies. Geen knullig dingetje, maar een waar echt over nagedacht is met alle info overzichtelijk op een rij. Het hoeft niet ingewikkeld of uitgebreid, maar vooral heel duidelijk. Al is het in het begin alleen maar je contactgegevens! Echt, doe het!

Als je het zelf te ingewikkeld vindt (wat niet hoeft) besteed het dan uit.

Heel veel succes ermee!
groet Julie (met eigen zaak)

Ardnax
Ob = omzetbelasting

Gôh Mieke, komt een hoop bij kijken hé ?
Je kan voor weinig een domein registreren. Ik heb het bij Vevida.nl. Heel schappelijk in de prijs, fantastische service (goede helpdesk).
Wat een goed programma is om een eigen site mee te maken is Joomla (google er maar eens op).
Redelijk makkelijk om helemaal naar je eigen zin op te zetten.
Inschrijving bij de KvK is toch verplicht als je diensten aan particulieren levert, ongeacht je omzet ?
Grtz.
Ardnax

annemir
Boekhouder

Hoi mieke,
wat goed van je! als je ooit een boekhouder nodig hebt, ik heb een goede voor mijn bedrijf(je) hier in haarlem.
roep maar als je nodig hebt.

MargotL
Sitemaken.nl

Je zou ook eens kunnen kijken op www.sitemaken.nl.
Daar kan je in ieder geval proberen of het iets is en of het je lukt om iets te maken. Het is de eerste 14 dagen gratis.
Veel succes met je eigen bedrijf.

Margot

myar
Site

Wat wil je? Een heuse webshop of wat basic-info. Dat is nogal een verschil. Gaat 't om simpel wat info en foto's etc en heb je een beetje PC/word kennis dan kun je ook het volgende doen: Download en installeer seamonkey (van Mozilla). Dit is een webbrowser. Via window-composer kom je bij een lege pagina waar je zelf je eigen pagina's kunt maken. Gewoon uitproberen. (Tot zover kost het slechts tijd). Vervolgens moet je site ergens gehost worden. Daar zijn gratis mogelijkheden voor maar dan vaak wel met rare extensies (niet .nl of .eu), irritante reclames en ook niet zo gebruikersvriendelijk. (Zie bijv. hier: www.gratiz.nl) Of je "koopt" hosting (een naam voor je site en ruimte op de server van de hoster). Zelf heb ik goede ervaringen met www.vip.nl Tot slot moet je je pagina's uploaden, ook daar is gratis software voor. Gebruikelijk geeft 't bedrijf waar je laat hosten daar goede instructies voor. 'T hoeft dus niet veel te kosten. Wil je dat niet zelf doen dan heel goed bedenken wat je op die site wilt en offertes aanvragen. Prijzen kunnen enorm uiteen lopen

Manda Rijn
Kvk?

ach daar mis je niets aan, ik heb een aantal jaar die contributie braaf betaald maar ik heb werkelijk nog nooit er wat aan gehad. Je krijgt vooral erg veel reclame van andere bedrijven die b2b werken.

Verder, heb net mijn nieuwe website gelanceerd, ben erg tevreden, samen met een webbouwer er weken aan gewerkt en ontworpen totdat hij perfect was. Mijn vorige website is gemaakt door een toenmalige kennis voor een paar honderd euro en dat ding zag er niet goed uit niet, had toen ook een ander concept en was minder gefocust op wat ik nu heb. Dus ik heb nu geïnvesteerd en hopelijk betaald zich het terug.

Jenneman
Mieke

Leuk een eigen bedrijf(je) ;)
Ben zelf ook nog niet zo lang eigenares van een one women's business.
Heel leuk en leerrijk en motiverend en en en...
Maar ook niet te onderschatten! En dit is helemaal geen verwijzend vingertje ofzo enkel een nuchtere kijk. Zelf ben ik gestart en net als jij allicht doe ik alles zelf, van idee tot uitvoering, maar ook administratie, boekhouding(net mijn rottige kwartaalaangifte verwerkt en ingediend LOL ), marketing, etc etc en ook mijn website heb ik zelf gebouwd en onderhoud ik dus ook zelf. Ik kan je zeggen dat dit alles samen , een meer dan fulltime bezigheid is. Nu hier is het wel zo dat ik bij het starten niet verwacht had dat het zo'n vaart ging lopen en ik had niet kunnen dromen al te staan waar ik momenteel sta, dat is heel positief maar ook wel heel erg veeleisend.
Kwa formaliteiten vrees ik dat ik voor jou niet veel kan inbrengen gezien het verschil in nationaliteit ;).
Op gebied van website bouwen en de belangen van een webmaster kan ik je allicht wel wat informeren.
Een website bouwen doe je voor je potentieel clienteel en voor het 'internet' , daarmee wil ik zeggen, je bouwt best een website die voldoet aan de vele eisen van momenteel nog steeds grootste internet zoekmachine, Google. Bezoekers naar je site genereren doe je via rechtstreekse reclame, via liks vanuit relevante sites of via zoekresultaten uit google. Daarom is het belangrijk een 'nette' site te bouwen, met vooral veel informatie (content) . Een volledige uitleg voor alles ga ik hier niet neerzetten, das veel te lang, maar in het kort gezegd komt het erop neer dat je veel beter een leuke site bouwt in xhtml met behulp van css, dan gaat voor de flitsende animaties en dingetjes met Flash e.d.Waarom? Omdat Google en alle andere bots, houden van Goed leesbare codes.Op die manier kan je je site waardering laten krijgen en zo het gewenste reslutaat krijgen en bezoekers genereren. Gezien hetgeen je gaat doen niet zo heel erg moeilijk denk ik, het aanbod aan lactatiekundigen via het net is denk ik niet zo groot.
Een site laten bouwen is meestal ook vrij duur, zeker als startende met een beperkt budget. Wat je zelf doet doe je beter ;) , en je hebt er ook echt zelf de controle over. Als je graag dingen van me wilt weten mag je me altijd mailen op info ad whoost punt be.

