Home » Forum » Ervaring met vloerkleed van karwei

Ervaring met vloerkleed van karwei?

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Judith
Ervaring met vloerkleed van karwei?

Enige tijd geleden hebben wij een wollen vloerkleed van Ikea aangeschaft. Niet met de bedoeling dat het jarenlang zou blijven liggen. Meer dat er maar iets op de vloer lag tot we iets beters tegen zouden komen. Maar dat had ik ons beter kunnen besparen. Er komen zoveel fijne en grove plukken woltroep vanaf dat we versneld toch wel wat anders zoeken. Eerder hadden we ook eens een wollen kleden en die gaf ook enigszins wat rommel. Maar nooit zo erg.

En nu was ik toevallig voor het klussen in de Karwei, waar ze tot mijn verrassing ook kleden verkopen. Mijn oog viel op Brisbane; "wollen karpet met verfijnde nopstructuur in de kleur grijs en naturel".

Wie heeft ervaring met dit kleed of de kwaliteit van kleden van de Karwei? Zelf ben ik een beetje voorzichtig om op de bonne fooi een kleed te kopen bij een winkel die niet als core business het verkopen van kleden of tapijt heeft. Maarja, het Ikea-kleed was helemaal geen succes.

Merel
Die had ik ook

Ik had ooit ook zo'n wollen kleed van ikea. Die heb ik na 3 maanden weer doorverkocht, wat een onding zeg! (Ik bleef stofzuigen)
Ik heb nu al jaren kleden van de gamma, karwei en praxis. afmeting iets van 170 x 230. Het is van dat gewone tapijt, geen wol. Meestal kost het iets van 59 euro en dit bevalt heeeel goed. Vaak heb ik beige dus dan doe ik 'm na een jaar of anderhalf jaar weg (als er weer eens een aanbieding van een van die bouwmarkten is) en nu heb ik alweer een tijdje een donkerbruine van de gamma (gaat langer mee denk ik, want hier zie je amper vlekken op) dus ik hou het hierbij, het ziet er leuk uit, het heeft best een wat hogere pool, en het pluist niet!!!!

Fiorucci
Hier ook

Ik haal ongeveer elke twee jaar een nieuw kleed bij Gamma, of Leen Bakker of zoiets. Want of ik nu een duur of goedkoop kleed koop, na twee jaar met veel pubers en veel katten is het gewoon vies, en niet meer goed schoon te krijgen. Ik heb nu een groot blauw kleed liggen wat zowaar nog redelijk schoon zal worden met een pak Sapur. Ik kocht het kleed voor een tientje op MP..:)

Isabella Caramella
Betere kwaliteit kopen

Ik zou voor een betere kwaliteit gaan en niet elke 1,5 jaar een nieuwe kopen. Wat een rotzooi laat je achter op de vuilnisbelt! Wij hebben al zeker 10 jaar hetzelfde tapijt en die gaat nog wel tig jaar mee (perzisch), je zou deze kwaliteit ook wel tweedehands kunnen vinden.

Roosje Katoen
Wol

Alle wollen tapijten pluizen volgens mij. Ik had er ook zo een van Ikea en na 10 jaar pluisde dat ding nog. Nu heb ik ook een goedkoper exemplaar van Ikea, geen wol, iets van 150 euro voor 2 x 3 meter en die bevalt prima. Geen pluisje te zien en de kwaliteit is ook goed.

Fiorucci
Isabella

Dat hangt van je situatie af natuurlijk. Zoals ik als schreef, met drie pubers en katten blijft een kleed geen jaren schoon, hoe duur je het ook koopt. Ik had ooit een kleed van 1000 euro liggen wat ook weg kon na twee jaar.

albana
Ikea na 10 jaar

Wij hebben een (lichtgekleurd) wollen kleed van Ikea. Al 10 jaar en inderdaad hij pluisde enorm de eerste 3 maand en na ong. 1 jaar ook nog hoewel het al minder werd. En zo werd het minder en minder. Nu niks meer. Of we moeten een héleboel visite hebben gehad die er met schoenen overheen schuurden..dan kan er nog wel eens een pluis komen.Ons kleed was wel een behoorlijk geprijsd kleed...had ook te maken met de afmetingen, was extra groot. Wij zijn er nog steeds blij mee...er zit antislip onder en het is een zwaar kleed dus ligt zo vast als maar kan. En het is zo'n zacht/dik kleed dat je er gewoon op kan zitten of liggen en dan krijg je nog geen harde kont of rug.
Dus het gaat uiteindelijk wel over dat pluizen.
groeten albana

Judith
Blijvend

Dit kleed blijft pluizen en steeds meer lijkt wel. Het ligt er langer dan een jaar, dus ik ben er wel klaar mee :-). Ik hoorde laatst zeggen dat de kwaliteit van een aantal spullen van Ikea minder is geworden de afgelopen jaren. Met name keukens. Of dat ook voor kleden geldt, geen idee. Dit durf ik niet eens aan iemand weg te geven.
Ik twijfel of ik voor een zeer goedkoop kleed zal gaan (nadeel is het milieu) of duurder. Hoe dan ook, het kleed van Karwei is niet goedkoop maar zeker ook niet duur (zo'n 190 euro). Maar wel net teveel om de gok te wagen :-).

Roosje Katoen
Judith

het ligt aan het materiaal, alle wollen tapijten pluizen, ook die van Karwei ;-)

kamille
Moet het absoluut wol zijn?

Als in: zuiver scheerwol, en niet synthetisch?
Ik heb een klein jaar geleden voor rond de 50 euro bij Praxis een donkerbruin karpet gekocht voor onder de eethoek. Intensief gebruik dus met schuivende stoelen en véél stofzuigen (gelukkig hebben mijn kinderen de intensiefste vlekkentijd achter de rug).
Het ligt er nog steeds hartstikke mooi bij. Zo mooi, dat de vriendin die met me mee was toen ik het karpet kocht laatst zei: "Is dat datzelfde goedkope karpet dat je vorig jaar...?" (zij gaf er toen geen cent voor, maar ja, krap bij kas en net verhuisd, je kent het wel).
Ja, dus :)

Judith
Kamillie

Liever niet synthetisch maar na jullie enthousiaste verhalen, begin ik te twijfelen. Het is voor een hoek(je) in huis waar de kinderen op de grond een (bord)spelletje spelen en ook televisie kijken. Wol lijkt me wel lekker aan de voetjes :-). Het is geen intensief gebruik, hoogstens een uurtje voor kinderbedtijd. Of op een saaie woensdagmiddag.

elsje78
Hier net zo

Eerst Ikea maar de stofzuiger bleef nodig, nu al 2 jaar karwei kleed, gaat prima!

Onderwerp gesloten