Home » Forum » Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
M Lavell
Elektrische vloerverwarming

We zijn onderhoud aan ons huis aan het inplannen. Daar hoort bij het vervangen van de oude vloer in de huiskamer voor een nieuwe. Nu spelen we met de gedachte om daar meteen vloerverwarming onder aan te brengen.
We zijn gevallen voor de elektrische variant door de dikte (1 mm, na afwerking 2 mm) en de in relatie tot propaangas (is ± 40% duurder dan aardgas) gunstige kosten. Bovendien zijn we ook van plan zelf elektriciteit op te gaan wekken (zonnecollector, energieball).
Wie heeft er ervaring met elektrische vloerverwarming? Wat zijn de nadelen in de praktijk? Wat gebeurt er als je een kleed over de verwarmde vloer legt? Heeft een stekend winterzonnetje die de vloer van buiten verwarmt nog enig nadeel voor het functioneren van de vloerverwarming?
Groet,
Miriam Lavell

Brianna F
Electrisch/gas

Ik weet wel wat het verschil is, we hebben electrische vloerverwarming in de badkamer, die goed te voelen is en ook het kleedje meeverwarmt en vloerverwarming in de woonkamer op de bestaande cv.aansluiting en daar voel ik geen bal van. Wel als ik alle radiatoren dicht draai, de c.v. uren en uren laat draaien, dan denk ik op een gegeven moment wel: hee de vloer wordt lauw, maar dan zijn we wel al zoveel kuub verder. En dat dan elke dag? Nee dank je.
Mij lijkt electrische vloerverwarming voor een (grote) woonkamer wel duurder, maar als je zelf de electriciteit opwekt weer niet.

M Lavell
Nonproduct

Ja, het grote voordeel van elektrische vloerverwarming is dat het veel sneller verwarmt. Maar inmiddels heb ik een cruciaal bezwaar gevonden dat van dit product naar mijn idee een nonproduct voor woonhuizen maakt.
Elektrische vloerverwarming moet de warmte kwijt, anders brandt het door. Je moet dus vooruit bepalen waar het vloerkleed en de meubels komen en daar omheen leggen. De inrichting veranderen of zelfs maar een zitzak zomaar ergens neer zetten, kan niet. Meer iets voor in een bedrijf waar ze elke vijf jaar de inrichting veranderen inclusief een nieuwe vloer.
Nog belanrijker: bij ons wil de zon heftig naar binnen stralen. Je voelt de vloer op die plaatsen warm worden en dat verhuist zo gedurende de dag. Daar mag ook allemaal geen elektrische vloerverwarming.
Elektrische vloerverwarming valt dus af. Die van de cv ook, want dat past niet (te dik). Nu zijn we gevallen op plintverwarming. Die is er tegenwoordig ook zonder zoemend ventilatortje. zie http://www.bestboard.nl/
Mooi!
Groet,
Miriam Lavell

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.