Home » Forum » Ervaring met zachte contactlenzen vs harde

Ervaring met zachte contactlenzen? (vs harde)

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jesse_1
Ervaring met zachte contactlenzen? (vs harde)

Ik heb al jaren (naar tevredenheid) harde contactlenzen. Nu heb ik daglenzen voor erbij om wat 'rustiger' te kunnen zwemmen (zonder lenzen zie ik echt héél weinig en ik nieuwe lenzen zijn er duur als ik er één kwijt raak) - maar dat zijn dus zachte!
Nu vroeg ik mij het volgende af:
- Is het echt makkelijk om zachte lenzen weer uit je ogen te krijgen? Ik heb nu niet geoefend en ben een beetje bang dat het niet gaan lukken.
- Als je met zachte lenzen onder water gaat, kan de lens dan van je oog 'afzwemmen' of kun moet je echt je ogen dicht houden?
- Er moet ook een druppeltje lenzenvloeistof onder, maar minder dan onder harde geloof ik?!
- De opticien had het over een trucje voor als je niet weer welke kan de 'bolle' kant is van de lens? Dat is dus niet altijd duidelijk te zien, of merk je dat meteen?
Alvast bedankt, Jesse

Jesse_1
Ach jee

Wat een schrijffouten!

sjaan
Tja...

- ik krijg de lenzen altijd heel makkelijk in en uit. ik gebruik al jaren zachte lenzen.

- met het zwemmen ga ik alleen met mijn ogen dicht onder water omdat ik bang ben mijn lenzen kwijt te raken.

- ik doe nooit lenzenvloeistof op mijn lens als ik ze in doe. Doordat ze 's nachts in de vloeistof staan zijn ze vochtig genoeg bij mij om ze in te doen.

- de bolle kant van de lens, ja dat kun je wel zien. Maar doe je ze verkeerd om, dan krijg je de lens ook niet echt goed in.

Ik zou me er niet te druk om maken, omdat je al gewend bent lenzen te dragen lijkt het me niet zo'n probleem.

Succes! Ik hoop dat je wat aan mijn reactie hebt.

Lensje
Ervaring met beide

Ik heb jaren harde lenzen gehad. Door hooikoorts kon ik ze niet meer verdragen, maar zachte lenzen gaat wel prima.
Het is heel gemakkelijk om zachte lenzen uit te krijgen. Het gaat iets anders, maar dat went snel.
Ik ben ze nog nooit in een zwembad verloren. En ik heb nu daglenzen en altijd reserve bij me, dus voorzichtig ben ik absoluut niet!
Ik gebruikte voor mijn harde lenzen een paar druppels en voor mijn zachte ook. Geen verschil.
Als je ze binnenste buiten in doet zitten ze echt niet lekker! Dat voel je vrij snel. Bij maandlenzen kan je makkelijk zien of ze goed zitten, bij mijn daglenzen is het lastig omdat ze zo dun zijn.

Succes!

Aatje77
Zachte lenzen

Ik draag al jaren zachte lenzen en mijn ervaring is dezelfde als die van Sjaan.

Alleen met de toevoeging dat ik niet goed kan zien of de lens verkeerd om zit maar ik voel het wel meteen als ik hem dan in heb. Je voelt dan de lens echt zitten in je oog terwijl je dit normaal niet voelt.

groetjes, Aatje

Sigrid70
Zachte

Heb al jaaaaren zachte maandlenzen
- krijg ze makkelijk uit, gewoon eruit pakken;
- ogen wel dicht onder water;
- doe altijd druppel in lens voor ik ze in doe maar is volgens mij niet echt nodig, ik vind het wel fijn, gewoon proberen denk ik;
- bij mijn lenzen zie ik als ik er 1 op mijn vinger doe wel of hij binnenstebuiten zit, als hij goed zit is het een hol lensje en als hij verkeerd om zit, staan de randjes meer naar buiten, je voelt ook meteen dat hij niet lekker zit hoor.

Succes!

+ Slimme Brunette +
Andere manier om binnen/buitenkant te bepalen

Houd hem aan één kant tussen duim en wijsvinger en klap hem dubbel. Welft de lens mee, dan is hij in de goede positie. Heeft de lens de neiging naar buiten om te klappen, dan zit ie verkeerd om. Misschien staat het er wat onduidelijk maar probeer het eens, dan zie je wat ik bedoel.

Katja
Vraag over leznen/cylinder...

.. wie heeft er sterke cylinders en toch lenzen? Zachte of harde? Tips? Ga volgende week weer es proberen bij opticien na vele teleurstellende opticiens.
grtjs
Katja

Lilian1
Ik heb ook daglenzen

na jaren harde te hebben gehad en ineens een allergie opgebouwd te hebben voor de vloeistoffen waarmee je schoonmaakt....dus nu daglenzen.
Ik vond het een ramp in het begin om ze uit te doen. Kreeg vooral die zonder cylinder niet te pakken steeds. Ik moest ook juist dat oog met mijn verkeerde hand doen, ben zo links als wat...Heeft echt een poosje geduurd hoor voor ik ze soepel uit kreeg. Terwijl die harde er zo uitsprongen als het ware als ik aan mijn ooglid trok.
Zwemmen doe ik wel maar ik doe wel mijn ogen dicht onder water omdat ik het anders een heel eng gevoel vind dat water er in, een soort plakgevoel. Ik ben hem 1 keer bijna verloren onder water dus ze laten wel los.
Als hij "binnenstebuiten op mijn hand ligt zie ik dat omdat hij dan niet zo rond is, dan zit er een soort randje helemaal in het midden, hij is dan niet feilloos rond. Doe ik ze perongeluk verkeerd in dan voel ik dat meteen.

Jesse_1
Okay

Bedankt voor de reacties!
Ik ga mijn best doen. Zo lang als ik het eerst gedaan heb over het uitdoen van mijn harde lenzen kan het toch niet duren....
En als ik er één verlies bij het zwemmen is het ook niet erg.
Jesse

egberdien
Na het zwemmen

Ik krijg mijn (zachte) lenzen niet goed uit na het zwemmen of douchen. Dan zijn mijn vingers nog te zacht of zo, ik krijg de lens dan gewoon niet te pakken hoe ik ook zit te prutsen. Een half uurtje wachten en dan lukt het gewoon.
Ik zwem met lenzen in en kijk ook gewoon onder water. Ben er wel eens 1 verloren, maar dus nog maar 1x.

Onderwerp gesloten