Home » Forum » Ervaring vloer isolatie

Ervaring vloer isolatie?

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
IngridT
Ervaring vloer isolatie?

We krijgen deels nieuw dubbel glas in huis, en omdat er een subsidieregeling is waarvoor je pas in aanmerking komt als je minimaal 2 isolatiemaatregelen treft in je huis is manlief zich aan t oriënteren op een 2e isolatie mogelijkheid. De vloer. We hebben ( massief) parket op de vloer, en geen vloerverwarming. Vloer is in de winter best kil.
Man heeft een paar offertes verzameld voor isolatie met diverse soorten schuim die in de kruipruimte onder tegen de vloer aan gespoten worden. Niet eens heel idioot prijzig. Maar ik lees op internet wisselende verhalen. Dat t vooral goed is tegen vocht / Schimmel problemen? Die hebben we niet. Dat het nogal tegenvalt qua verhoogd comfort / warmere vloer? Ok, iets besparen is fijn natuurlijk, qua energie, maar ik zou t vooral fijn vinden als ik s winters meer op sokken zou lopen in huis, en niet op pantoffels. Als dat weinig uitmaakt zou ik het wel jammer vinden.

En dan al die verschillende schuim producten. Vind de leveranciers nogal religieus fanatiek over hun eigen product, maar lees op internet ook veel wisselende verhalen over pro’s en con’s en kwaliteitsverschillen....

Wie heeft hier ervaring? En met wat? En ben je tevreden? Ik heb wel wat behoefte aan betrouwbare ervaringsverhalen.....

Ingrid

Bosbes
hm... wat bolletjes hier en ach

Ik heb geen schuim dus niet precies je vraag, maar vorig jaar hebben wij van die bolletjes in de kruipruimte laten spuiten. Zou ook best veel uitmaken.
Hier ook: parket, geen vloerverwarming, vaak echt koude vloer.

Ze waarschuwden al dat het niet enorm veel comfortabeler zou zijn, maar een beetje wel.
Niets teveel gezegd. Volgens mij was het afgelopen winter nét iets minder vervelend aan je koude gesokte voeten. Maar dat kan gerust ook aan de global warming hebben gelegen.

Pirata
Bosbes

En de stookkosten?
Hier ook vage plannen namelijk...

Qwert
Hier geen merkbaar verschil

Muren en kruipruimtes laten doen, overal dubbele beglazing met rolschermen aan de buitenkant en de subsidie was ....op.
CV moet nog op dezelfde stand, vloer is nog even koud en de energierekening niet naar beneden.

Bosbes
Pirata, stookkosten

De insteek om die bolletjes te nemen was: iets meer comfort (en niet per se de stookkosten). Mogelijk zijn die net iets lager geworden.
We hebben niet zo erg lang daarvoor ook zonnepanelen genomen en dat maakt een reuzenverschil. Dus is het wat moeilijk te achterhalen.

Pirata
Bosbes

En inmiddels heb ik mijn aandacht al verlegd naar.... isolerende verf. Ja, dat bestaat, en helemaal niet zo duur.
Voor onder de vloer ben ik benieuwd naar nog meer ervaringen. 😊 Anders doe ik dat nog maar niet, heb dit jaar namelijk al een zeer isolerende ondervloer gelegd, ik ben benieuwd wat dat gaat doen deze winter.
Alle muren zijn al geisoleerd en de ramen HR++ en de kieren dicht trouwens.

M Lavell
De enige die dat claimt

De enige vloerisolatieleverancier die feitelijk claimt dat de vloer er prettiger van gaat voelen is Tonzon, zie https://tonzon.nl/vloerisolatie/ compleet met plaatje. Het zou toch een graad of 4 minstens moeten schelen aan de voeten.
En omdat die claim er is, zou je ze eraan kunnen houden of, als het niet voldoet, geld terug kunnen vragen.

Aan de andere kant: hoe ervaar je het verschil?
Water van 19 a 20 graden voelt ook niet zomaar “warm aan de voeten”

Ik denk dat je voor werklijk warm voelende voeten, niet aan vloerverwarming ontkomt.

Ik denk dat de belangrijkste functie van vloerisolatie het terugdringen van vocht is. Het gaat niet over warme voeten.

bicyclette
geen warme voeten

Eens met Miriam: je gaat geen warme voeten krijgen van isolatie. Het helpt tegen optrekkend vocht, en je verliest minder warmte aan de kruipruimte. Voor warme voeten heb je vloerverwarming nodig.

pind@
Hier ook vloerisolatie

De vloer is er niet warmer van geworden. Wel is de "trek" weg. Dus geen tocht meer langs de muur vanuit onze grote kruipruimte. En dat is wel heerlijk.

Overigens werd bij ons de schuim afgeraden omdat dit niet kon ademen. Wij hebben dus ook behoorlijke wat kuub bolletjes onder de vloer.
Minder leuk als de gasleiding vervangen moet worden (lees: allemaal bolletjes door het hele huis ;-) ).

Sylke
Bolletjes of alternatief

Ik ben er ook mee bezig geweest, maar door allerlei omstandigheden nog niet laten doen.

Qua vloerverwarming heb je naar ik begreep de optie bolletjes in de kruipruimte te doen of isolerend materiaal tegen de onderkant van de vloer te bevestigen. Ik heb begrepen dat die tweede beter werkt. Maar bij die tweede heb je een bepaalde minimale hoogte van de kruipruimte nodig en dat is bij ons net een twijfelgeval.

Verder hoopte ik dat vloerisolatie de gasrekening naar beneden zou brengen. Zou voor ons de reden zijn het te laten doen. Is dat niet zo? Naast minder vocht (geen probleem hier) of minder trek.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.