Home » Forum » En nog meer grotere en kleinere corona dilemma’s de hulp de kapper

En nog meer grotere en kleinere corona-dilemma’s .....de hulp. De kapper....

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
147 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
IngridT
En nog meer grotere en kleinere corona-dilemma’s .....de hulp. De kapper....

Ik heb een hulp die al jaren 2 keer per week komt. Ze is eigenlijk ook een goede vriendin geworden. Ik heb vanochtend even met haar geappt....wat doen we nu? Ik neig naar alle niet perse nodige ‘bezoekers van buiten’ weren. Heb nu ook tijd genoeg om zelf schoon te maken. Qua risico lijkt t me trouwens voor hulp ‘gevaarlijker’ om hier rond te lopen & alles aan te raken en schoon te maken dan andersom...

Objectief gesproken natuurlijk beter om alles even op hold te zetten. Zij heeft daar ook alle begrip voor appte ze terug, als ik dat liever heb. Ze is er zelf ook nog niet helemaal uit. Maar als ik haar de komende weken ( maanden?) niet laat komen....zal ik haar alsnog (een deel van) haar salaris betalen? T is al vervelend genoeg allemaal...

En dan (volstrekt minimaal ding vergeleken met de hulp) ...ga ik woensdag nog naar de kapper? Met mijn korte haar ga ik normaal gesproken elke maand, en t is echt weer tijd. Ik vind t zo achterlijk van mezelf dat ik hier zo over loop te dubben....ik woon in een stukje Nederland waar tot gisteren nog geen enkele positieve test was gedocumenteerd...maar op een of andere manier voelt t vreselijk ‘fout’ om me alleen uit ijdelheid een minuut of 20 binnen een meter van een ander mens te begeven......of is ‘afspraak afzeggen’ een op dit moment / op deze plek vreselijk overtrokken paniek reactie? En ook nog eens niet leuk voor de kapper? Ik mag toch aannemen dat ze inmiddels zowel klanten als personeel met maar het minste kuchje weren...ll

Ingrid

Ad Hombre
IngridT

Hulp hebben we drie weken geleden al afgezegd ('t is niet anders).

Kapper. Tja, dat wordt doe het zelven, we hebben een tondeuze.

Lilian1
ik ben zaterdag nog gauw naar de kapper gegaan

Hulp zou ik idd ook afzeggen tot 6 april, is dubbel want je haalt geen vreemde in huis en ju kunt t nu zelf want je bent thuis
Kapper( mn vaste dan) zou ik nog wel aandurven, die zit heel de dag met z'n handen in t sop etc. Wast ook netjes dr handen voor ze aan me komt etc

AnneJ
Schoonmaak kan wel

Spreek af dat de schoonmaak niet komt als er een kuchje is. Betaal wel door want anders is zo'n afspraak een reden om ziekteverschijnselen te verzwijgen.

Houdt dan zelf, met huisgenoten afstand en spraak bijvoorbeeld af dat iedereen in de woonkamer blijft en dat de schoonmaak elders is.

Het gaat om vertragen. Goede hygienische maatregelen en afstand houden bij ELK contact zijn daarbij heel belangrijk.

AnneJ
Volhouden

Het komt er nu op aan om goed tot stilstand te komen. Het gaat echter een tijd duren en hoe beter je dat weet door te komen, des te minder zieken er zullen zijn en hoe beter het is vol te houden.

skik
Schoonmaakster en kapper

De schoonmaakster heb ik afgeappt, die moet van ver met het ov komen dus laat maar even zitten.

Ik heb gisteren uit een soort verveling geprobeerd blonde plukjes te maken maar da's best mislukt. Ik zou graag naar de kapper gaan om er weer iets minder Barbie-achtig bij te lopen maar denk dat die ook wel dicht zijn of gaan?

skik

Lou
Nee en nee

Toevallig, zowel de hulp als de kapper spelen bij mij ook vandaag. Ik zeg nee tegen allebei. Doorbetalen van de hulp weet ik nog niet.

Maar mijn dochter is wel op de trein gestapt. Die er gelukkig bijzonder leeg uitzag, en het station ook. Maar toch. Lastige dingen.

guera
werkster

Die van mij wil niet komen. Maar ik had het wel fijn gevonden. Hadden wij een flinke wandeling gemaakt. Kan zij in een leeg huis aan de slag al doet ze niet alles.
Wij zijn fit. Zij ook. Niks aan handje lijkt me.
Ze heeft zelf afgezegd op uur u dus dan betaal ik niet. Als IK had afgezegd had ik wel betaald.

Mea
Maar

Het virus is toch ook overdraagbaar zonder verschijnselen? (volgens een artikel op scientas 10%?)
Dan zou ik alle overbodigheid er onmiddellijk uitgooien. Dus zeker een kapper en hulp.

Wilgenkatje
naar de kapper

Ik zou wel gaan. Sterker; ik ga vanavond.

Hulp zou ik alleen laten doorgaan als ik zelf onvoldoende kan schoonmaken. Wel deels doorbetalen, je hulp kan er niets aan doen dat je vanwege de huidige omstandigheden vanuit huis werkt en als dit maanden duurt, is het voor de hulp een nare deuk in haar inkomsten (en daar hebben erg veel mensen zonder vast dienstverband last van!!).

