Home » Forum » Ervaren kattenmoeders vlooien en plassen

Ervaren 'kattenmoeders': vlooien en plassen

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
May
Ervaren 'kattenmoeders': vlooien en plassen

Onze kitten (5 maanden) lijkt maar niet van de vlooien af te komen. Ik spuit haar iedere maand helemaal volgens de gebruiksaanwijzingen in met Frontline, maar een dag later zie ik de vlooien alweer rondspringen. Doe ik iets fout of zijn er betere middelen?

Bovendien heeft ze de gewoonte om behalve in de kattenbak op een bepaalde plek in de keuken te plassen. Als ik het zie, pak ik haar op en zet ik haar in de kattenbak, maar vaak ben ik ook te laat. Is er een trucje om haar dit af te leren?

Bibo
May

Hoi,
Leuk, zo'n klein kitten! De onze is alweer groot. Wat betreft het vlooienprobleem: niet alleen de kat behandelen, maar ook zijn omgeving (mandje/krabpaal e.d.) En het plassen: Een stuk zilverfolie op de betreffende plek leggen wil nog wel eens helpen, dan schrikt de kat van het geklater! En de plek goed schoonmaken met een sterk ruikend middel, de lucht moet daar weg, anders blijft ze daar plassen waarschijnlijk!

Manda Rijn
Bekend probleem

zowel de vlooien als het wild plassen en poepen. Mijn kitten (die nu al weer 11 is) heeft het allebei gehad.

Het wild poepen en plassen heb ik afgeleerd door op de plek inderdaad alu.folie neer te leggen waar ik ook een paar watten met azijn op legde. En telkens weer op de bak zetten en dan bleef ik zitten voor het luikje zodat ze ook inderdaad daar wat ging doen. Mijn kitten was ziek, ik heb de eerste weken intensief voor haar moeten zorgen, ze had chronische diarree.

Vlooien, elke dag alles goed zuigen, eindje van vlooienbandje in de stofzuigerzak, verder dagelijks kammen met vlooienkam en de vlooien dooddrukken met je nagel. Spray niet vaker dan op de verpakking staat.

May
Bedankt!

Hier kunnen we wat mee, ik ga direct alufolie neerleggen. En die vlooien, ik kam sinds iedere dag en doe het nu buiten, zodat ik niet bang hoeft te zijn dat de vlooien binnen weer een plekje vinden. De kat gaat wel in onbewaakte ogenblikken op de bedden liggen. Moet ik nu ook bang zijn dat ik die onder de vlooien krijg?

Kaaskopje
Frontline

Is het met Frontline niet zo dat je de vlooien niet doodt maar ermee bereikt dat ze geen nageslacht meer kunnen afleveren, zodat ze vanzelf uitsterven? Tenminste als je de omgeving ook behandelt.
Ik heb al heel wat kittens gehad en als je consequent blijft gaan ze 9 van de 10 keer op de bak en niet ernaast. Als je de bak niet genoeg leeghaalt kan het zijn dat ze de bak links laten liggen. Als je merkt dat ze een voorkeur voor een plekje hebben voor 'wildplassen of -poepen' dan moet je dáár een bak neerzetten. Desnoods een goedkoop afwasteiltje met wat kattenbakvulling. Op een gegeven moment maakt het niet zoveel meer uit waar de bak staat, dan zijn ze instaat om dat afstandje gewoon af te leggen zonder afgeleid te raken.

Kaaskopje
Wat kost dat?

Wat kosten de pipetjes van Advantage? Ik ben voor 6 pipetjes van Frontline zo'n 28-30 euro kwijt. Ik heb er 5 nodig.

Guinevere
Vlooienband

Goh, wat een gedoe allemaal met die vlooien. Mijn kat(ten) kregen gewoon elke paar jaar een keer een nieuwe vlooienband om. Nooit een vlo gezien hier in huis, terwijl ik nu al 17 jaar katten heb rondlopen. Kan misschien ook zo zijn dat mijn katten onsmakelijk bloed hebben?
Volgens mij kan een vlooienband ook voor jonge katten (vanaf 3 mnd).
Voor dat piesen: voor zo'n klein katje zijn misschien meerdere kattenbakken nodig. Als ze het eenmaal goed doorheeft, kun je er eentje laten staan.

juno
Revolution

De beste parasieten middelen haal je bij een dierendokter.Bv. Revolution
(opvolger van Advantage en veel beter) wat je in de nek doet, dood vlooien maar ook andere parasieten.

May
Kat doet het pas sinds kort in de hoek..

De eerste maanden ging ze keurig op de bak, pas sinds een week of twee heeft ze dat andere plekje gevonden. En daar zet ik echt geen bak neer, bij het aanrecht in de keuken... Ik heb er nu alufolie neergelegd, nu maar afwachten.. En ik bel deze week de dierenarts voor een 'vlooienplan;

bedankt allemaal!

Bastet
Vlooien....

Een stuk vlooienband in de stofzuiger doet wonderen.
Vlooienbanden gooien onze katten af.
Groetjes,Bastet

ayla
Psstt cat

na de eboorte van onze oudste waren onze katten enigzins gestresst en plaste daardoor contonu op de mat bij de voordeur, stinken dat het deed. Wij hebben toen als tip, pssst cat (zo heet het geloof ik) gekregen. Dit is een apparaatje met een bewegingssensor. Zo gauw als een kat ervoor komt, komt er een hele harde piep uit en een harde luchtstroom. Onze katten schrokken zo ervan dat ze binnen 2 sec op de zolder zaten. Klinkt zielig maar het doet absoluut geen pijn. We hebben het een aar weken laten staan en ze hebben echt nooit meer een poging gedaan om in die hoek te plassen.

Onderwerp gesloten