Home » Forum » Eindelijk een platte tv

Eindelijk een platte tv

80 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
TV muts
Eindelijk een platte tv

Eindelijk gaan wij dan ook over naar een platte tv....
Hebben nu nog een beeldbuis, maar die heeft zijn beste tijd gehad en nu hebben de kinderen een Wii gekregen..... Dus stappen we ook maar over naar een andere tv.

We (ouders)kijken niet heel veel tv, als we kijken is het eerder tv dan een film of zo; kinderen kijken tv of filmpjes van de mediaplayer. En nu dus die Wii.

Ik wil nu wel iets kopen waar we voorlopig wat aan hebben, en niet omdat ik het allemaal niet nodig vind nu maar zomaar iets doen wat lekker goedkoop is en dat we over een jaar of 2 weer iets anders willen.

Nu ben ik hier dus echt een muts in, vind ze allemaal groot en lelijk. Wie helpt me op weg, waar let ik op. Wat is belangrijk, wat echt niet.

Katniss
Oh (o.t.)

Dan blijf ik als laatste over zonder platte tv ;-)

Barvaux
even wachten

Ik weet niet of je nu iets nieuws wil omdat je anders niets met de wii kan maar ik zou nog een maandje wachten. Bijna altijd krijg je eind januari die flinke korting (20%) bij mediamarkt.

Mijntje
Katniss

Nee hoor, wij hebben ook nog een dikke tv. Zolang die nog tweedehands te koop zijn (en een zwager die tv's kan repareren) houden we deze. We hebben nl een kind dat eraan kan gaan hangen en ik vind die platte dingen ook erg lelijk.
Maar ik vrees dat we er op een gegeven moment niet meer aan ontkomen.

Juno
Aansluitingen

Let er op dat je voldoende aansluitingen hebt voor randapparatuur zonder dat je stekkers eruit hoeft te trekken. Denk aan dvd-speler, wii, wellicht in de toekomst xbox of playstation, misschien nog een videorecorder. Misschien denk je het niet nodig te hebben maar wellicht denken je pubers in wording daar anders over. Het geluid in een platte tv is minder, misschien wil je het kunnen aansluiten op een geluidsinstallatie.
Kijk bij het zappen hoe lang het duurt voor het beeld opgebouwd is. Twee tellen wachten is in de praktijk echt enorm hinderlijk. Kijk of het beeld ook nog scherp is wanneer je vanaf de zijkant kijkt. Je zit niet altijd recht voor de tv. Tot slot, vraag naar het zn ghosting: het naijlen van het beeld. Dat een voetbal een soort wit spoor achterlaat.
Ik heb ooit een Sony gekocht omdat deze een witte rand (okee, met nog een mini zwart randje als lijst) heeft. Vond ik mooi bij de iMacs :).

TV muts
Barvaux

Daar heb ik wat aan.
Hoeft idd niet nu meteen, maar ik kwam er niet helemaal achter wanneer de tv uitverkoop begon (en de meneer in de mediamarkt zei dat pas in april de nieuwe modellen komen en dan dus ook pas de aanbiedingen, vond ik al een raar verhaal.....)

TV muts
Juno

Die aansluitingen, dat is een handige. Nu een dvd speler (weinig gebruikt), een mediaplayer (vaker in gebruik) en dus die Wii.
Wat betreft dat schakelen tussen zenders, zie ik dat alleen als ik het uit probeer of is daar ook een 'aanduiding' voor (zoals voor scherpte en zo).
Dat naijlen, daar kom ik, denk ik, ook alleen achter door het na te vragen......

En als ik nu een tv van 40-42 inch doe, is dat echt genoeg of ga ik daar snel weer spijt van krijgen.
TV komt op ong 3 meter van de bank te hangen.

Kaaskopje
Barvaux

Hoe onthou je dat soort weetjes toch allemaal? Ik ben zo'n type die gezellig meehobbelt en 'verrassing!' opeens is daar weer een aanbieding. Ik weet echt niet waar, wanneer en hoe groot de aanbiedingen zijn.