Onze gemeente staat nog niet officieel vermeld op de besmettingenkaart van RIVM, maar ik besef heel goed dat er vast ook besmette mensen rondlopen. Op mijn werk volgt de ene (voor het welzijn van de hoogbejaarde, maar wel te bescherming van hun gezondheidstoestand) nare maatregel de volgende op.

Guera
Mea

Alleen via body fluids. Ik weet niet wat je doet bij de kapper qua uitwisseling van lichaamssappen ?

Mea
Maar

Het advies is toch 2 meter afstand houden?
Knappe kapper die zo je haren kan knippen.

Vind het ook wel een beetje maf, er ligt zoveel plat nu, en dan wel naar kapper?

Ginny Twijfelvuur
Kapper zou ik overslaan

Hulp zou ik warm houden. Die heb je straks weer hard nodig.
Dus of doorbetalen (deels) of (deels) toch laten komen.

Misschien kunnen jullie samen een ochtendje aan de slag. Ook goed voor de band.

De kapper is voor mij niet essentieel, dus dat kan wel even wachten (dwz Zelf doen met een pakje van de Kruidvat).

Maar ik begrijp het eigenlijk niet: hoezo tijd over? Hoeven er dan geen lessen etc. voorbereid te worden. Het klinkt eigenlijk alsof leraren het nu drukker dan ooit hebben?

Kaaskopje
Lichamelijk contact

Ik zou direct contact, wat ook nog eens minutenlang duurt, momenteel vermijden. Dit valt toch niet onder noodzaak? Sneu voor ook die branche, maar het is nu even niet anders.

De hulp kan wel volgens mij, zolang dat verantwoord voor haarzelf is en ze geen besmettingsgevaar is. Wat vergoeden betreft: je zou het toch al uitgeven.

zebra
schoenenwinkel

ik wilde afgelopen zaterdag nog naar de schoenenwinkel, schoenen voor op het werk want dat gaat bij ons gewoon door. Maar ik hoestte nog wat en heb het maar laten zitten. Het bezoek aan de supermarkt probeer ik ook zoveel mogelijk te vermijden.

IngridT
Ginny

het is mij volstrekt nog niet duidelijk hoe het bij ons op school gaat verlopen. Op een of andere manier kan ik me nu nog niet voorstellen dat ik straks drukker ga zijn met whatever er digitaal gaat gebeuren dan met het fysieke lesgeven + alle projectjes en Vergaderingen en andere dingen die daaromheen nog allemaal lopen ( en die nu allemaal niet doorgaan) maar misschien heb ik ongelijk. Ik hoop het eigenlijk. Ben liever druk.

Afwachten....

Kaaskopje
Wilgenkatje

Onze gemeente staat op 1 geregistreerde besmetting. Inmiddels weet ik dat de diagnose telefonisch gesteld wordt. Postcode wordt genoteerd, maar men komt niet op de coronakaart. Ga er dus maar van uit dat het virus welig tiert, zeker in jouw omgeving, maar... niet officieel. Sorry, leuker kan ik het niet maken.

Chrono
Operatie

Nou, mijn transplantatie van komende week is afgebeld... nog maanden geduld hebben denk ik.
Ik begrijp het helemaal, maar het is wel superzuur. Nog een tijdje doorbikkelen dan maar.
Ja, dit was een groot dilemma voor het ziekenhuis, maar ze konden het risico nu niet nemen.

IngridT
Ok,

Ik ga de kapper afbellen. Jammer dan.

De hulp, daar denk ik nog even over na. Als ik haar niet laat komen betaal ik haar in ieder geval voor 50% door heb ik besloten.

Overigens houdt ze ook erg van buiten klussen.... schilderen oa. Nou zou de buitenschilder dit voorjaar nog langs komen voor wat kozijnen....msch vraag ik haar wel of ze dat iets vindt..,,,

Tihama
Hulp

Ik heb de hulp gisteren afgezegd voor minimaal de komende twee weken en ik heb doorbetaald (envelop al afgegeven, zodat dit haar ook zekerheid geeft). Ik vind het onverantwoord dat zij onze toilet en badkamer moet gaan poetsen. Dat zijn namelijk juist de besmettingskansen.

Ze gaf zelf aan dat ze graag de uren later in wil halen. Normaal gesproken doet ze in de zomervakantie (als wij weg zijn) een aantal grotere klussen. Er is daar wel ruimte voor.

Ik durf niet te bedenken hoe de zomervakantie er uit zal zien.
Maar voorlopig betaal ik haar gewoon door.

Kapper zou ik nu niet heen gaan. Ik knip overigens de mannen van ons gezin zelf, al jaren. Is vooral man erg blij mee, want dat scheelt hem steeds een halve zaterdag bij de kapper. En zelf kan ik best wel maanden uitstellen.

Bennikki
Chrono

O nee, wat een tegenvaller, heel veel sterkte, hopelijk voel je je niet al te slecht?