Jenneman

Temet
Website

Kan alleen maar onderschrijven dat het volgens mij loont om te investeren in een goede website. Een vriendin van mij heeft een eigen bedrijf. Zij hebben waanzinnig veel energie en geld in die site gestoken, maar hemel, wat ziet dat er prachtig uit! En het betaalt zich volgens mij terug, want de zaak draait als een tierelier. Nu moet ik daar wel bijzeggen dat zij in (stinkend dure) kinderkleding en woonaccesoires etc doen, dus dan moet het er ook wel gelikt uitzien wil het aantrekkelijk zijn. Niettemin: zo'n site moet goed in elkaar zitten. En er schijnen ook manieren te zijn om je eigen zichtbaarheid op Google te verhogen. De man die de site van ons kantoor heeft gemaakt heeft daarop ingezet, en ik moet zeggen dat wij nu behoorlijk wat klanten via het net krijgen. Dat lijkt dus te werken.

Verder raad ikzelf iedereen die geen rekenwonder is altijd aan om een boekhouder te nemen (die verzorgen ook je aangifte ob als je dat vraagt). Het scheelt een hoop stress, zo duur zijn die lui nou ook weer niet (vind ik) en je weet tenminste zeker dat het goed gaat.

Maar ik ben misschien bevooroordeeld omdat ik nogal wat zelfstandigen uit het artistieke circuit met een WIK-uitkering grandioos onderuit heb zien gaan omdat ze hun boekhouding niet op orde hadden. Die mensen waren waarschijnlijk niet representatief voor de groep 'beginnende zelfstandigen'

Succes ermee!

Temet

Ellen Wouters
Belang website

Hoe belangrijk die website is, en hoeveel geld je er in moet stoppen, hangt in hoge mate af van hoe je klanten wilt werven.

Er zijn bedrijven die alleen klanten via-via werven. Die zitten zelfs helemaal niet te wachten op klanten die zomaar hun nummer uit de telefoongids of van het web plukken. Die hebben een site uitsluitend omdat je er nou eenmaal een moet hebben anno nu. Voor hen is de site een soort visitekaartje. Er staan wat basic gegevens op en dat is het.
Het andere uiterste zijn bedrijven die al hun klanten via internet werven, en dan is het heel belangrijk dat je site snel gevonden wordt via Google, dat je adverteert op het web en dergelijke. Dat vraagt veel meer werk, geld, en kennis van zaken.

Bedenk hoe jij je klanten wilt werven, en daar pas je je site op aan. Als het alleen een visitekaartje hoeft te zijn, is een simpele site met misschien een foto, iets over jezelf, je tarief en je contactgegevens voldoende.
Dan ben je vindbaar, maar alleen voor de mensen die jouw naam toch al op een andere manier kennen. Anders moet je een bureau inschakelen dat via Adwords en dergelijke je site kan promoten.

Ik zou wel iets opschrijven op je site over je visie, je werkwijze en je tarief. Hoe sneller dat duidelijk wordt, hoe beter. Als je het er niet op zet onder het motto "dat komt in een persoonlijk gesprek wel aan de orde", is de kans groot dat je potentiele klanten niet bellen, maar een ander zoeken.

Groet, Ellen

dirksmama
Gebruik je eigen netwerk!

Mieke in de vereniging waar we beiden lid van zijn heb je verschillende leden met veel bedrijfs- en website-ervaring.
Misschien kun je ook daar eens je licht opsteken en kijken of iemand met wat korting de website kan opzetten. Want als je dat doet, doe het dan meteen goed, niets is zo ergerlijk als een slecht werkende site!

(PS ik heb wel een leuke naam voor je site)

ArtCoco
Tips en kvk spam

Hoi Mieke,

Ik denk dat je me nog wel weet te vinden? Heb op mijn site veel info voor je staan en wil je ook wel adviseren over een website (hoef je niet door mij te laten doen, maar ik kan wel helpen schiften).