Kaaskopje
Lelijke platte tv

Ik verbaas me flink dat platte tv's lelijk gevonden worden. Waren die toeters zo fraai dan? Toen onze tv de oude verving waren we echt blij dat dat ouwe lor eruit kon. Het neemt veel ruimte in beslag. Met de huidige modellen heb je amper een rand.

Barvaux
kaaskopje

Dat onthoud ik helemaal niet (waar zie je me voor aan LOL) maar dat soort dingen zoek ik op internet ;) Hier staat een XBOX die problemen geeft en het lijkt nu wel weer even goed te gaan maar ik heb de belofte van de mannen hier dat ALS het mis gaat ze pas over een maand een nieuwe kopen.

Ik heb dus op internet gezocht en vond dit: http://electronica.infonu.nl/multimedia/140601-mediamarkt-btw-actie-2015...

TV muts
Kaaskopje en nog een vraag (kastje en zo)

Ja, heerlijk dat iemand dat gewoon weet, wanneer die acties komen!

Ik vind die beeldbuis dingen ook spuuglelijk en veel ruimte in nemen maar heb wel het idee dat die platte tv's allemaal groter zijn dan wat we nu hebben.
Het enige voordeel zal idd de ruimte zijn, die we winnen.

Maar ja, de tv nu staat op zo'n lekker praktisch tv kastje van de IKEA waar de dvd speler, de mediaplayer onderkunnen, de afstandsbedieningen kunnen er ook nog bij. Dan heb ik straks wel zo'n platte aan de muur hangen, maar waar laat ik dan de rest?

Barvaux
tv muts

Kijk goed wat de minimale en maximale kijkafstand is en dan zoek je hier: http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/tv-en-video/... Je zit dus best goed met 40/46 inch op drie meter.

Als je hoopt op die kortingsdagen moet je dan wel weten wat je wil dus vanaf begin januari je laten informeren. Laat ze het je maar eens uitleggen allemaal, jij bent klant (alleen ga dan naar een winkel als Expert of zo om die uitleg te vragen en niet naar mediamarkt) en denk er daarna eens goed over na.

Moni
Waarom zou je voor uitleg niet naar de Mediamarkt gaan?

Dan doen zij ook het werk, en niet een andere winkel.

Juno
TV muts

Dat naijlen kan je zien als er sport op staat maar kan je ook vragen. Opbouw van het scherm staat vast wel ergens en om het te ervaren kan je vragen of ze even van zenders willen wisselen. Dan merk je vanzelf wat je acceptabel vindt.
Ik heb nu nog de tv op een sidetable achter de bank en dat ding staat compleet vol met dvd's en randapparatuur. Ben bezig om de woonkamer te veranderen dus ik weet niet waar de tv straks komt.

Limi
staan

We hebben nog niet zo lang een platte tv, maar die staat gewoon op een standaard op de plaats waar de oude tv stond.

TV muts
Barvaux, Moni

Media markt ben ik idd vanmiddag geweest. Kreeg daar wel een beetje uitleg (maar van een meneer met mediamarkt op zijn borstzak en met Panasonic op zijn rug), hij wist mij te vertellen dat Sony en Panasonic de beste tv's maakten en dat dat LG en Samsung echt niets waren en Philips zat daar een beetje tussen in....
Dus een keer naar expert en nog zo'n ander ga ik zeker doen.

Maar als ik niet weet waar op te letten....
Dus met dingen als schakel tijd tussen zenders, vertraging en zo, daar heb ik veel aan. Daar zei die meneer van mediamarkt vanmiddag nl helemaal niets over (alleen over de smart tv en hoe goed Sony en Panasonic waren)

Juno
Kieskeurig

Kijk anders op een site als kieskeurig.nl. Veel uitleg en dan kan je aanvinken wat je belangrijk vindt.

Ad Hombre
Kaaskopje

"Ik verbaas me flink dat platte tv's lelijk gevonden worden. Waren die toeters zo fraai dan? Toen onze tv de oude verving waren we echt blij dat dat ouwe lor eruit kon. Het neemt veel ruimte in beslag. Met de huidige modellen heb je amper een rand."

Ik verklaar het zo. Sommige mensen willen graag alternatief zijn. Dus als iedereen een platte TV neemt, nemen zij er juist geen. En dat rationaliseren ze dan met 'lelijk'. Natuurlijk zijn ze lelijk, net als speakers, geluidsinstallaties en computers. Allemaal lelijke dingen. Maar 'helaas' kunnen de meesten van ons niet zonder.

En dat een platte TV lelijker zou zijn dan zo'n enorm ouderwets monster? Dat kan werkelijk niemand bij z'n volle verstand beweren. ze zijn kleinere en onopvallender (tenminste zolang je bij dezelfde beelddiagonaal blijft).

Ik was zelf allesbehalve de eerste, zolang de oude het nog deed en de nieuwe duur waren. Maar op een goed moment werden ze zo goedkoop en de kwaliteit zo goed (zeker in combinatie met digitale apparatuur als mediaspelers, wii's doen we niet aan) dat ik 'm niet meer kon laten staan.

Oh, en TV muts, ze zijn allemaal goed en hebben allemaal veel aansluitingen. Als je nou niet in de 3D en gebogenbeeldschermen trapt heb je weinig te vrezen. Want die gebogen beeldschermen waar ze nu mee adverteren, die vind ik pas lelijk. Daar zie ik ook echt het nut niet van in. Iemand hier een idee?

skik
Doe vooral die oude tv niet weg.

Als je nog ergens een plekje over hebt kan je die oude tv daar zetten (op de overloop op zolder, in de huiskamer in een kast achter deurtjes), dan kunnen ze wii'en zonder dat ze in jouw zithoek staan te hupsen, en al helemaal niet als jij iets wil kijken.

skik

Barvaux
Moni

Serieus? Ooit uitleg gekregen bij de Mediamarkt? Wij wel ;)

Ik vind mijn informatie wel online maar iemand als TS heeft daar wellicht meer moeite mee? In dat geval moet je toch echt van meerdere mensen informatie vragen, niet alleen hier dus, maar ook in een aantal winkels.

Die vertraging hoort er gewoon bij, mijn jongens lachen mij nog steeds uit als ik daar verkeerd mee om ga.

De tv met wii elders in huis kan een goed idee zijn als je daar genoeg ruimte heeft. De wii staat beneden omdat daar altijd meer ruimte was (toevallig is dat sinds een maandje anders).

Ginny Twijfelvuur
Nee hoor Katniss

Hier ook nog zo'n bakbeest in de kamer.
Al 15 jaar oud, maar hij geeft nog geen krimp. En dan wordt er hier dus geen nieuwe gekocht. Principedingetje...

Juno
Barvaux

Ik heb geen vertraging in de tv hoor. Zou ook niet tof zijn, met drie ADHD-ers in huis, die kunnen dat niet handelen ;).

Mijntje
lelijke beeldschermen

Wij zijn al gewend aan de lelijkheid van ons oude bakbeest. Maar ik vind zo'n zwarte plak aan de muur idd gewoon niet mooi. Ook dat zou natuurlijk wel wennen. Het voordeel is idd wel de ruimte die het inneemt (al zouden wij zo'n ding echt vast moeten schroeven aan de muur).
De nieuwe lijken me ook veel kwetsbaarder en dat kunnen wij eigenlijk niet hebben.
Ook het geluid vind ik bezwaarlijk. Ik ben blij dat wij nog niets 'hoeven.'
Tv muts, ik zou ook goed orienteren eerst. Over de media markt hoor ik minder goede verhalen, dan moet je eerst goed van te voren weten wat je wilt.

Vakantieganger
Onze ervaringen

ik wilde ook niet aan een platte tv beginnen zolang de oude dikke beeldbuis het nog deed. Tijdens de kerstvakantie 2 jaar geleden zijn wij toch overgegaan naar een samsung. Korting van de winkelier, plus een cashback actie van samsung. We hebben rondgekeken bij de wat kleinere zaken, expert, foto klein, en ook bcc.
Belangrijke tip uit mijn eigen ervaring: koop groter dan je denkt. Als je denkt dat 40" voldoende is, volgens al die rekenvoorbeeldjes, neem dan 42" of groter. Het kijkt echt zoveel prettiger! In de winkel sta je veels te dicht bij al die schermen, das niet eerlijk/makkelijk te vergelijken met je woonkamer. Als de afstand van je huidige tvscherm naar de bank 3 meter is, en je hangt de platte aan de muur (zelfde plek) dan is je kijkafstand voor de platte tv opeens 3,5 meter!
Andere tips: in de winkels hebben tv's vaak videos draaien van natuurfilms oid. Dat zijn vaak ultra-hd films. Strakke berldweergave. Vraag in de winkel of je gewoon tv kanalen kan bekijken, en of je zelf even mag zappen met de afstandsbediening (na-ijlend beeld). En loop dan van de ene tv naar de andere. Thuis kijk je vermoed ik, vaker tv dan hd-videos.
Succes met kiezen.