Chrono
Kapper

De branchevereniging adviseert kappers vanaf morge n te.sluiten.

@bennikki: zolang ik vooral zit te zitten, gaat het nog wel..

Anemone
Vraag en antwoord

https://nos.nl/artikel/2327277-je-moet-sociaal-contact-vermijden-maar-mo...

In deze link wat antwoorden op vragen als 'mag mijn kind nog buiten spelen' en 'kan ik nog naar de kapper'.

Eerlijk gezegd wel op meerdere manieren interpreteren, dus eigenlijk hebben we er niet zoveel aan ;-) (kinderen mogen wel spelen, maar je moet je wel realiseren dat ze het virus aan ouderen kunnen overbrengen).

Nu ik het zo neer zet, vind ik het een slechte Q&A van de NOS, die nog niet genoeg inzet op social distancing en daarmee dus niet helpt aan flattening the curve...

Tijgeroog
Hulp

De hulp heb ik afgezegd, met het aanbod om later in te halen (inderdaad die grote klussen), en het aanbod om daar nu vast voor te betalen. Ik zou inderdaad niet wilden dat ze hierdoor in de financiële problemen komt. Inhalen wil ze graag doen, nu betalen was niet nodig.

mimajoli
Hulp en kapster

Hulp al twee weken geleden afgezegd. Mijn man is een risicopatient en zij heeft veel andere werkcontacten. Ik betaal haar door, wij krijgen ook gewoon ons salaris en het is onze keuze om haar niet te laten komen. Thuiskapster verteld dat we ons voorlopig behelpen en aangeboden om kniptegoed aan te kopen als ze financieel klem komt te zitten.

Alkes
hulp en kapper

Ik heb de hulp afgezegd in ieder geval de komende drie weken en gezegd dat ik haar doorbetaal. Zij stelde zelf dat 50% genoeg was. Ik ben van plan haar door te betalen zolang ze niet kan komen - dus zolang het gebod om thuis te werken geldt-.Wat mimajoli ook zegt, ik krijg ook gewoon mijn salaris, dus ik ben niet opeens aan de bedelstaf.
Ik baal wel van de kapper, want ik verf mijn haar geregeld en heb geen trek in zo'n lelijke uitgroei. Ik laat het altijd bij de kapper verven en ik heb geen idee welke kleurcode dat precies is.
Overigens was onze kapper nog open vandaag en is mijn zoon geweest. Vast onverantwoord volgens sommigen. Maar ja mijn andere kind werkt nog geregeld bij de AH en daar vinden klanten die 1,5 afstand regel ook heel erg ingewikkeld. Of verzoek om alleen met pin te betalen. Dus risico's lopen we hier toch al.

skik
Kapper

Ik heb van het weekend zelf geprobeerd wat lichte plukjes te maken met zo'n 'L Oreal en da's best wel mislukt. Ik hoop van ganser harte dat de kappers van de overheid nog tot vrijdagmiddag open mogen blijven want dan heb ik een afspraak. Want anders moet ik nog een paar weken met dat snolleblonde hoofd rondlopen.

skik

Lilian1
proest skik

Je laat me nu toch wel proesten van t lachen ...sorry!! Of als t niet meer kan.... naar de kruisvat en een wat donkerdere kleur er overheen?

Bregje
ik ben zelf hulp

Ik ben zelf hulp, ik heb drie adresjes.

1tje van een gezin, heel erg druk, vrouw moet thuis werken en man is boer, nog een peuter een kleuter in huis. Van de week heb ik daar gepoetst en de kinderen beziggehouden, heb afgesproken dat ik zal blijven werken of er moet iemand verkouden zijn. Heb ook aangeboden op de kinderen te passen, vond ze erg lief.

Woensdag poets ik bij een man van 78, dit is echt nodig, heb aangeboden ook boodschappen voor hem te doen. Ook afgesproken dat als er iemand verkouden is we het een weekje overslaan.

Vrijdag poets ik bij een man van 76, deze smeekte me of ik wel kon blijven komen. Zijn wereld is klein en heeft ook de aanspraak nodig. Ook bij verkoudheid zal ik overslaan. Ook aangeboden om boodschappen te doen.

Dilemma kapper: Mijn kapper gaat sluiten, ze wilde alleen mensen in de kapsalon die niet verkouden waren maar mensen kwamen toch als ze verkouden waren, dus iedereen afgebeld.

Ad Hombre
Alkes

"Ik baal wel van de kapper, want ik verf mijn haar geregeld en heb geen trek in zo'n lelijke uitgroei. Ik laat het altijd bij de kapper verven en ik heb geen idee welke kleurcode dat precies is."

Kun je gewoon hier opzoeken:

https://www.kleurenwaaier.nl/bepaal-je-kleur/ral

Aagje Helderder
Wij hebben

onze hulp gezegd dat ze iig tot 6 april niet mag komen. Wij hebben mensen met klachten binnenshuis en zij heeft een kwetsbaar kind. We betalen in deze periode iig door. En als het langer nodig is, betalen we langer door. Het geld is daar heel hard nodig.

Pagina's