Verder las ik over mensen die veel post kregen dankzij de inschrijving bij de KvK: je kunt daar doorgeven dat je geen prijs stelt op doorgifte van je gegevens. Moet je eigenlijk meteen doen, want als je adres eenmaal is doorgegeven, dan gaat het natuurlijk al snel vele malen verder in bestanden. Vooral als je net start krijg je erg veel post, ben je lekker interessant - dus meteen bij inschrijven doorgeven dat je adres niet openbaar is!

Ben heel benieuwd naar je plannen!
Corina
ArtCoco

*Diana*
Mieke

Nog 4 dagen wachten, toch? :-) Spannend hoor! (maar het zit vast wel goed :-))

Anna3
Cursussen

Dag Mieke,
De belastingdienst en de kamer van koophandel geven gratis of bijna gratis cursussen voor startende ondernemers. Saai maar wel handig, is mijn ervaring.
Toen ik zo'n 4 maanden geleden bij de belastingdienst was, zeiden ze trouwens dat inschrijving bij KvK (binnenkort) verplicht is, voorheen was dat niet zo. Maar als je het niet doet, zijn er (voorlopig) nog geen sancties.
Veel succes met je onderneming!! Ik denk dat je een goede lactatiekundige bent.

annemir
Cameron

hoi cameron,
nou eigenlijk doet hij alles voor mij;-)
ik verkoop kinderkleding via internet,dus veel fakturen. ik zet de fakturen achter de bankafschriften, per kwartaal zo'n brede ordner vol en hij doet verder alles.

*Diana*
Mieke

Ik tel lekker mee af hoor: nog maar 2 dagen. En van vandaag is natuurlijk nog maar weinig over. :-)

*Diana*
Mieke

Niet doen joh, je gaat het, nee, je HEBT het vast harstikke en helemaal gehaald.
Hoe laat krijg je de uitslag? Al om middernacht? :-)

Knuffel,
Diana (duim, duim)

*Diana*
Mieke

Maar dat duurt nog maar een paar uur. :-)

M'n moeder is na een staartoperatie weer veilig thuis uit het ziekenhuis, dus ik kan nu 100% voor jou gaan duimen. Aan het werk dan maar. :-)

*Diana*
Mieke

Jawel hoor, ze heeft nu een hele mooie staart. Ze kon kiezen uit een koeienstaart en een lief konijnenstaartje, maar het is uiteindelijk toch zo'n grappig varkenskrulstaartje geworden. :-D

(zo, even iets vrolijkers schrijven, na m'n laatste ergernissen over Juno)

Genista
Mieke! gefelicitaart!

Drie dikke zoenen, geweldig, hartstikke gefeliciteerd!!

*Diana*
Hoera!

Zie je nou wel!!!! :-))))))

Hartstikke gefeliciteerd! Wat goed, een nieuwe lactatiekundige erbij! (m'n man vindt het ook leuk :-))

Petra-
Mieke

Gefeliciteerd!

Bastet
Goed zo!

Applaus voor jezelf!Gefeliciteerd!
Groetjes,Bastet

Petr@
Ook

van mij felicitaties en drie zoenen, knap hoor!

gr.
Petr@

Asa Torell
Hoera!

Van harte gefeliciteerd! Een feestweekend dus!

hasse simonsdochter
Mieke

De KvK houdt regelmatig startersdagen, hier is er op 1 november weer eentje, ik weet niet of dat landelijk is maar het staat vast op de site van de KvK. Misschien handig om daar naartoe te gaan?

Groeten van hasse

hasse simonsdochter
Oh ja

En gefeliciteerd met het slagen voor je examen natuurlijk!!

hasse

MariaV
Joepie!

De vlag uit voor Mieke!
Maria

dc
Super!

heel erg gefeliciteerd!!

ArtCoco
Van harte!

Mieke, uit volle borst: gefeliciteerd! Kun je nog meer en officiëler mensen helpen. Wat mij betreft mag jij (en een heleboel LK's zoals jij) standaard overal in het zorgpakket komen. Alleen al door mond-tot-mond reclame denk ik dat het met je bedrijf wel goed komt.

Corina

PS: ja, KvK startersdag, leuk en nuttig. Ook trouwens die van de belastingdienst. Ik heb die toen zelfs verzocht om een startersbezoek. Ik dacht toen ook maar: je kunt beter bij de start met ze te maken hebben dan jaren later als je dingen misschien al helemaal verkeerd hebt opgezet. Nee, ze zijn nooit komen opdagen... nu zou ik het veel enger vinden, wie weet wat ik in mijn onschuld verkeerd doe?!

Mickey
Gefeliciteerd!

Ook hier nog even. En het is dat je er nu zelf al over begint, maar ik vind dat jij die Gouden Tiet nu ook wel op je dressoir mag zetten hoor :-)

Onderwerp gesloten