Home » Forum » Huis tuin en keuken » Energie 1 jaar 3 jaar twijfel

Energie 1 jaar, 3 jaar... twijfel

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kaaskopje
Energie 1 jaar, 3 jaar... twijfel

Ik heb in een eerdere periode voor de verandering gekozen voor een looptijd van 3 jaar en had daar later toch een beetje spijt van. Nu vraag ik me opnieuw af of 3 jaar misschien toch wél nuttig is. Met alle ontwikkelingen op het gebied van gas, is het misschien niet onverstandig om het tarief van nu voor 3 jaar vast te leggen en zo een paar euro per maand sowieso te besparen t.o.v. 1 jaar. Wat denken jullie?

Triva
nee

Ik stap elk jaar over en ik pak elk jaar de welkomstkorting van ongeveer 150-200 euro voor gas en elektra samen.

Kaaskopje
Dat soort kortingen

krijg je niet bij iedere energieleverancier.

Kaori
Kaaskopje

je stapt gewoon elk jaar over naar de goedkoopste leverancier, en meestal is dat nou net degene met de welkomstkorting, want die maakt dat het de goedkoopste is.

Triva
Precies

En de goedkoopste vind ik via gaslicht.com ik neem overigens nooit een minder bekende of eentje die slecht in het nieuws was. Altijd eneco, nuon, essent

Kaaskopje
Bewuste keus

Maar als ik nu gewoon een bewuste keus wil maken naar een bepaalde leverancier, wat zou je dan doen?

Triva
Ik

Zou dus nooit drie jaar nemen.

Kaaskopje
Kort draadje :-)

Ik denk dat ik eruit ben. Inderdaad toch 1 jaar.

romiej
Ieder jaar doen

Val niet voor leuke aanbiedingen en lange contracten. Er is maar een manier waarop je kan profiteren van deze methode en dat is: "ieder jaar overstappen naar een ander energieleverancier met een VAST ENERGIEPRIJS JAAR CONTRACT" zo profiteer je van welkomst kortingen en bonussen. Langere contracten lijken goedkoper, maar zijn duurder en let altijd op voordat je overstapt of je leverancier je geen overstapboete wil geven als je een langere contract hebt. Met ieder jaar overstappen heb je dat gedoe ook niet.