Brianna F
ook bakbeest

Hier ook nog een bakbeest in de woonkamer en een platte in de speelkamer. Prioriteiten hè:-) Het nadeel van zo'n platte vind ik dat ze meteen zo groot worden. Past niet meer in de kast, dus moet hij of opgehangen worden of er moet een nieuw t.v. meubel komen.
Meneer F wil dan meteen een enorme tv waar mijns inziens onze woonkamer te klein voor is, effect alsof je naar een tenniswedstrijd kijkt. Links, rechts, links, rechts.
Ik hoop dat ons bakbeest het nog lang doet.

Ad Hombre
Brianna

"Het nadeel van zo'n platte vind ik dat ze meteen zo groot worden."

Daar kies je toch echt zelf voor (ongetwijfeld geholpen door de winkelbediende). Die platte hebben ze ook in (hele) kleine varianten:

http://www.tvstore.nl/category/196765/kleine-tv.html

Maar ik had persoonlijk ook liever een wat grotere gehad, achteraf. Maar op een of andere manier 'mag' dat niet van de progressieve goegemeente. Grote TV's zijn voor Wilders-stemmers ;-)

Juno
:)

Ik had achteraf liever een kleinere gehad.

Carla
Hier even snel opgemeten

een dikke diameter doorsnede (1.02 m) en dat is als je wat oudere ogen krijgt wel zo lekker. Een Samsung is het.
Achteraf had ik nog wel een slagje groter gewild, omdat ik bij het lezen van de programma-inhoud bij veel tekst achter elkaar, toch nog moet focussen.
Verder, de vertraging valt me mee. Soms mis je een zinnetje dat je niet had moeten missen voor het mooie, maar verder kan ik er wel mee leven.
Geen naijling en aan de zijkant goed beeld, voor mij goed genoeg, maar ik zal geen "fijnkijker" zijn.
Het geluid galmt niet rond.
Kortom: goede tv, nu goedkoper dan afgelopen jaar en alweer een versie verder te verkrijgen.
Gekocht bij BCC.

Barvaux
juno

Volgens mijn man zit die vertraging in de digitale ontvanger. Wij hebben ook een platte op de slaapkamer en daar gaat het stukken sneller.

Barvaux
lelijk

Wij hebben hem niet aan de muur in de woonkamer en op zolder. Wel op de slaapkamer. Verder helemaal eens met Ad Hombre met posting 18. Je kunt ook overdrijven. Ze hoeven echt niet groter te zijn dan wat je nu hebt.

Barvaux
barvauxman

Barvauxman zegt dat je je eerst moet verdiepen in plasma, lcd en led (kan via kieskeurig of consumentenbond).

Je kunt vervolgens in de winkel kijken welke tv je dan het beste vindt qua beeld.

Kijk ook naar hoeveel Herz je wil, 50 100 200 etc voor de Wii (ook via kieskeurig of consumentenbond). Wij hebben 200 voor de xbox en 100 voor de wii en die 100 vindt mijn man wat minder.

Dan de beelddiagonaal, als de tv nu op een kastje staat (waarom laat je het niet op die kast?) gaat die verder achteruit.

Let op de aansluitingen: scart, wiiaansluiting, wil je je laptop aan de tv kunnen aansluiten (vindt mijn oudste heerlijk om tv terug te kijken op groter scherm: VGA), smarttv (hebben wij nu net op zolder, hoef je geen laptop aan te sluiten en kun je uitzendinggemist kijken via wifi of met draad). Verder: hoe krijg je tv? Digitaal?

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.