Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Engelse christmas pudding

Hallo allemaal,
Voor een heel lieve oude Engelse dame die nauwelijks kerst viert, overweeg ik een Engelse christmas pudding (cake) te maken. Maar, dat heb ik nog nooit gedaan, weet iemand of dat een beetje te doen is en een doenlijk recept? Ik weet dat het soms al maanden van te voren gemaakt wordt, dat gaat dus niet meer lukken...

Groetjes,
Jons

recepten

op internet te vinden. En als dat niet (meer) lukt, misschien zoeken op internet naar een winkel of online shop waar je m kunt bestellen.
Ik vind het trouwens ontzettend lief van je dat je dit wil doen voor die mevrouw!

https://www.elleeten.nl/Recepten/Snelle-kerstpudding

40er

40er

30-11-2018 om 21:50

Zondag

Afgelopen zondag was stir-up sunday. Denk dat het weekje later best nog zou kunnen
https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/stir-sunday

Lief dat je dat wil doen Jons

jons

jons

30-11-2018 om 23:37 Topicstarter

dank

voor de reacties! Ik ga eens kijken wat er mogelijk is.

Het is een 93-jarige Engelse dame, die ik vanuit vrijwilligerswerk eens per week bezoek, zodat ze weer wat Engels kan praten en horen. In het bejaardenhuis waar ze woont heeft ze eigenlijk zo goed als geen contacten. De andere 'oudjes' spreken geen Engels, en zij zelf spreekt niet meer dan een paar verloren woorden Nederlands ;-).

Maar het is een ontzettend leuk en lief mens, ik heb haar uitgenodigd om een van de kerstdagen bij ons thuis een kop koffie te komen drinken (ze haat thee!) en het leek me een leuke verrassing om een engelse christmaspudding te serveren.

Waarschijnlijk overbodig te zeggen; deze 'grand old lady' heeft mijn hart een beetje gestolen ;-)

webshop?

Er zijn in Nederland ook een aantal webshops die zich richten op typisch engelse producten. Kant en klare plumpuddings/christmas puddings zijn gemeengoed in Engeland hoor, zeker als je geen keukenprinses bent. Ik heb ooit de dag na kerst in de Waitrose (luxe supermarkt) een kant en klare plumpudding gekocht die nog twee jaa houdbaar was (komt vast door de alcohol), en die heb ik het jaar daarna geserveerd met brandende brandy. Gewoon voor de lol, want bijna niemand was er dol op. Gelukkig werd er gretig aangevallen op het dessert met ijs, eiwitschuim en slagroom.
Mijn advies is; bestel zo'n ding, de kleinste variant, dan hoef je je niet zo druk te maken. Want na het bakken moet je wekelijks, zo niet dagelijks die pudding besprenkelen met diverse soorten alcohol. En heb je dat niet in huis (ik heb eigenlijk alleen wijn en bier in huis) dan ben je nogal veel geld kwijt voor misschien een paar hapjes.

Deze (echt geen aandelen) is maar € 3,45:

https://www.hartleysarnhem.nl/webshop/tiptree-christmas-pudding-100g-online-bestellen-kopen-hartleys-engelse-winkel-arnhem/

En ze sturen het op.

Veel plezier met die engelse dame!

jons

jons

01-12-2018 om 11:42 Topicstarter

Dorry

Dat is ook een idee, hoewel ik dat minder 'leuk' vind... Ik ben nog aan het overwegen wat het gaat worden!

Krisje

Krisje

01-12-2018 om 12:19

To-do-list

Al sinds 2015 staat deze op mijn ooit-lijstje, een compleet stappenplan:

http://www.leesvoer.net/christmas-pudding-stap-1/

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden